Bloggen

Datastrul

Av
den
16 november 2021

Bara uttrycket “datastrul” får håren att resa sig på armarna, det är bland det värsta jag vet, när tekniken inte funkar som den ska!
Och själv är jag hjälplös som en nyfödd bebis…och vet varken in eller ut.

Igår eftermiddag började datorn visa tydliga trötthetssymptom. Det tog längre och längre tid då jag bytte sida, och sen liksom “fastnade” sidan och jag kom varken ut eller in.
Försökte verkligen tänja på mitt obefintliga tålamod men till slut tryckte jag på avstängningsknappen, väntade en liten stund och startade om datorn.
Detta upprepades flera gånger under dagen

Till sist fick jag upp följande meddelande….aldrig sett detta under alla mina år med dator!
Jag passade på att rensa och städa datorn med de knep jag kan samtidigt som jag sedan startade om den.

När kvällen kom hade jag siktet inställt på att titta på Bonusfamiljen, den enda serien jag nu följer.
Men tiden sprang iväg, jag satt och målade och hör och häpna, lyssnade samtidigt till en ljudbok och klockan passerade nio…
Det upplevde jag alls inte som något problem, jag lyssnade färdigt i lugn och ro och satte mig sedan för att casta tv-programmet

Men si, det ville sig inte heller! Bilden “frös” gång på gång, kom igång, frös igen och höll på så tills den bara helt gav upp.

Då gav jag också upp!
Pratade med min datadoktor (bästa dottern) idag och frågade om jag kanske behöver skaffa en ny router. Den jag har skaffade jag för åtta år och tekniken går ju framåt och gamla teknikprylar har en tendens att ge upp och inte vara värda större omsorg utan är slit-och-släng-produkter.

Eftersom jag är attans impulsiv (ibland) så kastade jag mig inte över förslaget till ny router som jag fick av dottern utan ska kolla hur allt fungerar denna kväll.
Är det så att castingen fungerar dåligt så får jag köpa routern och hoppas att det räcker för att allt ska fungera.
Nu går vi ju in i vintersportsäsongen och jag kommer att bli vansinnig om jag inte kan se alla tävlingar, linjärt på SVT och på Viaplay via chromecast.

Nä hörni, slut på klagovisan för denna gång.
Slänger in en gullig tjej istället

Visst ser hon nöjd och belåten ut, och då kan mamma Paulina koppla av och sköta sitt jobb!
Tänk, jag minns när jag lämnade dottern på dagis när hon var lika liten. Det var ofta gråt och tandagnisslan vid lämning och en mamma med dåligt samvete som stressade vidare till jobbet.
Visserligen sa personalen att hon varit som en solstråle hela dagen men vågade jag lita på det?
Men så en morgon hade jag glömt att lämna extra vantar, så jag vände tillbaka efter några minuter. När jag kommer in på dagis sitter min dotter nöjt och leker med de andra barnen…
Vilken lättnad, hon hade bara satt i system att man ska vara lite lessen när mamma lämnar men glömde strax bort mig för annat skoj…
Nu under inskolningen har personalen varit i ständig kontakt med Paulina genom att skicka bilder och videoklipp, både när hon leker, när hon lyckas somna för eftermiddagsvilan och när de är ute och går. Där kan man säga att tekniken verkligen kommer till nytta!

Lugnet här i min lilla by är för tillfället bortblåst, livgardet utför skjutövningar och jisses som dom skjuter!
Igår höll de på till midnatt, himlen lyste upp av granateld (?) och idag har kulspruteknattret nått oss hela dagen.
Tack och lov är inte Daniel ett dugg brydd fast vi gick rakt emot oljudet på morgonpromenaden. Själv känner jag mig lugn, och tycker det är bra att dom övar ifall ryssarna anfaller (obs! skämt!)

Blåsigt och grått novemberväder…

Dagens kuriosa:

Läser en liten notis om paret som ska skilja sig och inte kommit överens om bodelning.
De väljer därför nu att avyttra sin konstsamling värd 6 miljarder kronor
Jag blir mållös…..

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  16 november 2021

  Japp så är det i förskolans värld…..ungar skriker lite och gråter när föräldrarna går men vi som jobbar/jobbade där är proffs på att få dem på andra tankar snabbt. Så ni kan lugnt lita på vad de säger =) Gullungen vet precis hur man äter korv och bröd på bästa sätt.
  Tråkigt med teknikstrul hoppas att det löser sig smidigt.
  Ha det gott!

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  16 november 2021

  Vilken tur att ingen militär är här och övar, då skulle aldrig sessan gå ut, det räcker att hon hör ett skott på andra sidan sjön!
  När tekniken inte funkar som den ska, då träder paniken in för mig och min bästa datadoktor bor ju i Norge!! Min dator börjar bli lite trött här också, så jag fasar inför dödsdagen!
  Det här mad dagis/förskola har jag aldrig behövt oroa mig för, jag var ju hemma med barnen när dom var små…..
  Skakar på huvet när jag läser om den där bodelningen, alltså konst för 6 miljarder!!! Jaja, hoppas dom blir nöjda 😉
  Kram på dig <3

  • Svara

   Paula

   18 november 2021

   Jag hörde att det var panik igår, inte mindre än sex stycken älgar älgade omkring och korsade vägar. De var förstås rädda för skottljuden! Det måste vara hemskt att lyssna på också för de vilda djuren…Aha, du var hemmamamma, skönt för både pojkarna och dig.
   Kram från pörtet

 3. Svara

  bpz3

  16 november 2021

  Datastrul – nej fy f************n! Datorn är det inget fel på antar jag, för den är ju bara ett par år gammal eller… Routern – ja åtta år är en hög ålder för en elektronikpryl. Hursomhelst hoppas jag att det löser sig för dig.
  Noelle är härlig:-) Ser att hon gör som jag – äter korven men skippar det soggya brödet. Bra gjort tjejen!
  Militärövningar har vi ofta i Stockholm med bas på Gärdet. Har aldrig varit med om en övning i Täby. Lite spännande skulle det ju vara faktiskt.
  Bodelningen med 6 miljarder involverade – ja, men jag tackar. Du också gissar jag, för du skulle nog troligen köpa både ny dator och ny router och en massa annat nytt också. Det skulle i alla fall jag göra;-)

 4. Svara

  Karin

  16 november 2021

  Förr när jag använde datorn mer, så fick din dotter hjälpa mig också vid flertalet tillfällen =)
  Så tacksamt att få hjälp med sånt man själv går bet på.
  Ha en fin kväll =)

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 november 2021

  Nej fy för teknikstrul. Jag blir lika hjälplös som du men att starta om dator eller router klarar jag. Om inte det räcker väntar jag och hoppas på att problemet ska lösas av sig själv. Hittills har det faktiskt gjort så och det är nog för att det var något vajsing i fibern som jag har genom bostadsrättsföreningen. Förr kunde jag defragmentera och något annat som jag har glömt vad det heter men jag tror inte man gör så numera. Jaja, det finns alltid hjälp att få från barnen om det skulle bli nödvändigt.
  Vilken härlig bild på en nöjd liten tjej. Vad skönt det måste kännas för mamman att få bilder och små filmer som bevis på att det går bra.
  Lite pengar – små bekymmer, stora pengar – stora bekymmer. Kanske stämmer det. Jag tror att lagom är bäst nästan jämt.
  Kram

 6. Svara

  Minton

  16 november 2021

  När tekniken strular blir man galen. Jag kan inte något om detta. Brukar lämna till en liten datafirma som har hyfsade priser. Hoppas du får ordning på det.
  Kramar från oss

 7. Svara

  Ditte

  16 november 2021

  Trist och väldigt frustrerande med datastrul. Hoppas du får rätsida på det. Och du har ju dottern som kan ge god hjälp. Lycka till.
  Härlig bild på lilla gulliga tjejen. Och visst har hon det bra där hon är. Ofta är det ju föräldrarna som är mest oroliga och undrar hur det går. Fint att förskolan skickade bilder och film.
  Ja, 6 miljarder är ju inga småpengar direkt. Tur att de inte delade på tavlan.
  Kram

 8. Svara

  ElisabetR

  16 november 2021

  Usch för datastrul, det är inget kul. Har dock förmånen att mannen min har jobbat med data och är haj på problemen.
  Söta lilla fröken ser så nöjd ut. Alla ungar gråter nog när föräldrarna går. Så bra att du fick se att allt var lungt.
  Jag mår faktiskt dåligt av att en del människor har så hisklans mycket pengar. Fem procent, tror jag det är, om inte ännu mindre, av jordens människor som äger lika mycket som de andra tillsammans. Vad vet de om “vanliga” människor?
  Ha det gott…..

 9. Svara

  Ama de casa

  17 november 2021

  Jag håller med – teknikprylar (liksom bilar) dom bara SKA fungera klanderfritt! Jag är ju lyckligt lottad som har en egen datorexpert väldigt nära till hands, bara ett rop (skrik!) bort 🙂 Hoppas ditt strul har löst sig!

  Vilken söt liten korväterska 😀

  Skönt att inte Daniel (eller du) är skotträdda, men det är högst irriterande när det är en massa oljud och oväsen runt omkring en…

 10. Svara

  Uddmor

  17 november 2021

  Felkoden längst ner i felmeddelandet tyder på minnes- eller hårddiskfel.
  “The Windows 10 error Kernel Data Inpage Error refers to a missing or corrupt page of kernel data in a Windows page file. This can be caused by file, memory or disk corruption as the term ‘Inpage’ is apparently exclusively hard disk or RAM related.”

  Om felmeddelandet återkommer är det läge att lämna in datorn på service. 🙁

 11. Svara

  Paula

  17 november 2021

  aha, det låter allvarligt! Dottern sa att det kan dyka upp liknande meddelanden ibland men under alla mina år med pc har jag aldrig fått något tidigare! Jag höll händerna knäppta igår och allt funkade okej. Köpte ny hårddisk för ett par år sedan hos min datadoktor och han har nu access till min pc via fjärrstyrning. Om problemen fortsätter kontaktar jag honom. Tusen tack för hjälpen, ha en fin onsdag, i Sundborn regnar det…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 127
 • 596
 • 1 636 071
 • 5 093
 • 65 655
Sök här