Bloggen

Stubbåkern..

Av
den
21 september 2022

Jag tänkte passa på att traska över åkern innan gödseln sprids, då är det liksom kört..

När man går här över åkermarken genar man upp till skogen, och det är ju dit man vill för att spana efter svamp, även fast denna årgång verkar bli riktigt usel.

Vet du vad det här är för blomma? Det vet jag, för jag har kollat i min plantnet-app, den heter blodklöver och är så fin!
Förutom blodklövern hittade jag åkerättika, alfalfa och alsikeklöver på åkern där man odlar hö till djuren.

Min bästis var dock allt annat än imponerad över mitt val av promenadväg, små korta ben och hård stubb på åkern, ajaj!! “Hur kan du göra så här?” undrar han när stråna river på magen…

Jag lovade dyrt och heligt att vi inte skulle “gena” här flera gånger och snart skuttade Daniel iväg på mjukare gräs!

Vi går åt ett annat håll, och nere vid sjön bränner man skräp. På fotot ser det ut som om det låg en tät dimma men det är alltså rök bakom den fallfärdiga ladan.

Jag insuper som vanligt allt det vackra ..

och längs vägen passerar jag en ny fårhage.

Igår var jag till min nya vårdcentral för att få min femte covid-spruta, den alldeles nya cocktailen som ska stå emot omikron-varianten.
Jag misstänker att sprutan också innehöll starkt sömnmedel, för jag sov tolv timmar inatt!
Strax efter Idol-omröstningen klockan tio slocknade jag och vaknade alltså vid tio i förmiddags…
Men jag klagar inte, förutom ömhet i armen har jag inga andra biverkningar efter sprutan, varken den här eller tidigare gånger.

Hoppas solen skiner också på dig denna septemberonsdag!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  21 september 2022

  Att det var en klöver skvallrade bladen om. Finns gott om olika sorter. Här kantas promenadvägen av Harklöver. Vilken mystik i bilden med den gamla ladan.
  Stackars lillprinsen.
  Oj, ska du få en femte dos….jag ska få nummer 4 imorgon kväll. Jag hoppas att det är den nya cocktailen =)
  Ha en fortsatt solig eftermiddag, själv ska jag jobba en stund till. Men sen hoppas jag hinna hem och fixa lite till i trädgården. Kram

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  21 september 2022

  Vackra bilder du delar. Den blodklövern har vi här med. Vår granne sår runt 2 meter runt åkrarna med en blomblandning för humlor och bin. Är så vackert när de blommar. Så runt åkrarna går det en ram eller vad man ska säga av blommor runt.
  Stubbåker är gott att gå på för oss med skor och långa ben. Sitta på en häst och dra iväg i full galopp på stubben är så skönt. Men jag förstår Daniel, det sticks på magen ju.
  Hoppas du hittar någon svamp. Kram från nabon.

 3. Svara

  Äventyret framtiden

  21 september 2022

  Blodklövern är så vacker!
  Dina bilder av ladan är magiskt vackra!
  Wow och voffvoff säger jag och sänder kram från Madeira!

 4. Svara

  Anna-Lena

  21 september 2022

  Får se till att få den femte dosen också.
  Åkrarna har varit alldeles röda av röd klöver även här. Nu har man slagit ner allt. Ska bli eller har blivit ensilerat.
  Bra att ta till vara!
  Vackerheten är extra påfallande i dessa tidiga höstdagar. Kram

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 september 2022

  Imponerande att du orkade leta fram vilken sorts klöver det var 😀 Förr sa jag rödklöver om alla rödfärgade varianter men genom Anki lärde jag mig att det inte var så lätt. Alltså säger jag bara klöver numera och det kan ju inte bli fel. Jag förstår att det var kul att gå över Åkern och göra små fynd men stackars Daniel är nog glad för ditt löfte om att det inte blir fler genvägar där.
  Jag trodde att det var dimma innan jag läste texten men det är ändå vackert med ladan i förgrunden.
  Nu har vi båda fått fem sprutor men jag väntade inte på det nya vaccinet. Det funkar nog ändå tänker jag och hoppas på att jag ska klara mig undan även i fortsättningen 😀
  Kram

 6. Svara

  Mia

  21 september 2022

  Hittade du nån svamp?? Här är det nog ganska gott om den varan, inte för att jag varit ute och kollat men man hör ju andra 😉 Vi har svamp så vi klarar oss ett tag.
  Nu har våra får också fått flytta till ny hage fast den ligger så nära så vi ser dom ändå men nu börjar det bli så kallt, så jag tycker dom ska få flytta in.
  Jag trodde faktiskt att det var dimma du hade fotat men ack så fel jag hade, vackert är det i alla fall 🙂
  Vad skönt att ha gjort bort sprutan, det är min tur den 27:e. Syster har ringt flera gånger för att boka tid men hon kommer aldrig fram. Hon har ju inget bank-id så hon kan göra det på nätet.
  Ha det gott fina du, kram på’re

  • Svara

   Paula

   26 september 2022

   Sent ska den syndige vakna, helgen sprang förbi så jag inte haft tid att kika så mycket i bloggen. Några svampar har jag knappt sett här, dessutom småskvätter det varje dag vilket gör ev. svampplockning oskön då svamparna bli…just det svampiga, haha
   Håller humöret uppe utan svamp än så länge, har ju också en hel del torkad att ta till. Men jakten på svampen, glädjen när man hittar, den är svårslagen! Måndagskram

 7. Svara

  BP

  21 september 2022

  Blodklövern är sååååå vacker! Å otroligt vackert är även röken från elden bakom ladan. Det ser verkligen ut som dimma. Så bra fångat!
  Bra att du insuper så mycket positivt det bara går, för snart är åkern och skogen täckt i snö igen.
  Bra med spruta nummer 5. Om 10 timmars sömn är den enda “biverkningen” är det bara tacka och ta emot. Jag siktar in mig på spruta nummer 4 om ett tag. Har ju precis haft Covid, så jag gissar att jag har antikroppar i åtminstone tre månader…

 8. Svara

  Ditte

  21 september 2022

  Tack för din fina rundan tillsammans med dig och Daniel . Väldigt vackra bilder från dina fina omgivningar.
  Och denna “blomsterapp” har jag nu laddat ner. Behöver träna på växter. Undrar om det finns en liknande app för svampar.
  Skönt att du fått spruta nr 5 och den nya varianten. I varje fall antar jag att man inte ska bli alltför dålig om man tagit sina sprutor om man blir sjuk.
  Kram!

 9. Svara

  Minton

  28 september 2022

  Stackars Daniel som fick gå på den hemska åkern. Ladan med röken är så magisk och jag trodde det var dimma innan jag läste. Jag hoppar femte sprutan för det känns som man är full av diverse ämnen. Här har det regnat och vi har fått 45 mm sedan måndag kväll.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   28 september 2022

   Det var inte illa, så mycket nederbörd! Då borde vattenmagasinen vara fyllda nu! Vi har fått på tok för lite, bara små skvättar varje dag, knappt de syns i mätaren. Många gör som du nu och struntar i att ta flera sprutor. Det tycker jag känns helt okej, jag valde ju att ta en dos till men det var mest för att det nya vaccinet var en ny blandning. Kvällskram och puss på nosen till Minton

 10. Svara

  Ninni

  27 oktober 2022

  Jag förstår att du nyttjar växt-appen flitigt. Och du tar så fina bilder med kameran. Jag borde ge mig iväg ut jag med och ta med mig kameran men då jag inte kan gå så långa sträckor så finns inte mycket att fotografera. Nu börjar det dessutom bli för kallt att cykla.
  Den nya covid-cocktailen missade jag då både mor och jag var alldeles för bråttom med att vaccinera oss. Det var ju sju månader för oss sen vi fick vaccinet sist. Jaja, vi får hoppas att vi inte behöver vänta så länge med nästa påfyllning.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 663
 • 681
 • 1 603 803
 • 5 032
 • 64 895
Sök här