Bloggen

Den enda i universum…

Av
den
5 mars 2006

Ja, ja tror baske mig att jag är den enda i universum som fortfarande älskar snö och vinter!
Slog upp mina stålgrå i morse o tittade ut:

utsikt
Ymnigt snöfall kan man kalla detta! Va mysigt!

bilen
Gubben som kom hem sju igår kväll kunde dock hålla sig för skratt när han såg bilen…
Han skulle iväg till jobbet halv elva! På oplogade vägar….men det gick bra

husknuten
Ärligt talat, längre än till husknuten har jag inte kommit idag! Men jag skottade altanen och trappan och konstaterade att det inte var någon mening med att pulsa upp till stugan för att måla i 3 varma inomhusgrader! Nä, imorgon är gubben ledig, då gör vi ett ryck!

månadsbilden
Jag är med i månadsbilden och tar ett foto varje månad på min utemöbel. Senaste bilden som ligger under kategorin Månadsbilden togs den 22 februari, och idag ser samma möbel ut såhär! Ja, vilken möbel? kan man fråga sig!
snöblommor
Dom här duger väl som marsblommor på ytterväggen?

piano
Våra utekatter är plötsligt väldigt hemkära!

lyran
Att sitta o titta ut genom fönstret är väl okej, tycker Lyran

larissa
Nu har plogbilen äntligen varit här…. “Men matte, var är mitt ben???”

issa
“Det var ju här jag grävde ner det! “(efter en stunds grävande fann hon älgbenet, djupfryst och fint)

Vasaloppet har jag tittat på idag, heja Dalarnas Tynell som vann!
Nu kom jag på att jag har nog också vårkänslor, börjar nämligen längta till fri-idrottssäsongen, haha!!

Igår satt jag och roade mig med senaste Hälge-boken! Han är min seriehjälte alla kategorier!
Jag vet dock inte om man måste bo i glesbygden för att uppskatta hans humor?
Fotografierna i böckerna är tagna av bl.a Lars Sjöqvist som bodde och verkade i Säfsen några år, och flera av de fina naturbilderna som används som bakgrund till Lars Mortimers teckningar är tagna här i bygden.
Titta gärna in på Hälges egen sida, där finns mycket roligt att hämta!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  5 mars 2006

  Du är inte helt ensam, jag gillar också när det snöar – ju mer desto bättre. Är inte så förtjust i kyla och mörker, men snö – det är nått helt annat! Älskar när det riktigt yr runt knutarna. Fast ska man ut och åka långt efter vägarna är det förståss mindre muntert med snöyra…

  Känner mig lite matt och konstig idag. Hoppas det inte är nått på gång. Har INTE lust med nån förkylning eller sånt. Kanske det går över utan att bli nått mer. Man kan ju hoppas, och faktum är att oftast gör det just det. Går över alltså.

  Både hund och katt huserar inne nu. Tyvärr blir Mårris (katten) på dåligt humör av det och utsätter Trulle för oprovocerade attacker då och då. Trulle fattar ingenting. Han tycker bara att katten är otäck. Jag har försökt förklara för honom att om han gläfste till åt Mårris så skulle Mårris gå nån annastans, men jag tror inte Trulle förstår mitt språk riktigt. Hm.

  Ha det bra i snöyran!

  Kram
  Pia

 2. Svara

  Anne-Lie

  5 mars 2006

  Känner igen det där med att leta saker i snön.. tyvärr så letar min äckelpottor efter sina djupfrysta “goda” b…korvar…
  God kväll /aw 🙂

 3. Svara

  Astrid

  5 mars 2006

  Hej så härliga bilder. Ja då delar vi mer intressen ser jag. Det första jag läser på morgonen är Hälge.
  Så älskar jag dessutom snö. Så ensam är du inte.
  Älgben har också mina hundar.
  En gång så grävde dom ner en “skank” i grannens blomland.
  Det var att smyga sig ut och ta bort den. Uj,uj

 4. Svara

  Saija

  5 mars 2006

  Njä, jag sover inte än, men jag ska bädda nu. Har precis tvättat mig o gjort klart för kvällen, ställt 3 väckarklockor o så…

  Öh? Vem ska hon ha valpar me disåfall? En varg kanske? haha..

  Nä natti natti nu…!

  Puzziz, hör av mig imorgon kväll

 5. Svara

  Carina

  5 mars 2006

  Inte är du ensam om att gilla snö. Jag älskar när det kommer mer snö men min kropp gillar det inte…(värk) Jag behöver tackochlov varken skotta snö eller gräva fram bil. En pensionerad granne i “vårt” hyreshus skottar framför hela huset för han vill ha motion. Bil äger jag ingen. 🙂
  Hälge är en härlig älg. Han springer väl i skogen häromkring eftersom han kommer från Långhed, en by ca 5 km från mej. Eller rättare sagt Mortimer bor i den byn.
  Jag hade Hälge strumpor ett tag men har tyvärr slitit ut dem och nu har jag bara hittat såna strumpor i karlstorlekar.

 6. Svara

  Bia

  6 mars 2006

  Å så fina bilder du tar! Jag gillar snö, men tycker mina foton blir trista, kanske för att det är svårt att hitta otrampad snö utanför vårt hem? Nu måste det i alla fall bli vår, jag har alldeles för kalla stövlar, räknade med en vanlig, nästan snöfri östgötavinter och har inte lust eller råd att skaffa vinterkängor NU!

  Idag ska jag till banken och skaffa e-kort, nåt som jag nyss lärt mig att det finns nåt som heter. Man lär så länge man lever! 🙂

  Ha det så fint!
  Kram/Bia

 7. Svara

  Catja

  6 mars 2006

  Vi har -20 grader i skåne – i MARS! Ja, jag säger då det. Det har gått alldeles fnupp i vädret i världen, vad händer? Tycker katterna gör rätt som stannar inne. Jag tycker inte alls synd om de som ska lämna Säfsen för jag har inte haft någon skidsemster! 🙂 Bara hem med er, i snö och allt, men kör försiktigt!
  kram /Catja (som jobbat färdigt och ska ha semester en vecka)

 8. Svara

  Tina

  6 mars 2006

  Nja..snö kan jag väl gå med på om nån annan hade skottat min kropp orkar inte med mer nu. Hellre snö än det snöblask vi brkukar ha i Skåne, bara jag slipper kylan så…
  Fast jag tror man måste va född i nordligare breddgrader för att uppskatta den här vintern….jag är ju inte van vid det…
  Kram

 9. Svara

  Pia

  6 mars 2006

  Så vackert på bild, men vet i sjuttsingen om det är så behagligt med all denna snö. Kanske om man som du är i vintern på riktigt och är född med en massa snö omkring dej. Här i Skåne har vi en hel del oxså.. vi är lite främmande för så mycket snö och lång vinter som du vet. Idag kl 7.00 -15 grader här. Nu gör solen sitt allra bästa för att få oss på bra humör i den bländande vita snön. Gillar inte bländet heller.. ögona får stryk och inte alls kul att kisa hela tiden och rinnande ögonavatten längs med kinderna.
  Jag vill ha vår .. vet du var man kan beställa det.. kanske finns det någonstans här på internet, ha, ha..
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 308
 • 380
 • 1 635 179
 • 5 092
 • 65 628
Sök här