Bloggen

Skidpremiär!

Av
den
29 oktober 2022

Det här paret åker rullskidor på vägen mot Falun, men när de kommer fram dit kan de faktiskt byta till vanliga laggar eftersom det idag är premiär för längdskidåkning på Lugnets stadion!
En två kilometers slinga har man lagt ut rekordtidigt, och nog har man haft lite otur för det är 14 grader varmt här idag!
Risken är helt klart att man redan om ett par dagar behöver vattenskidor för att kunna åka där…

Det har blåst rejält idag, så jag har hållit Daniel kopplad så han inte flyger sin kos!

Torkvindan på vår gård har inte orkat stå emot vindstötarna…grannen som hängt upp sin tvätt får nog bära ner den till torkrummet istället

Nästan samtliga löv har nu trillat av träden, men vad gör Bella?

Jo titta, hon försöker dricka vatten ur ån men det var inte så lätt!

Igår kväll satt jag och snyftade framför Idol, vilka fantastiska framträdanden ungdomarna bjöd på! Jag som följt programmet slaviskt i alla år tycker att årets upplaga är den bästa någonsin, både vad gäller deltagare och programupplägg!

Ikväll blir det att plocka fram en ny näsduksförpackning när Så mycket bättre fortsätter, men det gör inget, det är inga sorgetårar, utan genomsköljning av tårkanalerna!

Avslutar dagens babbel med ett foto jag fick med i Falukurirens läsarbilder i veckan, Sundbornsån levererar!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Åke

  29 oktober 2022

  Ha ha ja i dom trakterna åkte jag runt i veckan ?

 2. Svara

  LillaSyster

  29 oktober 2022

  Inte lätt för Bella att släcka törsten där bland alla gula löv. Rullskidor……livsfarligt, har två vana åkare i min närhet som nyligen kraschat helt oberoende av varandra med några veckors mellanrum. En klarade sig med några blåmärken, den andra som tidigare varit elitåkare i längdskidor har kanske sabbat sin axel för all framtid. Så man kan lätt konstatera att idrott är farligt och att inte röra på sig är också farligt……..
  Blåser storm här också, har varit ute och jobbat, men nu tar vi igen oss både Busan och jag inne på soffan. Ha en bra eftermiddag/kväll!

 3. Svara

  Minton

  29 oktober 2022

  Inte lätt att vara liten vovve när det är storm. Det är tur man inte sysslar med farliga idrotter. Bäst att ta lugna promenader.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Mia

  29 oktober 2022

  Vilken fin bild du fick publicerad! Hösten i ett nötskal eller åtminstone som man vill att den ska vara 🙂 Jisses, var det vatten där Bella stod, jag trodde det var på torra land 😀 😀
  Blåst har det gjort här också men tack o lov är Artemis stadig på benen och står med alla fyra tassarna på jorden! Ok ibland är alla fyra i luften men det är när hon är på språng 🙂
  Vad jag längtar till 12 november, då Vinterstudion börjar 🙂
  Kram på’re

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  29 oktober 2022

  Snöslinga redan! Och så hör man att det var nåt ställe i söder som hade slagit värmerekord för årstiden idag med hela 19,5 grader!! Visst är vi ett avlångt land…..
  Här är det också hyfsat varmt men det har blåst mycket. Vi har dock inte Molton hos oss över helgen så vi har inte behövt gå ut.
  Rolle har dock varit ute i garaget för vi har fått mösskador i motorutrymmet på bilen – två slangar som varit lindade med skumplast har tuggats sönder. Och då på såna ställen att man inte kommer åt dom lätt. Måste plocka ner hela inredningen. Så nu får han lämna in bilen till KIA för att få det fixat. Nu har han ställt ut en råttfälla i garaget och en i bilen och så hoppas vi att mössen gillar ost och inte bara skumplast. Hemskt!

  KRAM – Susie

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 oktober 2022

  Skidor ja… Här har man hört dem staka rullskridor hela sommaren….. Bra väg med mycket backar… säkert bra träning.
  Här är alla löv borta sen ett tag. Men idag har det varit så fint väder. Varmt och soligt.
  Nu ska jag ta fram och fixa lite lördagssnadder här. Ost, kex, spekemat och vin. Det ska bli gott. Ha en fin lördagskväll vidare du nu. Kram.

 7. Svara

  BP

  29 oktober 2022

  Falun verkar vara Sveriges “centrum” för rullskridskor. Hela skidlandslaget/skidskyttelandslaget tränar ju där under sommaren och intervjuas med jämna mellanrum på tv. Då kan de ju snart träna på riktig snö då. Å japp, här var det också 14 grader idag – i skuggan. Mycket varmare i solen.
  Bilden med alla löv på vattnet är en höjdare. Nästan som jag trodde att Bella gick på land respektive på vatten när jag tittade närmare;-)
  Vad gäller tv-program har vi inte så värst mycket gemensamt. Men ikväll är det en krim-film på svt1 som låter rätt så intressant. Ingen serie. Lika bra det, då man ändå glömmer om serien består av 7-8 avsnitt;-)

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2022

   Chelsea Detective? Men det är ju en serie! Fast den ska jag titta på, vid senare tillfälle!

 8. Svara

  Susjos

  29 oktober 2022

  Grattis till bilden i Falukuriren! Den är så vacker! Jag följer också Idol, missade ju det igår när jag jobbade, men sett alla framträdanden på tv4 play idag, blev förvånad att Julien åkte ut!!!
  Har inte sett första avsnittet av Så mycket bättre, men nu pågår andra avsnittet på TV.
  Opps, snö i spåren i Falun, ja, kommer det att ligga kvar?!
  Ha det fint!
  Kram

 9. Svara

  Ditte

  29 oktober 2022

  Dina bilder är så fina och extra roligt att sista bilden kom med bland läsarbilderna i Falukuriren. Grattis! Du borde ha ett par stående inslag med foton med där varje vecka.
  Bra att du har Daniel kopplad så att han inte blåser bort.
  Inte lätt för Bella att dricka när hon ska balansera på löv.
  Även här har det blåst rejält idag men strålande sol har det varit och i lä var det skönt.
  Kram!

 10. Svara

  Kicki

  30 oktober 2022

  Klokt att du skickat in bild till FK, dina fina bilder platsar var som helst. Du borde ha utställning av dem, men det har jag ju sagt flera gånger tidigare.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Vi åker med Onyx till hanhunden idag för parning. Velandet som pågått ett halvår är över.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 368
 • 559
 • 1 651 800
 • 5 116
 • 65 967
Sök här