Bloggen

Det börjar röra på sig…

Av
den
7 februari 2023

Jag måste börja med gårdagskvällen, jag gick ut vid sju, och himlen var så vacker!

Självklart hade jag varken mobilen eller kameran med mig, men senare såg jag detta fina foto i Faluns facebookgrupp, taget av Sofia Norberg frågade och fick låna bilden.

Det är lite bråda tider och jag känner mig ganska splittrad, precis som det lätt blir när något i livet ska förändras!

Om jag räknat någorlunda rätt blir detta min 26:e flytt! Det märkliga är att jag alltid har trivts där jag bor, men samtidigt alltid varit öppen för förändringar.

Jag börjar känna ett vemod över allt det vackra jag lämnar bakom mig och alla trevliga möten på hundpromenaden, alla mina fina grannar…

..men mest ska det ändå bli skönt, nu när beslutet är taget, tidpunkt för flytten blir kring mitten av mars, om bara några veckor!
Jag har tagit in offerter från flyttfirmor och kollat referenser. Billigt blir det inte, men jag packar själv så spar jag lite i alla fall.

Det får bli en snål-sommar med flickorna, ingen av oss har råd med längre resor eller dylikt utan vi nöjer oss med små utflykter inom Dalarnas gränser.

Här ligger en tröttmössa kvar när jag har stigit upp…

Efter morgonpromenad och frulle är det skönt att leta upp den värmande solen igen, han har många favoritplatser min prins!
Snart får han nya, undrar just vad han tycker om att ligga i en “bunker” ?

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  7 februari 2023

  Förstår dig. Men man brukar snabbt komma till ro på en ny plats. Hoppas i alla fall att flytten blir enkel inte allt för dyr. Fina bilder. kram från nabolandet.

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Förra flytten tog vi hjälp men fixade ganska mycket själva, bar en hel del kartonger och annat själva. Det kostade på, både dottern och jag var helt slut och hade värk i kroppen länge efter, så denna gång lyfter vi inte en pinal! Men så fasligt dyrt blir det inte när det är en sådan liten flytt, tänker om ni skulle tömma huset, det skulle allt kosta mer…men ni ska bo kvar så det så! Kram

 2. Svara

  Mia

  7 februari 2023

  Vilken spännande tid du har framför dig, ja Daniel också med så mycket nytt att utforska 🙂
  Jag har full förståelse för att du på sätt och vis kommer att sakna vackra Sundborn med allt vad det innebär men nu kommer nya tider, nya upplevelser och det kommer att bli så bra 🙂 Kram på er!

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Ja nog blir det bra, jag brukar trivas när jag flyttar, tycker allt är spännande. Ett aber är tidpunkten för flytten, har flyttat flera gånger i mars-april och det har alltid varit snöstorm då! Så jag skulle inte bli förvånad….Kram

 3. Svara

  Minton

  7 februari 2023

  Du har flyttat många gånger och jag har räknat och det blev 17 gånger.
  Skönt att komma när flickorna och det blir mycket nytt för prinsen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Ja du ligger i lä men inte så fasligt mycket ändå! Jag hoppas du trivs o stannar där du bor, för så himla kul är det inte att flytta. Men istället för att fortsätta gnälla över bussar som inte går osv. så väljer jag den här lösningen, och jag tror att det blir himla bra. Dessutom har jag en Willys om hörnet istället för dyra Coop Nära här i byn. Så nog ska jag kunna spara in de slantarna som ryker i flytten….
   Kram

   • Svara

    Minton

    10 februari 2023

    Har bott här i 16 år och tänker inte flytta för jag har det så bra. Här finns en ICA supermarket
    Vårdcentral och apotek vad mer kan jag begära.
    Varma kramar från oss

    • Svara

     Paula

     10 februari 2023

     Nej du har det bra ordnat för dig, att flytta är inte ett dugg roligt, ett himla slit är det…
     Helgkram från pörtet

 4. Svara

  LillaSyster

  7 februari 2023

  Du verkar ju ha lätt för att hitta nya vänner så det löser sig säkert med nya promenadkompisar. Jag blir helt nostalgisk när jag ser din soffa =) Samma färg som mormor och morfar hade då jag var liten. Jag kan riktigt känna hur morfar och jag sitter där och spelar svälta räv eller fia med knuff=)
  Ja du lika bra att börja packa sådant du inte använder tiden springer snabbt iväg till mitten av mars nu. Kramen

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Min gamla soffa är nog gammal som gatan. Jag fick syn på annonsen när jag var på väg att flytta hit, den var gratis, bara att hämta! Så jag bad flyttgubbarna ta en liten omväg, och tog hit den osedd. Den har tjänat mig bra men nu har tyget blir noppigt och den är inte så bekväm att sova i, det är ju jag som får ligga i soffan när jag har nattgäster. Så en uppdatering ska det bli där. Hoppas hitta en annan personlig soffa att byta med.
   Kram från flyttpörtet

 5. Svara

  BP

  7 februari 2023

  Ja, visst är det aningen märkligt att du verkar gilla att röra på dig. Det är rätt sällsynt att man som 65 plussare vill flytta ytterligare en gång. Jag är då raka motsatsen till dig. Har bara flyttat sju gånger, och då ingår utlandsvistelserna. Har aldrig varit förtjust i att flytta, mest för att jag är så himla lat antar jag;-)
  Bäst att börja packa redan nu. En himla tur att du inte behöver packa ihop mera än av som rymmer i en etta. Tänk om du som jag satt på en fyra plus balkong;-)

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Du har många anledningar att trivas där du bor! Jag verkar alltid hitta anledningar att flytta….Jag måste ha varit nomad i mitt förra liv

 6. Svara

  Anna-Lena

  7 februari 2023

  Falun!? Kan iså fall förstå att du vill närmare de närmaste.
  Jag har bara flyttat ordentligt en gång. Från lägenhet till hus. Innan dess var det lite flytt till och emellan studentkorridor, men det räknas knappast som flytt.
  Otroligt…men du måste väl ha minimalt i din kappsäck. Bara det nödvändigaste.
  Kram och lycka till!

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Jag kommer att flytta exakt 1,8 mil, från Sundborn till Falun. Fågelvägen ingen lång sträcka, men med taskiga bussförbindelser en evigt lång sträcka.

 7. Svara

  KajsaLisa

  7 februari 2023

  Häftig himmel. Va skall du flytta igen.

 8. Svara

  Ditte

  7 februari 2023

  Vackra bilder från din trakt. Tittade extra på den vackra himlen. Kan förstå att du har många tankar när du går här. Visst är det trist att lämna Sundborn men du kan ju ta bussen hit. och hälsa på. Ja,, förändringar är ju inte farliga och så fint att du kommer närmare dina flickor.
  Kanske blir det också mer variation i tillvaron i din nya bostad.
  Ja, Daniel. Men är du med trivs han.
  kram

 9. Svara

  Anna-Lena

  8 februari 2023

  Du kommer säkert att få fullt upp med livet i Falun, men jag tänker ändå tipsa dig om att gå med i Faluns SPF-grupp. Ser att de bl.a. har en lästipsträff i mars… Faluns spf var en av de livaktigaste spf-föreningarna i Sverige för några år sedan. Jag tror att det bara var Stockholm som låg före.
  Jag förstår att du har delade känslor inför flytten. Men det blir säkert bra. Falun är en bra stad i bo i.

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  8 februari 2023

  Inte underligt att du känner dig splittrad med en så stor förändring på gång. Det ska bli så spännande att få följa med på resan fram till när du och Daniel tar plats i nya lägenheten. Jag har också flyttat en hel del men absolut inte i närheten av alla dina flyttar. Jag hoppas att du kommer till en plats där du känner att du verkligen kan slå dig till ro och trivas många år 😀
  Fantastisk himmel och vad snällt att du fick använda bilden.
  Kram

 11. Svara

  Karin

  8 februari 2023

  En flytt är sällan fel! Du leder nog flyttligan, även om jag också är en flitig flyttare. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag flyttat i livet, men bara på 2000-talet har jag flyttat fem gånger. Alltid lika spännande att bekanta sig med de nya omgivningarna. Och dessutom är det ett bra sätt att se till att man inte samlar på sig (alltför många) prylar. Lycka till med den kommande flytten!

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Du har så rätt, det är ett bra sätt att inte samla på sig för mycket. Nu har jag aldrig varit pryltokig på något vis, men en period när jag själv jobbade på loppis så följde väldigt många grejer med hem…Jag behöver faktiskt inte heller trettio lakan, det räcker med hälften, hihi, van att alltid haft hundar i sängen så det har gått åt många lakan under åren .

 12. Svara

  Punatukka

  8 februari 2023

  Det är alltså,som jag anade, en flytt på gång. Om jag känner dig rätt så kommer det inte gå nån längre tid innan du bott in dig & rotat dig i ditt nya hem…Att lämna vänner är förstås inte kul alls men med nutidens teknik håller man ju kontakten iaf. Lilla ‘tröttmössan’ vänjer sig förhoppningsvis snabb..
  och ‘pinkar in’ ett trivsamt revir *Ler * Det kostar att flytta och jag hoppas du ‘fått till’ ett hyfsat pris?! Önskar dig allt gott och lycka till på ‘resan’ till det nya pörtet…..Kramar om!
  PS Snygga påslakan!

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Mina vänner här i byn är dåliga på att använda sociala medier. Men jag kommer nog att ta bussen hit i sommar många gånger, världens bästa badplats här i ån tänker jag inte överge. Jag har lätt att knyta an med människor, har man dessutom hund är det ännu enklare, så jag är inte orolig , de flesta är goa o trevliga.
   Kram från flyttpörtet

 13. Svara

  Susjos

  8 februari 2023

  Nämen åh….har du äntligen fått tag i en lägenhet i Falun? Stort Grattis, du kommer närmare tjejerna och allt! Men jag förstår att det blir lite ledsamt att lämna det ljuvliga Sundborn…och visst är det tufft att flytta…men så skönt när du är på plats! Så spännande att se vart du fått lägenhet någonstans!
  Vilken fin himmel med fullmåne och allt!
  Må så gott!
  Kram!!!

 14. Svara

  Kicki

  9 februari 2023

  Jag har ju inte kollat din blogg på några dagar, men jag kan inte påstå att jag blev mycket förvånad när jag läste att du sökt och fått en lägenhet i stan.
  Har huset hiss? Annars blir det väl kämpigt att knalla tre våningar varje gång ni ska ut, Daniel och du.
  Vi som inte varit och hälsat på dig i Sundborn och nu är ju det kört.
  Hoppas att det ska bli jättebra för dig att komma närmare dina tjejer.
  Lustigt att du och Anki flyttar i princip samtidigt.
  Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   9 februari 2023

   Ja det finns hiss i huset dit jag flyttar, min dotter har förbjudit mig att flytta om hiss saknas, hon ser framför sig en ny flytt när benen inte orkar längre, haha
   Utan hennes hjälp hade jag nog suttit kvar i Fredriksberg ännu, Hon är effektiv och världens bästa planerare och flytthjälp både teoretiskt och praktiskt.
   Vi får ses när dagarna blivit varmare och risken för halka är borta, jag brukar ha tur med vädret på flyttdagen förresten, snöstorm är vanligt förekommande!
   Kram till er!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 363
 • 1 626 590
 • 5 069
 • 65 363
Sök här