Bloggen

Tröttmössor

Av
den
9 februari 2023

Vi är två riktiga tröttmössor i pörtet, förmodligen tar Daniel efter matte som mest har hängt i soffa och i säng senaste dygnen. Har känt mig krasslig och haft problem med magen, såna problem som förorsakar täta toabesök och som påverkat mina möjligheter att ta några längre turer hemifrån.

Återknyter till gädd-gåtan och kan berätta att den sjätte fotade jag dem hängande orörda på samma ställe. Jag har försökt fråga bybor om de känner till fenomenet men inte fått napp, haha
Jo en gubbe berättade att det hängt fiskar under bron redan i somras, näppeligen desamma, men han hade ingen teori om syftet.

Vintern i år är en plåga, jag vill gärna bara backa bandet

För två år sedan fotade jag denna vackra vintervy

Förra året var det så här vacker vinter den nionde februari

…och så här ser det ut idag!

Idag kom äntligen bokbussen igen, man har bytt datasystem på biblioteket och därför har turerna varit inställda några veckor.
Nya systemet har en massa barnsjukdomar, det fungerar jättedåligt! Tycker synd om personalen som får försöka förklara för låntagare varför ingenting fungerar som det ska.
Jag hade bland annat en lista med Vill-läsa-böcker, den var väldigt lång, och vips så är den borta! Går inte att återskapa!
Stor frustration är följden! Inte heller fungerar sidan där man presenterar nyinköpta böcker, så det känns väldigt andefattigt just nu.

Men, trots allt så hade jag fått några böcker som jag stått i kö på ett tag

..bland andra Ernauxs, nobelpristagarens bok som jag äntligen ska få läsa.

På flyttfronten händer ännu inte så mycket, jag har fixat flyttfirma som sköter ruljansen och slutstädningen, jag kommer att få flyttkartonger ett par veckor innan flytt och jag har tecknat elavtal.
Nu ska jag börja rensa i garderoben, det känns riktigt skönt för nu ska jag ta fram storsläggan, allt som inte används ska bort, puts väck!
Oavsett om det är mormomrs gamla ärvda broderade dukar, mammas hemstickade sockor, byxor som krympt i garderoben….nu ska jag vara skoningslös….har jag bestämt.

Nästa vecka ska jag försöka komma iväg till second-hand-butikerna i stan för att hitta en bäddsoffa.

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  9 februari 2023

  Undrar om de där fiskarna alltså… ett mysterium. Skönt att flyttbyrå är fixad. Förstår det blir skönt att komma iväg sen.
  Här är det oväder idag… det blåser, och det blåser och det blåser… men snön är borta igen… lite is kvar här och var. Det är 3 grader varmt.
  Önskar dig en fin kväll vidare, Kram från grannlandet.

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Vi fick lite snö inatt, det är så hjärteknipande vackert nu. Men, det ska bli varmväder igen så det är lika bra att fota för snart är det borta igen. Ha en fortsatt fin helg!

 2. Svara

  LillaSyster

  9 februari 2023

  Jag är påtok för nostalgisk för att kunna göra som du. Men jag ska bli bättre på att rensa ut i gömmorna. Skrev hos Gunnel idag att om jag tar en kvart och städar och slänger de dagarna jag är ledig så blir det ju lite i alla fall (nu ska jag bara komma ihåg att göra det också). Jag har tänkt att börja i källaren och frigöra lite utrymme.
  Hoppas att din mage rättar till sig fort och så håller vi tummarna för att bokbussens barnsjukdomarna också går över snabbt.
  Här blåser det, låter som stormvindar. Kan bli dåligt med sömn i natt då. Kram

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Jag har känt som du i alla år, även om jag lämnat lite efter mig vid varje flytt,. Men nu inser jag att jag inte har plats, att betala hyra för utrymmen som jag inte behöver väljer jag bort nu till förmån för att ha lite kvar i plånboken och mindre att städa. Ungarna har vid varje flytt fått erbjudanden, men med dåligt resultat, de känner ingen nostalgi till gamla familjeklenoder. Men du som bor i hus ska självklart fortsätta spara och samla precis som du vill! Kram

 3. Svara

  BP

  9 februari 2023

  Outch – för den krånglande magen alltså. Hoppas det går över. För magsjuka och huvudvärk är de värsta sjukdomar enligt mig, då de slår ut hela kroppen.
  Ja, du och Anki kommer ju flytta ungefär samtidigt har jag förstått. Bra att du låter flyttfirman sköta ruljangsen inklusive städning. Väl värt pengarna. Det hade ju varit ännu bättre om de även skött packningen av kartongerna;-)
  Bra med att rensa ut allt som inte används. Det kommer du inte att ångra. Du verkar flytta från en etta till en annan etta, så det gör ju saken lite enklare. Det hade varit värre om du flyttat från en trea till en etta;-)
  Sedan får jag kanske påpeka lite försiktigt att man i vår ålder ska vara rädd om ryggen. Tänker på bäddsoffan du vill skaffa. Har lärt mig av erfarenhet att sängen är det sista man ska “snåla med” när man har fyllt 65 plus. Falun har väl en IKEA eller?! Där är det kanske/troligen rea just nu. Kolla bäddsoffa/säng där, för deras grejer är både bra (nuförtiden) och prisvärd.

  PS. Sedan hoppas jag att bibliotekets barnsjukdomar går över fort. DS.

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Tack för din omtanke BP! Bäddsoffan är avsedd för tillfälliga nattgäster, det kan ju hända att man går på någon begivenhet i stan tillsammans med dotter eller vän o då är det ganska nära att slafa över hos mig. Min goa säng följer med, den håller än! Angående Ikea, så är det uteslutet…jag är anti-Ikea, någon konstig princip jag har…dottern har hela bohaget därifrån, kanske bara för att! Hihi

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  9 februari 2023

  Vintern är inte som den ska vara här heller. Visserligen är det vitt ute men det håller sig runt nollan och det blir växelvis tö och några minusgrader. En snöby ibland men det blir snart lika hårt och på vissa platser isigt igen. Men det gör ju inte mig så mycket som situationen är nu och jag kan också drömma tillbaka till bättre och finare vintrar 😀
  Usch för magbesvär och rännande på toa. Jag lider med dig och hoppas att det snart känns bättre. Lite glädje får du nog ändå från en söt liten Daniel som vill vara nära sin matte 😀
  Tänk att både du och Anki flyttar samtidigt och vad spännande det ska bli att följa er båda. Du verkar också vara förberedd och redo för den stora flyttardagen.
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Jag hade en himla tur med att slippa vänta i tre månader, något som ju varit fallet om vi inte hittat en ny hyresgäst hit till Sundborn. Nu råkade en hyresgäst här ha en kompis som flyttar hem från utlandet och saknade bostad så det löste sig perfekt. Slipper dubbla hyror, alltid tacksamt, Solig kram från pörtet

 5. Svara

  Anna i Portugal

  9 februari 2023

  Så skönt att rensa ordentligt! Jag har gjort det några gånger och jag tycker det är lika befriande varje gång.

 6. Svara

  Anna-Lena

  9 februari 2023

  Ta med det “gamla” till second hand butiken! Säkert någon annan som vill ha.
  Här regnar det och blåser. Önskar snön snabb bortgång. Kram

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Det som är helt och rent åker till Ta-till-vara! Det är redan bestämt att flyttfirman åker dit en sväng. Ha en mysig helg

 7. Svara

  Ditte

  9 februari 2023

  Trist att du är dålig och med maken i olag blir det ju inga direkta utsvävningar, Men med rensning av saker som inte är i bruk så har du ju viss sysselsättning.
  Fint att biblioteksbussen kom ,men trist med leveranserna. kände bara igen “Åren” som jag läst.
  Verkligen påtaglig skillnad på vintrarna. Men å andra sidan är snart mars här och då ska våren börja.
  Skynda dig nu på att bli frisk.
  Kram

 8. Svara

  Mia

  10 februari 2023

  Nämen vännen, nu får du inte bli sjuk, hoppas att det stannar vid detta och sen bara blir bättre <3
  Vad skönt att du fixat med flyttfirman och elavtalet, då är det ganska viktiga klart. Det blir spännande framöver att se dina nya omgivningar och nu får du väl hyfsat nära till ett bibliotek? Det där kommer att bli bra 🙂
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Ja nu får jag botanisera i det stora opersonliga huvudbiblioteket. En anrik lokal men jag trivs inte där, jag är så van vid små hemtrevliga filialer. Men man kan inte få allt…..Kram

 9. Svara

  Kicki

  10 februari 2023

  Det var flera år sen vi hade en så snöfattig vinter.
  Men du kastar väl inte sakerna som inte följer med, det finns ju secondhand m.fl, som tacksamt tar emot.
  Hu stor är din nya lägenhet?
  Lycka till med packandet!
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Jag har bokat flyttbilen så att den tar en extra tur till Ta-till-vara också,. Dit ska soffa, fåtölj och diverse krafs, ler! Jag bor nu på 45 kvadrat, nya lyan är ännu mindre, 36 kvadrat ska Daniel o jag dela på, det är mitt eget val att bo smått, men här går nog gränsen!
   Kramen

 10. Svara

  Äventyret framtiden

  11 februari 2023

  Klokt att rensa ut gammal nostalgi ur garderoben. När det väl inte finns kvar så är det snudd på glömt på direkten säger jag som gjorde detsamma för knappt två år sedan. Det går mycket lättare än man kan tro, åtminstone för min del.
  Att rensa är befriande. Har ingen aning om varför man hänger gäddor på tork men har sett det i skärgården även på Åland. Men ofta då stora huvuden. Nu blir jag nyfiken på fenomenet. Få se om jag får reda på någonting, hör av mig i såfall.
  Ha det bra i pörtet!

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Så spännande att fenomenet även finns på Åland, jag har googlat men inte fått napp, hihi
   Ja det är ju bättre att jag tömmer nu än att dottern ska stå en dag med bohag att ta hand om som hon ändå inte vill ta över. Jag känner redan en viss lättnad, även om jag rensat i varje flytt. Ha en fortsatt fin helg!

 11. Svara

  Kina

  11 februari 2023

  Tror att det blir jättebra med din flytt! Hur bra man än trivs med att bo på landet, så är det underbart att ha kommit in till stan. I våran ålder ska man göra det så bekvämt för sig som möjligt! Att kunna ta sig dit man vill utan att vara beroende av vare sig bil eller andra människor. Toppen! Och närheten till allt! Pörtet byter adress! Kram!

  • Svara

   Paula

   11 februari 2023

   Du har så rätt så! Nickar och instämmer! Våra behov och önskemål förändras med tiden, det är ju helt naturligt. Jag vill gärna utforska Falun som stad, fota i stadsmiljö och inte bara åkrar och skog. Och så närheten till allt, ja, det blir jättebra.
   Solig lördagskram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här