Bloggen Livets glädjeämnen!

Det går framåt!

Av
den
25 december 2019

Jag som inte har några traditioner har visst en..

Kvällen innan julafton ska skinkan avsmakas nygriljerad, gärna med en snaps därtill!
Årets skinka blev klart godkänd!

Och anti-pynt-tanten har minsann bäddat med julrött lakan!

På julaftonen plingade det i mobilen..

Fick en härlig julhälsning från dottern, men vadå skrapa triss i mobilen???
Skulle jag ta en enkrona och skrapa skärmen med? Nej tack o lov var jag inte såå dum, det gick alldeles utmärkt att använda bara fingret (infällda bilden)
Tyvärr ingen vinst men det är ju tanken som räknas..

På kvällen hördes en diskret knackning på dörren, och där stod självaste tomtemor, så glimmande rödklädd och vacker levererade hon en julkapp minsann, syltade trattkantareller! Tusen tack tomten!

Idag på självaste juldagen kom snöfallet, tunga stora snöblaffor föll till marken, de flesta smälte undan men lite blev dock kvar.


Nu fanns det många intressanta nyheter att läsa och jag beslöt att vi nog skulle klara av att gå ner till sjön, Blinka haltar visserligen men går bättre och bättre, stödjer på benet hela tiden.

Imorgon är det två veckor sedan korsbandet brast, och senaste två dagarna har hon inte fått smärtlindring längre. Medicinen är inte bra för lever och andra organ så jag försöker läsa av hunden för att se när hon behöver en dos.

Det blev en rolig selfie då vi kom hem, ser du vad jag egentligen tänkte fota?

Trevlig fortsättning på julhelgen, ikväll är det många som går ut och roar sig på hemvändarträffar, så även här i Säfsen.

TAGS

23 december 2019

26 december 2019

15 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  25 december 2019

  God Fortsättning, finaste Paula! Och så glad jag blir över att läsa att Blinka är lite piggare och kan stödja på sitt ben. Till och med så pass att ni kan ta en promenad.
  Ja, jultraditioner har jag inga kvar men några tomtar och adventsljusstakar har jag allt hemma. Men nu är vi till sjöss och här bjöds det visserligen på ett rejält julbord igår. Men jag smakade lite god sill, lax, lite Jansson och räkor. Och visst blev det även en skinkmacka. I övrigt ingen julmat alls ombord utan helt andra saker. Tyvärr har jag saknat mina dagliga långa promenader men gått en del runt båtens 200 meters bana.
  Din sista bild är jättefin där du själv kom med på ett hörn. Tror du tänkte ta en bild av hur fönstret tedde sig från utsidan. Och det såg vi ju också.
  Nu har vi kommit i höjd snart med Sundsvall men det är mörkt så tyvärr ingen sikt. Åland i morgon bitti och sedan mot Stockholm.
  Kram och tankar till dig.

 2. Svara

  Mia

  25 december 2019

  Hej hej Paula!! Jag ser att det snöar hos dig, flingorna på bloggen verkar stabilare än dom i luften ute 🙂 Så glad jag blir att läsa om Blinka och du är ju så klok som kan se när hon behöver sin medicin och slipper ge henne den varje dag när den inte är bra!
  Hmmm, jag tror minsann att det är Astrid som sitter där i fönstret men jag gillar ju er båda så du slog två flugor i en smäll 😀
  Ha det gott resten av helgen nu <3 Kram på're

 3. Svara

  Carina Larsson

  25 december 2019

  Ja inte var det en selfie du var ute efter utan Astrid. 🙂
  Trevligt att du fick besök av tomtemor. Ännu trevligare att läsa att Blinka mår bättre och bättre.
  Min bror (doktorn du vet) blev tvungen att avliva sin kära Älsa i måndagskväll. Hon har varit dålig en period, nån livmoder inflammation och fick dessutom diabetes. Han har jobbat på med att ta blodsocker och gett henne insulin men hon verkade vara immun mot insulininjektionerna och så blev hon i det närmaste blind och började bli så orolig och springa runt och leta mat överallt och mådde allmänt dåligt så då blev det avlivning. Jag förstår att han är väldigt ledsen över beslutet men det var ju humanast ändå. Som tur är så jobbar han hela julhelgen så det kanske kan skingra hans dystra tankar.
  Nu ska vi äta lite skinka och sill här hemma.
  Kram på dig!

 4. Svara

  Minton

  25 december 2019

  Så glad jag blir att Blinka är bättre. Du har fått lite vitt som ljusar upp.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Karin Eklund

  25 december 2019

  Jag gläds med dig och blinka ! Lyckas inte få till stora b men hoppas det fungerar ändå. Här blev det ingen som helst julmat. Den får ta nästa jul istället. God fortsättning! ????

 6. Svara

  Karin Eklund

  25 december 2019

  Jag gläds med dig och blinka ! Lyckas inte få till stora b men hoppas det fungerar ändå. Här blev det ingen som helst julmat. Den får ta nästa jul istället. God fortsättning! ????

 7. Svara

  Susjos

  25 december 2019

  Vilken mysig julafton du haft och mums med skinka och snaps! Trevligt att få syltade trattkantareller av tomten.
  Å lite snö som lyser upp. Här är det fortsatt väldigt grått ute.
  Skönt att höra att lilla Blinka mår lite bättre. Och jag gillar alla dessa snöflingor som du har på din blogg, så fint och rogivande!
  God fortsättning på julen!

 8. Svara

  Anki

  25 december 2019

  Ser ut som du haft en trevlig julafton … och vilken härlig tradition att avsmaka skinkan tillsammans med en snaps kvällen före!
  Tänk att tomtemor kom med en burk syltade trattkantareller till dig! Jag har ett par burkar i kylskåpet också 🙂
  Det gläder mig mycket att Blinka är på bättringsvägen! Härligt!
  Kul selfie! Men jag tror det var Astrid du fotade 🙂
  God fortsättning!
  Kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  25 december 2019

  Det måste vara Astrid där i fönstret. Skönt att söta Blinka är bättre. Det är en fin tradition du har, första skinkmackan är klart bäst! Ha en bra fortsättning på helgen. Min härliga bloggvän

 10. Svara

  Mias Mix

  25 december 2019

  God fortsättning! Kul selfie men ser Astrid på fönsterbrädan så gissar att hon var motivet från början. Så skönt att Blinka mår bättre och klokt att läsa av för att inte ge medicin i onödan. Jag äter penicillin mot öroninflammation nu och magen mår inte alls bra av penicillinet.
  Lite vitt hos dig i alla fall. Idag tog vi en lång skön tur i skogen och självklart regnade det som vanligt. Må så gott! Kram

 11. Svara

  BP

  25 december 2019

  Den bästa julklappen måste väl vara att Blinka kan stödja på benet igen. Det syns i hennes ögon att hon är glad och inte verkar ha ont. Å halta utan smärta kan nog både du och hon köpa.
  Skinka med snaps är inte alls dumt. Gjorde du skinkan från scratch eller köpte du en färdigkokt variant som troligen 95 procent av den svenska befolkningen.
  Det tog mig ett tag att se kattens ögon i fönstret, då det är nog Astrid du ville fota.

  Ingen snö här alls, 2-4 plusgrader. Å nej, jag klagar inte, tvärtom!

 12. Svara

  kersko

  25 december 2019

  Härligt att se lite vinterväder. Skinkmacka och snaps låter något det. Skönt att Blinka är bättre så att ni kan ta promenader tillsammans i vintevrärlden. Fin selfie fick du också med bland alla vackra bilder. jag har några julmåsten som ett pussel förövrigt den enda julklapp som delas ut hos oss. Skinka är ett annat måste. Vi försökar trappa ner på julhetsen och det går ganska bra faktiskt. Förrutom när det gäller mat då blir det alltid alldeles för mycket. Men det är bra så här dagarna efter då man slipper tänka utan bara tar fram det färdiga ut kylskåpet.
  Kram och God fortsättning.

 13. Svara

  Ama de casa

  26 december 2019

  Bästa nyheten såhär i juletider! Ja att Blinka är bättre och inte behöver smärtlindring hela tiden. Är övertygad om att du kan läsa av henne hur bra som helst efter all den tid ni har haft tillsammans.
  Härligt att du fick din snö också 🙂
  Ser att Astrid sitter där innanför fönstret och tänker “Det där vita är faktiskt HELT onödigt, och nu står hon där och fotar igen… Kom in och ge mig mat istället!” 😀

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 december 2019

  Traditionen med skinkan tror jag är väldigt vanlig. Vi gjorde också alltid så och att få provsmaka skinkan kvällen innan julafton var efterlängtat. Din julskinka ser jättesaftig och god ut 😀 Underbart att läsa att Blinka mår bättre. Det är nog klokt att vara lite sparsam med medicinen så att inte andra problem avlöser de som nu håller på att bli mindre besvärande.
  Det sitter en Astrid (tror jag att hon heter) i fönstret så jag tror att det är henne du fotar. Kul bild blev det i alla fall. Trevligt med snöflingorna som faller. Den funktionen hade jag på min blogg tidigare också men det var bara runda prickar som föll. Det här är mycket tjusigare 😀
  Kram

 15. Svara

  Britt

  28 december 2019

  Å va roligt att höra att blinka är piggare .
  Molly får också medicin för sitt haltande som vi inte är riktigt 100 på vad det är
  Man säger artros men jag är tveksam …i perioder gör hon allt det som artroshundar inte ska kunna göra
  Vi försöker också läsa av henne och ge medicin när det behövs…just för att spara på henne
  Så här vi hållt på nu i över ett år….
  God fortsättning till er

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 39
 • 425
 • 1 716 577
 • 4 905
 • 63 127
Sök här