Bloggen

…det hade kunnat sluta illa…

Av
den
1 augusti 2022

Igår hade Daniel och jag en trevlig eftermiddag i skogen.
Vi gick upp längs Trollvägen till elljusspåret där vi flera gånger plockat mumsiga blåbär.
Den här gången gick vi längre längs spåret och till min glädje hittade jag hallonsnår som dignade av stora fina hallon.

Jag släppte som vanligt ner Daniels rullkoppel mitt på stigen och gav mig i in bland buskarna. Min bästis går ju ingenstans men eftersom det fortfarande är koppeltvång så låter jag kopplet hänga och han brukar mest lägga sig ner och titta på när jag arbetar, dvs. när jag plockar bär.
Så gjorde han även denna gång och jag lyckades fylla

..hela enliters yoghurtburken, jag bara älskar hallon!
Glad i hågen gick vi hemåt

Så här ser det ut hemma på min gata nu, arbetet med att bygga ett nytt hus på granntomten har nu startat.
Grävskopan är ihärdigt i användning och den börjar gräva klockan 7 på mornarna med undantag för i lördags då maskinisten tog sovmorgon till klockan åtta!
Rent egoistiskt hade jag velat ha allmänningen kvar, så fina sommarblommor som växer där, men nu är det som det är och jag får för första gången i livet på nära håll se hur man bygger ett hus!
En barnfamilj väntar ivrigt på att deras drömhus ska stå klart för inflyttning…

I morse då jag steg upp och lyfte på täcket i sängen fick jag en chock, Daniel hade kräkts, i sängen!
Det har aldrig hänt förut, om han mått dåligt hoppar han ner på golvet o lägger spyan på….mattan…

Det som kommit upp ur magen var ingen mat utan…träflis, i olika storlekar!

Så här stor var den största biten!
Tänk dig en liten chihuahua utan tänder som inte kan tugga sönder flisen utan bara sväljer! Och tänk om någon av bitarna fastnat i halsen! Han hade kunnat kvävas till döds!
Och jag har sovit mig igenom dramatiken…

Har du svimmat nu BP? Kanske skulle jag har utfärdat en varning redan på första raden…ler…

Hela elljusspåret har en bark- och flistäckning som gör att underlaget sviktar fint för löparna.
Men att jyckar ska sätta i sig av fliset var väl inget jag kunde ana…
Slutet gott allting gott, täcke och lakan åkte i tvätten idag, tyvärr var det dock inget torkväder..

Vi har fått några efterlängtade skurar under dagen, och nu får ni lova att inte skvallra för Daniel att hans nya regnjacka är rosa!
Nu kommer ju alla att tro att han är en liten tjej…men hittar man en perfekt passande jacka för en tia på loppis hos en granne ja då kan man ju inte låta bli!
Om jag är rätt underrättad är hundar färgblinda så jag tror inte att han själv begriper att skämmas!

Under kvällen har min blixtvakt fått jobba hårt, det har plingat mest hela tiden i mobilen, det närmaste nedslaget var 3 km härifrån.
Nu har åskvädret dragit vidare så natten blir lugn!

Är det torrt även där du bor?
Här törstar vi fortfarande efter vatten, Sundbornsån som brukar brusa vilt har så lågt vattenstånd att man inte öppnat slussarna en enda gång i sommar!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Äventyret framtiden

  1 augusti 2022

  Milda limpa! Jag är så glad att den här historien slutade lyckligt. Liten Daniel åt upp en så stor bit. Allt ska människan få vara med om också och hunden i det här fallet.
  Ibland är livet lite väl spännande men slutet gott allting gott som det heter. Och hallongott fick du med dig hem. Kram till er båda från gränden

 2. Svara

  bpz3

  2 augusti 2022

  Hahaha! Nej, jag svimmade inte. För du var ju finkänslig nog att INTE visa hela spyan utan “bara” träflisbiten. Tusen tack för det:-) Å jag som trodde att hundar sniffade till sig mat som luktar GOTT. Det kan man väl knappast säga om träflis – eller. Tack och lov att allt slutade väl för lilla Daniel.

  Det är verkligen en fördel att hundar är färgblinda. För om Daniel visste att du klädde honom som tjej skulle han troligen åka ner till Stockholm och delta i Pride-veckan som började idag:-) Nu är han ju straight så han skulle nog känna sig förolämpad om han såg den rosa regnkappan – hahaha:-)

  PS. Tycker synd om dig och oväsendet. Du och Karin verkar ha ungefär samma “grannar” just nu. Så jag ska sluta gnälla över bilarna/maskinerna som fixar till innergården här hos mig;-) DS.

  • Svara

   Paula

   4 augusti 2022

   Jodå, hundar sniffar på det som luktar gott….enlig dem själva! Och vi har rätt olika smak där, människan och hunden! Men, de förförs också av goda matdofter från köket, då rinner snålvattnet och ögonen tigger…

 3. Svara

  LillaSyster

  2 augusti 2022

  Vilken tur att det slutade lyckligtvis ?
  Förstår att du ville ha grönområde kvar. Att resa ett hus går fort i princip på en eftermiddag då grunden är klar. Idag kommer ju husen klara på lastbil, väggarna lyfts av och sätts samman. De sista åren jag jobbade som förskollärare så såg vi flera hundra hus sättas upp i det som tidigare varit förskolans skog.Ha en bra dag!
  PS så bra regnkappan sitter det är ju huvudsaken.

  • Svara

   Paula

   4 augusti 2022

   Det låter hoppfullt om det går snabbt att smälla upp huset när väl markarbetena är klara! Är ju förskonad från oväsen och oljud så lite får man ju tåla, ler!

 4. Svara

  Anna-Lena

  2 augusti 2022

  Usch då! Så bra att det kom ut rätt väg … samma som det kom in…
  Rena drömläge på huset. Men jag förstår att det är störande med tidiga arbetstider hos byggarna.
  Är nog ganska normalt vattenstånd här. Har ju regnat lite då och då . En bra sommar, som haft väldigt varierande väder. Ingen åska dock, och det tackar vi för.
  Ha det gott!

 5. Svara

  Ditte

  2 augusti 2022

  Oj! Detta hade kunnat sluta riktigt illa! Puh! Skönt att Daniel kunde kräkas upp det hela och nu förhoppningsvis blivit av med all bark. glädjande med ett lyckligt slut-
  vad gäller regnkappan kan man kanske säja att den är lila och mer “unisex”. Daniel syns i alla fall i den-
  Inte kul att bli väckt av maskiner och inte heller roligt att bli av med ängen- Men en familj får ett hus och kanske kan du sedan se lite av deras trädgård. Hoppas-
  Inget regn här de senaste dagarna och inge åska.
  Hoppas nu åskan ger sig av från dig-
  Kram

 6. Svara

  Minton

  2 augusti 2022

  Oj vilken tur att han kräkte upp det. Regnjackan är fin och Daniel bryr sej inte. Vi har väldigt torrt och inget regn i sikte. Det har kommit 20 mm under juni juli så jag har vattnat vissa växter.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   4 augusti 2022

   Blev glad igår när det regnade. Facit idag visade att det blev 3 mm….korta intensiva skurar räcker inte, det behöver regna en vecka nonstop! Kram från pörtet

 7. Svara

  Susjos

  2 augusti 2022

  Mums med hallon, mindre mumsigt med spyor i sängen, men det var tur att träflisen kom upp! Snygg regnjacka till Daniel, såklart kan killar bära rosa!
  Ha en fin kväll!
  Kram

 8. Svara

  Susjos

  2 augusti 2022

  PS. Vi behöver regn här också, men inte gärna de dagar jag cyklar till jobbet! DS.

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  2 augusti 2022

  Herregud, alltså man blir förvånad över vad hundar kan sätta i sig men vilken himla tur att det gick bra ändå!
  I natt åskade det, det märktes på Artemis minsann men grannens hund har det värre, hon både kissar och kräks av rädsla lilla gumman.
  Kram på’re!

  • Svara

   Paula

   4 augusti 2022

   Men du, det låter förfärligt om hunden är så rädd. Det finns ju faktiskt lugnande medel att ge till hundar som mår extra dåligt, hade min hund visat de symptomen hade jag absolut skaffat det! Daniel är nog den av mina hundar som reagerar minst, sen kanske han inte längre har så skarp hörsel heller pga åldern, ler… eller så har han selektiv hörsel, o väljer bort att lyssna på matte lite nu och då. Kramen

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 augusti 2022

  Oj, vad läskigt att han svalde så stora bitar. Det är svårt att förstå hur han kunde få ner den största biten i sin lilla strupe och svälja den. Kanske var det tur att han kräktes upp den så att tarmarna slapp jobba fram den hela vägen och sedan ut där det säkert skulle ha gjort ont. Hoppas han har lärt sig att inte äta bark och flis mer.
  Vilken härlig och god hallonskörd du fick med dig hem. Det är bättre att din vovve äter sådana, men det kanske han också gör. De hundar jag har haft hade plockat lika ivrigt som jag i hallonsnåren. Nu för tiden tror jag att unga föräldrar försöker bortse från kön när färger väljs. I alla fall låter det så i de släktkretsar som har barn. Barnen får själva välja och det är ju bra. Daniel är så söt i sin rosa regnjacka och han är säkert väldigt stolt. Eller så bryr han sig inte alls 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   4 augusti 2022

   Hallon har ingen av mina hundar plockat, däremot har de älskat blåbär. Men lilla tandlösa Daniel kan ju inte nypa av bären med obefintliga tänder! Jag provat ge honom blåbär på fil, då slickar han i sig filen och lämnar bären…Ja det var mest på skämt jag nämnde den rosa jackan, när man träffar andra hundar så tror nog ägarna att jag har en tik..
   Har du börjat planera nästa äventyr? Om jag känner dig rätt så…
   Kram

 11. Svara

  Anki

  3 augusti 2022

  Oj … så läskigt och så konstigt att han kunde svälja den stora flisbiten hel – och vilken tur att han kräktes upp den! Skönt att det slutade bra!
  Rosa är väl inte favoritfärgen, men ett loppisfynd som passar är ändå ett bra loppisfynd!
  Härlig hallonskörd!
  Förstår din känsla till nybygget – det var ett fint hörn med blommor där.
  Kram

  • Svara

   Paula

   4 augusti 2022

   Det var ju en hel liten hög med flis, detta var den största biten…Jag var rätt chockad när jag såg vad som låg i bingen…
   Ja jag skulle ju gärna bo som du gjorde, i skogen utan nära grannar, men en till hit eller dit …det blir nog bra när det blir klart. Inget som stör utsikten i alla fall.
   Kram

 12. Svara

  Uddmor

  3 augusti 2022

  Men jisses Amalia! Undrar varför han tyckte det där kunde vara gott? Tur att det gick bra.

 13. Svara

  Karin

  3 augusti 2022

  Trodde Daniel kanske att det var en ny sorts ben att tugga på? Men så diskret han skötte det på natten. Omtänksamt, måste man väl säga.

  Hallon är bäst. Eller smultron … Eller hallon. Äsch båda!

 14. Svara

  Ninni

  25 augusti 2022

  Nämen fy vad otäckt med träflis i en liten hundmage!
  Jag har läst dina bloggar (på min mail) då och då den senaste månaden men oftast på telefonen och det känns jobbigt att kommentera där så nu ska jag försöka kommentera ikapp. Är trött nu och måste nog sova men jag återkommer.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 479
 • 499
 • 1 641 170
 • 5 101
 • 65 747
Sök här