Bloggen

Det osar katt….

Av
den
15 december 2010

Vem har klättrat i gardinen och fått beslagen att lossna?

..och vem sjutton har haft ner ljusstakarna från blombordet?

Kan denna lymmel som snabbt som ögat försvinner under tevebänken vara den skyldige?

Livet blir sannerligen aldrig långsamt med kattungar i huset!

Det är tur man har två lugna fina jyckar som inte hetsar upp sig i onödan..

Annars då?
Jo tackar som frågar, tiden går, snart är det jul igen, och vips så blir det snart nyår!
Veckan började helknäppt i måndags, vi masade oss upp, satte på kaffehurran och plötsligt blev det knäpptyst! Strömmen hade gått!
Finns det något värre än att inte få sig en endaste liten kopp kaffe på morgonen?
Ingen teve att titta på, ingen radio att lyssna på, där satt vi mitt emot varandra med varsin del av morgontidningen uppslagen.
Jag gav upp!
Dök ner under duntäcket och efter bara ett par minuter fick jag sällskap av hundar, katter och maken!
Två timmar senare vaknade vi till liv då datorn pep till på övervåningen.
Snart spred sig kaffedoften i huset och ordningen var återställd.
Jag kan väl säga att den dagen kändes ganska förlorad, vi kom liksom aldrig ikapp dagen innan det blev kväll…

Jag har fått många kommentarer över att jag klagar på kylan, jag som älskar vintern.
Och jag har funderat på hur det förhåller sig och kommit fram till att jag faktiskt börjat bli riktigt mänsklig, jag till och med fryser!
Jag har sovit med öppet fönster året runt, men denna höst och vinter har jag bara vädrat en stund innan läggdags, sen har fönstret åkt igen!
Jag lovar att min man är tacksam…
I skrivande stund pekar termometern på 17 kalla grader men det finns hopp!
Imorgon väntas mildare väder och snö, det ska bli trevligt med lite omväxling!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  15 december 2010

  EN kattunge kan ställa till mycken ofog, det vet jag av egen erfarenhet. Vad ska då inte TVÅ kunna hitta på.
  Härliga bilder på “busarna” iaf.
  Jo, men det är ju för kallt när det går under -15. Det har det gjort idag, men som du skriver så ska det ju bli betydligt mildare i morgon, men då får vi väl en massa snö att skotta i stället. Snacka om att välja mellan pest och kolera.
  Kramen 😛

 2. Svara

  BrittMarie

  15 december 2010

  Ha, ha. Det är lite action hos er i nya pörtet. Gubben och jag har skrattat åt kattbilderna. Kul bild hade det varit om vi fått se hela familjen under duntäcket också 🙂
  Kram

 3. Svara

  annette

  15 december 2010

  Hi, hi, liv i luckan kan man säga att Ni har, och trångt i sängen blir det ju oxå;)

  Undrar hur det skall gå med elen i år, har ju redan varit mycket problem och då har vi ju bara haft vinter en dryg månad, vare sig sj, östgötatrafiken eller elbolagen verkar ha dragit någon lärdom av förra året.

  Undebart vacker header Du fixat till, njuter!!!

  Ha det så bra i värmeböljan som kommer nu, skönt att Du blivit mänsklig;)

  Kramar

  annette

 4. Svara

  Christina

  15 december 2010

  Hehe,jag tror nog att dina små verkar något vildare än mina.Peppar,peppar,så har de inte rivit ner någon pryl eller haft sönder nånting än så länge.
  Idag så har vi gjort en otroligt tråkig sak.Vi blev tvugna att avliva våran älskade Ceasar.Det blev ohållbart att behålla honom och omplacering hade aldrig gått eftersom han inte accepterar främmande människor.Inte ens våra föräldrar kan jag tillägga.En sorgens dag här hemma med andra ord,fast jag tror nog att han har det bättre nu. 🙁

 5. Svara

  Barbro Z

  15 december 2010

  Så söta busungar du har. Trösten är väl att de med tiden torde bli alltmer försiktiga – ja, förhoppningsvis, det finns ju klumpiga vuxna katter också, även om det hör till undantagen 😀
  Så gott det lät att med hela familjen under täcket – instämmer med BrittMarie – det hade varit en skön bild att se.
  Ha det gott!

 6. Svara

  TT

  15 december 2010

  Jamen det blev ju vargavinter på en gång. Solig höst och sedan svinkallt, det räcker med fem minus!
  Ni kanske ska skaffa er ett trangiakök så ni kan koka lite kaffe när strömmen går men det var ju ett bra val att hoppa tillbaks under täcket… det önskar jag varje morgon…

  Här ryker grejer också hela tiden men än så länge sitter gardinerna kvar.
  Killen Trizz-Olle här är så tokig i mat att han rotar överallt!

 7. Svara

  åsa

  15 december 2010

  Här har Elvis totalt demolerat adventsgranen idag, det ligger tomtar, kulor och glitter överallt och det är tur att jag “förankrat” granen i elementet, men huvudsaken att han har roligt!
  Han har också fullt upp med att ha koll på småfåglarna från altanen (han får inte gå ut efter att han var försvunnen i fyra dygn) och så vill han ha “godis” så fort någon av oss går in i köket (konstigt…)
  Strömavbrott, det kan man bli ganska så irriterad över och vi tror, att det är därför vår värmepump konstrar, vi hade avbrott för ett litet tag sedan och det är ju tur att vi har kakelugnen, fast det finns ju inget varmvatten, men det klarar man sig utan en dag eller två…
  Ha dé!/Kram

 8. Svara

  Anki N

  16 december 2010

  Hihi…kissar ja de kan, även när de är vuxna har jag hört.
  Vet du, när vi äter gubben o jag så spelar vi alltid Yatzy, oh just spela spel är trevligt när man är strömlös – ett litet tips. Ja vi älskar ju spel, kanske inte alla som gör.

  Såååååååååååå, du tycker de e för kallt nu. Där ser man. De e ju så, tiden förändrar oss, de har jag sannerligen märkt både en och fem gånger. Jag har jättesvårt med mina fingrar när jag är ute med hästarna. Kan inte hålla dem varma o här är ändå inte mer än max 10 – då och då. Tror jag fryser mest när de ligger runt nollan faktiskt, då blir luften fuktigt med. Idag har vi snöstorm eller nått, de snöar o vinden vinder. Puha…snart jul, sen vår o så kommer SOMMAREN…härligt.

  Kramiz

 9. Svara

  Doris

  16 december 2010

  Kul att få se bilderna på katternas ofog 😉
  Sköt om dig !
  Kram

 10. Svara

  Ninni

  16 december 2010

  Vilka roliga bilder på den skyldige katten! 😆 Jag kan inte annat än hålla med om att kattungar ser till att man har att göra. Snoozen kan inte längre kallas för kattunge men beter sig som en sådan. Vi har tydligen flugägg i väggarna i köket för vi har börjat få in flugor. Väldigt spännande (och gott) tycker Snoozen som kastar sig upp i köksfönstren, så stor han är, för att fånga sig en knastrig fluga. Tyvärr är katten stor och det är trångt i fönstren så det har gått många blomkrukor i kras den senaste veckan och elljusstakarna har fått ett antal nya lampor.

  Inget kaffe på morgonen är ett elände. Vi har i alla fall lärt oss att ha vatten i en tillbringare i kylskåpet nu och så har vi införskaffat ett litet primuskök så vi åtminstone kan koka oss lite kaffe om strömmen försvinner för utan kaffe blir inte dagen som den ska. Så mitt tips är: vatten i kylskåpet och köp ett litet primuskök så spelar det ingen roll om det är strömlöst. 😉
  Kramen.

 11. Svara

  Gunvor

  17 december 2010

  Ja du vilka busungar du har fått! Men jättehärliga såna förstår jag. Men det är olika på katter o katter.Dina är ju små än så lite klumpiga får dom vara. Astrid som far runt o kollar överallt, bakom blomkrukor o sånt och uppe på skåp och kornisherna brukar hon ju sitta..men aldrig har hon rivit ner nåt. Hon är supersmidig den katten.
  Du har såå fina bilder på dina småvänner.
  Vi har klarat oss från strömavbrott här åtminstone. Det blir jobbigt om det pågår länge. och morgonkaffet måste man ju ha!
  Ha det gött i pörtet. I dag är det milt och snöväder. Nollgradigt just nu .Kram kram!

 12. Svara

  Malin

  17 december 2010

  Hejsan Paula
  Julstjärnorna på bilden i mitt inlägg var tagna på syrrans köpta julstjärnor. Jag brukar inte ha florsocker på mina. Stjärnorna är superenkla att göra, du måste testa!

  Skär till fyrkantiga kvadrater. Skär ett snitt i degen från varje hörn in mot mitten, inte riktig ända in . Sen viker du in varannat hörn mot mitten o tryck till.

  Kram Malin

 13. Svara

  Ragnvi

  19 december 2010

  Tack för morgonens första fniss! Underbara kissungar!
  Kramen!
  Ragnvi

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 375
Sök här