Bloggen

Det ständiga samtalsämnet!

Av
den
24 april 2023

Ja vad kan det vara om inte vädret?
Nyss hemkommen från en kvällspromenad i sällskap med stora blöta snöflingor som singlade ner från skyn.
Nu var det ju väntat, och det är inte så mycket mer att orda om, utan jag blickar tillbaka till helgen när vi hade fint vårväder

Som så ofta så går vi ner till sjöarna, här vid Slussen kan vi välja Tisken eller Runn, i fredags blev det Runn

Jag tänkte att även om vi går lite längre runda så behöver jag inte bära med mig vatten till Daniel, han har ju en hel sjö att lapa ur, pyttsan!
Det var ju här längs stranden som isen ännu låg kvar, och inte ens rullkopplet räckte för att han skulle kunna gå ut till vattenbrynet. Att en tjock tant skulle klampa omkring där med risk att gå genom isen var ju otänkbart. Prinsen fick klara sig utan törstsläckare

Jag såg vårens första kanotist plöja genom vattnet, nog såg det lite kylslaget ut..

Sen fick vi på långt håll följa en lustiger lek, oj så roligt de hade!

Men säg mig o säg mig vilka fåglar det var?

Gissar på knipor men kan ha fel..

Det är lättare att fota vårtecken som inte rör sig

Lions hade ändrat sin tipspromenad från söndag till lördag då man aviserat om ett stort temperaturfall och det var nog klokt gjort.

Frågorna var rent omöjliga för en annan, men det är ju inte det som är poängen..
Vi var ett hundratal som betalade en slant för tipspromenaden, oavkortat går intäkterna till krigets Ukraina.

Här kunde man ha stannat och gjort lite gymnastiska övningar, men jag avstod frivilligt..

Jag antar att du också haft ljuvligt vårväder för det har väl i stort sett varit lika i hela landet?
Väderprognosen för sommaren låter inte uppmuntrande för någon som jag som inte tål värme så bra, samma heta sommar som 2018 väntas, och plötsligt känns det rätt mysigt med svalt och småkallt väder, något jag också försöker intala min fryslort till hund!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  24 april 2023

  Otroligt fina bilder. Förstår du njöt av dagen. Här har det snöat idag med. Nu regnar det. Jag ska se till så jag orkar blogga ikväll. Det är dags nu.
  Ha en fortsatt fin afton. Kram.

  • Svara

   Paula

   27 april 2023

   Det verkar nästan vara varannandagsväder eller varannan vecka! Vi har fått blötsnö lite nu och då, senast i förmiddags då vi gick ut på kisspromenad. Men ser att vi ska få bortåt tio grader nästa vecka, då börjar det likna nåt! Helgkram från pörtet

 2. Svara

  Anna-Lena

  24 april 2023

  Riktigt fina vårbilder. Vår nu också.. men lite kyligare. Ganska gott… inte så ite-pockande
  Vill heller inte ha en sommar som 2018. Hemsk! Naturen led.
  Kram!

 3. Svara

  Ditte

  24 april 2023

  Härligt att gå med dig. Stort tack för att jag kunde sitta hemma och titta på de vackra bilderna. (Men det kändes som om jag var med. Jag och kryckorna)
  Vackra vyer och jag förstår att du njuter
  Varm kram

 4. Svara

  Anna i Portugal

  24 april 2023

  Vad fina bilder, vill du berätta vad du fotar med? Där har du vattenblänk och stänk i massor 🙂

  • Svara

   Paula

   27 april 2023

   Hej, jag har en vanlig liten digitalkamera i fickformat, en PanasonicDC-TZ95 med några år på nacken. Jag orkar inte bära på någon systemkamera och jag är svårlärd i teknik så jag skulle int till fullo kunna utnyttja den heller. Om jag hade en sprillans mobil kanske jag bara använde men, men jag har en gammal mobil också, allt är gammalt helt enkelt. Men jag har bytt upp kameran några gånger genom åren, när jag ser att förbättringar gjorts.Det bästa med den är nog att den har långzoom

 5. Svara

  Äventyret framtiden

  24 april 2023

  Vårvindar friska och solskensväder. Må vara lite kallt och vått och svårt att nå Danielvatten men bra fick du till det. Knipor är det…
  God fortsättning på våren Paula och Daniel! 🙂

  • Svara

   Paula

   27 april 2023

   Tack Karin, det ante mig att det var lekande knipor för jag har ju sett dem i sjön tidigare.
   Nyss nere vid sjön och nu ser det ut som isen släppt betydligt mer trots snö som fallit, men den hjälper ju snarare till att mjuka upp isen. Kram

 6. Svara

  Minton

  25 april 2023

  Fina bilder på fåglarna och den blå sjön. Stackars Daniel som är frusen av sej. Vill inte ha den hemska värmen dom det var 2018.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   27 april 2023

   Jag minns att det var då jag köpte min lilla fläkt, tyckte nog inte den gjorde så stor skillnad. Nu finns säkert mer effektiva att köpa, men hoppas innerligt att jag slipper.
   Jag är överlag orolig över alla klimatförändringar, o tycker inte de som är yngre heller förstår allvaret. Vi som levt ett tag har förstört mycket men jag tror vi nu begriper hur illa det är. Man borde undervisa mer i skolan för att verkligen göra skillnad.
   Men idag är det inga varma vindar, blötsnö-skurar bäst vad det är, men så skiner solen en stund igen. Kram

 7. Svara

  Anki

  25 april 2023

  Härliga bilder med mycket vårkänsla! Läste också om prognosen för sommaren och känner som du … alltså, jag är smått skräckslagen bara att tänka på en sån sommar!
  Kram

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 april 2023

  Bra val att titta lite bakåt i stället för att lite nedstämt visa upp all snö. Jag gillar som bekant snö men nu räcker det. Jag vet inte om det har kommit lika mycket i Falun men här verkar det aldrig ta slut. Som tur är smälter det fort på upptinade och fortfarande lite varma gator. Härliga bilder och vilken lyx att du har flera sjöar att välja mellan 😀 Tipspromenader inbjuder till att ta fram mobilen och googla men det är ju inte det som är meningen. Inte heller är vinst det viktiga utan att man gör något bra för det som pengarna går till. Jag ser inte vad det är för slags fåglar men om de inte jagar varandra så har de säkert kul. Roligt att titta på dessutom 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   27 april 2023

   Medelåldern på promenaddeltagarna var rätt hög, såg ingen som hade tagit fram mobilen. Arrangörerna, Lions, var också rätt åldersstigna, man fick påminna om att de skulle stämpla tipstalongen som bevis att man hade betalt. Såg också i lokaltidningen att de söker nya och lite yngre förmågor till föreningen. Skulle kunna tänka mig faktiskt, men inte så länge jag har Daniel att mysa med. I Fredriksberg var Lions den aktivaste föreningen och gjorde mycket gott. Kram

 9. Svara

  Karin

  26 april 2023

  Vilka fina bilder!

  Här i Rumpdalarna snöade det i morse, men det verkar ha smält undan igen, det mesta. Och sjön Rossen har äntligen sköljt, efter lång tvekan. I förrgår var det öppet vatten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 479
 • 499
 • 1 641 170
 • 5 101
 • 65 747
Sök här