Bloggen

Gissningslek och regnskurar

Av
den
4 oktober 2023

Idag hade vi bara en punkt på programmet, kloklippning på hundtrimmet.

Vackert om än något blåsigt höstväder, självklart tar vi då en promenad till stan.
Överstökat på en minut, men alltid skönt när det är klart, jag håller Daniel i ett stadigt grepp medan Eva klipper, det är sporrarna han reagerar på och rycker till, annars går det bra.
När vi går hemåt ser jag något långt ute på vattnet som fångar mitt intresse.

Är det näckrosor? Är det fåglar? Jag zoomar så mycket det går och knäpper

Jag hoppas att det är svanar, jag tycker mig se långa halsar men är inte säker alls

Sen tror jag mer på att det är ett gäng kanadagäss

Det var riktigt spännande att förstora upp bilderna i datorn och se att det faktiskt var svanar med ungar! Och även om de är oskarpa foton så är det en lite rolig bildserie, det ser ut som att föräldrarna försöker lära de små hur man letar föda i vattnet, upp med stjärten och ner med huvudet under ytan…

Hösten när den är som bäst!

Lagom till nästa promenad tittar jag ut och det har regnat minsann!Men vilket härligt ljus!

Det blev rejäla vattenpölar efter störtskuren!
Har ni koll på Nobel-pristagarna? Jag hörde idag om fadäsen när man för tidigt hade avslöjat kemi-pristagarna, hihi, det är mänskligt att fela!
Jag begriper inte så mycket av vad de olika vetenskaperna sysslar med och vilka nya rön de har gjort, men jag ska bekanta mig med dem när andan faller på.

Såna här meddelanden kan dyka upp på mobilskärmen, kunde lika gärna vara en mening på hebreiska….

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  4 oktober 2023

  Skönt när klorna är klippta och vi klarar det själv med lite tjafs. Så vackra bilder från naturen och det speciella ljuset på regn bilden gillas.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2023

   Så skönt att ni fixar klorna själva. Jag tror jag skulle kunna fixa dem själv, men sporrarna som är viktigast att klippa innan de växer in i huden, de funkar inte att klippa själv, man måste vara minst två! Önskar er en skön helg, här har det regnat precis hela dagen och vi har varit ute tre gånger två minuter!
   Kram och nospuss till Minton

 2. Svara

  BP

  4 oktober 2023

  Hahaha! Vilken himla rolig bildserie på vattnet. Är du säker på att det var svanar? Du måste ha världens bästa zoom. Hur mycket zoom har du på din kamera. Eller du kanske använder mobilen. Oavsett så är dina bilder alltid en fröjd att titta på.

  Det regnade klart igår, verkar det som. Soligt och t-shirt väder ute idag. Förvisso bara i lä, men vi skriver ju ändå den 4 oktober…

  Kan ingenting om Nobelpristagarna, varken deras namn eller varför de får priset. Det kunde lika gärna vara kinesiska, ungefär som på dina meddelanden. Sådana får jag aldrig. Och vad gäller Nobelpristagaren i litteratur så vet jag ju redan nu att jag inte vet vem h*n är och att jag inte kommer läsa personens bok heller så…

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2023

   Min kamera har 30x optisk zoom https://www.panasonic.com/se/consumer/utgangna-produkter/foto-och-videokamera/dc-tz95.html, den har några år på nacken så vi får se om den ska bytas ut närmaste året. Tror inte det finns med längre zoom på små kameror men kanske har det kommit nya som jag inte känner till.
   Jag har läst flera nobel-författare, tar det lite som en utmaning, nu har jag laddat ner en ljudbok av årets nobelförfattare, ska lyssna när jag är klar med Mikael Niemis bok.

 3. Svara

  Ditte

  4 oktober 2023

  En riktigt fin dag! Och bildserien med svanarna fastnade jag extra för. Likaså bilden och ljuset efter regnet.
  Ja, nu är det spännande med litteraturpriset . Men antagligen blir det någon en inte hört talas om. Hoppas dock på annat. Är dock fortfarande sur för att Astrid Lindgren aldrig fick det,
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2023

   Fosse hade jag inte hört talas om, o jag är inte förvånad. Hittade en bok som Brynolfsson läser som ljudbok så jag tänkte lyssna på den och se om det funkar. Inte alls självklart, många nobelförfattare går mig helt förbi då jag inte förstår deras storhet. Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  5 oktober 2023

  Stora svanungar! Förstås! De ska nog klara sig i vinter. Gissar att de flyger söderut.
  Regn av och till, men också fina höstfärger, precis som du visar.
  Fascinerad av alla som förstår det oförståeliga. De som verkligen ser det lilla. Kram

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  5 oktober 2023

  Det där med kloklippning har alltid vållat oss besvär ända tills vi när vi hade Santos hittade en djurtillbehörsaffår i Visby som klippte. Och där gick det undan och Santos var jättesnäll – men inte när jag skulle göra det. Då förvandlades han till en trilskandes ål. Nu har vi inga som helst problem med Molton, sånt får husse & matte göra. Så skönt…
  KRAM-Susie

 6. Svara

  Anna i Portugal

  5 oktober 2023

  Vad skönt med en sån regnskur, och ljuset efteråt är ju magiskt. Och grattis till en fin bildserie på svanarna.

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  5 oktober 2023

  Skönt att få hjälp med kloklippningen och att det gick så bra. Kul med svanarna. Men är det verkligen svanungar? Ja, du har säkert rätt och det vore underligt om kanadagässen skulle hänga med svanparet. Fint med ljuset efter regnet och speglingar i den stora vattensamlingen fick du på köpet 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2023

   Jopp det var svanar allihop. Har tidigare trott att jag sett svanar men kameran har bevisat annat, då var det kanadagäss. Kram

 8. Svara

  Mia

  5 oktober 2023

  Vilken spännande nyhet där på slutet!! Skojar bara, jag fattar ingenting 🙂
  Här hörde jag svanarnas farväl igår, från andra sidan sjön sjöng (??) dom sitt sista farväl till mig men också att vi ses till våren….
  Idag fick vi veta litteraturpristagaren, Jon Fosse….har du läst nåt av honom??? Inte jag men det brukar vara så med dessa pristagare och mig, jag vet sällan vilka dom är
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2023

   Jag har nog aldrig läst någon Nobel-författare före de blev just det! Tror jag..
   Men nu har jag sparat hem en roman av honom som ljudbok som jag ska lyssna på så snart jag lyssnat klart på Mikael Niemis nya underbara skröna på över 20 timmar.
   Nattikram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 189
 • 1 654 994
 • 5 128
 • 66 118
Sök här