Bloggen

Djurombudsmannen

Av
den
11 februari 2018

Här sitter Torsten och sover….ja, han slumrade faktiskt till, det såg jag minsann, trots att han låtsas hålla koll på världen utanför fönstret.

Nu kanske ni tror att mina djur går med benen i kors under OS för att jag inte har tid att rasta dem!

Så pyttsan heller, hela familjen är ute på promenader mellan skidloppen..

Jag vet inte vad som tog åt katterna som bägge skulle upp i djupsnön istället för att hålla sig på plogad väg, ja, man kanske måste testa.

Ordningsamma Blinka försöker hålla ihop flocken men det är inte lätt!

-Nä nu får jag gå och hämta kattskrället!!

..som får en tillsägelse att hålla sig på vägen..

Högre upp längs vägen har inte plogen varit lika flitig..

och jag har ingen lust att gå där i möljan så vi vänder om

Men nu verkar hela flocken totalt bortkollrade igen, hallå, vi ska gå hemåt marsch!

-Men varför drar ni benen efter er?

Men vem är det som kommer springande i hundra knyck för att möta oss!

Vilken tur, granntjejen har godispåsen med sig, mums filibabba!

Ja som ni ser så behöver ingen anmälan till djurombudsmannen göras om vanvård, inte än i alla fall!
Nattens begivenhet, storslalom tjejer, klockan två och klockan fem får någon annan hålla koll på, tanten är gammal och trött och måste välja sina vaknätter..

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  11 februari 2018

  Det hade jag väl aldrig trott annat än att ni är ute och sportar mellan OS-loppen ?

 2. Svara

  BrittMarie

  11 februari 2018

  Vad kom det frågetecknet från? Jag trodde jag skrev en liten e-moi

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 februari 2018

  Dina små sötnosar får all omvårdnad de behöver och mycket mer, det tvekar nog ingen om 🙂 Ni verkar ta väl hand om varandra hela flocken och trivs säkert väldigt bra tillsammans. Kul att alla hänger med på promenad. De katter vi har haft har också gärna följt med när vi har gått iväg 🙂 Härliga vinterbilder och hos dig dröjer nog våren ett tag till. Det bästa med det är att alla små tassar är rena och fina efter promenaderna 😀

 4. Svara

  Sirpa

  11 februari 2018

  Härligt gäng på promenaden! Tur att Blinka håller reda på sina kompisar så dom inte försvinner i den djupa snön…

 5. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  11 februari 2018

  Det er nå utrolig hva man får til om man vil. Jeg rekker det jeg må mellom slagene jeg også. Godt det ikke varer mer enn noen uker, så kommer hverdagen igjen…

 6. Svara

  BP

  11 februari 2018

  Svar: Så glad jag blev över din kommentar att du gillar Misosoppa:-)))))) Återigen – det har inte bara nackdelar att bor i en storstad.
  Pulvermisosoppa har jag aldrig sett här. Men den jag köper hos den lokala ICA heter
  “Instant Miso Soup” with seaweed andspring onion garnish. De som tillverkar soppan heter Blue Dragon.

  Okej, den är inte helt i klass med den som serveras på japanska restauranger, men den är helt okej i brist på annat. Sjögräs är dessutom extremt bra för hälsan har jag förstått av min japanska kompis. Å hon bör ju veta, eller hur;-)

 7. Svara

  BP

  11 februari 2018

  Hahaha! Alltså det ÄR skillnad mellan att leva på landet och här. Ingen tvekan om det. Jag menar här på min stora innergård ser jag bara hundägare med småhundar som Blinka och en labrador (tror jag) som rastar. Å då är det kopplade. Under de nästan 40 åren jag bott här har jag bara sett en enda kopplad katt här. Ja, det var också en tjej som ägde den.

  Vad jag vill säga är att dina katter verkar vara som hundar, vilket ju är väldigt ovanligt. En helt ny värld för mig måste jag medge.

  PS. ur f*n torkar du av Blinka och katterna när de ska komma in i ditt hus? Å om du gör det hur f’n får du dom att vänta på sin tur???????????????????????? DS.

 8. Svara

  Ninni

  11 februari 2018

  Härligt med promenader med djuren. Idag har jag inte varit ut mer än att jag sopat bron och hämtat en bunt reklam ur postlådan så dagstidningen får plats i morgon bitti.
  Jag får hålla till godo med att gå mellan bussar och tåget i morgon och en (för mig) längre promenad för att ta mig fram till avd där dottern vistas. Jag kör inte gärna E4:an när det är vinter för det är många olyckor och trafiken står stilla stup i ett. Visst det finns en mindre väg att åka också men jag har svårt att försvara att jag ska ta bilen då jag åker till Gävle för 44:- enkel resa. Virkningen följer naturligtvis med så jag kan göra någon nytta åtminstone på vägen dit. På hemvägen är det för mörkt och då åker jag buss från Gävle till Bollnäs och byter där till bussen till Alfta för det är enklast. Då kan jag passa på att kolla lite i mobilen vad som hänt under dagen eller så pratar jag med någon pratsugen medpassagerare.
  Sambon stannar hemma då han fortfarande har sviter efter sin lunginflammation och äter antibiotika fortfarande. Han lär nog hänga framför tv och dator skulle jag tro. Mycket mer än det orkar han inte med nu för tiden.
  Du ska få en bättre rapport de närmsta dagarna.
  Kramen.

 9. Svara

  Anki

  12 februari 2018

  Tror nog inte du behöver oroa dig för Djurombudsmannen! Jag vet ju att du sätter dina djurs välbefinnande före allt annat! Härliga bilder från promenaden!
  Önskar dig en fin fortsättning framför tv:n och håller tummarna för att det går bra för både de finska och de svenska deltagarna 🙂
  Kram

 10. Svara

  Gunnel Moberg

  12 februari 2018

  Så tjusigt dekorerat du har i ditt fönster! Milda makter med snö! Och här gnäller jag över några flingor…men du kanske inte avskyr vintern lika mycket som jag. Flitig är du i vart fall när det gäller att promenera. Kram

 11. Svara

  "LillaSyster"

  12 februari 2018

  Jag har inte varit det minsta orolig utan att du tar han om pälsälsklingarna på bästa sätt. Det där med att testa djupsnön…. kanske kilade det en liten mus där under snötäcket. Jag såg när Elvis jagade här ute häromdagen och visst hörde han rätt för efter en stund så låg det en liten ihjälbiten krake utanför ytterdörren. Ha nu en bra ny OS vecka! Själv är jag utanför spelen då vi inte har kanalen. Kram

 12. Svara

  dogladyn

  12 februari 2018

  Ska erkänna att jag inte sett något av OS. Skidor och skidskytte är kul. Utför också, men jag hade ju mitt eget OS i lördags och jag tog ju guld!!!!
  /P

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 februari 2018

  Underbara bilder!

 14. Svara

  Karin Eklund

  12 februari 2018

  Underbart! Jag njuter av vad dina fina bilder berättar! Hos dig mår älsklingarna toppen!

 15. Svara

  Ditte

  12 februari 2018

  Så mycket snö du har! Och tack för promenaden här tillsammans med dig och dina fyrbenta vänner och med så vackra bilder.
  Känns lite som om katterna ibland tror att de är hundar. (Jag har en väninna med tre hundar och en katt och katten tror ibland hon är hund. Dock går hon inte i koppel)
  OS tittar vi också på mellan varven och sportintresserade är både maken och jag. Men här i den spanska sommarstugan är det begränsat med vad vi kan se…
  Ha det gott!

 16. Svara

  Ama de casa

  13 februari 2018

  Vad bra att du visade att dom får komma ut, var precis på väg att kontakta djurombudsmannen, men nu behöver jag ju inte göra det. Då kan jag fortsätta titta på herrarnas kval i sprinten 😉

 17. Svara

  Anni

  13 februari 2018

  Vilka underbara bilder på snabbrastningen under OS-pauserna 😉 Idag fick de nog hålla sig rätt länge när det var sprinttävlingar, eller hur? Usch, så spännande det var!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 39
 • 575
 • 1 641 895
 • 5 101
 • 65 754
Sök här