Bloggen

Dråplig bildfärd

Av
den
2 december 2009

Imorse var det dags för mitt tjugoförsta bad!
Otroligt vad snabbt tiden går, tyckte jag började nyss…
Det var kallt och klart ute, frosten gjorde marken vit och vacker.
Motorvärmaren till bilen hade stått på så det var inga problem att starta bilen, men….

bildörrarna hade frusit!
De gick att öppna men inte att stänga, varken på förar- eller passagerarplatsen…
Nu var goda råd dyra men bättre brödlös än rådlös!

Hasse trädde säkerhetsbältet genom dörrhandtaget och höll i med vänster hand medan han körde och växlade med höger.
Jag gjorde likadant, virade säkerhetsbältet runt så jag kunde hålla fast dörren med vänster hand och med höger höll jag mig fast i handtaget ovanför dörren för att inte flyga ur bilen i kurvorna!
Ja, vi tog det lugnt….hela vägen in till stan, och inget av låsen tinade upp under resan!
När vi precis nått stan såg vi en poliskontroll vid vägen….
tack och lov hade dom stannat bilar innan, så vi susade obemärkta förbi!
Jag tror inte dom uppskattat vårt sätt att åka bil….

Hasse fick den trevliga uppgiften att handla låsspray medan jag badade. Tack o lov gick min dörr att låsa när jag gått in, annars vet jag inte hur han hade tagit sig till närmaste bensinmack, haha!

När jag klev in i omklädningsrummet berättade jag om vår fadäs varpå en av tanterna säger: “Jasså, var det du? Jag såg att bilen bakom körde med öppna dörrar och undrade just vad det var för idioter!”
Haha, hon bor också här i Grängesberg, vi hade kört bakom henne hela vägen…
Problemet var löst när jag badat klart, nu har jag tränat armmusklerna nog för idag!

Igår kom ju äntligen kylan som jagade bort alla grå dimbankar som belägrat oss senaste tiden.
Läste ni att vi bara haft 10 soltimmar under hela november i Dalarna!
Så lite sol har vi inte sett under de senaste 25 åren i november, det normala ligger på 54 timmar!
Det ska jämföras med antalet soltimmar i juni som brukar ligga på 292!!!

Blinka och jag tog en skön promenad ner till Orrleken, där dom förresten släppt ut 100 kg fisk häromdagen!

På lördag är det fiskepremiär i sjön, då tror jag inte att det är så här tomt på bryggorna!

Nu hoppas jag vintern är på väg på allvar! Långtidsprognosen pratar om varmare framåt helgen, så vi får väl se

Idag startar en av vinterns höjdpunkter, skidskyttetävlingarna!
Helena Jonsson fick igår sitt välförtjänta bragdguld, och idag står hon på startlinjen i årets första världscuptävling i Östersund!
Hasse svor högljutt åt att han inte hinner hem till fem då sändningen börjar, men dom tävlar både imorgon och hela helgen så han ska nog hinna titta han också!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  hönsakadorran

  2 december 2009

  Skrattar för mig själv åt er vådliga bilfärd, men vad gör man. Har man tid att passa så vill man komma i tid. Förresten, fina bilder du har tagit.
  Kram

 2. Svara

  Malin

  2 december 2009

  Ja igår hade jag samma bekymmer…han tänkta tusen tankar hur jag skulle lösa situationen, men jag tog i för kung o fosterland och fick dörren att hålla sig kvar..

  Vilken syn ni måste varit!! 😆

  Dina bilder påminner lite om dem jag tog förra hösten i stugan när sjön precis börjat frysa till is. Här fick vi snö igår, o den är uppskattad.

  Kram!!!

 3. Svara

  messan

  2 december 2009

  Hihi jag kan se er framför mig åkandes i bilen:). Vilken syn;)! Ska man komma fram så ska man.
  Vilka fina bilder du tagit. Här har jag skrapat rutorna när jag åkte hem idag. Hellre det än allt grått och dimmigt som vi haft. Solen har strålat här hela dagen, underbart och lagom kallt.
  kramar

 4. Svara

  Marketta

  2 december 2009

  Ja, dessa bilar. Hyrbilen vi har fryste dörrarna på en gång när den stod ute, kunde knappt komma in i den när jag skulle åka hem på uppehållet.

  Om det fryser på lite så tror jag faktist att det kan bli ganska tomt på bryggorna. De kan ju knappast meta om det blir ett litet istäcke.

  Kramizzar

 5. Svara

  Gunvor

  2 december 2009

  Tjena..nu äntligen har jag fått fingrarna ur a. och satt mej vid datorn. Sitter vid Helenas dator nere i köket, Ellie sover så sött där min dator står. Jag är barnvakt i kväll. Har nattat o lyckats få henne att sova t.o.m. Det är så kul. Hon är ljuvligt söt o go. Fast visst är det lite jobbigt också..man är ingen ungdom nu längre. Hostar gör jag fortfarande.Jag var lite orolig inför bloggfesten, men det gick bra.Det var jättekul att få vara med där och att gå till final. Det trodde jag väl aldrig.

  Du har tagit såå vackra bilder. Den första på isen i månskenet..underbar!
  Här är det 13 minus just nu och vitt på marken. Tänk om det bara kunde få ligga kvar, men redan till helgen skulle det bli milt igen. Såå urtrist!
  Här hade gubben plockat fram några ljusstakar om helgen då jag var borta.Så mycket mer har det inte hänt här sen jag kom hem heller.
  Det där med bildörrar har man ju varit med om..suttit o hållit fast dörren.Inte så kul!
  Ha det så gott Paula.Kram.

 6. Svara

  åsa

  3 december 2009

  Hade en gång i tiden en gammal Opel kadett som dörrarna hade en tendens att frysa fast på vareviga gång det blev lite kallt och jag fick åka miltals innan skiten tinade, lite enerverande när man skulle till jobbet…
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  Ninni

  3 december 2009

  Låter som en jobbig bilfärd. Du hade tur du som fick ner i varmvattnet efter den färden. 🙂 Men du kanske kan samåka med damen från Grängesberg om hon badar samma tid som du?
  Nån skidskytte såg jag inte igår men hoppas få se lite skidåkning i helgen. Lite tråkigt då det bara är jag som gillar vintersporter för jag har då aldrig sett så lite ishockey och skidåkning som sen jag flyttade hit för två år sen. Men sånt överlever jag för jag har ju trevligt sällskap istället.
  I morse hade vi -14º så nu kanske det börjar bli vinter. Kan tänka mig att snökanonerna går som sjutton nu i skidbacken. Ifjol hade de öppet första helgen i advent men det lär nog dröja minst en vecka till innan det finns tillräckligt med snö i backen att åka på i år.
  Ha det gött och håll tummarna för att vi får snö snart.
  Kram.

 8. Svara

  Mia

  3 december 2009

  Attans…det där med bildörren var jag med om härom morronen, att den frusit, men min gick tack o lov att stänga! Men nervöst var det innan jag ens fick upp den!
  Ikväll är det herrarnas tur i skidskyttet, det måste jag se, i helgen är det bara jobb så då missar jag alltihop

 9. Svara

  Monica

  3 december 2009

  *hahaha* vilket fixande & trixande ni haft. Mitt problem i morse var att komma in i bilen. Fick till slut upp en bakdörr så jag kunde krypa in den vägen – nu har jag inhandlat och tinat låsen med låsspray och smort listerna.

  Nej, nej jag blev inte kvar hos dansbandskillarna – har t.o.m uppdaterat bloggen nu – bättre sent än aldrig… eller nått.

  Tror inte ens vi haft 10 timmar sol i November i Karlstad – möjligtvis hälften :cursing: Just nu är det kalla men fina dagar 🙂

 10. Svara

  annette

  3 december 2009

  Hi, hi hade varit kul som attan att se Er bilfärd 😉 Låter som om Ni hade STOR tur att polisen var upptagna av annat än att kontrollera Er, har aldrig hört vad böterna är för ett sådant sätt att åka bil !!
  Har ju inte upplevt dagarna då jag ju åker hemifrån strax före sex och hemma 12 timmar senare, men det har varir minusgrader, friskt och skönt även här på väg till och från bussen.

  Hoppas Ni hinner vara ute lite i helgen trots allt spännande som Ni har framför Er att beskåda på tv:n.

  KRAMAR!

  annette

 11. Svara

  Anki N

  3 december 2009

  Haha..ja vilken historia. Kyla kan ställa till både det ena o andra. Tur ni skulle iväg båda annars hade Hasse fått problem där. Min bil var i Uppsala måndag o tisdag. Japp utan mig, men den skulle bli tvättad när den kom hem, de gick ju inte eftersom de frös. Skitt..
  De fryser fortfarande på här – vilket gör att jag får konka vatten i spann till hästana för vattentillförslen till stallet är fruset. Hoppas på att gubben får någon dag ledig med maskin så han kan gräva ner den.
  Fina bilder från Er promenad. Fisketävling – kul. Jag har en unge som är på fisketävlingar kors o tvärs för jämnan.
  Ha´t gott i gott.
  Kramiz Anki N

 12. Svara

  Kicki

  3 december 2009

  Ha, ha! Kommer att tänka på en gammal bil, en stor Opel tror jag det var, som vi ägde för mer än 40 år sen, den gick inte att stänga ena bakdörren på. Vi band ett snöre mellan båda bakörrarnas handtag och i baksätet låg Thomas, som var baby, i sin vagnsinsats. Det var inte så noga med säkerheten på den tiden. :thumbsdown:
  Frysna dörrlås fixar man ganska kvickt om man har tillgång till varmvatten. Håll en plastpåse fylld med varmvatten en liten stund mot låset. 💡 Vi har fått gjort så mer än en gång när man skulle iväg till stallet i Borlänge på kalla vintermornar.
  Det är skönt att ha garage 🙂
  Kramen

 13. Svara

  Cattie

  4 december 2009

  10 soltimmar… på en månad!?!? :exhausted:
  Inte tror jag vi haft mer här uppe i Överkalix!
  Sen är man förvånad över att man är trött… Skönt att det snart vänder! Inte många dagar till så går vi mot ljusare tider o förhoppningsvis betydligt mer soltimmar!

  Härlig syn! Jag fick en vision av er bilfärd! 😀

 14. Svara

  Nilla

  4 december 2009

  Jisses vilken bilfärd. Där hade ni allt tur som inte fastnade hos farbror polisen 🙂 vi har en gång för länge sedan åkt från Skåne med en väldigt överlastad bil, och klarar oss precis förbi en poliskontroll, med VÅG. Undrar vem som hade fått lämna bilen, bagaget eller hundarna och frugan 🙂
  Vilka fantastiskt vackra foton, det är så det ska se ut. Här är det grått och blaskigt igen, usch och fy.
  Kram

 15. Svara

  TT

  5 december 2009

  Haha, ni kom i alla fall på en bra lösning!
  Typiskt nog vart det kallt lagom till flytten, jag tänker på mina blommor men hellre det här än slasket.
  Men varför har man en fiskepremiär nu när isen nästan lagt sej?

 16. Svara

  BrittMarie

  5 december 2009

  Ha, ha det var verkligen en dråplig bilfärd. Tur att du hade handtaget att hålla dig i, så du slapp hänga utanför bilen. Efter en sådan övning hade det nästan varit överflödigt med vattengympa :shocked: . Nu blev det bra i alla fall.

 17. Svara

  Ulla

  6 december 2009

  Hahahaha…vilken roligt historia ur verkligheten. Vilken tur att det löste sig till slut
  Sen måste jag erkänna att jag för ett kort ögonblick trodde att du var en sådan där “tokig” vinterbadare. Fråga mig inte varifrån den befängda idén kom ifrån. Jag ska iväg och plaska i vårt lilla badhus idag. Ha en go söndag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 47
 • 172
 • 1 654 294
 • 5 125
 • 66 098
Sök här