Bloggen Livets glädjeämnen!

Drar en lättnadens suck

Av
den
27 december 2023

Idag var en härlig dag!
Efter superkalla dagar med en hängig jycke så kom en solig vinterdag med bara ett fåtal minusgrader.
Och den hängiga jycken var mindre hängig

Så här har han legat i mitt knä varje kväll sedan före jul. Han har alltid varit en gosehund som vill ha närhet, något jag uppskattar mycket, men mår man inte bra då vill söker man extra mycket tröst hos matte.
Daniel har bott hos mig i ca tre år nu, och vi lever i total symbios…
Nu när han varit sjuk så har jag fått flashbacks från då Blinka, min förra hund blev gammal och sjuk, och eftersom Daniel är tretton år, lika gammal som Blinka var, så har det känts extra jobbigt, är det redan dags nu, att ta farväl?!

Det går lätt att konstatera att jag inte mår bra utan oroar mig över något när mina fingrar ser ut såhär. Går inte att dölja att jag river på nagelbanden tills de blöder, det är väl likställt med vad man förr sa att “hon tvådde sina händer” ?
Ännu i morse var Daniel seg och hade ingen lust att äta lördagskorvsbiten med medicin utan nosade bara och gick o lade sig igen.
Jag lät en timme passera, började själv klä på mig och såg att han hade koll och med lite övertalning fick jag med honom ut. Sen slank medicinen ner och en timme senare även frukosten.
När jag såg vilket fint väder det var ute

med nyfallen fluffig snö och sol började jag planera för en lite längre promenad på eftermiddagen.
Till stadsparken är det inte mer än drygt en kilometer och en busshållplats finns bredvid vid lasarettet om jag skulle märka att Daniel blir trött.

Han var genast med på noterna och gick förtjust och nosade efter nya spännande dofter.

Vi passerade regementsområdet med stora högar av bortforslad snö.

Dalavapnet blänkte i solen

Högst upp på lasarettstaket tronade en liten julgran som jag sett när jag åkt bussen till stan.

Det börjar skymma och det var precis så jag planerat, att vi kunde beundra den fina julgranen i stadsparken.

Daniel pinnade på i rask takt och tanken på att ta bussen hem kändes helt onödig

Med lätta steg gick vi hemåt, min plan hade gått i lås, Daniel blev piggare av att komma ut i friska luften och få känna nya dofter

Nu är vi strax hemma igen, långt i fjärran lyser strålkastarna från Källviksbacken där glada jullediga åker utför.
Nu mår jag så mycket bättre, kanske kan vi få kampera ihop ett bra tag till, prinsen och jag?
Jag är realist och har mist tre hundar tidigare, så visst är jag beredd på att behöva ta farväl.
Men, med mycket omsorg och lite tur kanske det inte är dags ännu..
Nu vill jag passa på att tacka!

Jag är så glad över alla julhälsningar jag fått, både de på sociala medier och de fysiska “riktiga” julkorten och gåvorna!

Ingen nämnd och ingen glömd, tack alla vänner och tomtenissar!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  28 december 2023

  Så gott och befriande att Daniel piggnat till.
  Har inte haft hund sedan barndomen, men kommer ihåg att det var jobbigt när hunden blev dålig och fick tas bort. Även för ett barn/ungdom.
  Saknar de förra katterna vi hade. Det var också rn sorg bör de blev sjuka och dog/avlivades.
  De nuvarande katterna är jsg inte alls så förtjust i.
  Vackert med snö och juleljus.
  Har snöat en dm här i natt. Nu kommer regnet. Typiskt väder hos oss.
  Kram

 2. Svara

  Anna i Portugal

  28 december 2023

  Vad härligt att Daniel är piggare! Hoppas också du får mer tid tillsammans med honom. Som van hundägare du är så litar jag på att du vet när det är dags. Fina belysningar i skymningen. Ha en fin torsdag 🙂

 3. Svara

  LillaSyster

  28 december 2023

  Så skönt att prinsen mår bra igen. Håller tummarna för att ni får många bra år tillsammans.
  Ta nu hand om dina händer!!!!
  Kram

 4. Svara

  Minton

  28 december 2023

  Nu blev jag glad för mina tankar har varit hos Daniel och dej i helgen. Så vackra bilder du visar med lysande granar och snö.
  Puss till den lille prinsen och kram till dej

 5. Svara

  Mia

  28 december 2023

  Men kära barn så dina fingrar ser ut! Det måste göra ont….. 🙁
  Skönt ändå att läsa att Daniel verkar bli bättre, jag vet hur orolig man kan bli nu när de små liven blir äldre. Ni fick en fin promenad i alla fall <3
  Fina gåvor har du fått också, det är du värd! Kram på're

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  28 december 2023

  bland behöver man en lite frestelse för att orka. Han är en lite tuffing Daniel. Skönt han mår bättre nu.
  Men dina fingrar!!! Jag har köldeksem på högerhanden. Det kliar och blir blåsor som spricker. Smörjer mig flera gånger om dagen. Får du något för dina händer? Kan rekomendera Canoderm på apoteket annars. En knallbra handkräm.
  Nu ska jag ha en kopp kaffe….. varit ute med sparken och det snöar.
  Kram från grannlandet.

 7. Svara

  Anki

  28 december 2023

  Först av allt … stort Tack för julkortet och den fina skylten som kom i postfacket idag! Passar alla hundägare, även om man har en jycke som inte fäller ett endaste hårstrå 🙂 Den ska strax få sin plats på väggen i hallen.
  Skönt att se att Daniel mår bättre … oron för deras hälsa växer ju äldre de blir, men chihuahuan är väl en ras som brukar kunna bli ganska gammal. Håller tummarna för att ni får många fler år tillsammans!
  AJAJ … dina fingrar! Ser väldigt oskönt ut … och jag vet vad jag talar om, då jag lider av handexém med blåsor och självsprickor då och då – och som alltid blir sämre när jag oroar mig eller är nedstämd. Har haft det sedan Basse föddes 1978 och aldrig hittat något riktigt bra botemedel – förutom bad i termalsjön Héwiz i Ungern. Blev bra efter två dagar och hade inga besvär under minst två år!
  Önskar dig en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 december 2023

  Först av allt så är jag otroligt glad och lättad över att Daniel verkar må mycket bättre. Skönt att han piggnade till igen och nu kanske dina stackars händer kan få en chans att läka. Det ser ut att göra riktigt ont. Härligt med en skön promenad i fint vinterväder. Vi får hoppas på många fler sådana dagar. Jag har en liten aning om vem du har fått de fantastiska svampstrumporna av 😀
  Kram

 9. Svara

  BP

  28 december 2023

  Du har också varit omtänksam och trevlig under 2023 – med tanke på alla kort och presenter du fick. Härliga sockor:-) Det står Paula respektive Anki på dom tycker jag;-)
  Din tass ser bedrövligt ut. Det gör ont att bara titta på fingrarna. När jag läser Ankis kommentar så ser jag ingen annan lösning än att du snarast möjligt bokar en resa till termalsjön Héwiz i Ungern;-)
  Är glad att Daniel mår bra igen. Det är ju så med husdjur – de blir riktiga familjemedlemmar och det gör lika ont att se dom lida och/eller gå bort som att se en tvåbent lämna jordelivet.
  Vilken utsikt du har från ditt bostadsområde. WOW! Dessutom verkar du ha nära till i princip allt i Falun:-) Bästa flytt ever gissar jag, eller??!!
  Nu hoppas jag såklart att ni får många fler år tillsammans. Ni verkar vararätt “samspelta”;-)

 10. Svara

  Znogge

  28 december 2023

  Så skönt att Daniel är piggare nu så jag hoppas ni får rå om varandra länge till. Fyrbenta vänner blir som familjemedlemmar och jag tror att man måste vara hundägare själv för att förstå hur det är.

  God fortsättning!

 11. Svara

  Susjos

  28 december 2023

  Så underbart att Daniel mår bättre, hurra! Underbara bilder som jag känner igen, ljuvliga Stadsparken å vilken fin gran! Regementet och så Källviksbacken ! Men dina händer, aj aj aj! Hoppas nu att dina händer blir bättre!
  Så härligt många julkort och presenter du har fått!
  KRAM

 12. Svara

  Åke

  29 december 2023

  Jag får en flashback till mina fyrbenta vänner. De här med att han piggnar till och vill nosa och gå iväg hoppas jag ditt hjärta värms upp igen utav. Tänk på vad vintern betyder… han kanske inte vill frysa bara. Håller tummarna. Fina bilder 🙂

 13. Svara

  Kicki

  29 december 2023

  Jag hoppas att Daniel får hänga med ett bra tag till.
  Men jösses så du ställer till dina fingrar, fy så ont det måste göra.
  Tack för julkortet! Trevligt att få, men själv har jag inte skickat ett enda i år.
  Det mesta har inte blivit av denna julen.
  Gott slut och Gott Nytt År önskar jag dig.
  Kram/Kicki

 14. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  29 december 2023

  Vad skönt att Daniel piggnat på sig, även våra små vänner har bra och dåliga dagar och precis som Åke skrev så kan kylan göra sitt för även hundar fryser. Min hund som jag hade fram till i Oktober han älskade ligga vid kaminen i fd sommarstugan eller hos de som har en kamin, men hemma låg han hellst under täcket jämt.. Det går sakta mot vår och fler dofter börja komma fram och gör dem mer nyfiken. Jag håller tummarna att ni får flera år tillsammans! 🙂
  Men aj så ont det ser ut.. Du får ta Ankis rekommendation att åka till Ungern och göra samma som hon gjort. Annars tipsar jag om Forever självläkande gel som är super bra!
  https://foreverliving.com/shop/swe/sv-se/products/skin-care/061-ALOE-VERA-GELLY

  De har även jättebra krämer med som är läkande med Aloe vera. Kika gärna runt vad som finns.. Men kan varmt rekommendera denna gelly.
  Men jätte fina bilder på eran promenad!
  Gott slut och Gott nytt år!
  Kram

 15. Svara

  Ditte

  29 december 2023

  Så fint att läsa att Daniel mår bättre och att du då också gör det. Fint med er promenad och jag njöt av att få gå med er. Och Daniel är ju en familjemedlem så mår han bra så är det lättare för dig att också göra det.
  Önskar er det bästa.
  Varm kram och många tankar.

 16. Svara

  byblixtra

  30 december 2023

  Så skönt att Daniel blev piggare av promenaden och hoppas att han fortsätter att må bra.
  Läckra knästrumpor som du fick av tomten. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 150
 • 189
 • 1 654 984
 • 5 128
 • 66 118
Sök här