Fem en fredag kultur

Fem-en-fredag #52 Gott slut 2023 / Färgsprakande fredag

Av
den
29 december 2023

# 52 Gott slut 2023

Vad var det bästa med 2023?
Onekligen säger jag min flytt, den tjugoåttonde i raden om jag räknat rätt. Äntligen kom jag närmare civilisationen med vettiga bussförbindelser till stan o till familjen.

(foto taget vid Sundbornsån)
Nu när jag tittar på dokumentärserien om Carl och Karin Larsson i Sundborn (min förra boplats) så kan jag känna ett sug till den vackra byn, men det fungerar inte att bo på landet utan tillgång till bil.

Vad ser du fram emot med ett nytt år?

Att både Daniel och jag orkar hänga med och utforska nya tassemarker när vintern släpper greppet

Gjorde du vad du tänkt göra under året?
Jag hade inte gjort upp så mycket planer, jag ville utforska vårt nya närområde och staden Falun. Jag tycker vi gjorde det bra, en hel del återstår att se, och det är ju bara bra.

Vad har varit din största framgång i år?
Några framgångar har jag inte rönt under året, det var heller inte väntat…gör man inget kan man inget uppnå.

Hur avslutar du det här året?
Jag och Daniel hoppas på få raketer, har ju inte bott här under nyår tidigare, men misstänker att det blir mer fyrverkerier här än på landet. Vi ska bara mysa,

Jag har laddat med bubbel minsann!
Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa som ihärdigt och tappert levererat frågor vecka efter vecka även hela detta år!
Tusen tack Elisa, det är ett så roligt tema med fredagsfrågorna, glad att du fortsätter leverera!

Färgsprakande fredag får idag konstnären Klara Knutsson stå för.

Hon ställer ut på biblioteket i Falun och här är hennes presentation

Glada gula solrosor!

och röda klätterrosor


Gott slut oh Gott Nytt År önskar vi från pörtet!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  29 december 2023

  Ditt år har varit innehållsrikt och fint. Hoppas verkligen för er skull att det inte blir många raketer. Eller egentligen hoppas jag det för allas, begriper inte detta med att skjuta upp något som skrämmer djur, barn och människor som varit utsatta för trauman. Dessutom skräpar det ner så korna får skiten i magen på sommaren sen… Jag är helt klart för förbud. Vet inte alls hur Lizzla reagerar, är orolig för den saken så klart. Hennes syster Skilla brydde sig inte men vet inte alls hur denna lilla tjej kommer känna. Fast här har det smällt sedan den 22 december. Klockan 22-23 och runt 03 på natten. Blir tokig!

 2. Svara

  Minton

  29 december 2023

  Skönt att du trivs och nu kan du träffa tjejerna lite oftare. Glad arr Daniel är pigg och nu hoppas jag ni får ett lugnt nyår.
  Nyårs kramar från oss

 3. Svara

  Anna-Lena

  29 december 2023

  Håller med helt! Det jag önskar av nya året, det är att jag orkar hänga med och att mina nära och kära är friska.

  Borde kanske hoppa på det där med Fredagsfrågor. Klart roligaste temat. Har I övrigt inte mycket till övers, för just teman…
  Man är ju olika och jag är i detta fall mycket olik.
  Ha det så fint! Kram

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 december 2023

  Mysa passar perfekt vid nyår!

 5. Svara

  Kina

  29 december 2023

  Det är så kul att din flytt känns bra! Även med bil så tror jag att det är bra att bo centralt när man blir lite äldre. Tomtebloss räcker bra som fyrverkeri tycker jag. Det skrämmer varken två- eller fyrbenta! Kram och Gott Nytt År till er i Pörtet!

 6. Svara

  Boklysten

  29 december 2023

  Jag som avskyr flytt! När vi flyttade hit så sa jag att antingen flyttar vi inom 3 år eller så stannar vi här för sen orkar jag inte flytta en gång till. Resultat= vi har bott här nu i 13 år och har int en tanke på att flytta.

 7. Svara

  LillaSyster

  29 december 2023

  Önskar dig och prinsen ett fint avsluta på 2023 och ett helt fantastiskt nytt 2024! Kram från mig som njuter av långa bad och soliga dagar =)

 8. Svara

  BP

  29 december 2023

  Vi har nästan tänkt likadant här. Det där med inget alltså. Det skrev jag nämligen också. Gör man inget får man inget. Rätt skönt egentligen om jag ska vara ärlig.
  Håller med dig om att du och Daniel verkligen sett mycket av Falun. Jag menar du har ju tagit med mig och dina läsare på många roliga och intressanta sightseeingturer. Falun är verkligen en fin stad. Och det bästa för dig är ju helt klart den ökade flexibiliteten med busstrafiken.
  Det ska bli intressant att läsa om du har fått se raketer i Falun. Det är ju många fler regler och tillstånd som måste fås för att över huvud taget skjuta upp nåt. Här är det troligen kommunen som står för ett “ordnat” fyrverkeri igen. Och som alltid kommer jag fota spektaklet och misslyckas. Det är sen gammalt det;-)

  Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt (blogg-)år:-)

 9. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 december 2023

  Fina bilder. Håller med dig ang fyrverkerier. Kan förstå dig ang Sundborn. Men jag förstår dig, utan bil är det mycket som inte helt funkar.
  Här blir det mys på nyårsafton med. Bara hjärtat och jag hemma. Ha en skön kväll vidare nu, Kram.

 10. Svara

  Karin

  29 december 2023

  Någon gång ska jag försöka räkna efter hur många gånger jag har flyttat. Troligen vinner du. Jag tycker – till skillnad från många, tror jag – det är riktigt roligt att flytta. Man får en chans att sortera upp sina tillhörigheter och sedan är det alltid lika spännande att utforska sina nya hemtrakter. Härligt att du trivs på nya stället!

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 december 2023

  I Sundborn bodde du jättefint men du verkar trivas minst lika bra i ditt nya hem. Klart att flytten var det bästa som hände eftersom det blev så många plus tack vare den 😀
  Jag hoppas att du och Daniel får må bra och att 2024 blir ett toppenår för er båda. Nu närmast hoppas jag att det blir väldigt lite smällande eller att det hålls bara vid 12-slaget.
  Vackra och färgrika konstverk av en duktig konstnär.
  Kram och gott nytt år!

 12. Svara

  Klimakteriehäxan

  29 december 2023

  Nä bo på riktiga vischan utan bil, det funkar faktiskt inte! Du gjorde naturligtvis helt rätt som drog till stan. Men tänk att du flyttat 28 gånger … det är många!
  Hoppas ni får en lugn nyårshelg. Hundar och fyrverkerier är en usel kombo.

 13. Svara

  A Room of my own

  30 december 2023

  jag har flyttat bra många gånger men 28 blir det nog inte. men ditt nya boende verkar ha blivit väldigt lyckat. förmodar att prins Daniel är helt enig med dig. ska ge mig ut efter en flaska bubbel imorgon om det inte är för halt. i övrigt blir det ett mycket lugnt firande. Gott Nytt 2024!

 14. Svara

  Susjos

  30 december 2023

  Tänk att du bor där jag växte upp, ja i alla fall bodde jag på Kopparvägen i …6 år! (först Trotzgatan och efter Norslund så blev det Hofors!) Är avis på att du får utforska området nu!
  Har också sett delar av serien om Carl Larsson, ljuva Sundborn, men förstår att man måste ha bil om man bor där!
  Läste först att du och Daniel hoppas på ATT FÅ raketer, var tvungen att läsa meningen en gång till, såklart vill ni inte ha raketer, du och Daniel borde följa med oss ut på landet där vi ska tillbringa nyåret i ett sommarstugeområde, garanterat kommer vi inte höra några raketer, tror jag! Gott slut och ett Gott Nytt År önskar jag dig och din prins! <3

 15. Svara

  Mia

  30 december 2023

  Jag följer också Karin och Carl och tänker hela tiden på dig när jag ser Sundborn, lite svårt att inte göra det men jag förstår dilemmat med att bo där. Man måste vara lite praktisk också…..
  Intarsia är fantastiskt vackert men så vackra arbeten har jag aldrig sett, som de du visar här!
  Jag hoppas nu att det blir ett fint år för dig och Daniel, kram på’re och gott slut!

 16. Svara

  Anki

  30 december 2023

  Jag räknade hur många gånger jag flyttat och jag fick det till tio. Ja, så är det – utan bil kan man inte bo på landet. Inte när man blir gammal och sjuk som Lasse blev heller.
  Vi verkar lika nöjda med våra flyttar du och jag … men nu tänker jag inte flytta mer!
  Så vackra intarsiaarbeten … läckert med blommorna!
  Ha nu ett fint avslut på detta år och ett GOTT NYTT ÅR!
  Kram

 17. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  31 december 2023

  Det obehagliga uttrycket “Trevligt Slut” är ju inget man vill ta till, så istället önskar vi dig och Daniel en trevlig nyårsafton med få smällare och mycket god mat och lite gott bubbel!
  Själv avstår jag från det senare, av nån anledning har jag tröttnat på sånt. Tror att det är risken att bli vinglig… *fniss*
  KRAM och GOTT NYTT ÅR/Susie

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här