Bloggen

Drip-drop

Av
den
4 november 2021

Molnsjoken hänger tunga…

Enens barr bär på droppar

Kala grenar skimrar av drippdroppar

Hit går morgonpromenaden, när vi når den här vyn vänder vi hemåt

Den obligatoriska båtfotot…

Droppar i skägget..

Lövdropp..

Man kan fota en melankolisk november-förmiddag också, en liten utmaning att finna foto-objekt, men de finns ju där!
14 mm regn igår, dagsljus max 2 timmar!

Igår gjorde jag en trevlig utflykt till stora köpcentret med trevliga grannen. Jag laborerade bland kryddblandningar på Ö&B där också en lykta till trappan inhandlades.

Hemma igen lagade jag fiskbullar-de-lux!
Har man bara en burk fiskbullar hemma så är middagen räddad!
Under förutsättning att man gillar fiskbullar, något långt ifrån alla gör!
Den här dagen hade jag kvar en skvätt kornrisotto som jag lade på botten av formen, fyllde upp med fiskbullarna och crabsticks och öste på med torkad dill. Stekte skivor av aubergine och ovanpå det riven ost.
Två dagars middag lätt som en plätt…

Vad använder du för konserver i matlagningen? Eller kanske inga alls?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  4 november 2021

  Droppen Dripp och droppen Drapp…….jodå dom finns här också, efter 14 dagar av dis och dimma så kom det regn idag! Inte ens hunden vill ut….
  Fiskbullar är gott, jag måste nog köpa hem till mitt krisskafferi men jag glömmer ju bort det hela tiden! Konserver som jag alltid har hemma är bönor och ärtor av olika slag och tomater! Räknas kaffe?? 😉
  Kram på’re <3

 2. Svara

  ElisabetR

  4 november 2021

  Inte så dumt med grådisig, blöt november. Det visar ju verkligen dina bilder. Väldigt vackert både i detalj och landskap.
  Jag gillar faktiskt också fiskbullar. Ditt påhitt nu var intressant. Använder tonfisk och majs ibland i sallad. Annars inte så mycket konserver.
  Känner mej som en ny människa, har bl.a. badat bastu två kvällar i rad :-).
  Önskar dej en fin fredag.

 3. Svara

  Anna-Lena

  4 november 2021

  Vackra bilder! Helt OK med drip drop. Men inte fling fling.
  Konserver? Sällan. Musslor. Champinjoner ibland. Kokosmjölk. Fiskbullar är helt OK för mig, men inte för maken. Så det var länge sedan jag åt sådana.
  Ha det gott! Kram!

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 november 2021

  Jag gillar bilder med droppar och jag fick mycket av det här 😀 Mest gillade jag lövdropparna men att se massor av droppar i barrträd är också väldigt vackert. På den tiden jag åt fisk tyckte jag att fiskbullar var helt ok men av någon anledning åt vi det väldigt sällan. Konserver har jag en hel del och det är krossade tomater, majs, ananas, kikärter, kokosmjölk och en hel del annat. Bra att ha och håller länge.
  Kram

 5. Svara

  bpz3

  4 november 2021

  Varför är (deprimerande) regn- och molnbilder så himla vackra. De är aningen vemodiga, melankoliska och drömska. Så är det bara. Bilder med en blå himmel och sol är inte hälften so “uttrycksfulla”, enligt mig alltså.
  Vad gäller burkmat så är det väl soldaternas ärtsoppa och krossade tomater som hamnar på tallriken då och då. Fiskbullar – “hemdrillade” queneller hos fiskhandlaren äter jag väl en gång vart tionde år, men rätten är ingen favorit. Du är otroligt duktig på att göra mat på “rester”. Det är min man också. Jag är totalt värdelös på det.

 6. Svara

  LillaSyster

  4 november 2021

  Vi har haft sol så gott som hela dagen, men kallt just nu bara +3. Men galet blött i jorden, för jag har i em grävt ner 12 nya pionsorter. Hoppas du får lite solsken imorgon =)

 7. Svara

  Ditte

  4 november 2021

  Fantastiskt vackra bilder. Och de med båten, lövdropp 2 bilder, och “skägget” fastnade jag extra för.
  Här var det sol på em men visst är det fint även med viss dripp dropp. I alla fall om man ger sig ut och tar bilder som du gjort.
  Vad gäller konserver så är det tonfisk, tomater, kokosmjölk och en burk kantareller som gäller. Har ju nära till butiker. Men jag är bra på att skapa genom att titta i kylen och använda det som finns. Ägg är en bra basvara hos oss, morötter och potatis också.
  Fiskbullar är ingen direkt favorit.
  Kram

 8. Svara

  Snigel

  4 november 2021

  Fiskbullar, speciellt i hummersås, med kokt pot och lite curry är supergott! Men du hade ett intressant recept, som jag ska spara.
  Här dripp-droppar det bort all snö vi tidigare fått. Jag är inte orolih, vi får mer snö så småningom.

 9. Svara

  Susjos

  5 november 2021

  Man kan få fina bilder av november ser jag, jättefina! Sån fantasi du har med fiskbullarna, det är gott, var länge sedan jag åt fiskbullar. Vad gäller konserver så finns nu här hemma tonfisk på burk och hela tomater+ krossade tomater på burk. Kokosmjölk brukar också finnas, nu kom jag på att det var länge sedan jag gjorde den goda morots och linssoppan med kokosmjölk!
  Ha det gott!
  Kram

 10. Svara

  Anki

  5 november 2021

  Vackra bilder med gråväder och droppar! Jag gillar ju hösten – och du har fångat den fint med kameran!
  Tack för receptet … ska absolut testas. Jag brukar alltid ha några konserver hemma, bara för att ha något om det kniper 🙂 Fiskbullar, tonfisk och tomater finns alltid till hands, ibland även kokosmjölk – och dessutom förstås en del torra bönor och linser.
  Gårdagen var en härligt solig dag – idag mulet men hittills uppehåll.
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  5 november 2021

  Vilka fina drippdropp-bilder! Med lite fantasi kan man tycka att det är videkissar som syns på tredje bilden och att våren är i antågande 🙂

  Jag gillar fiskbullar. Bäst är dom man gör själv (vilket inträffar väldigt sällan), men dom på burk är också goda – fast då måste dom vara i hummersås. Andra konserver jag brukar använda är Abbas champinjon- eller räkstuvning. Perfekt att göra varma mackor med när tiden är knapp.

  Ha en fin start på helgen!

 12. Svara

  Minton

  5 november 2021

  Snygg header. Bilderna på droppar och dis är underbar och båten så fin. Fiskbullar är inget jag äter. Har svamp och tomatkonserver hemma men inget annat.
  Kramar från oss

 13. Svara

  Ninni

  8 november 2021

  Vilka fina bilder du fick till i gråvädret! Kul med dropparna överallt.
  Här fick vi några snöflingor idag men det höll inte i sig länge och inget som la sig.
  Jag måste köpa fiskbullar!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 321
 • 380
 • 1 635 192
 • 5 092
 • 65 629
Sök här