Fem en fredag

Fem-en-fredag # 44 Successivt

Av
den
5 november 2021

# 44 Successivt

Bilderna har inget med frågorna att göra, tömmer bara oktober månads bildarkiv!

Vad börjar svårt men blir lättare?

Jag måste erkänna att det mesta känns motigt att börja med, allt från att kliva upp ur sängen till att städa.
När man väl kommer igång går det väl an…

Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?

När jag börjar läsa en bok som jag märker att jag gillar! Då vill jag inte att den ska ta slut!

Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?

Jag önskar att det fanns mycket som jag bara gillar en smakbit av, men det mesta äter jag med god aptit ända till sista biten!
Pasta tillhör dock rätter jag inte är så förtjust i, och efter några tuggor börjar det växa i munnen

Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?

Vilka knepiga frågor! Att svara på den här veckans frågor kanske??

Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?

Det mesta! Det enda jag fortfarande är skapligt snabb på är att fatta beslut, vill jag eller vill jag inte göra något!
Gillar inte velpottor!

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Nu ska jag ta en rask promenad till bastun nere vid Sundbornsån!

Önskar er alla en trevlig Allhelgonahelg!

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  5 november 2021

  Svåra frågor, det förstår jag! Vete 17 om jag hade fixat svaren, så det gjorde du bra 🙂
  Härliga höstbilder visar du också, kram på’re!

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Ja de här frågorna var knepiga, höll på att ge upp!
   Nu lägger dom snö i Säfsenbackarna, vi har inte fått en gnutta snö fast Falun ligger lite norrut. Lite hemlängtan får jag allt…hur bra jag än trivs! Kram

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 november 2021

  fatta beslut är jag också snabb med

 3. Svara

  Geddfish

  5 november 2021

  Roliga frågor, tyckte jag, men visst, allt beror på stundens ingivelse också.
  Trevlig fredag!

 4. Svara

  Anna-Lena

  5 november 2021

  Vilken bild! Helt såld på den!
  Svåra frågor! Spela instrument är svårt i början men blir lättare. Sen önskar jag ju att jag kunde spela bättre efter noter för båda händerna. På pianot!Använder mest ackord i vänster hand . Men om jag vill bli bättre, då måste jag öva mer.
  Alltför söta saker gillar jag ju egentligen inte. Men det är svårt att sluta äta, trots det. Det gäller att inte börja.
  Gillar att städa och att röja . Men det känns ännu bättre få man ser resultatet. Putsade fönster igår. Härligt att titta ut genom rena glas.
  Snabbheten var nog större förr.
  Men jag tycker att uthålligheten blivit bättre med åren.
  Ha det gott ! Kram

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Mitt intryck är att du har mycket bra energi! Själv får jag tvinga mig till till alla nödvändiga sysslor, helst skulle jag bara ägna mig åt böcker, hundpromenader och datorn…men ibland kommer verkligheten ikapp. Jag har prövat spela på piano, min hjärna sa nej nej nej, den spelar med samma ackord för bägge händer! Gick inte att göra olika saker med händerna, det blev något lättare att spela gitarr…
   Kram

 5. Svara

  Minton

  5 november 2021

  Bra svar på dessa frågor.
  Kramar från oss

 6. Svara

  ElisabetR

  5 november 2021

  Oj, det var mycket tankeverksamhet.
  Härligt med bastu, man blir en ny människa.
  Trevlig helg önskas dej.

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  5 november 2021

  Men tänk att du, till skillnad från mig, lyckats fånga fåglar i rönnbärskalastagen! Mina har vägrat posera. Och hackspetten, den eländiga som gjort hål i vårt hus, hör jag bara, ser honom aldrig. Din sista bild är häftig, hur du nu fått till den?

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Den sista bilden var väldigt enkel. Jag var hos en vän som har en tavla, jag tog min kamera och riktade den mot tavlan och knäppte bilden! Inte ett dugg egenkomponerad alltså, men för fin för att inte visa för flera!

 8. Svara

  Bokdamen

  5 november 2021

  Som alltid kul att läsa dina svar och bilderna till. Tidiga mornar är inte kul, brukar försöka intala mig själv att det blir bättre när jag kommit igång, ibland funkar det men långt ifrån alltid. Läsa en bok som en inte vill ska ta slut är bland det bästa. Ha en fin kväll!

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Problemet när man läst en riktig bladvändarbok är att hitta en annan bok man finner njutbar. Jag har nog börjat på 4-5 utan att komma in i handlingen och lagt åt sidan. Men förr eller senare hittar jag något som fångar mitt intresse. Ha det gott

 9. Svara

  bpz3

  5 november 2021

  Sista bilden är magisk. Otroligt bra? Eget foto eller “lånat”. Även de andra bilderna är riktiga höjdare.
  Håller med dig att frågorna var aningen knepiga, men det är ju det roliga med Elisas teman. Man måste faktiskt tänka till både en och två gånger innan man svarar.
  Så du är inte så förtjust i pasta. Det du känner för pasta känner jag för bulgur och quinoa. Bara att titta på dessa oaptitliga grödor ger mig kväljningar. Vanligt couscous däremot har jag inga problem med. Tur att vi alla är olika och gillar olika saker.

  Sedan är vi överens om att gå upp ur sängen också:-)

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Den magiska bilden är både eget foto och lånat, fotat en tavla som hängde hemma hos en vän. Absolut inte mitt eget original, skulle nog skrivit det under bilden, tänkte inte på det. Men du, jag håller helt med dig angående bulgur, det bara växer i munnen. Couscous har jag gillat sedan min make nummer två introducerade nordafrikansk mat på 70-talet. Quinoa tycker jag är dyrt och har inte lärt mig att använda det på rätt sätt. All pasta är inte blä, spagetti med köttfärssås gillas…

 10. Svara

  Kicki

  5 november 2021

  Mariga frågor, men som vanligt hittar du så bra svar.
  Fina bilder dessutom.
  Kram

 11. Svara

  Sognafaret

  5 november 2021

  Wow så mange flotte fuglebilder du byr på.

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 november 2021

  Det var kluriga frågor men du fick till bra svar ändå. Jag är helt överens med dig om att det mesta går långsammare nu för tiden. Men vi har ju den tiden så vad gör det 😀 Väldigt fina bilder!
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Ja varför stressa när man inte behöver? Men lite av storstadspulsen lever ännu i mig, är det fler än två i en kassakö kan jag bli rastlös…haha, o tycka att dom som står före mig kan raska på lite! Du kanske har fått snö nu? I Säfsen lägger dom snö i backen nu, vi har inte fått en flinga här trots att det är längre norrut. Varm kram

 13. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  5 november 2021

  fina bilder. särskilt björken med alla kajorna (om det nu är det). pasta är ingen favorit för mig heller.

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Jag vet inte om det var kajor, fåglarna tjattersjöng men jag vet inte om det kan ha varit trastar? Det lät mysigt i alla fall. Kul att höra att jag inte är ensam om att rata pasta, men det finns både makaroner och spagetti i skafferiet. Risoni däremot gillar jag, har du testat?

 14. Svara

  Ditte

  5 november 2021

  Verkligt vackra bilder! Och den första och sista fastnade jag extra för. Intressant att läsa dina svar. Funderade för egen del och som vanligt skulle svaren bli “det beror på”. Det mesta ändras ju allt eftersom. Och visst tar mycket längre tid med ökad ålder.
  Kram!

 15. Svara

  LillaSyster

  5 november 2021

  Antagligen är du nybadad nu=) Vilken lycka för dig att kunna traska iväg till bastubadet. Fina fågelbilder. Trevlig helg.

 16. Svara

  Kina Hellquist

  5 november 2021

  Jag är så förtjust i dina bilder. Speciellt den sista är rent magisk! Var det en skön bastustund? Själv har jag så svårt för bastubad. Det känns som jag inte kan andas! Ha en trevlig helg Paula!

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Har man svårt att andas i bastun så är det för hög och torr värme! Så ska det inte vara! Visst kan det svida till i lungorna precis när man kastar vatten på stenarna men det ska strax gå över. Den här bastun är en ångbastu där det puffar ut lagom mängd fuktig varm ånga som lägger sig som en hinna och är oerhört mjuk. Trots alla bastur jag badat i så är denna den första med ånga! Ha en fortsatt trevlig kylslagen novembervecka

 17. Svara

  Ama de casa

  6 november 2021

  Vilka fina bilder, särskilt den sista – helt magisk! Är det du som har tagit den, eller har du lånat den på nätet? Oavsett vilket så är den helt underbar 🙂

  Det som tar längst tid med städningen är att komma till skott och sätta igång…

  Ha en fin lördag!

  • Svara

   Paula

   8 november 2021

   Varken eller…jag har tagit ett foto på en tavla som sitter på väggen hos en vän. Den var ju så läcker…

 18. Svara

  Anki

  6 november 2021

  Svåra frågor och bra svar! Måste säga att jag beundrar alla som orkar svara! Härliga bilder!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 19. Svara

  Scylla

  6 november 2021

  Åh, jag som älskar fåglar! Den lilla pilfinken är så söt.
  Och jag är nog dessvärre en riktig velpotta 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 145
 • 596
 • 1 636 089
 • 5 093
 • 65 655
Sök här