Bloggen

Dunderklumpen och Ior

Av
den
22 juni 2015

Får jag presentera:

0620f

Dunderklumpen, en av två nyförvärv på grannens djurfarm!
En stor baddare, belgisk jätte, men är man stor måste man vara snäll..

0620j

Det var han nu inte, för redan efter en dag var han på rymmen!
Två söta kaninhonor som bott lösa på gården sedan i höstas lockade honom att gräva sig ut fortare än kvickt! Nu har han ett eget harem…

0619c

Då har det gått bättre med Ior, den lite mindre jätten 😆 som här hälsar på Blinka för första gången, som synes är dom nästan i samma storlek

0619d

-närkontakt av tredje graden….

0620l

Här är delar av mina skötekaniner, honorna, sju stycken till antalet, mjuka fluffiga, söta!
Jag har blivit världsbäst på att hitta de största maskrosbladen i södra Dalarna kan jag säga…

0620o

Två hanar bor separat i egna burar för att undvika befolkningsökning av stora mått..
En av dem blev rädd då jag skulle lyfta matskålen som han vält och bet mig, inte en utan två gånger.
Attans så ont det gjorde!
Har fått goda råd att ta en stelkrampsspruta för säkerhets skull, så jag ska ringa om det imorgon, idag kom jag inte fram på telefon.

0620n

Mina trogna medhjälpare följer mig till grannen och hem igen, sedan är dom jättehungriga efter en långpromenad på säkert en halv kilometer!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`????

  22 juni 2015

  Vilka fina djur. Kaniner är ju så söta 😈 Det är en riktig bjässe grannen skaffat.
  För mycket maskrosblad gör att dom kan pinka rött, ser nästan ut som blod. (om du inte redan visste det )
  Attans vad ont det bettet kan göra.
  Och katterna som följer med, precis som här hemma. Det är så mysigt.

  Ha det bra!

 2. Svara

  Bia

  22 juni 2015

  På tal om närkontakt av tredje graden….så ser jag det på ditt finger!
  Inte att leka med! Jag blev huggen i benet av mammas katt, ringde
  sjukvården och de beordrade mig att snarast ta mig till akuten.
  Så lova att du ringer i morgon igen! Kram!

 3. Svara

  "LillaSyster"

  22 juni 2015

  Japp, stelkramp är det som gäller ev får du en penicillinkur också. Det fick vi vid kattbetten – jag slapp dock penicillinet eftersom jag hade is i magen och väntade tills odlingssvaret kom och jag hade inga bakterier i mitt sår till skillnad från min gubbe. Men han började äta sin kur på en gång, men han hade också en större svullnad än jag. Så iväg med dig imorgon och fyll på med stelkramp! Kram kram

 4. Svara

  TjockMorsan

  23 juni 2015

  Så söta kaniner, både de stora och de små. Jag har själv haft kanin som husdjur vid ett par tillfällen i livet, för barnens skull, men då jag har svårt för djur i bur, så har de fått vara lösa i bostaden. Kräver en hel del säkring av sladdar mm, men de är duktiga på att lära sig gå på lådan.Fast jag tycker nog helst att dessa småskuttar ska få bo som de gör hos din granne. Här i min nya hemstad har det varit väldigt gott om vilda kaniner, men under våren har det gått kaninpest, så nu ser man dem inte lika ofta. :tear: Saknar att se dessa små sötnosar hoppa runt här i bostadsområdet, men de förökar sig ju snabbt och pesten ska börjat ge med sig, så snart hoppar de nog runt i buskagen igen. :ehh:

  Se till att få dig en stelkrampsspruta och ha det så gott bland blommor och djur.
  KramKram! :love:

 5. Svara

  Malin

  23 juni 2015

  Men så typiskt att du skulle gå och bli biten 🙁 Hoppas nu inte det blir några framtida men.

  Våra kaniner har fortfarande inte bitit ngn människa, bara knipsat av en sladd till Emmas ear-phones och Mårtens uppsatta snören vid murbygget.

  Dem är faktiskt riktigt snälla! (ÄN SÅ LÄNGE PEPPAR PEPPAR)

  Jag tycker dem små vita med svarta fläckar ser så himla söta ut, 101 Dalmantinkaniner typ 🙂

  Många kramar!

 6. Svara

  Agneta

  23 juni 2015

  Vilka gosiga djur! Allihop. Men rivas får dom inte göra. Och iväg med dig och få en stelkrampsspruta, kan vara bra för mycket, när man river i jorden när man plockar svamp osv………Kramar

 7. Svara

  Raija

  23 juni 2015

  Vilka sötnosar du sköter om. De små vita honorna var jättefina. De större ser inte lika söta ut, men är nog goa ändå.
  En stelkrampsspruta är bra att ta, i alla fall om det var ett tag sen du gjorde det. Med djur händer lätt små olyckor, som kan bli riktigt illa om man inte har skydd.

 8. Svara

  Pernilla

  23 juni 2015

  Jag har alltid velat ha en Belgiskjätte men det största i kaninväg jag har haft var en Franskvädur. Inte så liten den heller men ingen Belgare. Nu har vi vår Cocko, en vit Hermelin med blå ögon, korta öron och jättesnäll. Han passerade nio år i våras. Besöker du baraanna.blogg.se ?
  Hon föder upp Jättar. Jättefina!
  /P

 9. Svara

  Pernilla

  23 juni 2015

  baraanna.se ska det vara!
  /P

 10. Svara

  Anki

  25 juni 2015

  Du har ett spännande liv… hoppas du inte fått några men av kaninbetten. De är verkligen riktigt bamsiga de där belgiska jättarna. En kompis till mig födde upp sådana, men det var lääänge sedan nu 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 319
 • 516
 • 1 578 856
 • 4 989
 • 64 288
Sök här