En fluga gör ingen sommar…

Världens uslaste foto på en fluga! Men ni förstår innebörden, den allra första jag sett i år!

Snön är borta från vägarna, istället ligger ett tjockt lager med grus, små vassa gruskorn som man använt vid halkbekämpning

..och som nu orsakar mycket bekymmer för Daniel! Gruset gör ont i trampdynorna, och han försöker gå på den lilla snöremsan vid vägkanten

Här kan man inte heller gå, på skoterleden, i så fall behöver man en vattenskoter…suck

Nej det verkar som om den absolut tristaste tiden är här, innan snön smält undan och vägarna torkat upp.
När vi kommit in från promenaderna går vi raka spåret in i duschen, gruset sitter hårt i pälsen under magen och på tassarna..

Jag fick ett mail angående “sälarna” i skyltsöndags-inlägget.
Det är jag tacksam för, det var nämligen inga sälar utan uttrar! Konstnären heter May Lindholm.
Så nu har ni också fått rätt uppgifter!

För bara ett år sedan..

rockade vi loss i Folkets Hus här i byn

Vem hade kunnat ana att bistra tider skulle följa och att alla gemensamma roligheter strax skulle ta slut, så där poff bara, borta!
Och ingen vet när vi ska kunna svänga våra lurviga igen! Visst börjar man misströsta…

Jag får erbjuda dagens blomma som klen tröst

3

21 Comments:

 1. Stackars liten Daniel, men om jag minns rätt har han förnedrande stövlar…..
  Nä dem ska vi inte utsätta honom för en tunn jacka om magen kanske skulle underlätta?
  Här är också skitigt och det är tassavtryck både här och där då man kommer hem. Du får sätta gatans ynglingar till att sopa upp en promenad runda åt honom så han slipper gå på “glaset ” för jag kan tänka mig att det är så det känns. Något kan de väl göra på sportlovet =)

  • Stövlar till Daniel vore väll toppen den här årstiden. Man vet ju själv om man skulle gå barfota. Men han kanske inte vill. Det florerar ju en del filmer på hundar och katter hur de bär sej åt när man tar på dem nått. Har erfarenhet från svågerns vovve, han blev stel som en pinne, gick ingen stanns och glodde på husse som att, e du inte klok ska jag ha det här?
   Dans är ju härligt, så glädjefyllt. Varit med å ordnat många större knytisar med dans på 70- och 80- talet.
   Blomman har jag inte sett i Småland. Vad heter den?

   • Nej du, inga skodon på den hunden. Dottern har provat, han vägrade ta ett steg! Men det har redan blivit bättre nu då det har torkat upp! Blomman heter kråkklöver, ett inte alltför ljuvt namn, har fotat den vid strandkanten av Mellansjön.
    Ha en trevlig lördagskväll, med mellon kanske? Den orkar jag inte se, men har tvn på så jag kan höra melodierna in till sovrummet när jag sitter och läser eller målar

  • Tack o lov har det torkat upp fort nu, det gör livet mycket enklare. Här finns inga ynglingar på gatan, dom kör epatraktorer allihop!

 2. Stackars Daniel som får ont i sina tassar. Minton har inga problem men han blir så skitig precis som Daniel.
  Nu kan det torka upp så de kan sopa bort sanden.
  Kram Anki o Minton

  • Det har tack o lov blivit mycket bättre med hjälp av solen och blåsten! Idag har jag bara behövt torka av tassarna. Ha en riktigt skön helg/Kram från pörtet

 3. Vad gäller stackars Daniel så får jag väl föreslå “hundskor”. Ja, jag vet att det är under hans (läs: din) värdighet att bära “stövlar”, men det skulle ju underlätta rejält. En kompis som har en malteser har både vinterkappa och stövlar. Hans päls/hud och trampdynor klarar inte vägsaltet.

  Ja, nu har vi hållit på med restriktioner i exakt ett år. Nu var jag/vi inte direkt aktiva innan pandemins utbrott heller, men det är ju skillnad om man självmant vill avstå från nåt, eller om man blir tillsagt att göra det på grund av en pandemi.

  Det är bara att hoppas att det blir en varm vår och sommar, för om jag minns rätt så var ju smittläget nästan noll ifjol somras. Men då jag inte har några förhoppningar på att EU kan vaccinera sina medborgare innan midsommar, så gissar jag att det för de flesta återigen blir en hem- respektive svemester.

  • Visst skulle jag kunna ha tossor på hunden, men hunden vägrar! Finns inga skor han tar ett enda steg med, dottern testade under åren då hon jobbade på djuraffär och hade tillgång till olika modeller. Men det är torrare redan, så vi klarar oss. och vägsalt använder vi inte här på landet, bara grus och sand!

 4. Mirjam Halvarsson

  Usch lille Daniel <3 så ont i småtassarna…. Än så länge har vi sparkföre här men nu är det töväder så jag gruvar mig för hur det ska bli. Inte kul för Artemis heller att springa ut i snön, det blir fullt med snöbollar i tassarna, under magen och speciellt i armhålorna. Å dom sträcker och gör ont….
  Förhoppningsvis får ni snart rocka loss igen och svinga era lurviga….dock är jag väldigt orolig över hur smittspridningen under sportlovet ska bli. Hoppas allt går bra i alla fall, kram goa Paula <3

  • ja snöbollarna i pälsen under magen och armhålorna är ingen höjdare! Jag brukade spola med ljummet vatten istället för att slita och dra. Det tog dock en stund…Jag hade gärna behållit det vita vackra några veckor till, men ingen frågade vad jag ville…
   Ha en fin lördagskväll, kramiz

 5. Stackars Daniel och klart att det är jobbigt för hans trampdynor att gå i gruset. Jag såg honom inte förs på bildentutan fick titta ett par gånger. Men jag tyckte mig se “linan” och antog att han var med.
  Tur att du har roliga minnen från när det var lite fart och fläkt i byn. Men, nu får vi hoppas på vaccin och bättre tider.
  Visst gör vi!
  Kram

 6. Kråkklöver. Vacker. Lite ovanlig. Hoppas att era vägar snart torkar upp. Det blir betydligt bättre utevistelse på det sättet
  Kram!

 7. Usch ja, detta storkorniga vassa väggrus! Så där såg det inte ut förr i tiden. Då sandade man, ju. Någon sa att det är EU som bestämt att det ska se ut sådär och det kanske stämmer. Det kilar fast sig under vinterkängorna och det gör ont i vovvarnas tassar. Undrar om dom överhuvudtaget behöver halkbekämpa gatorna i Bryssel, tänker jag ibland, lite surt.

  • Det tror jag rakt inte att de behöver! Vägsalt är ju inte bättre, men sanden vill jag ha tillbaka istället för spiknubbarna! När jag tittade på tv-serien om EU-parlamentets svenska deltagare insåg jag ganska många saker. Vilken elefant hela detta samfund är. Och trögt som sjutton, vad annat att vänta! Trevlig helg

 8. Ett år snart utan några sociala sammankomster … även jag som egentligen är en ensamvarg börjar misströsta!
  Inte roligt att gå barfota på det vassa gruset och jag antar att han inte vill ha vare sig skor eller stövlar … hoppas snövallarna krymper snabbt och att marken är mjukare under dem.
  En suddig fluga är ändå en fluga – här har jag inte sett någon alls än :)
  Kråkklövern är en trevlig blomma, väl värd en bild så här en februaridag.
  Önskar dig en fin dag … anar att du kommer att finnas framför tv:n en del.
  Kram!

 9. Stackars Daniels tassar! Ett par dojor kanske skulle göra susen, fast hundar brukar inte gilla att ha såna på fötterna (fast dom ser rätt skojiga ut när dom fått på sig dom och klampar runt med hög benföring ;-) ). Hoppas det torkar upp snabbt så dom kan ta väck det dumma gruset!

  Ha en fin dag och ta en svängom med djuren på pörtet vettja! :-D

 10. Härliga bilder på dansen. Där svängde det verkligen. Hoppas gruset runnit bort så Daniel inte behöver få så ont.

 11. Det är ett hemskt väglag för er som har snö och vinter kvar! Här är det metrologisk vår efter en vecka med plusgrader dygnet runt. För 1,5 vecka sen hade vi köldrekord och nu har vi haft värmerekord, det är ingen ordning på vädret…..
  Men jag gillar den här tidiga våren är bara lite orolig för att vintern ska slå till igen med både kyla och snö!
  Kunde inte Daniel ha en sån där lite overall med både ben och fötter på, det verkar som om dom gillar det bättre än skor!!
  KRAM/Susie

  • overall med fötter? Såna har jag bara sett till bebisar! Då behöver man nog många, för tyg blir ju blött och smutsigt direkt efter en promenad…Minns när Blinka hade sår och inte fick slicka, då använde jag just bebiskläder, passade perfekt och fyllde funktionen att hon inte kunde komma åt sår och stygn.Jag vet hur mycket du längtar till våren så jag håller tummarna för att du snart kan se de första små vårtecknen i trädgården. Kram

 12. Usch ja, det är inte kul att få stora grusbitar in i tassarna och inte är det kul att bli smutsig om magen heller. Stackars Daniel som ändå kämpar på och hittar lite snö/is att traska på. Här är också snösmältningen igång men jag hoppas att det kommer lite ny, ren snö när halkan är borta. Jag vill gärna ha en delvis vit vårvinter.
  Tänk vad roligt det är att dansa. Vi får drömma om det och kanske leva på gamla minnen så länge.
  Kram

  • Jag brukar säga att vintern får tidigast ge sig när Vasaloppsveckan är över, men egentligen är ju mars så underbart fin med takdropp och sol och bländande vit snö….fast det kan man ju bara drömma om…
   Kryllar av icke-läskunniga turister överallt nu, inte minst i affären och jag blir så oerhört upprörd över hur ignoranta de är som klampar in hela familjer, trängs och springer omkring. Vill inte ha såna dumskallar här….
   Ha en riktigt skön helg med sol och blå himmel/Kramar från pörtet

Kommentera