Bloggen

En försmak av Dalarna

Av
den
30 mars 2012

Idag vill jag tipsa om ett jättemysigt rastställe som ligger ett par mil från Smedjebacken mot Fagersta längs riksväg 66

Vi stannade till där på väg till dopet (bröllopet) i Stockholm och trots att kaffeserveringen inte var öppen så var det värt att stanna.

Har man egen matsäck så finns tre fina kojor med bord och bänkar att sitta vid. Vaxduk på bordet, torkyrulle på väggen och sjöutsikt = hög mysfaktor!

Här ser du en bild på serveringsvagnen där en trevlig farbror brukar hålla till.

Jag passade själklart på att uppsöka dasset, fint pyntat med kungafamiljen på väggen.
Förutom toapapper fanns även dambindor att tillgå!Rent och snyggt och gästböcker att skriva i överallt, även på dass!

Här kan du läsa vad tidningen skriver om rastplatsen, jag rekommenderar den allra varmast och hoppas verkligen att ingen ska utsätta det fina stället för skadegörelse och inbrott!

Ska ni åka genom Dalarna i påsk eller kanske i sommar, lägg stället på minnet!

Annars sitter jag här och tittar ut på dagens femtioelfte hagelskur, dom duggar tätt kan man säga!
Och, någon däruppe behagar skämta med mig för både igår och idag har jag fått en hagelskur över mig på varje hundpromenad!
Väl hemma har jag fått hänga jacka och byxor på tork och när jag satt mig tillrätta grinar solen åter genom fönstret rakt i ansiktet på mig! 😎

Nu hoppas jag alla mina läsare får en ljuvlig helg även om det blir ont om vårvärme i luften.
Jag bjuder till och med på lite lördagsgodis en dag för tidigt:

Nu har du en anledning att inte missa Eurovision Song Contest, läckerbiten representerar Slovakien!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  30 mars 2012

  Härligt rasställe måste jag instämma i.
  Ibland har man tur och finner små smultronställen…
  Men… en undran…
  VARFÖR, varför har man ALLTID, nästan alltid, bilder på kungafamiljen på utedass?
  Samma sak här….. på utedoen….

  Nu ska jag äta mat, så lite jobb…
  SKöt om dig nu.
  Kramar från nabokäringa :mrgreen:

 2. Svara

  AprilSus

  30 mars 2012

  Vilken otroligt fin rastplats! Visst har man stött på en del bättre rastplatser när man varit ute på långturer, men aldrig någonsin någon med en så hög standard. 😯 Hoppas verkligen att folk som stannar till där har vett att vara rädd om den.

  Idag såg jag äntligen två efterlängtade Tranor på en åker. Bästa vårtecknet! Precis vad man behöver nu när helgen tänker bjuda på ett bakslag. Hos oss laddar vi för långledigt, för tjejernas påsklov börjar nu. Härligt!

  Ha en toppen bra helg även om vädret kanske inte har så mycket trevligt att bjuda på, men man vet ju aldrig, de kan ha fel… 🙄

  Kramis!

 3. Svara

  åsa

  30 mars 2012

  Visst är det roligt med rastplatser som verkligen sticker ut och är toppen!
  Jag är ju en “sån” som är väldigt kritisk när det gäller rastplatser och toaletter och jag kan tala om, att jag/vi har testat ett flertal under åren så jag tackar ödmjukast för tipset!
  Vädret ja…just nu är det rena rama snöstormen utanför fönstret, men det ändrar sig snabbt!
  Hoppas du/ni får en bra helg!
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  Nette Cecilia

  30 mars 2012

  😛 tror nog lördagsgodiset var det bästa idag (fniss) ska försöka lägga märke till honom .Ja här snöar det för fullt håller det på så här har vi anledning att skott i morgon 😈 klott är vad jag kallar det .Snyggt dass du visade upp ,tror inte att något sådant skulle förekomma i det här landet där allting måste förstöras ,trevlig helg ,Nette

 5. Svara

  TT

  30 mars 2012

  Vi stannar där fast vi är nästan framme, haha. Den lilla vagnen är ju så himla charmig, där finns det mesta. Skulle finnas fler sådana eldsjälar och nästan varje gång man passerar donar dom med något på rastplatsen.

 6. Svara

  Marketta

  31 mars 2012

  Har för mig att jag läste i tidningen att han försökt köpa den där av, är det vägverket som äger rastplatsen. Men han fick nog inte det.

  Kramizzar
  Marketta

 7. Svara

  Menageriet

  31 mars 2012

  Vilket fint ställe! Hoppas verkligen att ingen förstör det?
  Hoppas att killen uppträder så där och att han har en ljuuuuvlig röst? 😆
  Här har vi haft en strålande vårdag! Helt underbart!
  Har bytt sida IGEN! 😯
  Må så gott i helgen!

 8. Svara

  Malin

  31 mars 2012

  Men vilken rastplats!! Endast frottehanddukar som saknas! Vi harinte planerat ngn sem i år, kanske blir det bil i Sverige.

  Ang kameror, du behöver ingen dyr systemkamera, du tar så fina bilder ändå! Jag känner att jag vill utvecklas o lära mig mer. Just inomhusssport är väl det som kräver mer av kamera o objektiv. Du fotar väl inte så ofta just sånt.

  Jag förstod att du hade glimten i ögat ang rumpan o skorna 😀

  Kram på dig och ha en underbar helg!

 9. Svara

  Mia

  31 mars 2012

  ESC…here I come!!!!! 😉
  Men du….vilken rastplats! Ja, jag håller med dig, hoppas verkligen att den får vara “i fred”…det är verkligen nåt att ta efter för andra kommuner, trafikverket eller vilka det nu är som sköter sånt!
  Ha en fin lördag i Pörtet och stor kram till er!

 10. Svara

  annette

  1 april 2012

  Men den platsen måste jag verkligen komma ihåg, passerar ju emellanåt den delen av landet, underbar plats och så fint det är, t.om vaxduk, “satan” tar den/dom som vågar sig på att förstöra allt fint!¨
  Ligger mkt träning bakom det “tvättbrädet”;)

  Kramen!

 11. Svara

  Ninni

  15 april 2012

  Jag hoppas verkligen att jag får anledning att besöka den rastplatsen. Och att ingen saboterar det fina och mysiga som finns det. Tyvärr verkar det som att folk nu för tiden är allergiska mot det som är fint och mysigt så de är bara tvungna att sabotera på något sätt och det är synd och skam.
  Jag måste ju bara se eurovisionsschlagern om det är sånt där ögongodis med.
  Kram.

 12. Svara

  Sven-Erik Danielsson

  30 september 2013

  Hej Paula! Först nu upptäckte jag dina fina ord om min rastplats. Det värmer hjärtat att höra. Välkommen åter! mvh Sven-Erik Danielsson

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 420
 • 574
 • 1 610 330
 • 5 044
 • 65 061
Sök här