Bloggen Matrecept och kökstips

en gammal goding i repris

Av
den
17 februari 2016

Igår funderade jag på hur jag skulle få avsättning på all den goda osten jag hade hemma…

Då kom jag på ett recept som jag inte gjort på länge, köttfärsmuffins
Receptet hittar du här

0216b

En vanlig köttfärssmet som man kan leka med i muffinsform utan att det kletar omkring i hela ugnen…
I mina blev det bara en klicka god ost och sesamfrön på toppen.

0216c

Variationsmöjligheterna är oändliga, testa gärna! Jag åt en portion, resten hamnade i frysen, bra att ta till då man har bråttom…

Igår sken solen

0216i

och då passade några på att gotta sig .. solbad i februari, ja varför inte?

På loppis var det FULLT ÖS – MEDVETSLÖS som gällde, tur att vi hade en dörrvakt som släppte in lämpligt antal kunder åt gången.
Med en liten lokal kan man inte ta in hur många som helst, men, det gick sannerligen ingen nöd på dem som köade utanför i solskenet…

Två intensiva timmar räckte som träningspass denna dag

0216e

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  17 februari 2016

  Aaaa ser så gott ut!
  Jag ska absolut testa :party: Tack för receptet!
  Jag har nu ikväll gjort knäckflarn…. inget för dig som inte är för kakor, mina ska gå på export med lite annat jag bakat tidigare. Jag idkar byteshandel med morbror just nu. Småkakor mot pallkragar! Ha en skön kväll, och hoppas att ryggen är lite bättre. Kram

 2. Svara

  Gunnel

  17 februari 2016

  Nästa vecka har Rasmus sportlov och då bor han här. Kan vara bra med lite annorlunda mellisrecept då. Blir kanske lika populärt som pizzabullar. Jag gillar när det går att förenkla saker. Kram

 3. Svara

  Menageriet

  17 februari 2016

  Såg gott ut! :mums: För egen del, blir det mest köttfärssås som är lättsamt. :thumbsup:
  Min promenadkompis är från Polen, så därför det ovanliga namnet. En käck och glad kvinna och supergranne som passar Klicker ibland.
  Inget sparkföre här heller, men mer snö väntas. Har dock ingen spark även om jag skulle vilja susa utför backarna här ibland?
  Det där med kaffeost har jag hört förut och jag undrar om inte det är något norrländskt? Kanske jag skulle testa med fetaost i kaffet nästa gång? :mrgreen:
  Ha det gott och kram! 🙂

 4. Svara

  Eva

  17 februari 2016

  😮 Ojdå ! sådan kö till loppisen . . . . rena rama Ullareds kön 😯 😆
  Du får i varje fall träffa folk på dagen så du blir nöjd, ‘fniss’
  Köttfärsmuffins vilken kul och bra ide, det ska jag pröva på tillsammans med BB Annie hon gillar att baka och laga mat. Flickornas mormor är finska, född där men levt i Sverige sen hon var 10 år, sen fick Ulla en lillasyster som hon nästan blev mamma åt. Ullas mor och far bara jobbade så Ulla blev snabbt vuxen.
  Ja så kan livet bli för många av oss . . . .
  Töserna har sportlov nu och vädret är inte vintrigt men ändå kallt, -15 gr på nätterna :help:
  Visst börjar tjälen krypa uppåt så sakta . . . .
  Men vilken fel dag att ‘gå i sär på’, Alla hjärtans dag. Förstår att den dagen inte ger dig bra vibrationer.
  Men efter några år blir tankarna annorlunda och livet måste fortsätta rulla på, sen har du dina kära barn med alla deras barn m.m. Så nog ska du känna dig stolt över vad du har åstadkommit, generationen fortsätter och några blir säkert som du på pricken. Det ser även jag i mina barns gener och deras ungar någon liknar mig när jag var i samma ålder, men det vill de ju inte att de ska likna gamla tanten, hi hi hi . . .

  Nä nu ska jag gosa med min katt, godnatt Paula, kram/ Eva

 5. Svara

  Eva-Lena

  18 februari 2016

  Åh vad roligt det verkar vara med loppisen, jag blir riktigt avundsjuk. Vilken rolig och viktig funktion det är förutom det sociala. Vi har också haft väldigt fint väder, men jag har svårt att ta mig ut för tillfället. I går var jag i a f och tog prover inför nästa veckas läkarbesök, och fick lite sol på den bleka nosen.

  Hästbilderna är som vanligt sååå underbara, synd att jag är rädd för hästar när jag tycker att de är så vackra.

  Min yngsta bror har ju nu köpt min fars föräldrahem, som har blivit hästgård precis som många andra småbruk. Min bror och hans fru är väldigt hästintresserade bägge två, och är så nöjda med den här lösningen, och jag och mina andra syskon är jätteglada, för vi har tillbringat så mycket tid där genom åren.

  Ha det gott!!!

 6. Svara

  Anki

  18 februari 2016

  Bra med fart på loppisen!
  Härliga bilder på solbadande kusar!
  Tack för receptet Paula – det här måste absolut testas 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 7. Svara

  Agneta

  18 februari 2016

  Vilka goda kött…..ähum……vill inte kalla det muffins, jag får felassociationer…….köttpluppar (?) du gjort, en synnerligen god idé och snillrikt att ha i frysen och ta till när man, som du säger, har bråttom, eller kanske inte är på matlagarhumör, för det händer ju att man inte är…..T ex just nu för mig med den här vidriga förkylningen och hostan som driver mig till vansinnets gräns snart…..min hjärna har flyttat på sig av allt hostande och det gör liksom ont.
  Inga snöbad här för mig, alltså! Här är bara grått, tack och lov, lika bra när man håller sig inne!
  Kramar

 8. Svara

  Bia

  18 februari 2016

  Nu står mina “muffins” i ugnen!
  Så…tack för receptet!
  Det blir sen middag här.
  Ska titta på Gåsmamman på kanal 5 kl 21.
  Passar på att äta då.
  En “ful” ovana jag lagt mig till med, sedan jag blev singel.
  Har inte suttit vid köksbordet och ätit en enda gång på snart tre år.
  Förutom när jag någon gång haft middagsfrämmande. 🙂
  Kram, kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 152
 • 497
 • 1 652 574
 • 5 119
 • 66 012
Sök här