Köttfärsbiff i muffinsform

Nu ska jag tipsa om ett smart sätt att tillaga köttfärs, nämligen i muffinsformar!
Inget stekos, inget kladd i pannan, snyggt resultat och smidigt och snabbt går det!
Du kan variera dessa hur mycket du vill men grundsatsen är denna:
500g köttfärs
½ dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 tsk kalvfond
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Låt havregrynen svälla i vattnet, tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig färs.

Jag valde att göra schweizerbiffar, dvs gjorde en fyllning med emmentalerost och skinka.
Först en klick köttfärs i botten på formarna, sedan fyllningen och sedan en ny klick köttfärs.
Stek i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.

Voilá! Färdiga fyllda pannbiffar utan panna, saftiga och goda!

Nästa gång ska jag laga en variant där jag fyller formarna med köttfärsen och sedan sticker ner en bit fetaost i varje.
Istället för ost och skinka är det gott med en sked smaksatt färskost i mitten, t.ex pepparrotsost.
Pröva vettja! Dessa fick tummen upp av både Hasse och mig!

0

21 Comments:

  1. Men jösses så toppen! Det får bli morgondagens mat. :yum: Jag har ju en sån muffinsform, som kommer till användning alldeles för sällan.
    Så smart sätt att få fyllningen att bli kvar i biffen också.
    Du är en pärla Paula. (som om vi inte visste det förut :wink: )
    Kramen!

  2. Så bekvämt och bra. Precis min melodi. Nu kommer det nogg att puttras köttfärsbiffar lite varstans i stugorna.
    På sjukhuset i Falun har jag varit i några veckor för att lära mig mammografi. Det var väldigt trevlig och entusiastisk personal där, då på 1980-talet. Det behöver säkert byggas om där också. Ändamålsenliga kokaler är ju till gagn både för patienter och personal.
    Nu ska jag skriva mathandlingslista till imorgon: köttfärs, muffinsformar osv osv
    Kram

  3. Fasen va smart! :party:
    Nu kom jag på vad jag ska önska mig i födelsedagspresent! En muffinsplåt! :idea:

  4. Men gu så himla smart ! Det ska jag testa nästa gång det är dags för biffar !

    ***
    KRAAAM EVA

  5. Ja ska absolut inhandla en muffinsformlångpanna så smart och gott det såg ut
    Det ser ju väldigt smarrigt ut.
    vi har ätit trattisar/ älgskav med kokt pressad potatis

  6. Bra mattips, det tar vi till oss!

  7. men gud så bra Paula, det har jag aldrig tänkt på, både roligt och mycket smart. Tack för tipset ! Då måste jag komma med ett tips till dig – lägg en stuvning av dina kantareller eller liknande. stuvningen blir himla god om den ska förhöjas i smaken av touche of fond, eller vad det nu hette. På hemköp hade de denna vecka, till priset per flaska för 19, 90 – tycker jag är ett bra pris, för den är ju dyr och inte speciellt dryg :-) .om man lagar mycket mat.
    kram kram

  8. Du är smart, oh du lockar alltid med urläcker mat så jag blir hungrig.
    Jag har ingen sån form, måste jag köpa det nu då…okey, för de verkar smidigt o kladdigt.
    Tack för tipset du härliga uppfinningsrika kvinna.
    Kramiz Anki N

  9. Wow, vilket smart tips. Ska nog försöka leta på en muffinsform, men smorde du med nåt, eller fastna dom inte?
    Jättefiffigt ju, oftast rinner ju fyllningen ut när man steker på vanligt vis.

    Kram

  10. Så fiffigt och tack för att dela med dig :thumbsup: , jag måste också köpa en sådan muffinsform !!!
    I dag kom det en fint svenskt paket i postlådan på Kambi, log stort när jag såg det :D , tack snälla du och tackka Hasse också från mig, eftersom jag inte brukar ha tur i utlottning är jag HELT säker på att det är hans förtjänst att jag också fick ett paket trattisar !!
    Fick ÄNTLIGEN min vaccinering i dag, tredje gången gillt :wink: … Nu gäller det bara att undvika smitta tills vaccinet har gjort verkan, 1-20 dagar tar det visst :question: …
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

  11. Tack för tipset!
    Nu ska här införskaffas en muffinsplåt och det redan idag.
    Ha dé!/Kram

  12. Smart idé. Tänker naturligtvis prova att göra biffar i muffinsformarna.

  13. Toppen tack för tipset och receptet. Jag har köpt två sådana formar idag så det kommer bli köttfärsbiffar på menyn även hemma hos mig.
    :-)

  14. Hej Paula!
    Sliter mig från facebook och gör en bloggrunda.
    :D
    Jag gör köttfärslimpa i avlånga sockerkaksformen, men ditt tips är
    ännu smartare! Och jag som har en muffinsplåt som inte används.
    För muffins tycker jag blir bäst i pappersformar.
    Detta skall snarast testas!

    Nu ska jag läsa ifatt lite hos dig.
    Hoppas ni har det trevligt i storstan!
    Kram/Bia

  15. Halleluuuja,vilken bra idé…. :D Den bästa sedan hjulet uppfanns,tsss och gissa om jag tänker använda den…yes,yes,yes!

  16. Nu har jag provat!
    Resultatet blev finfint!
    :luv:

  17. Shit pommesfrites vad klok du är!

    Tack för svampen käraste Paula. I går landade delar av påsens innehåll i en gryta ihop med fransyska. Himlars vad gott det blev och så mycket smak där var i svampen för det “smittade” av sig rejält i såsen. MUMS!

    kram

  18. :) Toppensmart! Min muffinsplåt har latat sig alltför länge, men nu ska jag använda den. Tack för tipset!

  19. Jag ska genast införskaffa en muffinsform för jag har ingen sån. Tack för tipset!! Underbart!

  20. Pingback: en gammal goding i repris » Paulas Pörte

  21. Tack för tipset! Färs är min favoritråvara!
    Jag brukar göra wienerbiffar i muffinsformen.
    Men nu ska jag prova detta!
    Så duktig du är som jobbar och står i!
    Jag hade (äntligen) fått sex dagars heltidsjobb och så var jag tvungen att tacka nej, pga influensan och lunginflammationen.
    Nu blir jag väl knappast tillfrågad igen….
    Kram och god kväll!

Kommentera