Bloggen

En hjälpande hand

Av
den
9 mars 2008

Tänk på den gamla goda tiden…då kunde det se ut såhär

Våra snabbköpskassor ser helt annorlunda ut, men det flyter på ganska bra på varubandet och vid ipackningen av varorna, förutom att man alltid väljer “fel kö” förstås, “ler”

På Lidl däremot, där får jag tuppjuck varje gång!
Jag handlar där någon gång varje vecka, billiga frukter och grönsaker, charkvaror med hög köttprocent, ostar och kryddor som ger valuta för pengarna.
Men kassorna!

Varför envisas dom med det tyska rullbandet som slutar vid själva kassan?
Varför ska vi behöva kasta ner alla varor tillbaks i kundvagnen, betala, försvinna till en bänk vid fönstret där vi sen ska börja plocka upp alla varor igen för att packa ner dem i påsarna?
I Falun där dottern bor har dom faktiskt lyssnat till kunderna och gjort om sina kassadiskar!
Men så lyhörda är dom inte här i Ludvika.
Kassören öser iväg varorna till det minimala utrymmet, sen blir det stopp för han får inte plats med mer innan kunden plockat ner dom.
Under tiden kunden sliter i sitt anletes svett sitter kassörskan o tittar rakt upp i luften och drömmer sig bort allt medan den stackars kunden svettas med sina varor och kunderna i kön suckar högljutt …

Trots att vi alltid är två har vi svårt att hinna med att få undan varorna och samtidigt plocka upp plånboken och betala.
Är man ensam är det stört omöjligt!

Senast vi var där var det en gammal farbror före oss i kön. Han handlade kanske fem varor. Dom fick plats på den lilla ytan efter kassan, men kassören kunde inte börja med nästa kund innan han hade packat ner sina grejer i påsen.
Eftersom man inte kan ställa ner påsen någonstans så stod han där med påsen i ena handen och försökte lyfta i varorna med den andra.
Det gick inte så bra.
Kassören fortsatte att stirra rakt ut i tomma intet.
Jag gick förbi kassan, fram till mannen, tog tag i det andra handtaget på påsen så den höll sig öppen medan han fick ner varorna i den.
Han var såå tacksam och bad om ursäkt för sitt fumlande.

Tänk va mycket snabbare och smidigare det gått om kassören som ändå inte kunde ta nästa kund istället hållit ut en hand för att hjälpa den gamle mannen?

Det är väl inte världens roligaste jobb att sitta i en snabbköpskassa, men nog blir det väl mer givande om man får ett leende och tack av nöjda kunder?

Nä Paula, du kan ju fortsätta drömma om leende och hjälpsam kassapersonal!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Inger Maryissa

  9 mars 2008

  Mysig bild från förr.

  Precis som du har jag funderat över kassorna på Lidl och en anna mataffär som har det på samma sett.
  Undrar varför det är så liten plats vid kassan att plocka ner sina saker i påsarna.
  Varför har de gjort så ?
  Ja, som du skrev det är omöjligt att hinna innan nästa kunds varor kommer på rullbandet,
  så man får lägga ner alla varorna i vagnen igen och ställa sig någon annanstans och packa ner allt.
  Väldigt konstigt system faktiskt.

 2. Svara

  Mia

  9 mars 2008

  Jag håller med dig till 100%. Tjuriga är dom också, att dom inte kan inse det idiotiska med kassabanden??? Min närmaste affär är LIDL, men det är sällan jag går dit, just pga det! Tråkigt, för dom har bra grönsaker och frukter…

 3. Svara

  Anna

  9 mars 2008

  Helt rätt… visst blir man galen på Lidls kassor. Just frukt o grönt är ju så billigt… om man ser till att handla när det nyss är uppackat, torsdag är en bra dag. Dom har ju dåligt med kyla.
  Ha det gott.

 4. Svara

  Saija

  9 mars 2008

  Men du, jag tillhör ju kategorin “kassapersonal” och jag är VÄLDIGT trevlig, leende och hjälpsam! 😉

  Nä, men jag förstår dig och jag är sååå glad över att de gjort om kassorna här i Falun. Mitt tjat lönade sig! 😀

  Idag har vi varit och hälsat på Bizon! Han är sååå fin! :hjartan:

 5. Svara

  Punatukka

  9 mars 2008

  Heeeej,äntligen kommer jag in,puh! Fattar inte varför men senaste tiden har jag haft problem både här o hos andra?! Hade man mött den mannens leende i affären, så hade jag helt klart blivit “stammis”,tsss! 19-hundra-kallt fick jag mitt första jobb….att packa kassar åt kunderna på Tempo, en ren servicetjänst som uppskattades mycket! Idag känner man sig mest som ett oförutsett hinder,grr! Senast var på Indiska när jag “hade mage” att fråga om en lampa mitt i personalens privata samtal.Blicken jag fick är det synd att jag inte kan visa här!Jag är dödstrött på alla dumskallar som inte ens fattar tillräckligt för att hjälpa en gammal människa…IQ och EQ som badbollar…typ!Ok kassajobb ärinte särskilt kul i längden men allakan inte bli Mediakändisar,tsss!Leenden är så sällsynta så man hoppar till av förvåning OM man får ett!
  Kramar i mängd till alla två o fyrbeningar i Pörtet…*L**L**L**L*
  Punatukka

 6. Svara

  Astrid

  9 mars 2008

  Av mig skulle du ha fått ett leende för jag älskade mitt jobb som kassörska
  Första kassan där på bilden har jag börjat med en gång i tiden.
  Oj så jag känner igen det.
  Men det på Lidl lät ju inte kul.

 7. Svara

  Doris

  9 mars 2008

  Låter ju inte riktigt klokt !!
  I Reykjavík har man ett annat kassapersonal-problem, de pratar inte isländska och inte engelska !! Kan du förstå hur man kan få för sig att anställa kassapersonal som inte kan ett enda ord i språket som talas i landet !? Har hört om äldra folk som inte har kunnat handla det som de villa köpa i maten för att personalen inte kunde svara på deras frågor om var de kunde hitta varan …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 8. Svara

  EVA

  9 mars 2008

  Häruppe har vi inget Lidl men då vi är i Spanien handlar vi alltid där…billigt och bra…men inte ensam ! För då har man alla varor på golvet…hehe ! Fruktansvärt vansinnigt att inte ha nåt band efter kassan ! Finns inte en chans i h-vetet att man hinner packa kassarna medan kassören slår in varorna…
  ***
  Ha en fin start på veckan !
  K R A M från EVA !!!

 9. Svara

  Anki

  9 mars 2008

  Ja tacka vet jag ICA. :yes: Det verkar ju en aning dumt med kassor som tar slut utan plats för inköpta varor som ska packas. Jo vi har den där affären här får nog kolla läget…skratt.

  Kramiz från Anki

 10. Svara

  Helena

  9 mars 2008

  Ja du det är märkligt. Sån där handfallenhet som man bara undrar över. Skönt för den gamle mannen att du var där.

 11. Svara

  britten

  10 mars 2008

  ja på Lidl är det inte roligt och där krävs tålamod tålamod, tålamod….I Spanien kan man fortfa på vissa ställen se dessa gamla goda kassor där man blir servad till max….kul inlägg..härlig bild..kram

 12. Svara

  lelu

  10 mars 2008

  God förmiddag, EJ som försvarare av i “våra ögon” sett idiotiska kassaplatser, så här är det: i dessa utlänska koncerner räknas kvadratmeter ytan in i budgeten !! jo så är det . Man kan inte som vi ha en yta som inte ger avkastning.!!meningen är att man skall ställa vagnen precis bakom och lägga ner varorna 😆 (huller om buller o fort skall det gå ! för att sedan betala, ta några steg åt sidan o ställa sig o packa ner sina varor på den i våra ögon sett breda Fönsterbrädan !Här gäller att skjuta högt med protester , inte på kassören som sitter ikläm.Vänd på tanken . stackars kassör som har detta helvete hela dagen , service innebär ju så ofantligt mycket och det kan dessa unga inte. visst det finns undantag .Låt oss alla visa vad ett leende o hjälpsamthet leder till , mer kärlek till alla :hjartan:

 13. Svara

  Kicki

  10 mars 2008

  Nä,Lidl tillhör definitift inte de affärer jag besöker.
  De har skitdåliga regler för personalen. I allfall i de affärer jag känner till. Säljer tysk mjölk när svenska mjölkbönder får lägga ner.
  Det är möjligt att de är billiga, men näe. 🙁

 14. Svara

  Åsa

  10 mars 2008

  Javisst har Lidl ett konstigt kassasystem, men som sagt var i Falun har de gjort om kassabanden.
  Men…vi får ju vara glada, att kassörskorna tittar i luften och inte är lika griniga och oförskämda som de är i Tyskland. 🙁
  Jag som har ett förflutet som kassörska, jag höll på att bli vansinnig varje gång jag skulle handla när jag var i Tyskland, det är även så i de flesta Engelska affärer också.
  Där finns det inget som heter “kunden har alltid rätt”.
  Ha dé!/Kram

 15. Svara

  Mia

  10 mars 2008

  Jag kommer också att avstå EFIT, hade kameran med till jobbet men vad fanns att fotografera där en hel dag, det blir ju bara samma hela tiden! Och inte har jag nån lust heller, har ont i kroppen och lederna så helst vill jag bara lägga mig! *gnällkäringen i Söderhamn*

 16. Svara

  Kicki i skogen

  10 mars 2008

  ja du Lidl är inget för oss handiklappade haha fy fan vad de är drygt att handla där jag är helt slut när jag kommer ut där ifrån
  Kram Kicki

 17. Svara

  Bia

  13 mars 2008

  Jag handlar gärna på Lidl också, för deras korvar med 80-95 % kött. Bland annat. Men kassan gör mig dönervös! Läste någon som menade att det handlar om ytan i affären, men bandet före kassan är ju hur långt som helst! Där kan flera kunder ha sina varor ligga på kö. Nä ta kassören och flytta denne till mitten av bandet! Så då var det löst! :dance:

  Kram på dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 156
 • 505
 • 1 628 910
 • 5 076
 • 65 457
Sök här