Bloggen

Klafs klafs…

Av
den
10 januari 2023

Igår såg jag en notis på facebook, den handlade om…

“min” gata, och varningen var relevant för bilister men lika relevant för oss på två ben…det hade spöregnat hela dagen och kvällen

Idag på förmiddagspromenaden kunde vi konstatera att nederbörden fortsatt i form att blötsnö under kvällen och natten och våra ängar där skidspår brukar ståta såg bedrövliga ut

Jag zoomar in kameran för jag har fått syn på något där vid tavlan..

Min blick har hittat den ynkepynke-lille snögubben som snart är ett minne blott!

Här klafsar det rejält på gångvägen till lägenheterna…smältvattnet har ingenstans att ta vägen så det ligger kvar och bildar ett eget vattendrag…än så länge håller mina kängor tätt

Väl hemma igen får jag “onda ögat” av min pälskling som inte alls gillar den ständiga tass-torkningen som dock är nödvändig när man har svamp mellan tårna!

När naturen inte bjuder på det minsta färg så får man fixa det själv! Min solrostavla gör mig glad!

Hörni, vad säger ni?
Här i Falun har många ännu inte fått sina elräkningar för december månad, hur har det gått för dig?

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  byblixtra

  10 januari 2023

  Oj, så halt ni har det och slaskigt på andra ställen.
  Härlig solrostavla som ger en riktig energikick.
  Elräkningen är ingen större chock med bundet avtal sen tidigare. ,

 2. Svara

  BP

  10 januari 2023

  Nej, fy vilket skitväder hos dig. Tycker det är otroligt att kommunen inte sandar på denna livsfarliga gatan. Kan bara konstatera att det uppenbarligen inte bara är i min kommun där man struntar i både röjning och sandning. Åt andra sidan behöver vi varken det ena eller det andra just nu efter tre dagar med regn… Stackars Daniel. Inte att undra på att stackarn får svamp mellan “tårna”.
  Din solrostavla är fantastiskt fin. Snart kan du ha din egentillverkade konst på väggen:-)
  Alltså jag måste också ha haft elen i ett bundet avtal, eller inte. Men jämfört med ifjol var min elräkning en hundring billigare – otroligt. Tänker INTE klaga;-)

 3. Svara

  BP

  10 januari 2023

  Me again:
  Stort GRATTIS till jordskredsseger i jubileumstävlingen:-) Är å stolt över dig:-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  10 januari 2023

  Blött här också. Vallgraven sa Karl-Petter, då jag gick med honom på skogsvägar, då han red på sin ponny i eftermiddag. Jag hade gympaskorna på …igen… men klarade mej rätt bra. Behövde inte torka skor eller strumpor.
  Isen ser ju HEMSK ut. Tur att ni klarade er helskinnade.
  Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  10 januari 2023

  De där utomhusbilderna kan ingen bli glad av. Tur då att solrostavlan kom och lyste upp.

 6. Svara

  LillaSyster

  10 januari 2023

  Fy för din isiga väg….., helt rätt att gå ut med en varning. Stackars prinsen…..inget bra väder för honom.
  Grattis till segern =) såg hos BP att du välförtjänt kammade hem guldet??

 7. Svara

  Minton

  10 januari 2023

  Usch vad tråkigt med allt slask. Stackars Daniel som måste torkas ordentligt om tassarna. Minton gillar när jag torkar hans tassar
  Tavlan lyser verkligen upp.
  Kramar från oss

 8. Svara

  Ditte

  10 januari 2023

  Klafs, klafs ser jag gäller Här har snön regnat bort så det är ganska torrt. Men trist är det likväl och trist mes slask och halka också.
  Fint med din solrostavla.
  Och stort grattis till vinsten på Skyltsöndag nr#400. Härligt! Och en toppenskylt.
  Går du ut så var försiktig.
  Kram

 9. Svara

  Anki

  11 januari 2023

  Först .. stort GRATTIS till skyltsegern! Det var du verkligen värd!
  Blött och slaskigt … och så halkan – inte alls kul! En solgul målning känns mycket trevligare 🙂
  Kram

 10. Svara

  Mia

  11 januari 2023

  Åhhh vad jag ogillar sånt där väder! I morron måste jag åka in till Vindeln, det ska snöa idag och i morron plusgrader, ingen bra kombo alls….. men det är bara att gilla läget och ta det stilla utmed vägen.
  Jodå, elräkningen har kommit, drygt 4800 kr nu som ska betalas, det svider kan jag säga! Tur att vi är två som delar men ändå……
  Kram på’re och var försiktig där ute!

  • Svara

   Paula

   11 januari 2023

   Gomorron, nu när även norra delen av landet ska få elstöd, är det något du också får ta del av?Jag hoppas innerligt det! Kan du använda en vedspis i matlagning o bakning? Jag har ju så väl förspänt med värme o el som ingår i hyran, man höjde hyrorna nu med 4% och det är mer än rimligt. Hade jag bott med kallhyran i Fberg ännu vet jag inte vad jag hade gjort! Kram, håller tummarna för skapligt väglag!

   • Svara

    Mia

    11 januari 2023

    Jo, det är nog meningen att vi ska få kompensation men när det blir (OM det blir, jag litar inte på såna löften) det vete 17! Tyvärr så har vi ingen vedspis, den togs bort när det blev omodernt, tänk så dumt! Jag skulle vilja ha en kamin med kokplatta, det vore toppen 🙂
    Ser att du vann jubileumstävlingen, grattis, vad roligt!! Kram på’re

 11. Svara

  Åke

  11 januari 2023

  Grattis till vinsten! Tandläkare som är så otäckt ? Ni verkar ha liknande väder som här uppe, bara det att vi har mera snö kvar, det har säkert fallit 40 cm den senaste veckan men tinat ned till 20 då, men det låg kvar sedan före också. Det är många olyckor i distriktet, flera avåkningar osv. Jodå elräkning har kommit, jag såg min några dagar in på året via hemsidan deras. Jag har då snålat hela december vad det gick. Det var bara julaftonen och nyårsaftonen det mesta fick lysa när gäster var på besök. Tvättmaskinen och diskmaskinen när det måste får går på anpassade tider när elpriset ligger som lägst.

 12. Svara

  Åke

  11 januari 2023

  Jo jag tittar lite extra på din söta ekorre, det ser ut som den sitter och har kastat en snöboll. Sedan kommer jag att tänka på den tinade snögubben. Har du sett Ur Spår På SVT play tror jag den gick. Det var en sådan varm film om Vasaloppet och så… och där var en snögubbe i en liten scen också. Mycket bra skådespelare och mitt öga var lite blött på slutet.

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  11 januari 2023

  Vilken skillnad det blir när väderomslagen kommer och allt det vita och vackra bara blir blött och slask. Stackars Daniel som nästan badar i slasksörjan och sedan måste få sina tassar torkade. Men han förstår nog att Matte torkar tassarna av kärlek till honom.
  Jag blir också glad av din fina solrostavla 😀
  Varmvatten och uppvärmning ingår i avgiften och den har höjts med 104 kr/mån. Hushållselen får jag fakturor på och den senaste var ca 150 kr högre än den brukar vara. Jag märker alltså av dyrare el men på en överkomlig nivå. Det tog ju ett tag innan vi här uppe kom upp i samma prisnivåer som söderut så vi får ändå vara glada för det.
  Kram

 14. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  11 januari 2023

  Här har halkan tack och lov regnat bort. Nu kan jag gå ner till bilen utan att ha vm i konståkning på väg ner. Det ska regna i natt med, så då försvinner nog allt.
  Fina bilder är det i alla fall, för det är ju en dokumentasjon på hur vädret bråkar med oss. Vi ska ha normalt ner till minus 25 grader nu…. NORMALT…. vi har 5 plus. Ur led är tiden.
  Förstår Daniel. Inte lätt det där med onda tassar. Du får gå försiktigt nu när du går ut.
  kram från nabolandet.

 15. Svara

  Kersti

  11 januari 2023

  Jösses det ser verkligen livsfarligt ut, bäst att du går försiktigt. Du sa att du inte har tålamod med pussel men din fina solrostavla ser verkligen tålamodsprövande ut. Men det är bra att man kan göra olika. Kram från ett snart alldeles snöfritt Enskede.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 433
 • 516
 • 1 578 970
 • 4 990
 • 64 296
Sök här