Bloggen

En lite annorlunda vardag

Av
den
21 februari 2011

Lite haltande börjar då vår nya vardag utan Loppan.
Blinka äter med god aptit vilket tyder på att hon inte har ont, och det bör hon ju inte ha när hon får medicin.
Vad jag kan bedöma så ser såren fina ut, hon skriker dock som en stucken gris varje gång vi ska spruta på salva, mest för att hon är rädd och så kanske för att det svider lite.
Jag och Blinka följde med Hasse till stan idag, jag behövde komplettera med nya sockor. Förstår inte vem det är som kastar dem i golvet så det blir hål i dem!
Vi åkte först till Ludvika och sedan vidare till Smedjebacken där Hasse hade date med arbetsförmedlaren.
Jag passade på att kika in på Nisses, är väldigt sugen på nya vårgardiner till vardagsrummet, men jag har lovat mig själv att de inte ska inhandlas innan snön är borta….(hur man nu kan ge så dumma löften, det kommer ju att dröja hundra år..) men man kan ju titta!
Jag vill ha ljusare gardiner men inte bleka eller pastell, färgsprakande ska det vara och jag hittade några riktigt fina.

Jag försöker vara positiv och se fördelarna med att bara ha en hund…för det finns fördelar!
Vi har under många år anpassat vårt liv efter Loppan, det är ju så man gör när man har husdjur, och Loppan har ju haft vissa egenheter…

Det är självklart lättare att rasta bara en liten hund, nu kanske jag kan prova med stavgång igen?
Likaså kan Blinka få hundben att tugga på, de fick vi ta bort förut då Loppan låg och bevakade sina ben och morrade och var allmänt otrevlig.
Inte behöver jag stå o laga storkok med hundmat längre heller..
Jag har “skämt bort” mina jyckar med hemlagad hundmat, oftast kyckling, som jag kokat i mängder, ca 2-3 kg åt gången.
En 7-kilos lättviktshund är inte mycket att stå o laga hundmat åt, så hon kommer att få äta lite godbitar av vår vanliga mat istället som komplement till torrfodret.
Nu kan vi också slå ur hågen att stängsla in tomten till våren eftersom Blinka inte är rymningsbenägen. Det känns som en lättnad för det är inte billigt med staket, och att dessutom sätta upp staket när vi bara hyr kändes jobbigt. Men vi ville att hundarna skulle få röra sig fritt på tomten, och med bara Blinka så går det bra.
Så visst blir livet lite enklare men det är ju inte därför man skaffar husdjur, för att göra livet enkelt för sig, utan för att ge kärlek och omtanke och få en massa kärlek tillbaka!

Och tack o lov för katterna som ser till att det finns liv och rörelse i pörtet och håller Blinka och mig sällskap!

Två högfärdiga katter?

Nej, dom jagar sitt livs första fluga!
“En fluga gör ingen sommar” kan man vara helt överens om, var den stackars flugan kom ifrån vet jag inte, antagligen har den legat i dvala tills solen värmde fönsterrutan och den vaknade till liv.
Hur som helst så underhöll den katterna en hel kväll genom att ömsom klättra på gardinstången och ömsom flyga iväg och promenera upp och ner på kökstaket.

Lite mildare väder har vi fått, som vanligt stämmer inte prognoserna med en enda siffra, men denna gång klagar jag inte, -5 är alldeles lagom för årstiden, sen får det gärna sluta snöa också…
Ha en fin vecka!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  21 februari 2011

  Jo visst är det så, att livet nu blir lite enklare med bara en hund. Själv fyller jag ju på hela tiden…men nu är jag nöjd. Här blir ingen mer hund…på många, många år. Katterna är ju för söta. De kommer nog hålla er sysselsatta, var lugn för det. Det känns ändå som om livet i Pörtet nu är ganska bra i alla fall. Även om sorgen och saknaden finns där…hela tiden.
  Kram

 2. Svara

  Mia

  21 februari 2011

  Underbara bilder på kissarna!!! 🙂
  Visst är det så, att man anpassar livet efter de man har runt omkring sig, människor eller i lika stor utsträckning djur…Dom är ju en del av oss och vårt dagliga liv…Och det är ju så det ska vara.
  Nu får ni ändra lite vanor, men som du säger, lite enklare blir det ju också…även om jag förstår att Loppan är oerhört saknad…
  Kram till alla i Pörtet!

 3. Svara

  britten

  21 februari 2011

  Jag känner så väl igen ditt tänk när det gäller att vara utan en älskad hund. När Moffi gick bort så sa vi också till varandra att nu blir det lättare vi kan vara mera sociala.( för moffi hade många egenheter och var ganska jobbig sista året…..men men hur man saknar dom små ändå….och jag hade gärna stått ut med hans egenheter om han fått vara ung och frisk igen…Men tiden går och man börjar så småningom minnas med glädje ljusa stunder och härliga promenade och alla bra egenheter…och så får vovven på nåt vis vara älskad och saknad men man går vidare…För oss så har Molly lilla my verkligen kommit med glädje till vårat hem igen….Du har ju som du säger älskade katter och härliga Blinka och även om ingenting kan ersätta den man saknar så hjälper dom till att leva vidare…spännande med nya gardiner. Vi bor ju i en vindsvåning nu där vi har såna fönster så det går inte ha gardiner….Bra och skönt men ändå kan jag sakna ljudet detta att inhandla nya vårgardiner, men jag har ju Holmträsk där jag kan brassa p med gardiner…..Ha en fin kväll med alla härliga djur min vän..

 4. Svara

  Malin

  21 februari 2011

  Skönt att det finns lite fördelar med det tråkiga som hänt..

  “Högfärdsfotot” på katterna är jätteläckert, o jag må säga att de är lättroade 🙂

  Kram

 5. Svara

  Synne

  21 februari 2011

  Ser att kaffet är klart och det är ju bra när man tittar in.
  Vilka buskatter det är. Fick de flugan?

  Att Loppan är saknad förstår jag. Men det är som du säger fördelar och nackdelar med allt.
  Nu kan Blinka röra sig fritt och du slipper stå och storkoka hundmat.
  Men det blir tomt när det försvinner en familjemedlem. Speciellt som det inte var planerat eller sjukdom som gjorde att det skjedde.

  Synd du inte köpte gardinerna. För tänk om våren kommit när du hade fått upp dom?
  Nu får du kanske vänta ännu längre på den sköna våren bara för att du bestämt nått så tokigt hihi.

  Här är det nu 10 kalla. Det snöar….
  Nu börjar jag allvarligt fundera på hur och när snön ska smälta? Vi har nog snö till midsommar minst….

  Nu ska jag strax sätta på lite varmt te. Sitter och huttrar…. Det är 18 grader inne då, så det är ju inte kallt. Men det är det dags för det som kommer en gång i månaden….
  Tänk att man inte kan få slippa det nu….

  Hälsa Hasse, klappa Blinka och lilla Svart och Röd från mig.
  Kram nabokäringa :mrgreen:

 6. Svara

  Eva

  21 februari 2011

  Så söta katterna är när de sitter där och spanar in flugan 🙂
  Visst är det roligt, och rogivande med katter! Härhemma har jag ju några stycken som förgyller min tillvaro också 😉

  Varm Kram,Eva

 7. Svara

  Kersti

  21 februari 2011

  Kan förstå att det blir annorlunda med bara en hund. Här snöar det av och till, kan räcka nu. -5 är helt ok men inte mer än -10 då vill jag inte gå ut alls. Är en riktig fryslort. Kram från ett vintrigt Enskede där åtminstone hunden älskar det kalla vädret.

 8. Svara

  elisabeth

  22 februari 2011

  vardagen blir annorlunda för dig, och även vi får stå ut med en förändring, alltid tyckt Loppan var speciell – att aldrig få se live-kort från dig på din hund som vandrat i dina fotspår så länge….. Förstår orden väl. Det är konstigt med hundar och dess betydelse och inverkan på oss, att det inrymmer så mycket – och är man en passande hundmänniska har den förstås ännu större kraft……… Vem vet i framtiden Paula, kanske Blinka får nån liten ny hundvän. Man man aldrig vad som kan vänta runt ett hörn…. och det är väl det som ger livet en mening. Det känns ändå som hon är en riktigt fin kompis i sällskap med katterna. Och i mina ögon får hon vara lite ynkig….;-) vem skulle inte vara det.
  kram till dig,
  elisabeth

 9. Svara

  Doris

  22 februari 2011

  Tack o lov att Blinka verkar tills att inte ha rent för ont, kan tro att hon och katterna går bra ihopa, är ju ungefär samma storlek också ;-).
  Förstår att livet är lättare med “bara ” en hund och två katter, här blir det inte fler hundar ( vi har haft två stycken ).
  Sköt om dig !
  Kram

 10. Svara

  Ragnvi

  22 februari 2011

  Morning! Kan inte hjälpas…får en klump i halsen….men jag förstår dig!
  Underbara foton både på Blinka hos veterinären och på dina underbara kattvänner! Hoppas allt blir bra nu!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  Ingegerd

  22 februari 2011

  Kloka och fina ord av Dig, Paula! Låt nu inte Din egen oro smitta av sig på Blinka vid hundmöten. En rädd och ängslig hund kan utlösa angrepp, men Blinka lever i nuet och att hon hälsade på vovvarna hos vetten var ju fint! Men?? Halkade Dina fingrar på tangentbordet? Du skriver 7 kg om Blinka, är det möjligt? Mina väger max 3,5 kg. Håller tummarna för att såren läker fint på djupet.
  Jag har fortfarande julgardiner i köket, längtar så efter att byta. Men snön ligger vit och djup här också.

 12. Svara

  Gun

  22 februari 2011

  Vet inte om jag skrivit och berättat att två exakt lika katter som dina kom till oss för många år sedan i vårt gamla hus. Det var två kvarlämnade sommarkatter ( grrr) som sökte lite mat och värme förmodligen. Nu hade dom blivit förvildade och kom aldrig in i huset, men dom fick mat och tillgång till garaget på nätterna. Den gula kunde man få klappa lite grand om man hade tur men aldrig den svarta. Som tur var så var det just den gula som fick en ögoninfektion och efter ett snack med veterinären fick jag ögondroppar, men det var inte lätt att fånga den två gånger om dan om jag minns rätt, men ögonen blev bra igen. Dom bodde ett par år hos oss men plötsligt var den gula ( Minka) borta och kort därefter försvann den svarta ( Molly)..

 13. Svara

  Christina

  23 februari 2011

  Vilka fina bilder på kissarna.Jag vet inte vad jag ska göra med mina.De vägrar gå utanför ytterdörren.Kanske det blir bättre framår våren,men när jag skaffade katterna så var jag så enfaldig att jag trodde katter älskade vara ute i ur och skur.Inga möss har delyckats fånga heller 🙁

 14. Svara

  Menageriet

  24 februari 2011

  Ja, även om man känner tomhet och saknad, så går livet vidare. Konstigt nog.
  Jag avundas Dig inte busfröna i fönstren! Undrar hur länge kaffebryggarn får stå kvar på bänken? 😆
  Förstår att Blinka inte gillar behandlingen. Vissa hundar skriker ju bara man tittar på dom om dom vet att det kommer att göra ont. Skönt att det läker fint i alla fall.
  Vårgardiner? Samma problem här. :mrgreen:
  Men, Du. Hälsa Hasse att han inte ska stå med händerna i byxfickorna hela dagarna. :mrgreen: :mrgreen:
  Ha det gott!

 15. Svara

  Marketta

  24 februari 2011

  Men oj, vad grejer det har hänt hos er 🙁 . Tråkigt det där med hundarna, nog ryker tikarna här ihop med varandra med jämna mellanrum. Men aldrig när dom är ensamma hemma, utan det är alltid när vi är hemma båda två. Den ena blir svartsjuk på den andra osv. Det går ganska hett till här ibland. Ibland har vi fått plåstra om Farinas öra, men inga störra skador.

  Men är Torsten redan så gammal att ni fick kastrera han, dom sa 8 månader åt oss när vi hade katter. Fast det kanske är annorlunda nu. Ja, den där Torkel är hopplös att få tag på. Tack och lov har det aldrig varit nåt akut, så man har fixat det med mail.

  Kramizzar
  Marketta

 16. Svara

  Anki N

  24 februari 2011

  God morgon i stugan. Nä, de ser inte ut att vara någon vaken här.
  Jag har en liten överraskning till dig från mig inne i min blogg.
  Välkommen.
  Kramiz Anki

 17. Svara

  Punatukka

  24 februari 2011

  Även om allt blir enklare så ÄR det jobbigt att välja att ta bort ett älskat djur och den processen tar den tid den tar! När jag var tvungen att ta bort min älskade katt Magnum så fattade jag inte hur “livet utanför” kunde pågå.Det var dagen för julafton,jag stod och stortjöt mitt bland pakethandlande människor som såg stressade men glada ut och inte alls brydde sig om att min katt var död!I efterhand var det förstås helt logiskt men DÅ kändes det för jävligt!

  NU blir jag såååå glad när jag ser att du “hälsat på” 🙂 Vi hade alla gånger haft mycket gemensamt hade vi bott närmare är jag övertygad om och vi skulle druckit hinkvis med kaffe medan vi diskuterade mat och en massa annat :smile

  Bilderna på kisarna är ljuvliga och att de hittat årets första fluga ger hopp,tsss! Pussa på nosen från tant Punatukka 🙂
  Susar vidare…..kram!

 18. Svara

  Kicki

  24 februari 2011

  Inget ont utan att det har nåt gott med sig.
  Visst är det enklare med en hund och specielllt om man haft en som var en rymmare.
  Katterna är verkligen ljuvliga, nästan så jag saknar en (men bara nästan). Det är inte läge att ha katt här, det vimlar redan av dem i grannhusen. Skillnad när vi bodde i Arkhyttan, där hade vi nästan alltid två katter och alla utom en var avkommor i rakt nedstigande led från vår första katt i Arkhyttan Snurran, som var född i början av -70 talet.
  Frys inte ihjäl 😉

 19. Svara

  Ninni

  25 februari 2011

  Det blir en hel del omställning för er nu, det förstår jag. Vissa saker blir ju lättare och det är ju skönt ni slipper sätta upp ett staket.
  Flugor har vi haft en hel del periodvis här i vinter. Äggen lär ligga i väggarna eller nåt för helt plötsligt så finns det en fluga i fönstret och Snoozen håller på att gå upp i limningen när han ser en. Och han vill ju inget hellre än att äta upp den. Åtskilliga blomkrukor har gått i golvet p.g.a. flugor.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 363
 • 1 626 586
 • 5 069
 • 65 363
Sök här