Bloggen

En månad till julafton!

Av
den
24 november 2011

Juligare och vintrigare motiv än detta lyckades jag inte hitta på min promenad idag!

Dagen började mindre bra.
Jag drömmer ganska sällan, eller rättare sagt jag minns sällan mina drömmar. Än färre är gångerna då jag drömmer mardrömmar.
Men nu var det dags!
Igår kväll satt jag i ensamhet vid köksbordet och läste min bok “Människohamn” av John Ajvide Lindqvist.
Detta för att inte störa maken som skulle upp klockan fem i morse för ett extra arbetspass i matbutiken.
Jag tycker mycket om Lindqvists böcker, han är lite av en svensk Stephen King och skriver således spök- och skräckromaner.
Men si, jag drömde om gastar och spöken och borttappade barn och prylar inatt, puh, riktigt jobbigt var det, så jag kände mig inte ett dugg utvilad då väckarklockan ringde vid åtta.

Men efter ett par koppar kaffe kunde jag konstatera att det faktiskt fanns en chans att se solen!
Denna vecka har inte bjudit på några soliga dagar så det var verkligen efterlängtat och jag beslöt mig att “fånga dagen” och gå ut på min långpromenad flera timmar innan jag brukar!

Nu skulle här insupas D-vitamin i djupa andetag från den livgivande solen

Och nog sken den alltid…hjärtknipande vackert är det här i min närmiljö

Solen står så lågt att den aldrig når gammelskogen men den blänker så fint i vattenytan

I solskenet ser till och med gammalt torrt gräs ut som gyllene trådnystan!

Positiva Paula tänker idag: “Ingen snöskottning, ingen gräsklippning, inga flygfän, inte ens en stickig mössa, kan det bli bättre?”

Hemfärden är påbörjad, vi går en annan stig fast skogen är densamma

Broräcket har redan klätt sig i värmande vinterskrud…

I morgon utlovas regn och åter regn, men nu har jag sugit åt mig D-vitamin som ett läskpapper och jag hoppas att jag lyckas lagra den dyrbara energin några dagar!
Kameran är också luftad för denna gång.

Med hjälp av adventsljusen och kanske en värmande glögg kan vi ändå njuta av första advent!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Synnöve

  24 november 2011

  Godkväller käre vän.
  Om du visste vad jag sitter här och tänker på när ni kom hit när ni var i Matilla. Tänk vad tiden går. Då hade vi snö minsan :))
  Idag har jag varit ute och klippt gräset…. Eftersom ingen snö fanns att skotta. Men det gick trögt. För det satte sig i knivarna. För fuktigt!

  Vackra bilder bjuder du på i alla fall.
  Här blir en kopp te nu, så sängen. Så får vi hoppas att min onda kind är bättre i morgon.
  Kramar från nabokäringa. :mrgreen:

 2. Svara

  BrittMarie

  24 november 2011

  Hur fint kan det vara i dina skogar? Själv längtar jag efter att se dagsljus. Det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem. Man jobbar under mörkläggning också. Till helgen hoppas jag på att få se lite ljus.
  Tuttmadamerna med sina halsdukar har gjort succé bland mina arbetskamrater. Tack för dem!
  Kram

 3. Svara

  Malin

  24 november 2011

  Jag tycker du fick till lite julstämning på din adventsbild!!! Och guud så jag längtar efter en fotopromenad.

  Kram o trevlig 1a advent på dig!!

 4. Svara

  AprilSus

  25 november 2011

  Otroligt vackra bilder! Inte illa att bo mitt i naturen. Jag har visserligen inte så långt till fin natur, men jag måste ju en liten bit utanför stan. Nu är ju den fånigt liten och jag bor i utkanten. Både känner doften och hör kossorna råma om sommaren trots att jag bor i lägenhet. 😉

  Kan berätta att min dotter lagt ner igelkotts planerna. Vi ska köpa hund! Du nämnde ju att du hade en Papillon och att det är en lätt och trevlig ras. Har pratat med en tjej som har två kullar med valpar med blandningen Papillon och Shih tzu. På lördag skulle hon till veterinären med dem, sen ringer hon mig. Hon bor i skåne, så det är en bit att åka, men det är det värt. Det är fortfarande en “hemlis” på bloggen, tills det är helt klart. Bara du som vet nu. 🙂

  Imorgon åker jag till Ullared och köper grejor till vår blivande valp. Blir det inte den här, så blir det någon annan. Har suttit och lusläst allt jag kan om valpköp mm.

  Ha en fin fredag, även om det skulle regna.
  Kramis!

 5. Svara

  Menageriet

  25 november 2011

  Du är en mästerfotograf, Paula!
  Vilken härlig skogspromenad Du måste ha haft? Här finns det bara åkrar att gå på och det blir ju lite trist i längden.
  Ja, tänk att det redan är advent och bara 1 månad kvar till jul. Inte får man någon vinterkänsla med det är vädret heller. Mörkt och trist!
  Önskar Er en fin adventshelg! 🙂

 6. Svara

  Cina

  25 november 2011

  Vilka vackra bilder.Du är en duktig fotograf Paula 😉
  Den författaren verkar spännande,jag älska nämligen allt som har med spöken att göra.Kan ju spana efter honom nu när jag har bibliotekskort och allt 🙄
  Ha en bra helg!
  Kram

 7. Svara

  anki

  25 november 2011

  Mardrömmar är rena mardrömmen 😛 men läser du sånt så får du skylla dig själv. Hihi.
  Jag är som du, sällan jag minns drömmar. Härliga bilder, kul att se solen, den var framme här ca 4 minuter idag sen drog den vidare, kanske till dina trakter. Vi skulle få regn idag sa de där på SMHI, men som vanligt har de fel. Inget regn o jag tror inte någon är ledsen för de.
  Härliga bilder du tagit, nog är de lite konstigt varmt nu. Vi ligger på 6 till 8 grader ganska konstant varje dag. Just nu är de 7,5. Lite som september väder.

  Nu ska jag göra mig klar för ridning så är gubben hemma när jag kommer åter – han har jag längtat efter..mmm
  Trevlig helg på sig.

  Kramiz Kamiz

 8. Svara

  Mia

  25 november 2011

  Ja himmel nog är det hjärtknipande vackert!!! Bilden med gräset är sagolik, Paula…
  Här regnar det idag…det gör mig inget att det inte är kallt och snö (hatar det på morgnarna när jag ska till jobbet) men jag gillar inte heller att det ska regna!
  Kram på er!

 9. Svara

  britten

  26 november 2011

  Men jisses !!!!!!!! Vad ska man säga. SÅ så vackra bilder…Ha en trevlig helg nu

 10. Svara

  Gun

  26 november 2011

  Hej Paula! Här nere i Trelleborg blommar höstblommorna för fullt, dom fina naturbilderna som du tagit kan inte jag skapa, här blir det mest öppet hav och strand, men det är ju också natur.
  En vecka kvar av dotterns graviditet och vilket kön det blir vill inte dom blivande föräldrarna veta. Förstår att det känns oviktigt efter många års kamp, nu skulle dom ha varit i Kenya och hämtat sitt adoptivbarn, men i och med graviditeten får en ny utrednig göras, kanske blir den resan av ändå, vem vet?

 11. Svara

  annette

  26 november 2011

  Avundssjuk blir ju jag som inte kan uttnyttja dessa soliga dagar som ju faktiskt finns även nu!
  Gudomligt vackra bilder, fast det är svårt att tro att det första Advent imorgon, här blir det bara ljus inne och balkongen nu i helgen, fönsterputsarn kommer på lördag sedan fixar jag till stjänor och stakar!
  D-vitamin, var på en föreläsning för ett par månader sedan, då fick jag reda på att den årstiden spelar det ingen roll om vi är ute när solen lyser,den är så svag så det ger ingenting här upp i norden, sedan spelar psyket in att vi mår lite bättre förstås!
  Så jag som inte äter några extra viatminer annars är nu försedd med ett tillskott på D-vitamin;)

  Ha en fin Första Advent!

  Kramen!

  annette

 12. Svara

  Irja wikström

  26 november 2011

  Hej Paula !!!
  Av en slump kom jag in hos dig och ditt trevliga blogg,, och blev mycket nyfiken på dig, ser att du har kanska likt filosofi om livet och människorna runt om kring oss samt kärleken till naturen som jag ,Ser att ni har lika snöfattigt som vi här uppe i PITEÅ….
  Jag har också mina rötter från Finland,,, min Mamma kommer från Kuopio,,,men bor nu här i Luleå………
  Själv har jag haft lite bloggpaus/ eftersom jag kännde att jag behövde ta lite vila ifrån de,,, men kommer att uppta mitt bloggande nu igen, så du är varmt välkommen in hos mig, om du känner för de…………..Eller bara vara lika nyfiken som jag, LER.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg och mysig 1:a advent……………
  KramiZar IA………….

 13. Svara

  Kersti

  26 november 2011

  Solen har lyst här också men jag har legat platt i sängen i ett fåfängt försök att bli av med min förkylning. Det går så där kan man väl säga. Inte hår vi fått upp någr stjärnor heller men det är ju en dag imorgon också.

 14. Svara

  Margaretha

  27 november 2011

  Underbart vackra foton !!! En sån spegelblank sjö !!! Tänk vad kroppen o knoppen mår bra av en prommis i denna vackra miljö !!! 😛
  Kram på dig
  Margaretha

 15. Svara

  Ninni

  27 november 2011

  Åh vilka underbara bilder du har! Du kan verkligen konsten att få till fina bilder även i trista november.
  Kram.

 16. Svara

  Nilla

  28 november 2011

  Så fantastiska bilder Paula. Så vackra omgivningar ni har, med härliga promenadstråk. Förstår att du fick mardrömmar av “Människohamn” men så ruggigt spännande den är, läste den för något år sedan. Ha det gott…och du…behåll din egen gubbe för allt i världen 😉
  Kram

 17. Svara

  Marketta

  29 november 2011

  Det är så här jag vill att det skall vara. Kallt, sol och ingen snö 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 339
 • 559
 • 1 651 771
 • 5 116
 • 65 957
Sök här