Bloggen

En objuden gäst slank in

Av
den
21 augusti 2016

Sent igår kväll dansade det in en objuden gäst genom mitt öppna fönster

0821i

Den var stor som en helikopter och såg allmänt skrämmande ut, inte konstigt fotot blev suddigt…

Den dunsade mot taket, mot väggarna, var skitförbannad rent ut sagt

0821j

Sen tror jag att den tuppade av en stund innan den åter fick luft under vingarna!
Jag har googlat och kommit fram till att det var en bålgeting på besök!
Snäll som jag är mot djuren så tog jag en mugg och ett papper, fångade kompisen och släppte ut den i frihet igen…

0818c

Till min glädje har jag sett mängder av rönnbär i träden, det lovar gott inför vintern, som jag hoppas blir snörik och vacker…

0818b

Det börjar så smått skifta färg i naturen

0818e

Snart går vi in i en färgsprakande vacker period!

0821c

Igår hade jag svårt att bestämma mig…ska jag satsa på hallon, svamp, eller bara plocka kaninmat?
Som synes så blev det en salig blandning…

0821f

Det spelar faktiskt mindre roll, det är nästan ett spel för galleriet, för det är ju vistelsen i den sköna gröna skogen som är huvudsaken!

0821d

Jag har en egen “odling” av citronslemskivlingar som jag tittade till, nu är de knubbiga men ännu för små att plocka. Ifjol missade jag hela härligheten då jag väntade några dagar för länge innan jag kollade upp hur de vuxit och till min förtvivlan hade de hunnit ruttna. så denna gång ska jag hålla stenkoll!

0821b

Hon är allt en riktig linslus min tjej, ville att hon skulle posera bredvid jätteriskan, och det gjorde hon förstås!

0821e

Titta så vackra tickor, vet tyvärr inte vilken sort

0821h

Fina sommarblommor fick jag av granntjejen, fast jag hade hellre sluppit…anledningen är nämligen att hon håller på att flytta, och vad ska jag ta mig till utan bästa granntjejen och alla djuren!!! Fatta så tomt det blir… :thumbsdown:

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 augusti 2016

  Nääämen, ska dom flytta??? Fy vad trist 🙁 En viss tomhet kan jag förstå då…
  Bålgetingar ogillas, däremot gillar jag svamparna, jag vill också ha ett ställe med citronskivlingar…åh vad hemligt det skulle vara!! 😉 För övrigt tycker jag din korg ser ut som min, antingen eller, eller allt, det blir allt (utom kaninmaten) jag kan aldrig bestämma mig *suck* Såna där tickor har jag aldrig sett men snygga är dom
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Ninni

  21 augusti 2016

  Bålgeting! Tror inte ens att jag sett en sån nån gång och hoppas att jag slipper. Men jag är nog en djurvän jag med för jag släpper också ut dom som kommit in utav misstag förutom flugor och tvestjärtar som jag dödar utan samvetskval.
  Va? Ska tjejen med alla djuren flytta? Usch vad tråkigt det må bli för dig då. Hoppas flyktingarna stannar då i alla fall men du kan ju inte precis kela med dom som du kan göra med djuren.
  Här har vi haft en lugn helg hemma. Ja, vi var en sväng till Quren idag men annars har vi bara slappat, tittat på film och jag har virkat. Skönt. Vi behöver såna dagar också.
  i morgon ska jag iväg och få mitt sista Remicade-dropp (förhoppningsvis). Det var 12 veckor sen sist så nog har jag känt av mer värk men inte värre än att jag kan leva med det. Huvudsaken är att jag inte får tillbaka skleriten igen.
  Ha en skön vecka!
  Kramen.

 3. Svara

  Eva-Lena

  22 augusti 2016

  Nämen, varför ska hon flytta!? Så tråkigt för dig, och vi bloggläsare kommer också att sakna alla djuren, och då framför allt hästarna för min del.

  Det där med ändrade färger i naturen och om att en annan årstid ska komna varken hör eller ser jag något av; sommar, sommar, sommar…

  Ha en fin SOMMAR-vecka??

 4. Svara

  Marja

  22 augusti 2016

  Så synd att din granne ska flytta med alla djuren. Du som har tyckt att det är så mysigt med hästarna, hönsen och kaninerna. Ska någon annan flytta in? Kanske någon med djur.
  Ha en fin vecka! Kram!

 5. Svara

  Kajsa

  22 augusti 2016

  Bålgetingarna lär inte vara så värst ilskna.
  Du har så rätt. Måste nog titta till mina citrongula.
  Är man själv trevlig, kommer det säkert någon ny trevlig granne.

 6. Svara

  Gun

  22 augusti 2016

  Oj riktigt tråkigt för dig att bli av med alla kompisar som du blivit vän med och så den trevliga tjejen också. Håller tummarna att du får en ny bra granne!
  Fick min abstinens över att inte ta skogspromenader tillfredsställd under vår månad i Finland, fast det var svårframkomligt efter markägarens framfart, grenar och djupa spår efter skogsmaskiner. Hå, hå annat va det förr då man använde hästar i skogsbruket och tanter och gubbar som behövde ved till köksspisen plockade rent…

 7. Svara

  Anni

  22 augusti 2016

  Bålgetingar är maffiga och ofarliga grejer!
  Hoppas att nya grannen är en trevlig en, så du får bra sällskap!

 8. Svara

  Gunnel

  22 augusti 2016

  Bålgetingar kan jag klara mig utan. Jag räknar in dem i kategorin Läskiga djur. Trist när en omtyckt granne flyttar. Hoppas det flyttar dit någon som är lika trevlig. Ha det gott.

 9. Svara

  Hillevi

  22 augusti 2016

  Så ledsen jag blev nu då… din fina, trevliga granne med det röda håret. 🙁 Kan du inte hota med nåt? En sån där gammal dalabössa eller stekpanna eller nåt…

  Nåväl, livet är föränderligt så jag önskar dig en ny, PRECIS LIKADAN granne, hoppas, hoppas.

  Din ticka är en klibbticka, sååååå vacker som ung. Sen blir den fin som vuxen också med fina stråk från svartröd till gul.

  Bålgetingar låter verkligen… men är de snällaste getingarna av alla. 🙂

 10. Svara

  Pernilla

  22 augusti 2016

  Flytta? Oj så jag kommer sakna häsbilderna. Getingar är inte att leka med. Jag fick ju uppsöka läkare för två veckor sen. Trodde väl aldrig att ett stick kunde bli så galet. Men nu vet jag och skulle jag bli stucken igen, måste jag ta en allergitablett.
  /P

 11. Svara

  Mias Mix

  22 augusti 2016

  Vad tråkigt att de ska flytta. Kanske flyttar hon till en gård med ett litet uthus så du kan flytta med? 🙂
  Nej den där otäckingen vill man inte ha inne. Så underbart vacker bild på skogen när solens strålar lyser in genom stammarna. Ha det fint! Kram

 12. Svara

  "LillaSyster"

  23 augusti 2016

  Nä vad tråkigt att hon flyttar. Vi får hoppas att det kommer en ny trevlig granne till dig. Hoppas hon inte flyttar för långt utan att ni kan hålla kontakten.
  Mmm håll koll på din svamp, så inte maskarna hinner först. Vi är utan internet uppkoppling. …suck säger jag. Får kolla bloggar i mobilen. Ha en bra dag! Kram

 13. Svara

  "LillaSyster"

  23 augusti 2016

  :thumbsup: det är söta goda vindruvor! Med lite smak av smultorn

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 49
 • 311
 • 1 623 310
 • 4 630
 • 59 427
Sök här