Bloggen

Följer du med på en liten promenad?

Av
den
8 maj 2024

Ute snöar det, den åttonde maj, stora lappvantar som smälter vid kontakt med marken, det är ju trots allt 3 plusgrader!
Promenadlusten är som bortblåst, så jag går en digital promenad som jag i verkligheten tog i slutet av april.

En vacker plats mitt i stan med ståtlig tallskog, jag ville komma hit redan ifjol, men då det råder hundförbud så blev det aldrig aktuellt.

Om du tittar lite noggrannare på bilderna så ser du något som inte tillhör skogen

Jag går nämligen på Skogskyrkogården!

Här råder en rofylld atmosfär på Faluns största begravningsplats!

Jag som tydligt talat om att jag inte vill bli jordfäst börjar nästan vackla när jag ser de fina gravarna i naturens famn.

Alla gravar är inte lika diskreta

Många har fått små personliga minnen vid graven, dem har jag valt att inte fota

Så fridfullt att få vila under en mossbelupen sten i all evighet…
När vädret blir lite drägligare ska jag återuppta mina promenader, tills dess blir det bara korta rundor med bungystavar, känner mig fortfarande som en jättekänguru när jag studsar fram…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  8 maj 2024

  Fin promenad jag följt med på. Förstår att du håller dig inne.
  Strålande sol och 18 grader vågar knappt skriva det.
  Pussar från Minton och kram från

 2. Svara

  Anna-Lena

  8 maj 2024

  Skogskyrkogårdar är vackra och rofyllda. Har ingen i vår närhet, tyvärr. Så det får väl bli som det bli med askan en gång…
  Ska ta pumpstavarna och ge mig ut om en stund. Behövs inga längre sträckor när man studsar fram med dem.
  16 grader här. Den blå himlen har blivit grå. Kram

 3. Svara

  Anette Nordström

  8 maj 2024

  Jag håller med gubben som känner sig kränkt av snön. Det är faktiskt maj nu. Det ska vara varmt och skönt. Kan inte regeringen tillsätta någon kommitté som tar hand om det här problemet?

 4. Svara

  LillaSyster

  8 maj 2024

  Klart att jag följer med dig på promenad. Reagerade redan på första bilden, men fattade inte riktigt att du var på en kyrkogården. Finns ju många kyrkogårdar som heter just skogskyrkogården – men jag har aldrig sett någon i en storskog som denna. Lite häftigt, men nej tack till att ligga där. Sprid mig för vinden över en blomsteräng.
  Förstår om du tappar lusten till promenad om det singlar ner lappvantar igen, här har regnat mest hela dagen. Regnade så galet i morse att jag bangade ur och tog bilen ner till förmiddagens jobb- en sträcka på ca 2km……. när jag kom ut så var det uppehåll. Då bestämde jag mig för att åka och handla – jag hade ju ändå bilen med mig. Nu håller vi tummarna för att våren kommer tillbaka, pratade med en bonde idag som inte var nöjd över all nederbörd, han hade inte kunnat så det han hade tänkt. Ha en fin helg! Kram

 5. Svara

  byblixtra

  8 maj 2024

  En sån fin kyrkogård.
  Men att det snöar…fast det ska göra det här också i morgon eftermiddag.

 6. Svara

  Anna-Lena

  8 maj 2024

  Jag bodde väldigt nära skogskyrkogården i Falun, så den känner jag väl till. En mycket rofylld och vacker plats, där jag faktiskt gick ganska ofta. Jag gick också ofta genom den på väg till Lugnet…

 7. Svara

  BP

  8 maj 2024

  Har aldrig sett en sådan kyrkogård förut. Visst har vi också Skogskyrkogården men den liger liksom inte i en skog på riktigt. Otroligt läcker! Falun har tänkt till där redan från början, för den ytan/skogen kan man ju knappast avveckla med alla gravar och bygga skokartonger där istället. Så smart.

  Tre grader hade vi också idag, fast nederbörden blev ihällande regn. Inte upphetsande alls, men hellre regn än snö. Dessutom slipper man det där med” marken är så torr, vi behöver regn” efter en enda vecka av strålande sol…

 8. Svara

  Anna i Portugal

  9 maj 2024

  Jag vill inte heller bli jordfäst, men den där mossiga stenen, den hade passat mig om jag ändå skulle hamna i jorden. En så fin plats!

 9. Svara

  Ditte

  10 maj 2024

  Vilken trevlig promenad! Påminde mig en del om skogskyrkogården i Stockholm. Här finns också många gravar inne i skogen fint omslutna av träden.
  Visst hoppas vi nu på bättre väder och idag skiner solen över Södermalm och det ser fint ut. Hoppas att även Falun nu tar sig an våren.
  Kram

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  13 maj 2024

  Men nu får det väl räcka med snö. Jag har ingen aning om hur det är hemma på Frösön men här har det varit sommardagar 😀 Vad bra att du i stället för att behöva gå ut kan ta en digital promenad i fina omgivningar. Vilken fin plats att få sin sista vila på. Om jag hade velat ha en vanligt grav skulle jag absolut vilja hamna på en liknande plats. Men jag ska sluta i minneslunden där jag har nära till den jag saknar mest.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 166
 • 189
 • 1 655 000
 • 5 128
 • 66 118
Sök här