Bloggen

En olycka kommer sällan ensam…

Av
den
25 november 2012

…det ordspråket stämmer mycket väl in just nu.
Min bildskärm var stendöd och gick inte att laga!
Därefter började Hasses dator strejka, texten ERROR lyste över hela skärmen och trots flera återstarter insåg vi att den inte skulle återhämta sig själv…
Alltså tog Hasse med sig laptopen i fredags och fick beskedet att den skulle omformateras, ett virus hade drabbat den, kanske svininfluensan? 😉

Nu är spänningen olidlig, ni undras förstås vad jag gjorde när jag blev helt utan kontakt med omvärlden!
Jag satt vid mitt datorbord och glodde på min obefintliga bildskärm!

Sedan tog jag fram en våtservett och en tandpetare och började rengöra tangentbordet!
Jag kände mig som en tandhygienist i aktion!
Detta ägnade jag en hel timme åt och först då slog det mig att jag ju kunde vända upp och ner på härligheten!
Och si, visst hade jag fått bort en massa damm och hår men alla dessa smulor låg kvar!

Nu har jag en sprillans ny widescreen-skärm som jag försöker vänja ögonen vid, men Hasse får hämta sin dator någon dag kommande vecka när han har jobb åt det hållet.

Tredje “olyckan” gäller en krånglande bilradio, den passade på att tystna igår då Hasse var ute på ett extrainsatt kundbesök…
Nu har han suttit och läst manualen halva eftermiddagen men ännu har han inte löst problemet och jag är rädd för att den kanske kräver andra åtgärder, i värsta fall att bli ersatt av en ny.
Utan radio i bilen blir livet oerhört trist, i synnerhet om man som Hasse tillbringar åtskilliga timmar varje dag i bilen. Dessutom får man reda på trafikläget och eventuella problem på vägarna, oerhört viktig information!

Så ännu har vi inte sett var notan för detta senaste elände slutar, dessutom ska jag till tandis på tisdag, något jag redan skjutit upp ett antal gånger pga ekonomin…

Gissa om jag längtar efter julen….NOT!!

Liiite vitt puder ute idag, och ett par minus känns underbart!

Ljusare än såhär blir det inte denna årstid, går man ut på promenad vid två så hinner det skymma innan man åter är hemma.

Blinka fick sträcka ut vid hembygdsgården, där får hon tokryck och kutar runt runt som en galning, min lilla glädjespridare!

Det är ju för tur att Vinterstudion åter har öppnat för säsongen, det enda nöjet man har råd med!

men det finns flera kreativa sätt att spara på!

TAGS

21 november 2012

27 november 2012

19 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  25 november 2012

  Ha ha – ja, det var verkligen kreativt och resurssparande 😉
  Jag instämmer i övrigt helt med dig Paula. Det är inte kul med en massa oförutsedda utgifter vid något tillfälle och det sämsta tänkbara är väl strax före jul…. Hoppas det går att minimera skadan så att ni inte behöver ta till så extrema åtgärder som damen på bilden 😆
  Tack för att du besöker min sida och låter Blinka lära Amanda ett och annat. Vi behöver all hjälp vi kan få ;;;;;;)

 2. Svara

  malin

  25 november 2012

  Det är dyrt att hålla igång datorerna i vår fam oxå. Isomras pajade min, vi lagade den o sen fick Arvid den Ca 3 mån senare fick vi lämna den på lagning igen.

  Sen blev vi tvungna att köp ny mobil åt dottern, sen åkte vi på ett bakslag när gården grävdes pga att vi korkat nog inte tog skriftlig pris.. 🙁

  Så det blir sparsamt m julklappar även här.

  Kram

 3. Svara

  BrittMarie

  25 november 2012

  Grattis till nya widescreen-skärmen! Nyrengjort tangentbord fick du ju också, nästan på köpet 🙂 Oj, oj. Jag råkade lyfta på mitt tangentbord också. Låg det knäckebröd där med??? Inte nu längre, i alla fall 😉
  Skönt att slippa se pausfåglarna förresten 🙂
  Kram

 4. Svara

  Ninni

  25 november 2012

  Ja det är ju typiskt att går en grej sönder så kommer det fler efterpå. Lider med dig/er.
  Här är det ekonomiska läget rätt bedrövligt också. Det börjar kännas nu att C varit sjukskriven snart 7 månader. Vi har ju inte gemensam ekonomi heller men ställer naturligtvis upp för varann då det behövs. Min ekonomi har rasat ihop helt nu och det är så svårt att få den att stabiliseras igen. Det tar liksom tid. Och som sagt… det ska bli jul också! Vi köper tackochlov inte mer än två julklappar för ca 50-60:- styck men det blir ju extra med julmaten i alla fall. Det är bara att hoppas att ingenting går sönder som måste åtgärdas direkt här.
  Vilka “fynd” du gjorde i tangentbordet! 🙂 Jag vänder på tangentbordet varje gång jag dammar och äter sällan något vid datorn så det klarar sig rätt bra. Däremot börjar vissa tangenter bli lite svåra så det kanske börjar bli utnött av allt skrivande. Då menar jag inte i bloggen… jag skriver lite annat också. 🙂
  Underbara bilder har du som vanligt.
  Kramen.

 5. Svara

  Kotten

  25 november 2012

  Ja se det var riktiga grejor som hände! Tänk vad ställd man blir när datorn inte fungerar som den ska..man har ju verkligen vant sig vid denna burk. Vad gjorde man innan man fick den? Världen hade sin gilla gång. Ibland är det skönt när datorn stretar emot eller ska jag säga när anknytningen “lägger av”. Häromdagen gick en modul 3 sönder och det resulterade i några timmars frånvaro av datorn. Sedan elektrikerna kallats ut för reparation. Avbrottet gick så långt ned som till Umeå.

  Jag har landat i bloggvärlden nu och stannade på bloggplatsen. Nu orkar jag inte flytta mig något mer. Nu stannar jag!

  Ha en fortsatt skön söndag
  Kramar/Kotten

 6. Svara

  Nette Cecilia

  25 november 2012

  😐 Jädrans vilken otur ni haft ,jag kan ju förstås räkna upp min äventyr också senaste vecka men det tar för lång tid har varit på väg att gå och pyssla nu i två timmar men det dyker alltid upp något annat ,kram Nette

 7. Svara

  AprilSus

  25 november 2012

  Jamen visst är det väl så typiskt att olyckorna följs åt. 👿 Och ännu mer typiskt att det ska ske så här lagom innan jul. Förstår att det blir lite av en glädjedödare…

  Än så länge är det inga olyckor som stör inför den kommande storhelg för min del, men mitt mående gör att jag längtar lagom mycket efter allt ståhej och resan upp till sthlm. Dessutom har jag en liten dam som blir stor och myndig om exakt 3 veckor och hon förväntas bli firad lite extra i år. Det tråkiga är att hon fyller en söndag och de allra flesta bor 40 mil ifrån oss och hon vill firas på sin dag och ingen annan. Men det får bli som det blir med den saken.

  Visst är det väl trevligt med en ny stor skärm!? Jag hoppas min hänger med ett tag till, då den bara är dryga 1 1/2 år ännu, men dagens teknik tycks ju inte ha någon större livslängd, tyvärr. Härligt att du är tillbaka, så man får njuta av dina fina bilder.

  Ha det gott!
  Kramis! <3

 8. Svara

  Ingegerd

  25 november 2012

  Aj då, det var för mycket på en gång! Vi har en mycket gammal dator, men som tur är kan oftast gubben laga den. Kan verkligen inte tänka mig att vara uan.
  Och så klart Hasse behöver ha bilradion. Håller tummarna för en lotterivinst!
  Kram!

 9. Svara

  Synnøve

  25 november 2012

  Oj oj oj säger jag bara…
  hoppas bilradion kommer igång igen. Blir en dyr november för er det här.
  Här funkar allt bra. ÄNNU! Men det kan vända fort.
  Vackar bilder som vanligt Paula.
  Nu ska jag plocka lite i köket och så är det tv dags igen.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 10. Svara

  Marketta

  26 november 2012

  Vilken otur ni har haft då. Ett annat bra sätt och få rent på under tangenterna är och vända på bordet och blåsa lite lätt med en hårtork. Upptäckte det då när jag fick blåsa rent datorn för att den gick så varm hela tiden.

  Jag kan ibland åka långa sträckor med bilen utan att reagera på att det är tyst i bilen 😯 . Fast det är klart, om man inte har nåt val, så kan ju tystnade bli jobbig 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 11. Svara

  Eva

  26 november 2012

  Hoppas på det bästa för er fortsättningsvis nu.
  Mycket trassel på en och samma gång det där 🙁
  Och såå typiskt!

  Vackra naturfoton ~~~
  Tur att man kan vandra iväg och andas in sånt mellan varven.

  Hos mej faller en försiktig nattsnö nu…

  Kramen,Eva

 12. Svara

  Mia

  26 november 2012

  Men kära nån..ja, det ordspråket stämmer då verkligen in ibland….Hoppas nu att allting löser sig för er utan alltför stora kostnader! 🙁
  Kram på er i Pörtet!

 13. Svara

  TT

  26 november 2012

  Grattis till två rökfria år!! Jag är så stolt över er! 🙂
  Trist med datorer, man kan bli galen för de lever sitt eget lilla liv… fick ju en ny förra året av sambon i födelsedagspresent och den är så trög så man vill kasta ut den genom fönstret ibland… men det är säkert något lätt fixat om man bara kan och har tålamod.

 14. Svara

  Astrid

  26 november 2012

  Som vanligt jättefina foton. Jag undviker att äta vid datorn är livrädd att ha glas stående som kan tippa också

 15. Svara

  annette

  26 november 2012

  Nu har jag läst ifatt och även njutit av alla bilder, Du har hunnit med mkt trots datastrul, själv haft strul med datan, ville inte starta, fick styra en hel del, gav upp blängde på den i några dygn, idag fungerade det igen;)
  DEtta med att en olycka sällan kommer ensam, det stämmer tyvärr allt som oftast, hoppas Ni får ordning på både datorer, bilradio och tänder!
  Skifsen verkar vara ett fint område, men Ni verkar ha samma skitväder som vi har, det bara regnar och regnar, så vägarna ute i Kolmårdsskogarna får vara för min del!
  Kramen

 16. Svara

  Paula´z Blogg

  26 november 2012

  Ojdå, inte så kul 🙁

  Du har ngt att hämta på min sida!

  Kramen

 17. Svara

  Herr Nilssons Fru

  26 november 2012

  Hihi..vilka söta pausfåglar du hade här nere 😆

  uch vad trist när saker går sönder o på något konstigt vis så följer de varandra, de e sällan en sak går söder – ich. Vår spis som bara är fyra år har gått sönder..två av fyra plattor har lagt av de e en sån där häll, så ja nu måste vi köpa en ny innan jul för i jul blir vi massor av folk här de ska bli underbart. 🙂

  Fina bilder du visar, men någon vinter är de inte hos dig heller ännu ser jag. Här hos oss är ju rena sommaren strax under 10 plusgrader dag efter dag. Får se om kylan slår till här också till helgen.

  Kramiz o hoppas nu Hasse får igång radion. Håller med, bilåkande utan radio är ingen redig bilfärd 🙂

 18. Svara

  Kicki

  26 november 2012

  Sicket skit, med så mycket samlad otur. Men det verkar som det är just så det är hos dig, att en olycka inte kommer ensam 😥
  Din sista bild påminner mig om i lördags på Stads Teatern. Jag var tvungen att ta en värktablett (för axeln), gick in på damernas för ändamålet, men där kom vattnet autmatiskt, varmt och lagom lång stund för att tvätta händerna. Men jag skulle ju ha vatten för att svälja ner en tablett, fick ta händerna till hjälp att dricka ur (urk för att svälja en tablett med varmvatten), sen skulle jag torka mig om munnen, men det fanns inga papper, bara en lufttork. Kanske skulle jag ha vänt mig upp och ner under den, för att torka mig om munnen 😕
  Kramen

 19. Svara

  messan

  27 november 2012

  Min stendog ju för ett tag sen så nu har jag en ny som tur är. Den andra dog av vanlig ålderdom, trött och sliten. Knäcke ska man nog inte äta som sagt…inte i sängen heller:).
  Vad fina bilder du visar! Här är det inte vackert nu för det har vräkt ner regn i 2 dagar….en anings fuktigt kan man säga:).
  kRAMAR

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 164
 • 505
 • 1 628 918
 • 5 076
 • 65 457
Sök här