Fixat garnityret

Sov dåligt inatt, kunde inte koppla bort tandisbesöket som stod på schemat idag.
Halv sex vaknade både gubben och jag och sen kunde vi inte somna om.
När det äntligen började ljusna blev jag ganska paff då det visade sig att det snöat en del under natten!
Plötsligt hade vi ett vackert vinterlandskap, äntligen!

Det blev lite körigt här hemma, vi är inte längre vana vid att behöva bli klara samtidigt med morgonsysslorna. Jag låter gubben fixa sig i ordning och ge sig iväg innan jag i lugn och ro gör min morgontoalett men si idag blev det smått panik.

Nå, iväg kom vi om än lite sent, vi förstod att väglaget inte skulle vara det bästa

Vi satt och lyssnade på nya bilradion, igår fick Hasse hjälp med att kolla upp den och det visade sig att hela elektroniken var som bortblåst, inget att göra annat än att inköpa en ny radio…
Nu hade denna nyare modell en finess, den letar själv fram bästa mottagningsfrekvensen.
Så långt allt bra, men på vår 6 milsfärd inom Ludvika kommun hann vi med att höra Radio Dalarna, Radio Värmland och Radio Örebro, lite lagom huller om buller :mrgreen:
Fort gick det också, på bara några sekunder skiftade stationerna och det blev i stort sett omöjligt att hänga med i något program, haha

Till alla extra utgifter denna månad hamnar förutom ny bildskärm, omformatering av laptop och ny bilradio nu även garnityrkostnaden!

Till följd av mitt rökstopp hade glädjande nog mina djupa tandfickor gått tillbaka sedan förra året som du ser på bilden hon tog :lol:
Stomatol-leendet är borta för alltid men garnityret är rengjort och känns fräscht och i januari blir jag kallad för att åtgärda en tand där en bit har lossnat.
En hel timme gnodde hon i munnen på mig, jag kan för mitt liv inte begripa att någon frivilligt väljer detta yrke, urk!

Väl hemma igen hade Blinka mycket spring i benen!
Det blev en tur ner till udden där jag kunde släppa henne, hon fullkomligt älskar snö och vinter!
Och tänk, det gör hennes matte också..

0

9 Comments:

 1. Fy så vidrigt!!!!!!!!!
  Ja lappmöglet alltså, det är värre än h’älsovådlit regn, Jag kan inte jobba, dt blir kallt, halt, en massa olyckor och människor bryte allt de har osv. Vinter med lappmögel borde vara totalförbjudet

 2. Herr Nilssons Fru

  Who vad snö!!! Nu är Paula glad de tror jag de :lol:
  Skönt allt gått bra även om de kostade lite.
  Njut nu av din vinter.

  Kramiz

 3. Men vad härligt mycket snö ni fått! *avis* Vi hade inte ens marktäcka i mörest men det har kommit lite till nu och jag hoppas på mycket mer. :smile:
  När vi åker ner på byn, en sträcka på 3 km, så brukar vi hinna lyssna på Radio Gävleborg (som ju är vår kanal), Radio Västernorrland och Radio Jämtland. Kul ibland men oftast ett irritationsmoment då det kan vara nyheter eller annat man vill lyssna på precis då.
  Lider med er vad gäller alla oförutsedda utgifter. Fy sjutton vad det drar iväg när allt ska gå sönder. Tur att du kan vänta till januari med att laga tanden. Min tandläkare och tandhygienist är så gulliga så jag kan få dela upp betalningen om jag vill och behöver. Det är ju skönt om jag t.ex. blir kallad både till hygienisten och tandläkarn samma månad strax före den 18:de. Det är inte alls ovanligt att jag får kallelse till först den ena och sen den andre samma månad.
  Nu håller vi tummarna för att det blir mer snö!
  Kramen.

 4. Jag gillar ju inte snö, men det blir ju helt klart mycket ljusare och trevligare, dessutom ger det lite mer julkänsla, så jag hoppas även vi längre söder ut kan få lite vitt snart. :smile: Det kom ner en del i lördags kväll, men det blev bara en massa slask och på morgonen var allt borta.

  Vilken härlig bild på en snötokig Blinka. Nala springer och gömmer sig när hon måste ut i det här gråa blötvädret. Hon skulle nog också uppskatta lite fluffig nysnö att rulla runt i skulle jag tro? Nu vill inte jag beställa några mängder, det räcker gott om det bara blir lite vitt på backen. ;-)

  Ha det gott i ditt vinterland.
  Kram, kram! <3

 5. Skönt att du har det fixat :-) Själv har jag allting framför mig men drar mig i det längsta även om jag vet att det är dumt,suck! Som jag sa i FB så saknar jag “hemma” där det alltid var vita vintrar. Inget skåne är känt för precis!!
  Önskar er alla,två och fyrbeningar härliga dagar…Gör en snöängel i mitt ställe,fniss!
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!

 6. Skönt att du gjort bort tandläkarbesöket för den här gången, jag håller verkligen med dig hur kan man vilja bli tandläkare/hygenist?

 7. Vad duktig du blivit som tar dig till tandhygenisten och senare tandläkaren trots din fobi. :smile:
  Jösses vad snö ni fick. Här har det smält i samma takt som det kommer ner.
  Passa på att njuta nu då :razz:
  Kramen

 8. Meeen vad snö ni har fått!!!! Här är det ung 1 cm, men kallt fast jag hellre det är slask
  Fint med snö, så länge man inte behöver köra långa sträckor, tycker jag, det är alldeles lagom till jobbet, 7 km… *L*
  Kramsnö på dig!

 9. Vi har lite vitt på backen, men inte så mt som Ni har, kallt är det men det vänjer man sig väl vid efter ett tag;)
  Skönt att Hasse köpt ny bilradio så han blir uppdaterad om väglag, olyckor m.m, för det är ju väldigt viktigt när man ligger ute på vintervägarna så mkt som han gör, duktigt av Dej att fixa en timme i tandläkarstolen, är så jäkla jobbigt!

Kommentera