Bloggen

En riktig velpotta!

Av
den
22 december 2012

Jag är en riktig velpotta!
När vi besökt dottern i Falun senast hade jag jätteont i kroppen dagen efter. Att sitta i bilen fyra timmar på en dag är alldeles för mycket, framför allt för slutryggen.

Tänk om tomten kunde ordna med direktflyg från pörtet istället…

Idag skulle vi åka till Stockholm för att träffa Hasses barn och barnbarn och för att hämta en kollohund, Aston, Hasses dotters hund som ska få leva livet på landet medan hans husse och matte frotterar sig i Thailand.

Imorse när jag satte mig vid datorn läste jag att “svärdottern” Leyla blivit magsjuk!
Det avgjorde saken, haha, jag stannar hemma med Blinka och katterna som annars hade fått vara ensamma i drygt ett dygn!

Tackar extra för den snabba tekniken som gör att jag ändå från mitt pörte kan skåda hur ungarna dansar in julen i Stockholm!

Nu hämtar Hasse upp min dotters familj i Ludvika imorgon kväll och slipper att först åka hem med mig och jyckarna. De får tränga ihop sig, finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Plötsligt fick jag en ensam ledig kväll när allt är nystädat och inget pockar på min uppmärksamhet direkt, så jag tror faktiskt att jag hinner ta en rejäl bloggrunda innan dagen är till ända!

Det är magiskt vackert hos mig, det har fallit ny fluffig vit snö hela dagen och temperaturen är behagliga 6 grader. Har minsann läst att uppe i norr är kylan svår, ner mot 30 kalla grader!
Hoppas de får värmande glögg i stugorna där!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  22 december 2012

  Önskar dig en skön “ensamkväll” i Pörtet Paula. Att bara få vara utan en massa måsten runt omkring är härligt.

  Kram

 2. Svara

  Mia

  22 december 2012

  Klokt beslut Paula, det är knappast nån idé att riskera magsjuka till jul! Här har vi i skrivande stund -15 grader, alldeles lagom med andra ord, det kan gärna stanna där!
  Ha nu en strålande vacker och mysig jul med de som är nära och kära, kram underbara lilla du!!!

 3. Svara

  Nette Cecilia

  22 december 2012

  😉 Här riskerar jag febersjuka nu +39 hos mannen ,ute -21 grader .hoppas jag får behålla min temp ,tog några glas rödvin 😳 nu för säkerhets skull .Du gjorde nog klokt i att skippa magsjukan Det är så vackert ute nu att man kan bara sitta och titta ut det är den bästa underhållningen ,förutsatt att det är ljust .Julen har jag klar fattas bara att ställa i ordning godisbordet men det får vänta till imorgon , kramen Nette 😛

 4. Svara

  Helen

  22 december 2012

  haha.. vilket roligt flygplan 🙂
  Inge roligt med magsjukan inte, så här innan jul…

  Vill önska dig en God Jul 🙂 kram

 5. Svara

  TT

  22 december 2012

  Skönt med en sån kväll… inte kul att åka när man får så ont.
  Jag softar jag med fast jag borde både städa och tvätta men det är ju en dag imorgon också.
  Ute är det så vackert så man blir nästan galen och som du säger så är ju temperaturen helt OK.
  Kram!!

 6. Svara

  Marketta

  22 december 2012

  Usch ja, det är ingen höjdare och sitta i bil med dålig rygg. Men då fick du lite egentid istället, det är ju inte fy skam.

  God Jul 😆

  Kramizzar
  Marketta

 7. Svara

  Gun wiik Plls

  23 december 2012

  Lite avundsjuk är jag på ditt vinterland även om jag inte gillar vintern, här är det rejält grått och ingen snö, oväder på gång enligt rapporterna och det är så där illavarslande tyst som det kan vara innan stormen brakar loss.
  GOD JUL!

 8. Svara

  Gunvor

  23 december 2012

  Skönt att du stannade hemma. Magsjuka vill ingen ha och inte nu inför jul. Hoppas mannen klarar sej! Här är det lika som hos dej 6- och ett vackert snöfall. Sonen är hemma från fjällvärlden och däruppe har dom mycket mindre med snö än här. Dom hoppas varje dag att snön ska komma dit upp också, så vi får väl skicka med han en drös härifrån, för vi har så det räcker nu.
  Nu ska jag klä granen och sen dammsuga och sen är det nästan klart.
  Ha en RIKTIGT GOD JUL PAULA! KRAM KRAM!

 9. Svara

  BrittMarie

  23 december 2012

  Ja visst är det fantastiskt med dagens teknik, så man kan följa sina barnbarn på ett helt annat sätt än när mina föräldrar var i samma sits. Lilla Vanessa är ju fantastiskt söt i sin klänning, men jag förstår att hon tycker den är i vägen. Det är nog bättre att vara kille 🙂 Skönt för dig att kunna stanna hemma. Jag vet också hur besvärligt man kan få med ryggen efter att ha suttit för många timmar i en bil. Det vill jag förresten inte tänka på. Jag är en typisk struts, som sticker huvudet ned marken. Ha en riktigt bra jul nu, och hoppas även Hasse slipper maginfluensa.
  Kram

 10. Svara

  Malin

  23 december 2012

  GOD JUL BÄSTA PAULA ?

  Hoppas NI får en härlig jul i erat pörtte!

 11. Svara

  Malin

  23 december 2012

  Förresten vad stor Melissas lillebror har blivit, redan uppe och dansar, härligt!

 12. Svara

  Menageriet

  23 december 2012

  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
  Önskar vi från en lånad dator.
  Kramar 🙂 🙂

 13. Svara

  soffie

  23 december 2012

  fniss vilket bra tryck på planet:) GOD JUL till dej med å brrr va kallt det lät där uppe,hos mej har vi 3+ och det verkar som vi ska få massor av snö imorrn.

 14. Svara

  Ragnvi

  24 december 2012

  Morning o God Jul på er alla i Pörtet! Jisses vad dina bonusbarnbarn växer! Klokt beslut av dig att stanna hemma!
  Vanessa…sicken skönhet! Och fint att se far o dotter!
  Hoppas nu ni får vara friska o kunna fira en skön jul! Vi ska fira hemma hos Maxen i Gävle…gruvar mig för bilresan bara….Igår följde jag med till Bollnäs…första gången denna december jag varit utanför kommungränsen tror jag!
  Kramen!
  Ragnvi

 15. Svara

  Kersti

  24 december 2012

  Hi hi, ibland ordnar saker sig nästan av sig själva. Så skönt att du fick en dag för dig själv. Här har vi pysslat och stökat till sena natten men inte alls stressat utan bara haft det trevligt. Nu på julaftonsmorgon gör mannen glögg medan jag surfar runt till mina vänner på nätet. Ha en riktigt god jul. Kram från Kersti i ett vintervitt Enskede.

 16. Svara

  Lisa

  24 december 2012

  Ja direktflyg skulle inte varit dumt. Härligt med dina bonusbarn mfl. Ha en riktigt god jul. Kramen Lisa.

 17. Svara

  annette

  25 december 2012

  Så skönt att beslutet kom av sig självt så att säga, att sitta så där länge i en bil brukar ju inte vara så skönt, och så slapp ju Hasse att köra lite oxå, hoppas bara att inte Hasse blev sjuk!
  Här hamnade jag på jourcentralen igår, så nu skall det väl bara kunna bli bättre hoppas jag!
  Hör har det snöat massor inatt, men tyvärr inte rakt ned;)

  Ha det gott!

  God Fortsättning!
  Kram

 18. Svara

  Christina

  25 december 2012

  Hoppas du fick en skön egenkväll.Jag hoppas verkligen jag klarar mig undan magsjukan som var och varannan person råkar ut för i dessa dagar.
  God fortsättning!

 19. Svara

  Ninni

  29 december 2012

  Smart av dig att undvika magsjukan. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 444
 • 770
 • 1 611 112
 • 5 044
 • 65 075
Sök här