Bloggen

En salig röra…

Av
den
13 januari 2022

Det här blir en kort och rörig blogg…

Jag har ägnat dagen åt att försiktigt trippa fram på glashala gator, visserligen grusade vägar men vad hjälper det när gruset bara rullar ovanpå isen!

Dripp dropp hörs från taken, (endast tomten är vaken….) Nej förresten, han har visst tagit långledigt nu.
Jag har för första gången i mitt liv plockat undan julen på helt rätt dag, Tjugondag Knut, tänka sig!

Eftersom jag inte gillar att fota isiga gator så backar jag bandet ett par dagar medan vintern ännu var kvar

..och vi tog en skön promenad ner till sjön.

Vi mötte bara en människa längs promenadvägen, annars var vi helt solokvist

Den här filuren har nog passerat bäst-före-datum…Jag tippar på att det ska föreställa en häst, alternativt en julbock?

När vi nästan var hemma på gården igen så hörde jag det välbekanta sirrandet i luften, och se!

Jag tvärnitade och höjde blicken och kameran, en hel flock minsann!

Zoomade in så gott det gick rakt upp i himlen och fick lite bättre bild

Nu kommer en specialare till Susjos

Stora torget i Falun, fotat när jag var i stan på skyltjakt och klädrea!

För ett tag sedan visade bloggvännen Anki en bok hon hade köpt. Tror hon fått tipset av en annan bloggvän…

Jag hakade på då jag tyckte det var en kul idé, därmed har jag också befäst tanken på att kanske leva i fem år till, hihi. Jag är annars ganska krass och anser mig redan gå rejält på övertid..

Titta, så här ser sidorna ut, en fråga per dag som man besvarar fem år i rad.
Jag är allmänt förvirrad och glömsk av mig så vi får se hur det går, har ju en 5-årskalender också där jag precis påbörjat andra året, och det går sådär. Försöker i alla fall skriva in aktuellt väder och om något speciellt inträffat.

Nu ska jag försöka hinna ut en sväng med jycken innan Sveriges Mästerkock fortsätter, den började igår och vilka roliga människor programmet bjöd på redan i första avsnittet! Det ska bli så kul att följa tävlingen även i år.
Läste till min stora glädje att också Svensk-amerikanerna i “Allt för Sverige” är tillbaka i år. Det programmet med Anders Lundin som ciceron har jag saknat!

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  13 januari 2022

  Bra att du är så hänsynsfull och besparar oss isiga gator. Hoppas du har haft Icebugs eller broddar på dig.
  Dina bilder speciellt den inzoomade med sidensvansarna är enastående. Riktigt bra gjort!
  Boken har jag sett hos Carita (https://debutsky.com/). Hon skriver om den varje dag, ja inte boken då, utan frågan;-) En rolig idé om man orkar. Har inte sett boken hos Anki. Har hon bloggat om den? Det måste jag ha missat i så fall.
  Kul att du har hittat två tv-serier som du gillar. Jag fortsätter leta och längtar efter nästa Shetland, men det lär nog dröja tror jag.

  • Svara

   Paula

   13 januari 2022

   Ah, det var Carita, den jag såg hade boken var Anki som har bloggen Minton. Finns flera Anki. Shetland vill jag också gärna se igen, en toppenserie. Jag harvar där i brittiska hovlivet i The Crown och är väldigt imponerad hur proffsig och välgjord den är.

 2. Svara

  Anna-Lena

  13 januari 2022

  Sidensvansar! Helt underbart vackra! Och sången sen ! Som små klockor !
  Kul bok! Tror bara att jag skulle glömma om jag hade. Har en femårsdagbok. Den fylls…men jag får ofta tänka både två och tre dagar bakåt, för deg blir ju som med bloggen…. skrivet ett par dagar i veckan.
  Isiga vägar! Ta det försiktigt! Så besvärligt att vara bruten! Ha det gott! Kram

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   att behöva fylla i uppgifter i två almanackor förutom att blogga är att utmana sig själv å det grövsta. Men men, tänker ju på hur kul det är att läsa vad man skrivit sen när man inte kommer längre än till gungstolen…Märker hur skoj det är att börja dagen med att titta på gamla blogginlägg, en del femton år tillbaka i tiden.

 3. Svara

  BrittMarie+Bengtsson

  13 januari 2022

  Oj, var försiktig om det är så där halt! Jag kan förstås inget säga som sitter med gipsad fot. Man kan tydligen ramla inne i trappan också om man är lite nyvaken.
  Sista bilden på kyrkan i Falun är jättevacker. Du är en duktig fotograf, och det visste jag redan.

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Nää fy så trist! Fick du vänta på gipsning och röntgen länge? Du hade väl kunnat röntga foten själv förresten? hihi, eller så kanske du fick förtur…
   Skojade bara, vilket elände. Ja de flesta olyckor händer i hemmet, och det är du ett levande bevis på. Hoppas allt läker fort och bra. Har ju brutit bägge benen själv men tycker nog det var värst då jag bröt armbågen. Varma krya-hälsningar

 4. Svara

  ElisabetR

  13 januari 2022

  Så fint med snö, här har det smält bort allt idag, det blir så mörkt. Men dagarna har blivit längre, märks på, att man får ställa tillbaka timern igen.
  Så fin bild du fick till på Sidensvansarna, trevliga med sitt kvillrande.
  Femårsdagbok har jag avverkat tre stycken sen jag hittade dem. Kul att gå tillbaka och se hur det varit med väder och annat prul.
  Shetland bästa deckaren ever. Jag gillar det karga landskapet där och i Skottland. För att inte tala om språket.
  Måste berätta. Jag har gjort ett DNA test via MyHeritage, fick svar idag. Har en kusin i Sverige, nu ska jag samla mod till ev kontakt. Förmodligen fler men han släktforskar och har också gjort test. Sen fick jag 67000 träff till, det mesta i Finland, Karelen, många i Sydamerika, spec Anderna. Jag vet inte vad man ska tro om allt detta, men får väll börja i Sverige. Har alltid haft dragning till Sydamerika, finns väll i generna, ha, ha, ha.
  Ha det gott, ta det försiktigt i halkan. Jag gonar mej i bastun imorgon……

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   men jisses, 67000 träffar, hur sorterar man då??? Nyfiken i en strut undrar vad det kostar att göra en test? För gratis är det ju inte…
   Sydamerika? Det var långt-bort-hemifrån-Norden det. Tror jag har rötter i Sibirien! Har du besökt Sydamerika? Jag kan ärligt säga att någon dragning åt det hållet har jag aldrig känt! Jag tordes inte ta promenaden till bastun igår pga halkan och mörkret. Hoppas på bättre förutsättningar nästa vecka

 5. Svara

  Ditte

  13 januari 2022

  Fint att hänga med dig ut på en promenad idag. Ja, även om en del bilder var från häromdagen så låtsas jag det var idag. Kunde inte idag gå för egen maskin, benen var bortdomnade. Så en innedag. Kan du tänka dig? Nej, antog det. Men kom ut på balkongen.
  Läcker bild på sidensvansarna och kul att de är “flockfåglar”
  Kul tips här med denna bok. Ska titta efter den.
  Många tankar och en varm kram.

 6. Svara

  Ninni

  14 januari 2022

  Jamen ve och fasa! Jag fick ut och salta på går’n idag för på vissa ställen var det rena blankisen. Det här tycker jag då inte alls om. Jag vill ha snö!!! På baksidan ser det ju ut som våren har kommit. Mossan är SÅ grön och fin. Och så blåsväder på det. Är iaf glad åt att jag inte bor i Jämtland för där är det busväder.
  Du är då tuff som ger dig ut och går när det är så halt men du är väl illa tvungen så klart.
  Men se så fina bilder du fick på sidensvansarna! Wow! Jag tycker sidensvansar ser lite arga ut med den där svarta, längt nerdragna, mössan på.
  Instämmer om Sveriges Mästerkock. Jätteroligt att se.
  Här får julen finnas kvar ett tag till. Åtminstone över helgen. Är lite avis för att du fått undan din.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Håller med dig om den arga uppsynen sidensvansarna har, de är faktiskt rätt fräcka! Ja hade jag kunnat välja hade jag nästan skickat hunden till dotter ett tag, men hon vill absolut inte gå ut i halkan…nähä säger jag då som är mycket äldre…Nå, om jag blir sjuk så blir hon så illa tvungen, men hittills går allt bra, jag är frisk och jag har inte ramlat. Idag har jag dessutom tvättat alla röda jullakan, julfiltar o lagt dem längst upp i garderoben! Ha en skön lördagkväll! Kram

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  14 januari 2022

  Åh vad jag saknar sidensvansarna här i år…fast det kan ju hända att dom varit här utan att jag sett dom 🙂 Rönnbären försvann rätt tidigt i höstas och jag tror att det var trastarna som snodde den maten!
  Vad kul med kalendern! En sån har jag aldrig sett 🙂 Hade det varit för längre sen så skulle jag köpt en, nu tar jag dag för dag….
  Kram på’re fina du!

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Här är svansarna kvar trots att rönnbären är uppätna, jag vet faktiskt inte vad de äter, de sitter uppe i ganska höga träd men ytterst på grenarna så de är väl synliga. Och så hör de något ljud och så lyfter hela flocken på en gång…Trastarna åt nog det mesta i höst här också. Varför jag skaffade denna kalender är mest för att det blir kul sen när man går tillbaka o svarar på samma fråga igen ett eller flera år senare. Lite som när man läser gamla blogginlägg.
   Ha en mysig lördagskväll o kram från pörtet

 8. Svara

  Anki

  14 januari 2022

  Härligt att sidensvansarna finns kvar hos dig! Verkligen trevliga både att se och att lyssna på!
  Hajade till när jag läste om boken, men fatade strax att det var den andra Anki du menade. Jag har nog missat att haft ett inlägg om den, men såg den hos Carita 🙂
  Halkan är inte rolig … så jag hoppas den försvinner snabbt hos dig! Här är det barmark nu – inte en snögnutta kvar – och idag +5 och regn.
  Ha en fin fredag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Vill snart ha barmark här också, vad som helst är bättre än detta. Utanför ytterdörren går en liten stig, huset är ju långt, med 8 lägenheter på rad. Den stigen har frusit i omgångar nu, man kan se de olika lagren av is och grus, sedan is och sedan grus. Inte klokt! Ja jag såg boken hos andra Anki, fast på facebook, Carita följer jag inte. Försökte ett tag men vi var inte kompatibla, fick ingen bra kontakt. Så är det ibland…
   Trevlig lördagkväll och kramen

 9. Svara

  Ama de casa

  14 januari 2022

  Du får ta det försiktigt där ute i halkan!
  Sidensvansarna är så himla fina och deras sisande ljud är så mysigt att lyssna på 🙂
  Vilken rolig bok! Du får ha den liggandes bredvid datorn, det är nog det bästa sättet att komma ihåg att fylla i den 😉

  Ha en fin fredag!

 10. Svara

  Minton

  14 januari 2022

  Fy för ishalka. Kula att du också köpt boken. Jag tycker det är roligt att besvara frågorna och man får tänka till ibland. Det var en fråga om accessoarer då letade jag upp mina smycken som låg i en låda och kanske dags att pynta tanden lite.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Oh, jag svarade att jag inga använder på den frågan. Sen ändrade jag mig lite och kallade mina tubs för accessoarer! Du vet, såna där långa tubhalsdukar som man viker ihop o trär över huvudet, har säkert tjugo ! Mina smycken är en sorglig skara för ingen använder dem…provade ett par örhängen men det kändes jättekonstigt, hihi
   Lördagskramar

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 januari 2022

  Tänk att det var så vintervackert för bara någon dag sedan. Det går undan ibland och vi får väl hoppas att vintern gör ett återtåg lika snabbt. Härliga bilder. Det är säkert halt här också men idag har jag stannat inne och sluppit stormbyarna och snön så jag vet inte riktigt hur det ser ut på gångbanorna.
  Jag skulle också tycka att det vore jättekul med en sådan bok om jag hade lite mer disciplin. Men jag vet med mig att jag tröttnar efter några dagar och sedan blir boken bara liggandes och ger mig skuldkänslor. Du och Anki har säkert mycket mer lust och energi att lägga på dagliga frågor 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Jag får inte skuldkänslor så lätt, jag vet att jag slarvar, men tänker att det är så skoj att titta bakåt på vad man skrivit. Och vad man svarat på samma fråga flera år…för det lär ju variera. Vi får se hur det går, en hundring tyckte jag den var värd. Halkan håller i sig dessvärre, jag har jätteont i slutryggen och höfterna då jag spänner kroppen hela tiden vi är ute. Men det måste ju ändå ta slut nån gång…
   Hoppas du får en skön lördagskväll. Jag kilade in på affären för att hitta något att tugga på ikväll med klent resultat. Det får väl bli lite ost och kex. Kram från pörtet

 12. Svara

  Kicki

  14 januari 2022

  Så fina de är dina sidensvansar. Har inte sett en enda här.
  Jag skriver ju dagbok, men den som ska gälla i 5 år började jag bara lite på förra året, sen blev det inget mer där. Men en för varje år skriver jag i dagligen, förutom bloggen då.
  Ha en skön helg!
  Kram

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Jag har ju hört att du skriver dagbok. Hur den skiljer sig från bloggen vet jag inte, men den kan ju vara mycket mer personlig. En “riktig” dagbok har jag inte skrivit alls som vuxen. Jag tycker jag tappar ord och har svårt att finna rätta orden när jag ska skriva något nuförtiden, det skrämmer mig. Vet inte om det är mitt täppta halskärl som orsakar något i huvudet eller om det är begynnande demens. Inget låter särskilt lockande. Jag behåller sidensvansarna ett tag till…
   Kramen

 13. Svara

  LillaSyster

  14 januari 2022

  Wow så många Sidensvansar du har – bra jobbat med kameran.
  Jo häst/bocken har nog sett sina bästa dagar. Oj vad ni är ambitiösa med 5års böcker…..jag fick någon sådan dagbok en gång för typ hundra år sedan och nej jag har inte fyllt den, långt därifrån. Här har det blåst storm natten till idag och ovädret har fortsatt hela dagen, jag körde slalom med bilen då jag skulle ut på landet och köpa ägg av allt som blåst ner.
  Nu har jag svenskmark under fötterna igen – nu kanske det blir lite mer ordning på kommenterandet, det är inte lätt då man bara har tillgång till telefonen. Önskar dig en skön kväll och en trevlig helg!

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Jag har då inte märkt någon skillnad hur du har kommenterat jämfört med när du är hemma! tycker du varit väldigt ambitiös som både ser till att bloggen lever även om de är förprogrammerat, och även att du håller kontakten med bloggkompisarna. Tror inte jag skulle göra det om jag var på resande fot. Då har jag fullt upp med att skapa minnen, att upptäcka nytt och att fota förstås…få se om det blir några fler resor…
   Försöker locka dottern på en kryssning i sommar, men vem vet hur världsläget är då…
   Lördagskram

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 januari 2022

  skriva i kalender och dagbok förstärker minnet

  • Svara

   Paula

   15 januari 2022

   Då borde jag ha ett gott minne vilket jag inte har, men det har nog andra orsaker med en hjärna som är skadad. Glad så länge man hittar hem…Trevlig lördagskväll

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 119
 • 596
 • 1 636 063
 • 5 093
 • 65 655
Sök här