Bloggen

En senil och manisk plockare..

Av
den
25 juni 2015

Alltså, nu får jag rodnande erkänna att jag verkligen håller på att bli senil.
Igår glömde jag bort att läsa lokaltidningen!
Hur sjutton lyckas man med det?
Jo, jag läser den på nätet och den är ju inte det enda jag läser på mornarna…
Snarare tillbringar jag ett par timmar framför datorn varje morgon för att uppdatera mig..
börjar med mailen, min hemsida, sportsidor på finska YLE, SVT, Expressen, Facebook ….
och sen…
tadaa, dags för Dalarnars Tidningar!
Inte konstigt då att jag kom iväg till hönsen ovanligt tidigt!

0624c

På väg till hönsen passerar jag en av hästhagarna, visst är det synd om kusarna som får tillbringa tiden bland gräs och grönska i solen…

0620m

Blinka har snabbt kommit in i rutinerna, hon stannar utanför då jag går och öppnar upp för hönsen och matar dem och kaninerna

Men nu kommer nästa bekännelse, jag har blivit en driven samlare av allt som kaninerna äter, maskrosor, gökärt, hallonblad, klöver, jag kan inte se en växt utan att se se en hungrig kanin framför ögonen!

Jag liksom en del väninnor som också är svampfrälsta säger att dom inte kan sluta plocka svamp, och det kan inte jag heller,
men, jag trodde inte jag kunde överföra den känslan även till kaninmat!

Inte nog med det, jag rotar runt och letar efter godsaker hemma i kyl och skafferi till hönsen också…
Snart gräver jag väl efter mask med spade åt dem…

0619b

Titta så underbart fint kaprifolen växer hos grannen, och doften är helt underbar!

0620a

Hittade granntjejen mitt i spenaten härom dagen, hon ser inte alltför lessen ut..

0620c

Vår egen “hönsviskare” i farten, här har vi loppkontroll på gång!

0620d

Är man kyckling och en vecka gammal då äter man massor, och en bit rödlök smakar fint!

Men, det finns en orm även i vårt paradis..

0618a

Ja, jag menar på riktigt!
Denna fann jag utanför min farstubro!
Nu överdriver jag dock aningens, den är förstorad så det räcker, i verkligheten var det en äsping, en ormunge, inte mer än kanske 10 cm lång och dessutom stendöd för den hade blivit överkörd!
Men, sedan förra året vet vi att vi har orm här, och finns det en unge så finns det antagligen fler, och en mamma också…så visst ska man vara på sin vakt!

Idag står lakanstvätt på schemat, men jag saknar en torkvinda så det blir tyvärr torktumlaren som får jobba.
Kanske lika bra det förresten, tyckte väderprognosen siade om flera skurar framöver…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Menageriet

  25 juni 2015

  Vi har ungefär samma rutiner på morgonen, fast jag läser bara en papperstidning och den kommer bara en gång i veckan. Dessutom har jag inga höns eller kaniner. Men visst är det konstigt det där, att man får ögon bara för det som är aktuellt för stunden. Du har m.a.o. ögon känsliga för grönt, just nu? Det är kanske det som kallas tunnelseende? 😀
  Så härligt för hästar och andra djur att få vara ute i solen! Men den där ormen, om än liten och död, bådar inte gott? :thumbsdown:
  Visst doftar Kaprifolen gott? Det ser ut som en äkta Kaprifol också? Kaprifolen är ju Bohusläns landskapsblomma och här växer den vilt. Den och Nyponrosen och vackra är dom dom båda två.
  Ha det nu så gott och kram! 🙂

 2. Svara

  Malin

  25 juni 2015

  Dig hade man velat ha som kaninskötare :kiss:

  Men huu för ormar.. har du föresten sett youtubeklippet där en kanin försvarar sina ungar mot en orm? (den har varit i farten nu)

  Kram

 3. Svara

  Rantamor på näthinnan

  25 juni 2015

  Så trevligt med hönorna, då har du juh frukostäggen kirrade.
  Och kaniner, kom att tänka på alla dom otroligt många kaniner som skuttade omkring på Gotland
  när vi var där.

  Ha fortsatt bra sommar i ditt paradis.

  Tjingelingen från Rantamor.

 4. Svara

  Nilla

  25 juni 2015

  Vilken hängiven kaninskötare du är, trots att de biter dig 😉 Härliga bilder överlag….men se ormar, nej de gillar jag inte. Jag har inte sett några uppe på landet, än…peppar, peppar. Och hoppas att jag slipper se dem, hua. Ha det gott. Kram

 5. Svara

  Nette Cecilia

  25 juni 2015

  :yawn: vi har inte fått tidningen på 2 dagar det lär vara ny utdelare men idag fick vi 3 ,så jag borde hinna läsa dom ikväll .Kaprifolen blommar lkiadant här ,kram Nette

 6. Svara

  Eva

  25 juni 2015

  Hejsan, jisses vad mycket du läser på morgonen, jag läser inte ens helften för jag tycker att det inte finns några bra nyheter. Så det händer ibland att jag läser gamla nyheter, det blir som nya ändå, *fniss*
  Äsch vad jag svamlar, hihihi . . .
  Jag skrattade högt när jag läste om att du är en samlare till kaniner och höns. Där känner jag igen mig,
  kanin har vi inte nu (dottern hade förr) då samlade man grönt hela tiden helt tanklöst . . . .
  Även till hönorna letar jag i skåpen hemma, någon gammal brödbit m.m. kul att ge dem när vi sitter ute och de tar ur handen på oss. Jo du vi till och med gräver efter mask till dem, ha ha ha . . . .
  Ja när jag gräver i landen kommer de fram och undrar om det finns några kakor där, nej icke bara mask,
  säger jag. Tack tack det tar vi gärna kacklar pullorna, ja de är verkligen roliga de där djuren.
  Blinka skuttar också runt som en kanin i det gröna, hi hi hi . . . . hon är för gullig. :kiss:
  Alla bilder är fina utom den sista, den vill jag inte se på, usch ! Se inte upp ! Se ner ! *fniss*

  Må så gott kram/ Eva

 7. Svara

  eva

  25 juni 2015

  Tack för kommentaren. Mina föräldrar kom till Sverige 1945.
  Jag född 1948. – min syster Irma 1950 – död 2004.
  Mor satt i arbets läger i Rawensbruck, far i Oraningburg
  De var inte judar. Mor dog 1961 — Far dog 1971.
  Moster Irena kom till Sverige för att ta hand om oss.
  Hon blev senare svensk medborgare. Dog 2001.
  Våran Släkt fanns i polen vi har alltid haft bra Kontakt.
  Jag har en kusin som gifte sig i Sverige, han och jag flög till Warszawa från Malmö. Hans syster Therese är sjuklig.
  vi blir äldre och dör ut. Så är livet

 8. Svara

  Pernilla

  26 juni 2015

  Men fy på dej! Du får inte avsluta ett inlägg på det viset. Hua!
  Usch, avskyr orm. De är oberäknelig och konstiga.
  Jasså, du har missat Cocko. Han har varit med på bloggen men visst ska ta med honom snart igen. Hoppas på att han ska få flytta ut i uteburen snart. Men det är ju så kallt och han är inte van vid kylan och dessutom gammal. Måste spara lite på den sötnosen.
  /P

 9. Svara

  Gunnel

  26 juni 2015

  Vad glad jag blir när jag läser hur förvirrad du är. Så känner jag mig med allt som oftast och då är vi i varje fall två. Kaninerna måste älska dig…de kan bara sitta still i gröngräset och beställa som på en restaurang. Den där ormen fick mig till att vakna till ordentligt! Hade jag hittat en sån utanför min dörr hade jag nog inte gått ut mer. Kram

 10. Svara

  Klimakteriehäxan

  26 juni 2015

  Usch ett sånt inlägg! Ja alltså – det var trevligt ända fram till sista bilden, på den lilla feta huggormen … jag är itutad att just äspingar är de giftigaste. Fridlysning? Glöm det, säger jag. Ha ihjäl dom, snabbt och effektivt!

 11. Svara

  "LillaSyster"

  26 juni 2015

  Oj då, glömma att läsa tidningen…. troligen hade det inte hänt så mycket.
  Så du missade säkert inget viktigt.
  Viktigare att gå ut och plocka mat och mata djuren :love:
  Så underbart härligt det ser ut hos dig!
  Jag har varit ute en stund nu i em och bundit upp lite ärtplantor, men det
  växer dåligt – det behövs värme!!! Kul att dina börjat att komma upp också.
  Ha en skön fredag! Kram

 12. Svara

  Raija

  27 juni 2015

  Det är mysigt att komma in i din blogg och se alla gulliga djur du har här. Gillar alla sorter och speciellt hönsen, för jag har inga såna omkring mig längre och saknar dem.

  Det är dags att vara lite försiktig, för inte så kul att stöta på en huggorm.

 13. Svara

  Gun

  27 juni 2015

  Nog får man den där riktiga landet-känslan när man ser dina foton och läser din blogg, låter lungt , skönt och avspänt, förutom kaninbettet då förstås, en sån liten illbatting, som biter den som ger honom godsaker, otacksam liten gynnare..

 14. Svara

  Mias Mix

  30 juni 2015

  Så mysigt med alla djuren! Ja inteormen förstås!!! Äspingar är väl extra giftiga? Och fy sjutton för alla knott du visar i andra inlägget! Här har vi massor av myggor, blir anfallen varje dag jag är ute och rider…
  Första kantarellerna är här och jag känner igen den där maniska känslan att man bara måste plocka. Jag plockar o plockar, ändå äter jag inte ens kantareller själv 🙂 Smultron har vi mängder av och det äter jag gärna 🙂
  Ha det bra!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 110
 • 138
 • 1 654 186
 • 5 124
 • 66 092
Sök här