Bloggen

Efter regn kommer…

Av
den
28 juni 2015

0627b

Helt oväntat och plötsligt öppnade sig himlen igår, och regnet fullkomligt vräkte ner. En god stund höll det på och Åskar dundrade ganska försynt men ändock i bakgrunden..

0627c

“efter regn kommer sol” sägs det, och visst stämmer det, men här i min gröna djungel är det snarare “efter regn kommer knotten”!
Hela luften fylldes av insekter, det var nästan så jag inte ville dra andan med risk för att få in hundratals mygg i lungorna!
Turligt nog var dom inte på stickhumör, mera på svärmhumör, så jag hann undan..

Annars är det lugna gatan i pörtet, i fredags åkte jag till stan för en nypa stadsluft så man inte helt isolerar sig 😀 och idag kör hundratals cyklister förbi i årets upplaga av cykelloppet Bianchi.
Tur med vädret har de sannerligen för solen skiner och jag undrar om inte detta blir sommarens hittills varmaste dag!
Blinka hade fått en fästing mitt på huvudet och exmaken och jag fick kämpa hårt för att få bort den.
Min jycke är ju inte den som sitter snällt och stilla medan man plockar, hon blir tvärtom totalt rabiat och så liten hon är så lyckas inte Hasse hålla henne stilla i knäet!
Efter första försöket insåg vi snabbt att det behövs munkorg (!) på min monsterhund, och sedan tryckte Hasse brutalt ner henne medan jag lyckades knipa den ytterst lilla fästingrackarn.
När fästingar hamnar på huvud, ansikte eller hals får dom ju knappt något blod och då växer dom inte till en hanterlig storlek…
Under tiden försökte självklart syrran Candie komma till undsättning vilket inte förbättrade oddsen..
När proceduren var avklarad öppnade jag ytterdörren och en adrenalinstinn Blinka kutade runt på gräsmattan en bra stund med syrran hängande i hasorna!

Ja jisses, idag ska nya droppar på, så vi slipper alltför många ingrepp på den lilla stackaren..

0624b

Jag kunde inte låga bli att fota en fantastisk rhododendronbuske nere på byn härom dagen. Det mesta i naturen verkar blomma vackrare, mer och längre än någonsin.
Jag plockade in en bukett vita syrener igår, de hade knappt slagit ut…

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  28 juni 2015

  Du får köra handdukstricket på Blinka då ni ska plocka fästingar. (Du sveper en handduk om henne, så går det lättare att hålla henne på plats) Tog en på Busans hals igår och det är inte lätt att se de otäcka krypen i den pälsen. Hon brukar heller inte vilja vara stilla på andras villkor, men hon verkar ha sett hur jag gör med Elvis. Man får snällt ligga i Mattes knä på de mest udda sätt tills fästingen är borta. Kommer det bara lite mer värme så slipper vi väl de otäckingarna. Kram

 2. Svara

  Menageriet

  28 juni 2015

  😡 Det är tur att fästingarna inte kommer i såna svärmar som Du fotar!
  Tycker att dom blåser upp sig var dom än sitter, men vi ser dom väl snabbare runt huvudet?
  Har Ni provat att mata henne med godis? Inte en bit då och då, utan hela tiden? Köp en tub leverpastej som hon kan slicka på. Bara ett litet tips av de mängder Du troligtvis kommer att få här. 😀
  Du är suverän som fotograf, som vanligt! Fina bilder! :thumbsup:
  Efter regn kommer solsken, ja och det är visst på väg. Det vete 17 om jag gillar värmen bättre än regnet? :tunga:
  Tänk om det kunde vara lagom någon gång?
  Ha det så gott i alla fall och kram! 🙂

 3. Svara

  Synnøve

  28 juni 2015

  Goderafton i pörtet.
  Regn och knott.. ja nog har det varit mycket av bägge delar den här sommaren. Men så är det när det är den nordiska sommaren. Det är skönt ändå tycker jag.
  Förutom fästingar då förstås.

  Här ska jag försöka låta bli att peta tand med tunga. En tand sprack från toppen och ner idag…. En framtand. Hur lycklig är jag på en skala… men får se det positva då.. har inte ont… ÄNNU….
  KRAM från nabolandet.

 4. Svara

  Raili Syvänen

  29 juni 2015

  Hej Paula! Det var ett tag sedan. Är inne på din blogg då och då… för några år sedan recenserade du en bok här på bloggen som hette En tur med Cadillac, nu skulle jag vilja viska i ditt öra att det nu finns en fortsättning som heter. Hallonkyssar i en svart Mercedes. En sån här regnig sommar kanske lockar till läsning… Allt gott!/Raiili

 5. Svara

  Malin

  29 juni 2015

  Här har inte sommaren kommit på gång på allvar än heller.

  Igår fick vi lite försmak, men idag är det mulet och regnet kommer nog när som helst.

  Det verkar verkligen bli en insektssommar i år 🙁 usch fy och blä

  Tack och lov är det inte så mycket fästingar här än, men en och annan har dock börjat hitta hit också.

  Kram

 6. Svara

  Herr Nilssons Fru

  29 juni 2015

  I söder har jag inte sett några knott, o regnet har upphört och värmen är här, jag håller i den hårt och runt solen har jag lagt stopp så att molnen inte kommer för och täcker den. Fästingar är ett otyg, när jag blev biten av en för lite sedan (den första i livet) så sökte jag bilder på nätet och fick upp en hund som säkerligen hade 1000 fästingar runt halsen – fy farao, den bilden sitter kvar. Stackars hund, måste varit en vildhund för inte fasen låter människor fästingar vara så där på sina djur. Vi har halsband på våra o de funkar kanon. Tack o lov.

  Ja även små hundar kan bli stora o ilskna 🙂 tur ni fick bort den varjefall.

  Kramiz

 7. Svara

  Helen

  29 juni 2015

  Halloj… du får titta på SVT1 kl.20 i morgon… Allsång på Skansen, Mums Måns ska uppträda 🙂 kram

 8. Svara

  Andra året i Hjo

  29 juni 2015

  Fästingarna är ett otyg. Vi köpte ett bärnstenshalsband till Hjo-Hjo, men nog får jag plocka fästingar ändå. Vi får nog köpa annat. Förslag?

 9. Svara

  Nilla

  30 juni 2015

  Vilken makalös Rhododendron. Men så mycket knott, fy. Men jag har ju läst att det ska bli ett riktigt myggår i år. Ja vi får väl se hur det blir uppe hos oss. I midsomras var det ingen fara i alla fall.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 279
 • 380
 • 1 635 150
 • 5 092
 • 65 627
Sök här