Bloggen

En vänskapens dag

Av
den
14 februari 2009

Tack för alla goa snälla rara kommentarer till mitt förra inlägg om Piano. Det är så skönt att få medkänsla när man sörjer en förlorad vän.

Det är Alla Hjärtans Dag idag

Tack söta Britten för hälsningen!

Jag gillar lika lite den kommersiella Valentindagen som farsdag eller morsdag. När den speciella dagen innebär krav från omgivningen att komma ihåg, att uppvakta, att köpa något, bjuda ut någon eller på annat sätt, oftast ekonomiskt, minnas en speciell person.
Desto mer gillar jag Vänskapens dag, som jag väljer att kalla den, om man bara ser till syftet, att hylla vänskap och kärlek mellan människor!
Det ska inte behöva kosta pengar, det ska kännas ärligt och uppriktigt, och jag vill dela den känslan idag med alla mina kompisar här på nätet!
Ni betyder jättemycket för mig.
Tack för att ni finns och förgyller min tillvaro!

Solen strålar så det svider i vinterförmörkade ögon, även genom frostiga fönsterrutor!

Går runt i lägenheten och knäpper bilder från alla väderstreck!

Det är lika förtrollande vackert från alla håll! Och kallt, minus 17!

Synd och skam till sägandes hinner jag ju inte ut!!!

Inte ens fastän jag ställt klockan på väckning 08.00 på lördagmorgon!

Ja ni som känner mig vet ju varför, vintersport från morgon till sen eftermiddag…
Ett spännande andra åk i damernas slalom väntar, liksom längdskidåkning. Inga medaljer i skidskytteVM-s första damtävling, men det finns många fler tävlingar att se fram emot

Nu hoppas jag att ni alla får en underbar helg med mycket sol och mys!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  14 februari 2009

  Jag gillar inte heller den kommersiella sidan av såna här dagar, men man kan passa på att visa vänskap och omtanke istället.

  Vi har lika kallt som er, men vi har mulet idag.

  KRAM

 2. Svara

  Lallis

  14 februari 2009

  Härliga vinterblder.:)
  Ha en riktigt fin alla hjärtans dag idag, Paula.
  kram Lallis

 3. Svara

  Famos/Menageriet

  14 februari 2009

  Håller helt med Dig att det räcker med att visa att man tycker om varandra.
  Ett telefonsamtal eller en kram är säkert mer uppskattat än rosor och choklad.
  Fast jag hade ju velat ha både rosor och choklad, förstås! 😀
  Det vill jag ju ha de andra 364 dagarna på året också.
  Vad härligt det ser ut uppe hos Er!
  Blir Du inte inspirerad att sätta på Dig skidorna nu, när Du har sett på all skidåkning på TV?
  Mina skidor står i tryggt förvar i stallet, trots snö. Jag kan ju alltid skylla på att det är för lite av den varan här hos oss. :angel:
  Ha det nu så gott i helgen med mycket kärlek, blommor och choklad!

 4. Svara

  Lissen

  14 februari 2009

  En sådan här dag är det bra om man kanske är lite omtänksam mot sina medmänniskor! Det finns ju så mycket ensamhet.
  Härliga bilder av vintern. Här skiner solen idag och det är inte kallt, klart njutbart.

  Förstår att du är ledsen över katten. Skickar en tröstekram!

  Ha en trevlig alla hjärtans dag!

 5. Svara

  Eva-Lena

  14 februari 2009

  Hej Paula!

  Jag är så ledsen för din skull att er älskade katt gått bort. Jag har inte i vuxen ålder mist ett djur, men bävar för den dag det kommer att hända vår Smilla.

  Precis som du tycker jag inte om all kommersialism runt alla “dagar”. Vi i Sverige börjar anamma USA:s normer där. Vi har i min familj bestämt att INTE köpa något till varandra i dag. Man kan visa sin kärlek till sina älskade medmänniskor andra (alla) dagar i stället. Inte alltid man lyckas med det men…

  Så vackert ni bor, rena idyllen runt om. Vi har också en vacker vy från vår ena sida, där har vi Gävles gamla högskola som ser ut som ett engelskt slott, och snön gnistrade så vit i solskenet i dag. Själv gnistrar jag inget alls, har i princip inte klivit ur sängen på flera dagar. Jag är helt out of order både fysiskt och psykiskt. Nu ska vi i a f titta på hockeyn och heja fram vårt älskade Brynäs. Hoppas på samma framgång som för vissa av våra skidåkare!

  Ha det gott och KRAM från Gävle!

 6. Svara

  annette

  14 februari 2009

  Är inte heller mycket för sådana här dagar, tycker om att visa att jag tycker om människor alla dagar på året.
  Så tragiskt med Piano,men skönt att Ni fann henne så Ni inte bhävde fundera över vad som hänt!
  Om Ni åker till S;t Anna så måste Ni besöka Söderköping, är en lite söt stad.
  Ha en skön kväll!
  annette

 7. Svara

  Gunnel

  14 februari 2009

  Jag läste om lilla Piano först nu och mina ögon är fyllda till bredden. Så fint och så starkt du har beskrivit henne. Hon har, som du skriver, fått leva ett riktigt kattliv. En liten rolig individ verkar hon ha varit.

  Kramar dig ömt

 8. Svara

  Ingegerd

  14 februari 2009

  Nej just det, jag känner lite motstånd mot det kommersiella som utnyttjar folks samveten el ngt sådant.
  För många måsten! Aha, Du hinner inte ut pga TV-sporten! Underbara vyer ni har från bostaden! Hjärtekram!

 9. Svara

  elisabeth

  14 februari 2009

  Spontant när jag läser dagens inlägg av dig – TACK SJÄLV PAULA ATT DU FINNS – och allt DU DELAR med dig av ! och det är inte lite det. Du har så lätt att ta foton, få till text och det finns en känsla med uppriktighet i det du förmedlar, du har din stil på dina inlägg och det liksom följer en röd tråd och blir därför bra och intressant. Kommer tänka på dig i dina svåra dagar som du får dras med, det är så orättvist vara en djurvän, särskilt med katt/hund det är alltför mycket vi djurvänner måste få gånger av sorg för att vi just väljer dom som våra vänner……. snyft.
  kram elisabeth

 10. Svara

  Caroline

  15 februari 2009

  Jösses, vilken härligt snöig vy du har utanför lägenheten!

  Och jag håller med dig om att man ska ha en Vänskapens dag istället, det är mycket trevligare!

  /Caroline

 11. Svara

  saija

  15 februari 2009

  Morron mamsen!

  Du har en award att hämta på min sida. Ja jag vet att jag är dryg!

  Nu ska vi ut i solen! Puss

 12. Svara

  lelu

  15 februari 2009

  Dagen som i går är Var/ ett stort hjärta , fylldes med råge av alla runt mig.Vi hade Spark tävling under mörkaste stjärnhimmeln , det var Hjärta det , förutom ruskigt roligt.Du fprtsätter frappera med ljuva vinterbilder// lelu

 13. Svara

  Margareta

  15 februari 2009

  Åh så fina vinterbilder..! För mig som bor i Varberg, alldeles vid havet är det inte ofta vi har snö!! Men vi har så klart fina sandstränder på sommaren, o underbara bad..Kram

 14. Svara

  aw

  15 februari 2009

  Jag skulle då behöva lite av erat skidintresse för då hade man alltid nåt å se på tv. Dom är då inte måttliga med skidor i alla de valörer å för en sån som mig som inte är så intresserad så blir det närmast ett irritationsmomnent.
  /aw som just nu helst skulle vilja se en massa trädgårdsprogram.

 15. Svara

  Kaprifol

  15 februari 2009

  Så härligt snöigt du har det! Hos mig är det bara is och slask just nu. Ha det fint!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 159
 • 505
 • 1 628 913
 • 5 076
 • 65 457
Sök här