Bloggen

Energitjuvar i farten

Av
den
25 maj 2015

julklapp

Vad händer? Vart tog energin vägen?
Jag skulle helst gå undan och gömma mig från världen ett tag..

0525g

Allt medan naturen klär sig i sin skiraste vackra gröna kostym så känner jag mig helt ur slag, som om den suger musten ur mig istället för att tillföra välbehövlig energi..

0525c

Går här vankelmodig och inspekterar mina små soldater som sträcker sina nackar mot ljuset och längtar till doften som slår det mesta i blomvärlden.

0525b

Plockar lite vackert ogräs att äta, det brukar alltid fungera bra med mat när jag är deppig..

0525f

..här har jag tillagat en nässelstuvning till min varmrökta lax inhandlad i byns nya Ostkõja!

hungrig

Nyårslöfte? Lite sent påtänkt, så länge det bara serveras nyttigheter får jag väl hållas…

På tal om det så är det nu dags för en senkommen middag, jag hoppas jag piggar på mig och kan leverera något lite mer inspirerande inlägg vad det lider…

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  25 maj 2015

  Aaaa du har drabbats av vårtröttheten.
  En riktig energitjuv, men du vila dig i form!
  Det går över :thumbsup:
  Kram kram

 2. Svara

  Eva-Lena

  25 maj 2015

  Kära Paula! Du är inte ensam som du vet, men det hjälper föga vet jag också. Du är ju i alla fall supernyttig och stoppar i dig vettiga saker, jag äter choklad, glass och annat onyttigt när jag deppar. Det är bra på TV i kväll, och i morgon är nog vädret vackrare, ta då en promenad och köp en glass tänkte jag säga (men du gillar väl inte det) köp några morötter och dela med dig till dina fyrfota kompisar i hagen kanske.

  KRAM och medlidande från Eva-Lena

 3. Svara

  Ninni

  25 maj 2015

  Ja det är inte alla som spritter av liv bara för att det är vår. Själv har jag haft ett elände med kroppen p.g.a allt blåsande och det blir jag inte munter av och inte orkar jag med att göra nåt heller. Och jag vet att det är många som känner ungefär som du – att energin har försvunnit. Trots att det grönskar och livet borde vara på topp.
  Jag hoppas livsandarna kommer tillbaka till dig snart och att du får energi.
  Må ju säga att jag är så imponerad av vad du lägger ner tid på din nyttiga mat. Jag lagar oftast mat bara för att vi ska ha nåt att stoppa i huvet och slippa vara hungrig. Har ingen fantasi vad gäller maten och den fantasin har varit borta lääänge och jag verkar inte hitta igen den heller.
  Kram på dig!

 4. Svara

  Gunnel

  25 maj 2015

  Det är inte så himla lätt och äta nyttigt alltid. Ibland blir jag så godissugen att jag nästan klättrar på väggarna. Då är det tur att jag inte har en godisbutik i närheten, för den hade jag länsat. Energin dyker säkert upp endera dagen ska du se. Kram

 5. Svara

  kram

  25 maj 2015

  Kram…I know The feeling

 6. Svara

  Ruth

  25 maj 2015

  Dessa huvor ser ut att tillhöra utomjordingar, men är nog väldigt bra om man vill bort från stoj och ljus, skulle aldrig sätta på mig en sådan.

  Nu är det grönska på riktigt ute, jag har klippt hundarnas gräsmatta för 4:e gången i dag.

  Ser så gott ut det du har lagt upp på tallrikarna, jag plockar inget i naturen för att äta, jag kan ju dö 🙂 kan ingen grönska som jag vågar testa.

  Du undrade varför jag tvättar ylle med hundschampo ? Vanligt tvettmedel förstör fibrerna i ullen, och sköljmedel för kläder skall inte användas, men djurtvätt är ok, det har inte samma PH-värde som det vi tvättar kläder med och jag sköljer alltid ur det som är ny-stickat.

  Snart juni och ingen direkt värme ännu, det har varit så blåsigt och regnigt, bara tristväder.
  Nu skall jag uppsöka sängen och vänta på John Blund, tror han kommer snabbt.
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

 7. Svara

  TjockMorsan

  26 maj 2015

  Man kan ju inte vara på topp jämt! Och det omväxlande vädret kan ju göra vem som helst urlakad. Njut du av dina nyttigheter som du hämtat i naturen, så kommer nog energin till rätta snart igen? Annars får du nog uppsöka någon medicin man/kvinna eller klok gubbe/gumma och be om hjälp.
  Är rätt energilös jag med eller så är jag bara handfallen över alla dessa måsten i mitt liv just nu? Det är tur det finns kaffe att pigga upp sig med. :coffee:
  Ha det gott i Pörtet goa Paula.
  KramKram! :love:

 8. Svara

  Eva

  26 maj 2015

  Hej igen Paula, igen för jag skrev en lång kommentar till dig, sen försvann den och jag blev så jäkla besviken och trött, precis som den där energitjuven. Äsch man tappar sugen att börja om . . .det blir ju inte detsamma.
  Tack rara roliga finnkäring för att du ‘läxade upp mig’ i din kommentar till mig, hi hi hi . . . . .
  Jodå jag har skrattat gott, du är en riktig ‘jätte kul typ’, tycker jag, *fniss*
  Sen lider jag med dig . . . alla dessa krämpor är jobbiga att ha att dribbla med, förstår att det kan bli deppigheter,
  det är inte så konstigt. men jag tycker du är modig och glad som orkar, vad har man att välja på . . . .
  Jag har några krämpor oxå därför kan jag inte lägga mig på knä, jodå kan är inte ordet, men efteråt vill jag inte uppleva. Jag har då atros i bägge knäna, mest i högra knäet och en ‘backersysta’ där, inte kul men så är läget.
  Utslitningar lider många människor av. Det värsta kan bli efteråt när man legat på knä, det vill jag inte uppleva igen. I höstas i november hände något med knäet, om det hoppade ur led eller nåt, kunde inte stiga ner på benet det gjorde fruktandsvert ont och hoppade på kryckor i ca två veckor. Det vill jag inte utsätta mitt knä för fler gånger
  Så jag ta det lugnt, men jag gräver ändå och Rolf får ta upp det jag grävt för jag har även fått ont i ischiasnerven, den kan komma precis när den vill utan förvarning. jag behöver inte ens göra något speciellt för att ‘den’ ska göra sig påmind. Pajar den blir även det ett helvete, jag vet har varit med förr, hi hi . . . .
  Men inte ska man ligga på sofflocket och rulla tummarna, det är inte heller nyttigt eller kul.
  Så man gör så gott man kan, lite i taget och sen får man vara glad att det inte är värre.
  Just nu känns allt prima och då måste man vara glad och ta till vara på kroppens välbefinnande.
  Samtidigt är man lite rädd att inte göra en dum ‘grej’ så jävelskapet’ börjar igen, men livet ska levas eller hur ?!
  Så sköt om dig Paula och tack för goda råd och omtanke till mig, fast du själv behöver den omtanken.
  Sköt om dig kram/ Eva :kiss: :love:

 9. Svara

  Raija

  26 maj 2015

  Visst är det otroligt trist att vara orkeslös och inte ha energi, för det känner jag igen. Jag är också inne i en sån tid just nu. Får anstränga mig att göra något, för jag vill så mycket men orken räcker inte till.

  Du är duktigt och orkar fixa goda och inspirerande maträtter i alla fall :-). Och all god och nyttig mat du äter gör gott för kroppen och knoppen på sikt.

 10. Svara

  Malin

  26 maj 2015

  Jag blir pigg och glad på våren, om än lite stressad över allt som ska göras. Men på hösten blir jag lite låg då jag vet att man har hela långa jobbiga vintern framför sig.

  Hoppas ogräset gav dig bra energi 🙂

 11. Svara

  Mias Mix

  26 maj 2015

  Skickar över lite energi och en stor varm kram!!!

 12. Svara

  Mia

  26 maj 2015

  Kram goa du….det är precis så där jag har känt länge nu,,,därav bloggbristen….även FB har drabbats… :love: :love:

 13. Svara

  Pernilla

  26 maj 2015

  Våren är jobbig. Våra kroppar har ju inte vaknat än och så plötsligt är det ljust hela tiden.
  Hoppas du snart får upp ångan igen.
  /P

 14. Svara

  Christina

  26 maj 2015

  Ja, du vad ska man säga. Uttråkad känner jag inte igen däremot stressad och antydan till att tröstäta något som förhoppningsvis gör mig piggare 😉

  Ha det fint!
  Christina

 15. Svara

  Titti Melender

  27 maj 2015

  En granne påpekade för mej för länge sedan att nu kommer våren och då blir du så nere… och jag fattade ingenting… men när jag fått tänka efter så är det ju faktiskt så att jag blir vårdepp istället för höstdepp… känns udda men jag har förstått att många funkar så. Kram!

 16. Svara

  Kicki

  28 maj 2015

  Hoppas att energin återkommer, det brukar den ju göra. Jag känner också igen det där när benen är blytunga och alla måsten bara känns “nej inte nu”.

  Nu är det dessvärre ryggen som mest sätter stopp, för jag vill verkligen vara ute och rensa och göra fint, men det vill inte ryggen.
  Kramen/Kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 383
 • 559
 • 1 651 815
 • 5 116
 • 65 967
Sök här