Efit (Ett Foto I Timmen)

Ett foto i timmen 23/9

Av
den
24 september 2006

En höstfixardag på tomten


Vi sover läänge, klockan är elva när vi tittar ut!


Kl 12 åker vi till butiken för att hämta en bukett som vi uppvaktar vår 70-åriga granne med


Kl 13 hänger jag ut tvätten, fint torkväder!


Kl 14 Beundrar gubbens grenkapning för att kunna klippa gräset under träden med åkgräsklipparen


Kl 16 Nu har jag gjort en dödssynd! Jag har hängt upp nya gardiner utan att putsa fönstren….


Kl 17 har vi börjat grilla. Larissa smyglägger sig bakom knuten o andas in grilldofterna


Kl 18 Precis när solen går ner bakom trädtopparna sitter vi ute o njuter av maten


Kl 19 Gubben har lagt upp ett mindre vedförråd ute i farstun, nu börjar nätterna bli kyliga!


Kl 20 smyger vi ut i mörkret för att titta vad vår hyresvärd pysslat med i bastun hela dagen…jo då det går framåt, nya gipsskivor på väggarna och bröstpanel på g…
Sen återstod bara slötittande framför teven.
Natti för denna gången!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  24 september 2006

  Du är förlåten denna syndiga handling *ler* Funderar på att göra det samma i köket…kanske tar jag insidan.

  Tänk så härligt att kunna sitta ute kl. 18 den 23 september och äta – det har inte varit så här på 100 år var det en som sa till mig – kanske stämmer det.

  Ha en toppenvecka!

 2. Svara

  Anne-Lie

  24 september 2006

  Tack för bildtitten. Det är lika bra att jag skriver till den där EFIT-sidan å säger att jag begär utträde, för jag har aldrig inspiration att fota när man “måste”, åsså tycker jag aldrig att jag gör sånt som skulle kunna intressera andra att se på. Fast jag tycker självklart att alla andras bilder är kanon…
  När eran hyresvärd är klar med eran bastu, så kan du väl skicka hit honom, så får han fortsätta med våran… Vet du föresten vad min karl kallar dig… “Hon som bastar med kaln”…hihi… Tror han längtar efter att våran bastu ska bli färdig, å vem gör inte det…
  Nu ska jag slänga mig i tv:soffan… å se Beck
  /aw

 3. Svara

  Pia

  24 september 2006

  Javisst är det härligt nu och den där tvättbilden är för skön.
  Idag har jag/vi varit på vackra Österlen hela dagen på Äpplemarknad.. Så kalasigt väder och massor av folk.
  Kram

 4. Svara

  Pia (Pimli)

  25 september 2006

  Tvättbilder i efit, ja. Det är det ofta i mina efit-bilder också :). Men visst är det härligt så länge man kan hänga ut den på tork! Sen blir det ställningen framför braskaminen i vardagsrummet. Ser inte precis snyggt ut. Men det är praktiskt, så det får gå.

  /Kram

 5. Svara

  leila

  26 september 2006

  hej på dig. Är här och kolla in dina efitbilder. Gillar dina gardiner skarpt och vad gör det att du inte tvättade fönstren på en gång. Men jag förstår dig, jag är lika dan, ska jag hänga upp nya gardiner så måste jag duchsa blommorna mm mm. Och tvätten går än att hänga ute, skönt även fast jag väntar på snö och längtar. Jag är lite dålig på att hälsa på just nu, har så mycket omkring mig och så lite datortid men jag kommer lite då och då. Jag glömde efit fast Monika påminde mig, shit. Jag är lite snurrig i bollen just nu. Nu ska jag läsa om ditt Finland, kram leila

 6. Svara

  "Ninni"

  29 september 2006

  Visst är det otroligt att kunna sitta ute i bara t-shirt när det är andra halvan på september?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 362
 • 559
 • 1 651 794
 • 5 116
 • 65 967
Sök här