Bloggen

Katten va bra det gick!!

Av
den
22 september 2006

Tack, det gick utmärkt med Piano-flickan igår.
Hon jamade hela vägen (8mil) till veterinären, men det är ju inte så konstigt, hon har aldrig tidigare vare sig suttit i en bur eller åkt bil!


Väl framme blev hon en väldigt tyst kattflicka….bara stirrade storögd på omgivningen


Vad skulle detta föreställa?? Knappast en katt? och för liten för att vara hund?
Det var veterinärens egen lilla Filippa, en 11-veckors chihuahua-fröken! Är jag inte näpen så?


Det tog inte många sekunder förrän Piano hade somnat sött, och nu blir hon rakad på magen.


Nu ligger hon mjukt och behagligt på operationsbordet


Ja då är det bara att försiktigt plocka ut äggstockarna och livmodern. Piano hade så mycket urin i sin blåsa att det var svårt att hitta den lilla livmodern. Stackarn, hade ju inte fått pinka på flera timmar!


Piano vaknade redan på hemvägen, detta kort är taget i morse när hon lika pigg som vanligt ska ut på musjakt! Ser du en viss förebråelse i blicken, haha??

Nu har jag gått i svampstrejk!!!
Jo, nog för att älgflugorna varit jobbiga innan, men nu tar dom nog priset!
Vi tog en promenad idag med jyckarna, på en vanlig grusväg längs byn….
Jag kom hem med två styckna krypande på mig! IIIIKK!!!
Mer än tre träd i en dunge, så tror dom tydligen att det är en skog!
Nu har vi bestämt oss för att vänta tills strax före älgjakten, då är det förhoppningsvis också svalare så man inte smälter bort till en pöl när man går med sjalar o luvor på sig…

Idag har vi smaskat på färska rödbetor, nykokta med citronsmör! Mums!
Tänkte be om lite hjälp också, har en buske på tomten som jag inte känner igen…


Såhär såg den ut när den blommade i juni


Och så här vackra är dom röda bären nu! Men vad är det för buske??
I morgon är det Efit-dag, en liten påminnelse kanske är på sin plats…
Ha en skön o avkopplande helg i det vackra vädret!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Anne-Lie

  22 september 2006

  Tack för repotaget… nu vet jag hur dom kastrerar en hona, operation… får man fråga vad det kostade?

  Härliga naturbilder för en om håller på att frysa bort i +5 grader.
  God kväll/aw med Jägermeister i strupen.

 2. Svara

  Anne-Lie

  22 september 2006

  Ops, jag tror vi skrev om varandra…hihi… å vet from nu även vad det kostade…tack.
  Tror att min största panik när det gäller kylan, är de båtar jag måste malla innan vintern… brrrr. Förra året gjorde jag den sista båten i månadskiftet sept/okt å då var det riktigt kallt… blev sjuk på kuppen å tänker inte göra om det misstaget. Om det blir väder närmsta dagarna så kör jag igenom rubbet som är kvar… sen ska jag söka jobb på dagis…
  Ang. lärksopparna så har dom inte blivit plockade, det har ju spöregnat varenda dag… å idag har jag inte haft tid… men som tröst så kommer dom nog tillbaka nästa år…. tack för recepten, dom sparar jag.
  /aw, nu kompleterat med en cola/finlandia 🙂

 3. Svara

  Pia

  22 september 2006

  Men du va bra det där och du fotade friskt hela operationen.. Ducktig flicka den däringa Piano (kul namn.. jag vet har sagt det förr).
  tack för du delar med dej av ditt underbara “naturliga” liv.
  Här vilar då ingen bloggtorka inte.. lika så roligt var gång man kommer in till dej. Käänns lite grann som man är däruppe i skogen.
  Ha de gottis.. Idol du vet.. Kram o tack för kuliga mail.

 4. Svara

  mariannE

  22 september 2006

  Grattis Piano och alla som var delaktiga , till att det gick så bra! Jag tycker hon såg helnöjd ut så det så! Och det går nog lika bra på mus o råttjakt utan
  det där innanför pälsen som med.
  Hörru kan det vara en Hagtornsbuske du e ute efter?
  Testa och se om du hittar nån bild och jämför/
  M
  PS; Ha en go helg förstås

 5. Svara

  Anki

  22 september 2006

  Djur hos doktorn, ja de e skönt de finns, alltså doktorer för djur våra kära små fyrfortade vänner, säkert också de trognadste vi har. Du svampstrejkaren, min svärdotter som bor i närheten här kom till mig en kväll med tre stora härliga mackor med svamp på som hon plockat..mummmmsss…med tanke på att jag är lite (väldigt lite) glömsk har jag kanske redan berättat de, i så fall är detta en repris…hihi.
  TREVLIG HELG….Anki

 6. Svara

  Tina

  22 september 2006

  Åtta mil, tyckte att mina 3 mil var KATTA strof, iaf för en katt som inte hade varit i bur lr åkt bil förut.
  F´låt att jag kom in o snokade, men vi har ju gemensamma bekanta.
  Ha en skön helg!/Tina

 7. Svara

  Monica

  22 september 2006

  Gott att det gick bra för Piano….nu kommer hon att bli en lat & tjock dam *s*. Nej, jag antar att hon inte gör det eftersom hon är utekatt. Här behöver jag banta en och hålla koll på den sist kastrerade. De vill ju gärna lägga på sig lite.

  Jasså du visste inte att vi fått en ny galleria?! Den måste du besöka då du kommer hit.

  I morron e de Efit….men det har du väl kolla på.
  Hoppas ni får en härlig helg.

 8. Svara

  Pialill

  22 september 2006

  Vad skönt att allt gick bra med lilla Piano. Hon ser pigg ut trots allt. 🙂 Och fotat operationen har du också. Undrar om jag skulle fixa det..Jag är så väldigt blödig när det gäller djur. Jag gråter en skvätt varje gång jag ser Djursjukhuset på tv.

  Busken känner jag igen..men vad det är vet jag inte. 😐

  Trevlig helg och kram…..

 9. Svara

  Tina

  23 september 2006

  Om inte jag ser fel så det Hagtorn du har.
  S duktig Piano var inte lätt o ut o åka så långt nät man aldrig suttit i bur innan. Simon skriker nästan bara jag visar buren 🙂 då är det veterinären som gäller om nu katter kan tänka 🙂
  Kram

 10. Svara

  Doris

  23 september 2006

  Hej Paula!
  Så skönt för lilla Piano att slippa locka till sig räliga hankatter i framtiden ;0, hon är säkert mycket lättad ! Häftiga bilder, men jag tänker ändå INTE fotografera när Prins blir kastrerad, lämnar bara kvar honom och åker och handlar under tiden !
  VÄRMEFLÄKT var ordet som jag letade efter, har ibland svårt för att hitta de rätta orden på svenska och drar då till med något som jag hoppas att ni förstår, du är den enda som har “gett” mig rätta ordet, tack så mycket för det 😀 !!!
  Sitter nu i datorrummet, både för att hålla Prinsen sällskap och också för att kunna ha VÄRMEFLÄKTEN igång, vågar nämligen inte låta den gå när jag är på den andra sidan av huset, gammal grej och det är ju onödigt att tutta fyr på kåken också ;0) !
  Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
  Kramar, Doris

 11. Svara

  Pia (Pimli)

  23 september 2006

  Skönt att se att allt gått bra med Piano!

  Vilken mycket söt liten hund! Kramgo’! Men jag skulle vara rädd att råka trampa på den ;).

  Jag tror busken är en skogsolvon, prova den här länken: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/caprifolia/vibur/vibuopu.html

  Min efit-dag gick åt pipan när jag glömde kameran hemma när vi åkte till Borlänge för att shoppa kläder o lite annat. Jag gör en egen efit-dag i morgon istället. Suck…

  /Kram

 12. Svara

  "Ninni"

  29 september 2006

  Skönt för Piano. Vi har också en kastrerad hona. Känns tryggt och skönt att slippa oroa sej för kattungar.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 145
 • 505
 • 1 628 899
 • 5 076
 • 65 457
Sök här