Efit (Ett Foto I Timmen)

Ett foto i timmen 5 december

Av
den
6 december 2018

Jag fick en liten påminnelse igår, “Efit idag!” från en vän….

8.30
Började dagen med att föreviga min hund när hon pinkar, kul va?

9.30
Jag sitter som vanligt bra länge vid datorn och insuper nyheter, viktigt att uppdatera sig! Detta drabbades jag av 2008, mitt halskärl är så igentäppt att det är inoperabelt och jag får helt enkelt klara mig utan det….tur man har fler. Det går så länge det går..

11.00

Går ner till sjön på förmiddagspromenaden. Inte helt fel eller hur?

11.30

Astrid mötte upp på hemvägen..

13.00
Går till vårt mysiga bibliotek, hämtar böcker och är läxhjälp åt en kompis

14.30
“Får man komma in kanske, fryser häcken av mig!”

15.30
Detta förbenade mörker, hinner sällan ut två promenader i dagsljus!

16.30
Har fått min kallelse till kirurgen och med den en hel bibba med papper att fylla i…

17.30
Tömning av rester ur kylen. Får man ihop något ätbart av detta tro?

Jodå, det blev middag idag också, och faktiskt riktigt gott!

Sen blev inget mer fotat, det är mycket svårare att få till ett bra efit under den mörka årstiden, kvällarna sitter jag bara hemma och kurar.

Men jag kan visa en bonusbild, tillhör bildserien

Astrid på köksbordet!
Ni som följer min blogg har sett olika varianter av liggplats på bordet, igår fick inte ändan plats när matte dumt nog fyllt korgen med tidningar, varning för överhäng!

Tack för idag, flera bidrag hittar du här

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  6 december 2018

  Tack för att få följa din dag. Så vackert vid sjön, men jag tror iofs att du har något magiskt filter i din kamera.

 2. Svara

  "LillaSyster"

  6 december 2018

  Vilken söt duk du har på bordet =) Ja, djuren gör lite som de vill, här får man inte vara på köksbordet….men när Matte är borta så går det ju bra, synd bara att hon kommer på en ibland….. Elvis Elvis =) ja, det är väl inte hela världen. Då har du att göra en stund nu med alla papper. Mörkt är bara förnamnet och halt tror jag bestämt blir andra namnet. Hmmmm längtar till våren!!! Kram

 3. Svara

  Mia

  6 december 2018

  Fniss…. lilla Astrid då 😀 Håller med dig ang dagsljuset men snart (nåja) vänder det och blir sakta ljusare, tack o lov! Snön lyser visserligen upp tillvaron en aning men nog mörknar det fort ändå! Blir man som jag, sittande vid tv:n och ser sport, så hinner man knappt alls ut under dagsljuset!!
  Fint att få följa din dag i alla fall, kram på’re

 4. Svara

  Ninni

  6 december 2018

  Vad fint det blir när det blir lite vitt på backen. Hänne har vi inte en endaste flinga snö än. Men det märks att det ändå är vinter för nu ligger katterna mest bara inne och sover på dagarna – utom då de är i köket och tjatar på mig för att få mat då förstås.
  Tur att Blinka inte förstår vad du lagt ut för bild på henne. 😀
  Det såg ut att vara lite trångt åt Astrid. Mumlan klämmer in sig vid köksfönstret eller mellan två blommor vid ett fönster i vardagsrummet. Gardinerna blir alldeles ludna.
  Oj, vad länge sen det var jag var till biblioteket. Det blir inte så mycket lyssnande på böcker nu då C är hemma hela tiden. Inte för att han pratar en massa med mig utan för att det är så mycket ljud här ändå. I köket står radion och går och tv:n knäpps på vid 11-tiden på förmiddan och sen står den och går tills vi lägger oss vid midnatt. När vi sen lägger oss så vill C sova med radion på så här är aldrig tyst nån gång. Men när jag städar vill jag gärna lyssna på bok för då går arbetet mycket lättare.
  Kramen.

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 december 2018

  En magiskt vacker bild på sjön. Det görs stora medicinska upptäckter och massor delar av våra kroppar kan bytas ut. Underligt att ditt igentäppta halskärl inte ska kunna ersättas eller åtgärdas. Men det kanske bedöms som en större risk att göra något än att låta det vara som det är. Det fick jag höra om mina besvär men jag var tydligen så påstridig att jag till sist fick hjälp 😉
  Att du ska fylla i en hälsodeklaration är ett gott tecken på att det snart ska hända något bra 🙂
  Mörkret gör mig inget den här tiden på året. Men i januari börjar jag längta efter ljus igen.
  Kram

 6. Svara

  BP

  6 december 2018

  Ett toppen EFIT:-)
  Alltså Blinka kissar på ett konstigt sätt måste jag säga. Trodde att tikar liksom sätter sig ned på bakbenen…
  Bibban du får fylla i innan kirurgbesöket lär dig hålla sysselsatt ett tag. Å det roliga är, att ingen läser de 7 sidorna eller ens refererar till dom. Min erfarenhet.
  Visst är Keldas svampastasås gudomligt god. Har du testat Keldas skogssvampsoppa? Den är himmelsk om man “spär på” med torkad Karljohan eller annan svamp.
  Middagen var en minst sagt kreativ blandning, men såg himla god ut. Spaghetti med laxbitar och sås har jag ätit men inte dessa nudlar, och definitivt inte med spenat (som är gott).

 7. Svara

  Ditte

  6 december 2018

  Jätteroligt med “EFIT” och att följa din dag. Vackra naturbilder och särskilt sjön och den första bilden. Sedan tycker jag att dina fyrbenta vänner är så fina. Härliga bilder. Fint att du nu fått en tid på sjukhuset men förstår att det är mycket som ska fyllas i innan det blir dags.
  Tack för denna dag.
  Kram!

 8. Svara

  Lillian Flaskerud

  6 december 2018

  Takk for titten på din dag. Det skal bli godt når “sola snur” om et par uker og vi får lengre dager igjen.

 9. Svara

  Karin Eklund

  7 december 2018

  Det känns fint att följa dig timme för timme. Du har en talang i att kunna ta fram livet i varje ögonblick. Ögonblicket rymmer många ögonblick om du förstår vad jag menar. Härligt att Astrid kom i möte med er och du släppte väl in Torsten med kalla häcken? Maten ser jättegod ut. Det är roligt att skrapa ihop och skapa av vad man har.
  En fin EFIT, igen!

 10. Svara

  Efwa

  7 december 2018

  Så kul att följa din dag. Visst är det jobbigt med den mörka årstiden och att fota i “mörker” är ju hopplöst.
  Saknar att ha katt. Vi hade två stycken innan vi flyttade till Frankrike. Men nu när vi reser så mycket fungerar det inte.

 11. Svara

  Ama de casa

  7 december 2018

  En härlig bildserie! Fast OJ vad jag inte saknar det där mörkret… Här blir det såklart också mörkare vid den här årstiden, men inte alls på samma vis. Men du – snart vänder det! 🙂

  Ha en finfin fredag!

 12. Svara

  Anki

  7 december 2018

  Trevligt att få följa dig en dag igen 🙂 Härliga bilder!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 425
 • 578
 • 1 579 529
 • 4 991
 • 64 330
Sök här