Bloggen

Lite vitt puder..

Av
den
4 december 2018

Det evinnerliga regnandet fortsatte idag, men så hände något,

plötsligt var det vita inslag i det som kom ner mer vågrätt än lodrätt!

Hela min flock samlades i lilla soffan där de kurade ihop sig och bara myste..Blinka och jag var ute i busvädret men det blev en snabbis.

“Ända mot ända kan ingenting hända”…

Jag skrattade högt när jag läste dagens Nemi i tidningen…är det jag eller är det jag???

Och vet ni, jag fick äntligen tag på kirurgmottagningen idag, och lyckades förhandla mig till en tid nästa vecka! Gissa om jag är glad även om jag vet att det blir en jobbig undersökning.
Nu ska jag bara försöka lösa logistiken, jag måste förmodligen åka dagen innan annars hinner jag inte fram. Och hunden behöver tas om hand.
Jaja, det är bara praktiska problem…det löser sig

På kvällspromenaden (kallar det kväll trots att klockan bara är runt sex) tog jag med kameran
för att fota Fredriksberg by night

I mitten av collaget syns vår eminenta julgran och två ljusbollar, där har ni vår hela juldekorering!
Tur då att så många älskar att pynta, det är så trevligt när man möts av belysning runt kvarteren där man traskar.
Något jag verkligen saknade då jag bodde “på skogen” i mörkret…
De högra fotona är från “min gata” där alla hus utom mitt nu har en prydande julgran på tomten…

Astrid tycker nog det är mysigt att även vi har en ljusstake i fönstret..

Nu ska det enligt prognosen vara sluta på slaskandet då kallare luft kommer in.
Tyvärr är prognosen för mer snö inte så stor ännu, börjar längta efter att ta ut och lufta sparken!
Men det kommer vad det lider…tålamod Paula, tålamod!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  4 december 2018

  Du får säkert dina önskningar uppfyllda vad gäller snö och kallt Paula! Jag vågar nästan lova dig det. Toppentjej, som har ordnat operation för dig! Sisu, skulle jag kalla det! Dina pälsklingar! Jag bara säger så…
  Ha det bra i det vita!

 2. Svara

  Titti

  4 december 2018

  Önskar vi bodde närmare varandra så jag kunde hjälpa med skjuts.
  Här i byn regnar det men dotter i norr har fått 35 cm snö senaste dygnen.

 3. Svara

  Ditte

  4 december 2018

  Skönt att regnet byttes mot lite snö- Ljusare blir det i alla fall. Fint att du fått tid till kirurgmottagningen .Och även om det är en del praktiska saker att lösa och en jobbig undersökning så bör det komma något bra ut ur det.
  Dagens Nemi var rolig! Att äta det man gillar stödjer jag också. Trevligt med en promenad genom Fredriksberg “by night”. och det känns väldigt idylllskt.
  När jag ser dina fina fyrbenta vänner så förstår jag att de ger dig stor glädje.
  Stor kram!

 4. Svara

  Lillian Flaskerud

  4 december 2018

  Det er veldig hyggelig med litt lys i denne mørke årstiden. Jeg har ikke mye, men noen stjerner i vinduene har jeg. Ja også er det noen lys i en busk i hagen. Om det blir juletre eller ei vet jeg ikke helt i år, kan bli ganske spennende med kattungene da… Ha en flott førjulstid Paula!

 5. Svara

  BP

  4 december 2018

  Stort GRATTIS till läkartiden nästa vecka. Äntligen!
  Så du är den enda som inte “skryter” med en julgran, bra där! Våra köksfönster är de enda i tiovåningshuset som inte har en adventsljusstake. Bra, då vet jag var jag bor;-)
  Här är fortsatt grått och det har regnat hela dagen. Men som sagt fem grader är inte att förakta heller;-)

 6. Svara

  Ninni

  4 december 2018

  Men vad härligt att ni fått snö! Vi väntar fortfarande på snön. Det såg lovande ut på vår karta i dagstidningen och E möttes av snöblandat regn då hon närmade sig Edsbyn, där hon bor. Ger mig sjutton på att de fått snö, 1½ mil härifrån och vi blir utan. Grrrr…
  Kvällsbilden är ju hur mysig som helst. Det är så fint nu i december då det lyser olika pyntningar överallt. Vi har heller ingen gran men har belysning i våra två stora tujjor så det får räcka. Vi har en lykta på trappen in och 3 lyktor på altanen och det får räcka. Sen har vi antingen ljusstake eller adventsstjärna i våra fönster. Jag är inte så mycket för att pynta men tror jag slår dig med hästlängder ändå. 🙂
  Vad skönt att du äntligen fått en tid. Det är ju otroligt vad svårt det är att få tag på “sjukvården” då man behöver dem som bäst. Nu hoppas jag att du snart får må bättre.
  Kramen.

 7. Svara

  Mia

  5 december 2018

  Heja dig, Paula!!! NU börjar det hända nåt på allvar, såååå härligt!! Tänk att det lönar sig att tjata 😀
  Fina vinterbilder från din by och fina bilder på pälsklingarna, så gott att mysa i busvädret. Ända mot ända kan ingenting hända, men vänder man på steken, blir det allvar i leken 😉
  Nu hoppas jag bara att det kommer torr fin snö också, det är väl bara det som fattas för att livet ska kännas bättre, kram på’re

 8. Svara

  Anki

  5 december 2018

  Bra jobbat Paula! Verkligen skönt att veta att du fixat en tid för undersökning … och det praktiska ordnar sig säkert!
  Här är det svart, svart … bara lite upplyst med ett par ljusslingor och adventsstakar i både bostadshus och gäststugor. En slinga har slutat fungera, men ska ersättas med en ny till helgen.
  Härliga bilder på dina härliga pälsklingar!
  Kram

 9. Svara

  Kicki

  5 december 2018

  Toppen att du fått tid i Falun. Tur att du har Saija så du kan åka dan innan. Hoppas det löser sig med Blinka. Attans att vi bor så långt ifrån varandra.
  Här kom ingen snö, bara en massa regn. Men idag kämpar solen med att titta fram.
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  5 december 2018

  GRATTIS till den lyckade förhandlingen – det var verkligen på tiden att du fick en tid 🙂

  Ser julmysigt ut där hos dig. Här har vi mer sommar än vinter just nu. Och inte mig emot 😀

 11. Svara

  Eva-Lena

  5 december 2018

  När du nu lyckats få tid så ordnar sig nog det praktiska! Lycka till!!!

  Hemma hos oss blir julpyntandet mindre och mindre för varje år. Visst är det fint med lite ljusslingor och annat som lyser upp, men lagom är bäst. Jag och barnbarnen klär deras julgran, det har blivit en så fin tradition, och nu har jag tre att klä med (jag leder bara arbetet och är säkerhetsansvarig) lilla Bill får vänta till nästa jul.

  Nere på stan (som jag sällan besöker) var det himla fint med halvstora granar med belysning som i en parad längs gågatan (foto, nej inte jag, kameran på min urgamla mobil är helt värdelös tyvärr).

  Och om alla dina grannar har granar så räcker det till dig också, du sprider ljus på annat sätt!

 12. Svara

  "LillaSyster"

  5 december 2018

  Ja visst är det du på bilden =) Din underbara flock…. bara älskar korten på dem. Tänk om alla djur hade det så bra. Vad skönt att du fått en tid, även om det blir jobbigt. Själv lyckades jag prångla åt mig en sjukgymnasttid imorgon….det är bra med kontakter – annars hade jag väl fått vänta till efter jul. Jag har själv ställt diagnosen trasig menisk, men vilken del som är trasig ska han få utreda och sedan ge mig bra rehabövningar. Som läget är nu kan jag knappt frikoppla bilen och att sätta sig på en stol och gå i trappor det är bara döden – så galet ont. Jag brukar inte söka hjälp i första taget – men det här reder jag inte ut själv. (Bra när man inser sina begränsningar) Jag hoppas att det löser sig smidigt för dig med hundvakt. Grannen kanske?? Lycka till! Kram

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 december 2018

  Åh, vad det ser mysigt ut i soffan bland hund och katter. Om jag vore du skulle jag vara väldigt sugen på att tränga mig ner mellan dem 🙂 Men det kanske är lite för lite plats kvar till dig.
  Vilken fin julstämning det blev på din kvällspromenad. Vitt på backen och diverse ljusdekorationer i fönster och utomhus. Inte illa med både gran och två ljusbollar i byn 🙂
  Jag blir så väldigt glad för din skull att du äntligen ska få hjälp. Hoppas det inte blir väldigt plågsamt och att det hjälper snabbt. Det måste väl finnas någon eller några snälla personer som hjälper dig med din flock. Jag är säker på att du snabbt skulle anmäla dig som frivillig om det gällde någon av dina grannar. En stor varm lycka-till-kram.

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 december 2018

  vilken mysig soffbild!

 15. Svara

  BP

  5 december 2018

  Svar: Förstår precis vad du menar med att inte “tjuvkika” hos andra när det gäller upplägg till fototeman. De flesta lägger ju upp sina bidrag under tisdag och onsdag. Jag har i vanliga fall min idé klar i huvudet när jag kollar andras bidrag. Det har hittills funkat bra och jag har inte behövt “planka”;-)

 16. Svara

  Anni

  6 december 2018

  Det måste kännas underbart att flytta till civilisationen och kunna njuta av andras julpynt. Mindre underbart med snöblask på tvären.
  Hoppas verkligen att du får hjälp med det praktiska så att ditt läkarbesök kan fungera. OCH att du får rätt bemötande på plats!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 319
 • 380
 • 1 635 190
 • 5 092
 • 65 629
Sök här