Bloggen

Ett väntat bakslag..

Av
den
18 mars 2011

Jag undrar om våra katter fattar vilket fantastiskt klätterträd dom har!
Det är stort, högt och har massor av tjocka stadiga grenar att klättra på, kanske kan jag längre fram i vår se vad det är för trädsort också, fast det bryr sig nog inte katterna om ett dyft.

De senaste dagarnas solsken har verkligen lockat kissarna till utomhusaktiviteter, och dom tar sig obehindrat fram på den tjocka skaren.

Det var igår det!
Idag har dom bara stuckit ut nosen utanför ytterdörren för att snabbt återgå till soffposition!
17 cm nysnö har fallit och inte ens en armé av möss skulle antagligen kunna locka ut rovdjuren!

Det skulle sitta bra med lite plogning här kan jag säga, stora vägen är plogad, vilket möjliggjorde vår inköpsresa till stan idag, men byvägarna har inte blivit plogade.
Igår fick vi också en vedleverans som nu ligger under ett tjockt snötäcke, så Hasse saknar inte sysselsättning i helgen!

För oss blir det annars skidavslutning från Falun via teven, vi är alldeles för bekväma för att själva ge oss ut i mördarbacken i år. Dessutom kör Hasse så många timmar bil varje dag nu i jobbet att han behöver få ett par bilfria dagar i helgen.
Och bekvämare kan man ju inte ha det än i tevesoffan, hoppas bara att det finns många andra som lockas till Lugnet-stadion för att heja fram våra skidstjärnor!

Nu är det strax dags för middag, jag kan ju inte blogga utan att ens nämna ordet mat, tsssss
Maken står vid spisen och färdigställer pepparrotssåsen för det ska bli pepparrotskött och vad passar väl bättre en dag som denna?

Trevlig helg till dej som tittar in!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Inger

  18 mars 2011

  Oj vad det låter gott, tror jag tar mig en tur till Dig. Tycker ni verkar bo så mysigt så du kan inte vara säker, det kan va någon som smyger i buskarna framöver. vilka goa katter du har. Här i Hammarby har vi en älgfamilj som smyger in på knutarna, helmysigt. önskar dig och din älskling en mysig helg. Inger

 2. Svara

  Mia

  18 mars 2011

  Lyckliga kissar!!! Hoppas det blir plusgrader så snön tinar åtminstone från vägen, men då blir det väl bara blask istället…jaja, hur man än vänder sig… 😉
  Jag jobbar i helgen, men hoppas kunna se åtminstone lite av skidorna, annars blir det radion….i värsta fall går det ju också *L*
  Ha det gott i helgen!!

 3. Svara

  Malin

  18 mars 2011

  Men åhh vad mysigt kissarna har det tillsammans. Hoppas inte Blinka blir sotis.

  Hoppas ni får en mysig helg i Pörttet!

 4. Svara

  Anki N

  18 mars 2011

  Ja man borde göra som katterna, slingra ihop sig i soffan o hålla sig inne. Men si nej, de går ju inte…när man har lite större djur som man inte ens kan ta in i huset.
  De e bara till att gilla läget och traska ut!! Nåväl vår snö är nog snart borta igen.

  Vilket häftigt klätterträd, de skulle jag kunna tänka mig att klättra i med kissarna.

  Trevlig helg.
  Kramiz :mrgreen:

 5. Svara

  Doris

  18 mars 2011

  Pepparrotskött !! Det har jag inte smakat på över 35 år !!! Såå gott …
  Fina bilder på dina små vänner, kan tro att de gillar ett sådant fint träd 😉 .
  Önskar dig en skön helg, kram.

 6. Svara

  Ninni

  18 mars 2011

  Oj, vad länge sen jag åt pepparrotskött!!! Vad gött!
  Vad gulliga katterna är när de ligger och myser tillsammans. Den där bilden får du ta och skicka in till nån tävling.
  Nog är det skönast att sitta i soffan framför tv:n och se skidåkningen. Det ska jag också göra men vi ska hinna iväg på marknaden i Skästra också och se om vi får syn på några forbönder. 😉 Yngsta dotra kommer med tåget strax före 12 så vi passar väl på att fara på marknaden då för det är dit hon vill. 🙂 Jag med för den delen. Dags att köpa nya strumpor. 🙂
  Lycka till på måndag. Hoppas dina besvär tas på allvar och att de onda fingrarna kollas upp ordentligt.
  Ha det gôtt!
  Kramen.

 7. Svara

  Ragnvi

  19 mars 2011

  Morning! Föll nog lika mycket av den vita varan här också…suck! Tur att de nyblivna föräldrarna åkte till Gävle på torsdagen…kanske kommer dom hem idag!
  Såg på TV från Falun…som dom får kämpa i spåren!
  Kramen!
  Ragnvi

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 497
 • 1 652 582
 • 5 119
 • 66 012
Sök här