Bloggen

Rätt-stavat ska det bli!

Av
den
16 mars 2011

“Vik hädan kung Bore för nu ska jag ut på långpromenader”!
Alla fyrfota är med när jag testar nya midjebältet med koppelhållare som jag beställde på nätet förra veckan

“Osså vänder vi skutan!”…. Det är inte så lätt när man får akta sig för var man sätter ner stavarna bland skuttande katter…

Blinka ställer sig mycket frågande till detta åbäke, och det ser säkert enormt roligt ut när en stor fet tant kommer gående med ett stort tjockt koppel runt midjan i vars slutända det går en pytteliten jycke, haha! Men det bjussar jag på! Byborna kommer snart att le igenkännande…
Som ni ser är det rena isbarken på vägarna här, och nattemperaturerna är under tio grader så man kan inte påstå att snösmältningen har kommit igång.

Nu längtar jag ut för att ta en premiärtur på riktigt, så det ska jag strax göra, när jag först tipsat om en ny serie på teve ikväll!

Off the map ikväll på kanal5 fem i tio!
Serien är skapad av gänget bakom Grey´s Anatomy som förresten har säsongspremiär ikväll så om ni gillar den bör ni sitta kvar och titta på denna nya serie. Handlingen är förlagd till Sydamerikas djungel där läkarna på en liten läkarstation kämpar med små resurser. Låter kanonspännande i mina öron, bara vyerna är värda att se!
Det blir för övrigt en maratonsittning framför teven ikväll, från “Halv åtta hos mig” vidare med Mästerkocken, sen Grey´s och slutligen nya serien. Puh puh, kommer att få träningsvärk inte bara i armarna efter stavgången utan även i rumpan!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  16 mars 2011

  Smart med midjebälte/koppel, då har du ju båda händerna fria till stavarna och det såg riktigt “proffsigt” ut!
  Men, det är ju snorhalt överallt så ta´t försiktigt…
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Synne

  16 mars 2011

  Så härligt det ser ut där du går med de fyrbenta 🙂
  Förstår det behövs nått att “hålla” sig i när det är så halt.
  Det är samme elände här hihi.
  Kul med bägge katterna som följer med. Du får ta koppel på dom med hihi.

  Här är det bra. Sola skiner, himlen är blå, men det är kallt fan om nätterna! 15 minus kryper det ner till….

  Nu ska jag fixa lite kaffe tänkte jag… Sen ska vi ut och åka skidor hahahahaha…..Det ska bli spännande att se hur många ben i kroppen man bryter haha.
  Återkommer snart till pörtet.
  Om jag överlever :))
  kramen från den “ungdomliga” nabokäringa :mrgreen:

 3. Svara

  Astrid

  16 mars 2011

  Hoppas du kommer att gilla den.Jag hann ju bara köpa och åka bort. Så jag hoppas hinna ut innan skoterspåren tinar bort. Men den här flunsan är seg

 4. Svara

  Mia

  16 mars 2011

  Vad bra att du skaffat ett sånt koppel, det är toppen! Min “sonhustru” har det även när hon åker skidor med hundarna, jättebra!!!
  Men du vad knöligt o bökigt på vägen…tur att du har stavarna, för det går väl använda dom som hjälpmedel också, gissar jag???
  Hoppas att ni fortfarande har vackert och soligt väder, så isen tinar från vägen…
  Här är det strålande sol och massa plusgrader på dagarna, men kallt på nätterna, som det ska vara med andra ord =)

 5. Svara

  Doris

  16 mars 2011

  Fiffig grej !
  Men jösses så knaggligt och halt det ser ut till att vara, ta det försiktigt !
  Här snöar det för fullt nu …
  Sköt om dig !
  Kram

 6. Svara

  Christina

  16 mars 2011

  Era vägar ser ju ut som våra.Det töar på dagarna men fryser på under natten.Det där bältet ser ju praktiskt ut om man antingen har en liten hund eller en väluppfostrad hund som inte får för sig att springa i väg med matte 😉
  Inget för mig alltså,för jag skulle nog hamna med trynet nere i marken fortare än kvickt.

 7. Svara

  Anki N

  16 mars 2011

  Who en sån skulle jag har till mina, fast då finge jag ha en kärra också att sitta på…gå vore nog inte lönt..hua. Fräcka grejer de hittar på. Kanske jag skulle testa, vad fann du den?

  Men jösses som de ser ut hos Er, man kan tro du bor på en anna planet,,,eller varjefall ett annat kallare land. Kolla min dagsblogg o jämnför får du se..*ler*

  Fina bilder.
  Kramiz

 8. Svara

  lisa

  16 mars 2011

  Va duktiga dom är alla tre som står o väntar in dig. Hoppas att det blir varmare nätter snart. Finns det någon som inte vill ha slut på vintern. Är lilla blinka helt kurant nu? Hoppas det. Ha det gott. Kram Lisa.

 9. Svara

  Kicki

  16 mars 2011

  Vad mysiga katterna är som hänger med på promenad.
  Men visst är det hopplöst att vi ska ha så kallt om natten nu. Det tar ju sån jäkla tid innan dagsmejan sätter in fram på dan.
  Men solen är ändå skön och ger vårkänsla, trots den sega snön.
  Kokböcker är roligare än alla matprogram, med undatag för Halv 8… Det missar jag inte, även om jag aldrig testat nåt av alla deras recept (än, kanske jag ska tillägga, för vem vet..)
  Kramen

 10. Svara

  BrittMarie

  16 mars 2011

  Det ser ut och vara soligt och fint hos er nu. Men hu, så mycket snö ni har kvar! Jag ser att Torsten riktigt flyger fram, och det ser jättemysigt ut när ni har sällskap alla tre. Det ser ju lovande ut med långpromenader för er, bara isen på vägen smälter undan lite mer. Ha det så bra med stavandet!
  Kram

 11. Svara

  Malin

  16 mars 2011

  Perfekt m kopplet, om Blinka varit lite större hade hon kunna dra dig m sparken 😉 Jag kommer oxå att ha träningsvärk i händer, armar o axlar i morgon. Har hejat fram Luleå Basket till semifinal 😛

  Kram

 12. Svara

  Gun

  17 mars 2011

  Det där ser ju riktigt roligt ut! Tänk va dom hittar på, har gått mycket stavgång i gamla boendet så mycket så jag fick en inflammation i en muskel som jag trodde förtvinat för evigt biceps….

 13. Svara

  Paulas Blogg

  17 mars 2011

  Vägarna ser ut som hos oss 😉
  Idag städdag….Jessica hemma med hosta.

  JAg har fortfarande ont..det är länge till måndag….

  Ha en bra torsdag! Kram

 14. Svara

  Ninni

  17 mars 2011

  När mina båda äldsta barn var små så hade vi en rätt stor hund. Jag brukade ha en rem runt midjan där jag fäste hundkopplet för att kunna ta med hunden på promenaderna med barnvagnen där Thomas låg i vagnen och Ellinor satt på en syskonsits. Det blev ett rätt stort ekipage men det fungerade bra och både hunden och jag fick motion. 🙂
  Det är ju väder som inbjuder till promenader nu men fasiken vad det blåser. Er väg ser sämre ut än våran lilla väg men den ligger mer i skugga också. Jag har också stavar men tar hellre sparken så länge det går.
  Jag såg bara Mästerkockarna på tv igår. Vi är ju två om tv-dosan här. 😉
  Idag har jag tittat på skidskyttet för damer men det var inget roligt alls så jag ställer mina förhoppningar till herrarna som börjar om en halvtimme.
  Ha det gôtt!
  Kram.

 15. Svara

  Kersti

  17 mars 2011

  Det ser inte precis ut som vår hos dig. Här smälter snön så att det svalar i stuprören. jag har lagat inne hemma i evigheter men hoppas att jag kan cykla när jag kommer ut från min isolerade bubbla vilket borde bli snart. Vilken fiffig pryl att att kunna sätta fast kopplet så man har händerna fria. Gå försiktigt. Kram

 16. Svara

  Mia

  17 mars 2011

  Älskade Paula! Hade jag haft ved att kasta istället för att städa, så hade jag också prioriterat det! 😉
  Kram på dig!

 17. Svara

  Ragnvi

  17 mars 2011

  Ser faktiskt jättebra ut! Undras om det finns nåt koppel som räcker runt mig också…nån midja har jag inte längre, fniss!
  Dottern min åker från Bollnäs till Gävle…och där är hon nu inlagd! Jag hemma o våndas…!
  Kramen!
  Ragnvi

 18. Svara

  catja

  19 mars 2011

  Avskyr att vara ute och gå när det är snö och halt. Usch. Känner hur hela jag spänner mig som en fiolsträng och livrädd för att halka. När jag blir gammal blir jag en sådan som inte kommer att våga mig utanför dörren så fort det fallit en snöflinga. 🙂
  Midjebälta kan ju kännas praktiskt kanske i tanken men funkar det så bra med flera hundar fast där. Kan se framför mig hur hundrana väljer att gå åt olika håll och man är invirad i koppel runt benen.
  Här kommer det upp grönt och fint från lökarna jag satte i höstas. Känns underbart. Snödroppar och krokusar även om man inte ser blommorna än så vet man vad man kan vänta.
  Ha en fin helg!

  kram

 19. Svara

  Bia

  21 mars 2011

  Det ser rent livsfarligt ut med så mycket is, bältet och alla fyrbenta! 🙂 Hos mig är det relativt isfritt på trottoarerna så snart kan man ta det långa benet före! Ha en skön vecka!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 468
 • 770
 • 1 611 136
 • 5 045
 • 65 075
Sök här