Bloggen Matrecept och kökstips

Färslimpa a`la Lindström

Av
den
25 januari 2011

Det här receptet hittade jag hos Coop och det funkar jättebra, testade igår. Om man gillar smaken av rödbetor och kapris men inte tar sig tid att hacka och steka små pannbiffar så är detta ett bra alternativ.

Du behöver
4 msk ströbröd
2 dl mjölk
800 nötfärs
3 ägg
300g hela inlagda rödbetor
1 hackad lök
1 dl kapris
salt och peppar

Låt ströbrödet svälla i mjölken en stund. Blanda ihop färsen med allt utom rödbetorna. Häll smeten i en ca 2 liters avlång brödform. Stick ner rödbetor, det blir tätt tätt för att de ska få plats. Stek i 200 grader ca 1 timme.

Inte världens vackraste maträtt men smaken var god och limpan var väldigt saftig, en bra vardagsrätt helt enkelt.

Och nu, en efterlysning! misopasta

Ända sedan jag en gång i Stockholm smakat misosoppa så har jag letat efter misopasta för att kunna laga soppan själv.,
Men, där har jag gått på en nit, det finns inte misopasta att få tag i, inte heller färdig misosoppa i pulverform som den på bilden!
Den handlade bonussonen åt mig i Stockholm o hade med sig när dom kom hit.
Jag var inne på exotiska affären i Ludvika och där skakade dom på huvudet och sa att det finns ingen miso i hela Dalarna!
Är det ett skämt eller???
Någon i Dalarna som har lust att hålla utkik i affärerna om ni hittar antingen denna färdiga soppa eller ännu hellre misopasta?
Misopasta finns att handla på nätet men jag tyckte det var väldans dyrt så jag vill kolla andra möjligheter först.
Får jag bara veta vilken butik den finns hos så tar jag mig dit!
Misopastan är gjord på fermenterade sojabönor så det kan även stå så på förpackningen.
Dricker en kopp misosoppa på kvällen, den är så fyllig och god och lägger sig som bomull i magen!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  25 januari 2011

  Mums så gott och smart. Jag gillar när matlagningen är enkel…
  Mitt tips försvann på direkten när jag läste klart. För första tanken var att du skulle söka på nätet…å det hade du ju redan gjort 😐
  Hoppas du lyckas hitta det!! Kram… 🙂

 2. Svara

  Ninni

  25 januari 2011

  Tack för receptet. Bra med vardagsmat som är lätt att göra och är god. Blir så lätt att ja ghamnar i en spiral med samma och samma mat för jag har inte nån bra matfantasi. Då är det tur att du finns som kan tipsa om bra mat.
  Jag har aldrig hört talas om Misopasta eller misosoppa men jag ska ta och se efter om det finns något sånt häromkring. Man vet ju aldrig… Får väl i så fall fixa så du får det hem till dig på nåt sätt. 🙂
  Kramen!

 3. Svara

  Marketta

  25 januari 2011

  Här har det hänt en hel del ser jag, men först grattis till era rökfria månader. Nu kommer det att gå galant i fortsättningen också. Jag sitter här och hoppas på att Lizzie skall börja löpa snart. Om vi går efter tidigare gånger så skall hon ha börjat redan, och det hade passat oss perfekt 😆 . Men jag lever fortfarande på hoppet att hon skall börja innan tävlingarna börjar.

  Den där soppan eller pastan har jag aldrig hört talas om, men jag brukar i och för sig inte besöka dom här exotiska affärerna.

  Kramizzar
  Marketta

 4. Svara

  Christina

  26 januari 2011

  Grattis till era två rökfria månader 😉
  Jodå,jag gillar rödbetor och kapris så det kanske blir en rätt att testa framöver.Just nu så är jag inne i en period då matnyheterna lyser med sin frånvaro.Längtar till grillat och härliga skaldjur.

 5. Svara

  Kersti

  26 januari 2011

  Men de måste väl kunna ta hem misopasta åt dig. Det finns ju i landet de måste inte importera den. Sak kolla om den finns där jag brukar handla.
  En hund som heter Kaveri måste ju helt enkelt vara en Finsk Lapphund och inget annat 😉 . Han liksom du gillar när det är kallt och snöigt. En riktig vinterhund är det. Det var uppfödaren som lärde oss att Kaveri betyder kompis. Alla hundarna i kullen hete på K : Kanto, Kiho, Keikari, Krevitär och Kaveri. Vad de andra namnen betyder har vi ingen aning om.
  Ni är fantastiska, två månade rökfritt. Helt klart värt att skåla för. Kram

 6. Svara

  Punatukka

  27 januari 2011

  Jättebra idé med Lindströmlimpan och jag tycker det ser gott ut,mums! Själv provade jag en ny variant på kycklinglever igår…Brynte den ordentligt tills. med charlottenlök. Sen 2dl creme fraiche +1dl vatten i det,salt peppar lite mejram! Till sist c.a en matsked dijonsenap+1tsk tomatpuré….puttra 10 minuter,voila,klart! Inte alls dumt faktiskt..Misosoppa vet jag vad det är och när jag kollade nyss såg jag att Citygross tydligen har pastan.Har ni Citygross eller???? Om inte så kan jag kolla här om du vill ?
  Susar vidare med ett hej,ha det gott och varma kramar till er alla 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 561
 • 590
 • 1 641 842
 • 5 101
 • 65 753
Sök här