Bloggen

Våren tar pyttesmå steg ..

Av
den
3 maj 2023

Inte går det fort, men jag befarar en viss ketchupeffekt snart..

Trots blått på himlen så är vindarna isande kalla..

Det knoppar om man tittar tillräckligt nära

Vattenglittret vid slussportarna är alltid njutbart.

Det är två veckor sedan jag hittade “pestblommorna” och nu hade de vuxit en del. En konstig blek färg har de, lila är ju en stark färg, men dessa är ganska så glåmiga

Nu kan man se början på de blad som senare ska utvecklas till en stor bladdjungel som kväver övrig växtlighet, allt enligt kunniga bloggvänner!

Modig Daniel går rätt ut i vattnet för att släcka törsten, nu har isen släppt men han blev nog kall om tårna!

Den här gistna ekan är nog bortom räddning, hålen är stora som gummistövlar

Plötsligt får vi sällskap på stigen, en stilig collie dyker okopplad upp utan matte eller husse. Den var jättesnäll och hälsade artigt på Daniel. Sen försökte den bjuda upp till lek men då drog sig min lillpojke undan. Vi stod där en bra stund men ingen dök upp så den fick stanna kvar medan vi fortsatte hemåt.

Måsarna är skräniga och jobbiga nu, många har installerat blinkande ljus på taknocken för att skrämma bort dem. Det går sådär som synes…

Jag måste säga att om de bara uppträder i mindre antal och inte låter så illa så är de rätt fina fåglar, eller hur?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mias Mix

  3 maj 2023

  Ja det känns som om det aldrig blir någon riktig vår. Det har blommat allt möjligt länge men värmen höll bara i sig en vecka sen blev det kallt igen. Men snart så… Fina bilder från er promenad. Och visst är måsar vackra fåglar. Dessutom lätt att fota närbilder på dem.

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  3 maj 2023

  Fina bilder. Men vad är den där pestblomman för en gynnare? Det är lite kyligt här med. Nu är det bara 3 grader. Blir nog en ketchupeffekt här med är jag rädd för. Sitter med en kopp te och hör på en engelsk radiokanal. Kvällen är lugn och fin.
  Kram från grannlandet.

 3. Svara

  Minton

  3 maj 2023

  Det går sakta mot vår men den är efterlängtad. Daniel är en tuffing som går i vattnet ? Minton håller sej på avstånd. Måsdjävlarna bygger bo på taken här och dom skriker. Även myggen har vaknat och de bits.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Ditte

  3 maj 2023

  Vackra bilder och en dfin promenad. Jag hade stort nöje av att gå med. Här har våren kommit lite längre men du får å andra sidan njuta av den längre.
  Kram

 5. Svara

  BP

  3 maj 2023

  Ja, om det kommer fler regnskurar och/eller ösregn så lovar jag att träden exploderar. Inte alla, men många. Björkar verkar vara sena i år, eller så är de döda, vet inte. Men det kommer att visa sig;-)
  Lila som lila. Nej, du;-) Din invasiva pestblomma är på sin höjd cerise, men på bilden är den nog mera åt rosa hållet;-)
  En collie är väl ingen vildhund, eller… Märkligt att ingen dök upp och tog hand om den. Ganska ansvarslöst kan jag tycka, jag som ju byter sida bara jag ser en stor hund som inte är kopplad…
  Måsar eller trutar – nja. De lär sig kan jag säga. Här har man ju satt upp “flygande” svarta plastfåglar på taken. Det funkar så länge det blåser, men när de “hänger ner” kommer måsarna tillbaka. Å jag som har en väldigt vit balkong jämfört med de flesta grannar får jämt besök av f*nskapen som lämnar sina blaffor på balkongen. Dessutom skränar dom nåt så förfärligt vid soluppgången…

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  3 maj 2023

  Så sitter jag här nere i värmen och tycker att ni där uppe är otåliga. Våren ska ju vara så där som den är hos er just nu. Ni har ju ljuvlig maj …och allt som inte har hunnit med finns ju kvar, tittar upp och säger hej Paula! 🙂 Vad du gör, så ta inte och åk ut på sjöfärd med den där ekan…ta flytväst på i så fall och helst en våtdräkt under den.
  Måsarna är roliga fina fåglar men kan blir väldigt jobbiga om de tar hela släkten med sig. Men en eller två går de för sig.
  T.om här har vi måsar som gör sina lovar över terrassen och sätter sig på taket men jag ber dem flyga och fara och tänk att de gör det också. Trastarna tar över istället och lämnar sina visitkort hos oss. Ja, vi har våra små bekymmer ….
  Kram från gränden!

 7. Svara

  Anna i Portugal

  4 maj 2023

  Så fin bild på måsen. Jag tycker absolut de är fina, likaså duvor. Bara för att de kommer i stora grupperingar och ställer till med obehag så är de ju ändå tjusiga och fascinerande att beskåda. Ketchupeffekt på våren är jobbig för allergikerna hoppas ni slipper den och får en lång och skön vår.

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 maj 2023

  Vilken härlig vårpromenad och våren gör framsteg hela tiden. Här, där jag är nu (Lysekil) är grönskan riktigt på gång och jag antar att jag lämnar våren mer och mer nu när jag ska börja hemfärden i etapper.
  Vad roligt för Daniel att träffa en ny kompis och det var ju en himla tur att den vovven visade sig vara snäll. Men det är klart att Daniel ska hålla på sin värdighet och inte leka med vem som helst 😀
  Kram

 9. Svara

  Mia

  4 maj 2023

  Det är med måsar som med kanadagäss, det hjälper inte att vara vacker om man är full med skit 😉
  Det ser ju vårlikt ut på bilderna men är det som här, svinaktigt kall vind (och minusgrader på nätterna) så är det inte så kul att gå ut, fast vi måste ju! På med dunjacka, kängor, mössa och vantar, långkalsongerna sitter redan på!
  Beundransvärt av Daniel att kliva ut i det kalla vattnet!
  Kram på’re

 10. Svara

  Anna-Lena

  4 maj 2023

  Sakta men säkert arbetar våren sig framåt. Och naturligtvis har vi mer vår än du. Men vindarna är kalla, liksom nätterna.
  Konstigt att vare sig ha matte eller husse med sig. Gott att det var en väluppfostrad hund ändå. Collins är vackra. Minns farmors och farfars Tussie, som alltid kom och hälsade med sin högra tass.
  Fiskmåsar har vi inte alls i skogslandskapet. Periodvis kommer de till de öppna fälten, en bit bort. Tycker dock att de hör bäst hemma vid kusten.
  Vackra bilder! Kram

 11. Svara

  Anki

  5 maj 2023

  Härliga bilder att njuta av medan vi väntar på våren!
  Måsar finns det gott om även här – och är lika högljudda antar jag. Fina annars, men oj vad de kan skrika!
  Oansvarigt att låta sin hund gå ut på ensam promenad, men den kanske har hoppat över staketet … tur den var snäll!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 2
 • 467
 • 1 651 901
 • 5 116
 • 65 976
Sök här