Farväl till de sista av gårdsdjuren..

Efter att hästar och hundar gett sig av tillsammans med sin fina Pippi-matte så har jag ändå..

kanin10

..haft några raringar kvar att pyssla om!

kanin1

Men nu har även de små godingarna lämnat gården, först hämtades två som skulle bli nya keldjur till två härliga ungar, och visst ser man den omedelbara kärleken!

kanin11

Sen var det dags för resterande gäng som skulle följa med upp till Rättvik

kanin12

Kvarvarande kaninungar har blivit stora, de föddes vid midsommar och dessa två är otroligt lika varandra

kanin13

Färdiglastade i bilen för vidare transport..

kanin4

Och på kvällen fick jag se Lhea spana in en liten filur som flyttat in i sitt nya hem!

Jag kan ju berätta att jag ser kaninmat överallt där jag går, van som jag är vid att hålla ögonen öppna och plocka med mig lite godsaker varje gång jag är ute och promenerar!
Nu får jag satsa på att hitta några svampar att lägga i korgen, men snart är även den säsongen över, och vad gör man då???

0926a

Jo man sätter igång höstens bokprojekt!

Idag fick jag en chock när jag kom till biblan och fann att flertalet böcker jag beställt hade kommit..
Så typiskt, först har jag knappt något att läsa, och passar på att reservera fler och fler, sen tjoffar det bara till och alla kommer samtidigt!
Flera är alldeles sprillans nya böcker som det är kö på, så nu får jag allt sno mig och låta Blinka förgäves sitta och vänta med korslagda ben… :mrgreen:

0

10 Comments:

 1. Kommer djuren tillbaka nästa sommar eller?
  Härliga foton

 2. Efter att ha pysslat och gosat med så många djur, så förstår jag att det blir tomt….fast efter du har läst färdigt den där bunten, så har säkert skidåkningen kommit igång!! :wink: Kram på’re :love: :love:

 3. Oj vad med läsning. Känner igen det där med att beställa fler och fler då lagret hemma är tomt men jag lånar ljudböcker. Nu kan man inte se inne på biblansidan hur långt fram i kön man är heller så nu är risken stor att jag får lyssna som en tok när alla börjar ramla in.
  Hoppas du får träffa dina kaninvänner snart igen. Snart har du snö så då kan du inte plocka nånting alls…
  Kramen.

 4. Hoppas att det blir bra hem för de kaniner som fått ny bostad, för hos Pippi och med dig som Första Kaninpiga var det ju paradiset. Så fin bild, den översta med ett stort gäng som frossade i morötter.

  Jag lånar bara e-böcker numera, tycker att det är skönt att själv kunna välja bokstavsstorlek och toning på “papperet”. En nackdel kan vara att det är svårare att hitta rätt stycke bakåt, när man måste upprepa något man inte förstått. Någon forskning har visat att man lätt minns handlingen i fel ordningsföljd på elektroniska böcker.

 5. Kaniner är guliga. Min ena dotter hade en vädur när hon bodde hemma och jag känner igen det du skriver att man ser kaninmat överallt när man är ute och går.

 6. Åhh vad gosigt och mysigt du har det Paula, jag förstår att du trivs till tusen där du bor med alla dessa olika slags djur, för djur det är livet dä . . . .
  Må väl kram/ Eva :love:

 7. Men du är ju en snabbläsare och vädret ska ju bli sämre så Blinka vill nog heller vara inne och kura med dig än gå på promenad! Mycket nöje där i läsfåtöljen!
  ps vilka fina kaniner och pojken ser så lycklig ut.
  Kram

 8. Jag ser framemot ditt reportage från grannens trädgård!
  Jo, kylan kommer – men jag ska nog kunna ha 3/4 byxor fram till 1 oktober =) eller jag kommer att ha det!
  Sen får de åka ett varv i tvättmaskinen och sparas undan ett tag. Förstår att ni måste förbereda på loppiset. Nä, nu ska jag krypa ner i min säng som Elvis värmt upp och läsa! Kramen

 9. Så som du läser kommer högen snart vara borta.
  Sorgligt att alla djuren nu är borta. Funderar du inte på egna kaniner?
  /P

 10. Vad trist att kaninerna också har flyttat nu.

  Nu har vi haft våra (dotterns) i 4,5 år o vi/jag trivs bara fint med att pyssla om dem varje dag.

  Tur att du har dina egna lurvbollar.

  Kram

Kommentera