Bloggen

Felinställd termostat!

Av
den
10 september 2007

Nu när hösten anlänt på allvar märker jag tydligt hur olika termostat sambon och jag har..
Vi smyger omkring i lägenheten, den ena (jag) öppnar fönster, stänger av element, den andra (sambon) stänger fönster och öppnar upp elementen..

På kvällarna sitter vi framför teven, den ena (jag) svettas, den andra (sambon) går diskret iväg för att ta på sig ytterligare en tröja för att slippa klapprande tänder…
Igår kväll frågade jag snällt om jag kunde få öppna fönstret, möttes av en ytterst frågande blick, vände mig om och konstaterade att fönstret redan var öppet…

Att jag är varmblodig har förstås många naturliga förklaringar, dels mitt hull, dels min östrogenbrist efter livmoderoperation för några år sedan..
Sambon saknar varje uns av fett på kroppen, klart att han fryser!

Men, vi lyckas leva sida vid sida i harmoni ändå, och vi är i alla fall överens om två saker, sovrummet ska vara svalt, där kan sambon vira in sig som en mumie i duntäcket medan jag ligger och sprattlar med benen utanför…
och, det ska vara varmt och skönt i badrummet!

Tack alla för era positiva omdömen om min “nya” look, och du Catja, det är inte meningen att du ska stå ute i regnet, öppna dörren och kom in i stugvärmen istället, “ler”.

Om du eller någon du känner önskar få hjälp med hemsida eller blogg så ställer dottern gärna upp!
Titta in på hennes design-sida för mer info! Hörde du det, Anki?

I helgen som gick har vi gjort små strövtåg i området innan vi bänkat oss framför Finnkampen. I lördags skulle vi besöka Matmässan i Smedjebacken, men det var en stor besvikelse..
Egentligen handlade det om en tävling mellan fyra restaurangskolor, där en jury samt publiken skulle utse bästa menyn.
Köerna till provsmakningen var enorma, så vi avstod.
“Mässan” bestod i några lokala småföretag som sålde sina närproducerade produkter, så vi åkte hem med en inhandlad ostbit för den goda sakens skull


Istället tog vi en hamnpromenad och beundrade skutorna

Idag blir det nog en innesittardag..regnet vräker ner och sambon har tagit med sig Loppan till jobbet så jag slipper hundrastning.
Själv ska jag öppna min nya korsordstidning och bläddra i några nylånade receptböcker!
Ha en fin måndag!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Doris

  10 september 2007

  Hi,hi, sicka roliga nyheter på din sida; “Bli den förste till att skriva kommentar” m.m. 😉 . Din dotter har verkligen gjort ett bra jobb (y) !!
  Log åt era olika “termostater”, det är något liknande här
  😉 .
  Sitter vid datorn en liten stund innan jag ska iväg till stan och så till jobb, Lille Prinsen (@) måste ju få lite sällskap också .
  Yngre sonen bad mig att komma med sig till läkare i dag för att försöka få taget ett blodprov för att kolla om det kan vara Borrelia som han lider av, fick det tipset av en bloggkompis och när jag började läsa mig till var det helt otroligt likt hans ledsvullnader !!!
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Svara

  Sigge/Helena

  10 september 2007

  En mil är ingen match att vandra. Svampturerna blir ofta så långa. Fast Sigge han springer nog minst det tredubbla med alla turer fram och tillbaka.
  Fruktansvärd svampbrist här eftersom det är så torrt. Bara småskvättar med regn tyvärr

 3. Svara

  Gunvor

  10 september 2007

  Du det är nästan lika här hos oss.Gubben fryser o jag har mina svettningar. Han är också mager min gube. Du har så fint här..fast det var fint på din förra också! Med igelkotten däruppe.Finfina båtbilder! Jag gillar båtar.Här är det grått i dag o regnet hänger i luften.

 4. Svara

  Kicki

  10 september 2007

  Jag njuter när jag öppnar din sida. Den är SÅÅÅ fin, se’n att du skriver trevligt och underhållande gör ju inte saken sämre.
  Jag har ju varit borta hela helgen, har inte orkat skriva i bloggen än, massa foton som ska in bl.a. men hälsa på hos andra kan jag ju ändå göra.
  Kram
  PS
  Tänk om du vetat att du i princip körde förbi mig i lördags, när vi tränade med vovvarna (&)

 5. Svara

  Nilla

  10 september 2007

  Hihi, här är det tvärtom. Jag fryser och gubben svettas. Jag är nog mer lik din gubbe, inte så himla mycket fett på kroppen, även om det börjar bli lite gummfett nu :o)
  Kram

 6. Svara

  Nilla

  10 september 2007

  Men den där figuren tryckte jag inte på, det skulle ju vara en glad gubbe. Provar igen då :o)

 7. Svara

  Nilla

  10 september 2007

  Nehe du. Det blir inga glada gubbar från mig hihi

 8. Svara

  Mia

  10 september 2007

  Jag instämmer med det där om svettningarna och var det ska vara varmt, i badrummet alltså! :o) Din sida är verkligen fin, men jag blir liksom överraskad varje gång jag tittar in, man är ju van den andra. 😉
  Ang mina bilder, jag har hittat en sida som heter scrapblog.com, det är där jag gör dom, fast det tog ett tag innan jag ens vågade mig på det och jag håller fortfarande på att lära mig (y)

 9. Svara

  Mia

  10 september 2007

  Det bidde ingen glad gubbe för mig heller!! ;(

 10. Svara

  Kersti

  10 september 2007

  Äntligen har jag kommit in till dig. Sidan har flimrat förbi åtskilliga gånger, men idag stannade den äntligen kvar så att jag kunde läsa. Nu håller jag tummarna för att det ska fungera i fortsättningen. Om inte ringer jag dottern din. Sidan är jätte fin.
  Jag hör till den kalla sorten, som behöver flees och ylle. Varm har jag bara varit när jag var gravid och det kan man inte hålla på med hela tiden. Min svåger är som du. Så vi har svårt att vara i samma rum fniss. Nej vi har hittat någonslags medelväg. Men det är onekligen lättare att ta på sig än att skala av sig skinnet. Kram :o)

 11. Svara

  Monica

  10 september 2007

  Jag är nog ganska frusen av mig och ligger i soffan med filten till hakan på kvällarna. Lite bättre cirkulation har jag fått sedan jag slutade röka. Tur ändå att ni kan hålla sams 😉

  Här har det varit höstrusk hela daget! *Brrrrr*
  Kram

 12. Svara

  Pia (Pimli)

  10 september 2007

  Jag har alltid varit fryssen av min, men märker att jag nog närmar mig den åldern när man kan svettas av ingenting :[ . Går väl över med tiden.

  Och absolut! Sovrum ska vara svala och badrum ska vara varma.

  Vi har nyss laddat en brasa i kaminen, för det var då inte det minsta varmt här inne. Burrr.

  Kram

 13. Svara

  EVA

  10 september 2007

  Vilken jättefin look du har ! Dottern är duktig !
  Och vi har nog samma termometer du och jag…och maken min, han fryser ! Men nu har jag köpt honom en varm och gosig kofta att ha på sig på kvällarna…hihi !
  *
  KRAM EVA

 14. Svara

  aw

  10 september 2007

  I bilen sitter maken och svettas och vrider av värmen och jag vrider upp och sätter på stjärtvärmen :o. I sovrummet ska det vara svalt och badrummet varmt, det håller jag fullständigt med om. Riktigt fina skutor, såg även några båtkapell i bakgrunden. Jag kanske skulle anlita dig som uppsättare av mina små “lapppar” på anslagstavlorna, fast iofs så är det lite långt för mig att åka.
  Föresten måste jag säga att jag älskar dina smilisar. :d Man vill liksom bara använda dem 😉

 15. Svara

  Saija

  10 september 2007

  Måste bara testa lite…

  😉 :p :d :o) 8) 🙁 😮 ;( :s

 16. Svara

  Saija

  10 september 2007

  Hmm nånting fattas på en gubbe, ska kika på det imorgon… Puzz (l)

 17. Svara

  Saija

  10 september 2007

  Jag igen som spammar din kommentarsfunktion 😉

  Jodå, din sknapp för “Skicka kommentaren” finns allt där, men man kanske måste vänta en liten stund, tills sidan laddat klart.

  Hos mig syns den då både i IE och FF. (*)

  Kram till er alla som berömmer mammas sida, blir så glad när ni tycker om den! (f)

 18. Svara

  Lallis

  10 september 2007

  Ja, det är ju det där med lite olika termostat ja.. *ler*
  Dottern din är verkligen så duktig på att fixa och dona med både koder och grafik.
  Kram Lallis

 19. Svara

  leila

  11 september 2007

  Hej på dig. Du har fått det så fint här och jag skratta gott åt att du är varm och mannen kall 🙂 jag ska kika in hos din dotter nu . kramis leila

 20. Svara

  Caroline

  11 september 2007

  Och jag är både varm och kall i perioder, men mest kall, brukar få ha tre lager på mig kyliga dagar i huset…*brrrr*
  Maken däremot är som en värmekamin!

  Kram Caroline

 21. Svara

  "Ninni"

  12 september 2007

  Det är precis lika hos oss.. Jag svettas och Christer fryser. MEN jag är iskall på huden! Han vill knappt ta i mig och det är inte bara att få krypa nära i sängen inte… då måste jag värmas upp först… 🙁 Men vi samsas ändå… han klär på sig och tyllar in sig i täcket medan jag klär av mig och ligger och sprattlar med benen utanför täcket. Visst är det tur att vi är anpassningsbara. :o)
  Ha det gött!
  Kram!

 22. Svara

  catja

  12 september 2007

  Ska komma ihåg det. När jag en dag har vägarna förbi får du på med “hurran” 🙂
  Kram
  /Catja

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 499
 • 1 641 032
 • 5 101
 • 65 745
Sök här