Bloggen

Fågel eller fisk?

Av
den
22 augusti 2023

Det var en missvisande rubrik, riktigt så dum är jag inte, det borde stått

trana eller häger?
Den fina fågeln gömde sig precis vid vattenbrynet i grönskan, jag fick försöka stå blickstilla och hyssja till Daniel tills jag lyckats knäppa ett par kort

Fotona är väldigt snarlika, men när jag jämfört och konsulterat bilderna jag googlat vill jag nog tro att detta är en häger.
Vad säger expertisen, du?

Här behövs ingen expert, jag kan själv se att det är en halvvuxen skatunge, lite lagom rufsig i pälsen

Måsungarna är också flygga nu, jättesöta, men nästa vår svär man åt deras skrän och beteenden, suck

Det här är en duva, vad jag kan se en vuxen duva. Den rörde sig inte en millimeter där den låg när vi närmade oss Daniel och jag, så jag blev övertygad om att den var skadad.
Men tack o lov, när vi var alldeles intill masade den sig iväg en bit bort…
Det blev alltså en djurkavalkad idag, och jag avslutar med en skönhet

Ingen mördarsnigel med mässlingen utan en pantersnigel, har faktiskt sett flera av dem efter det idoga regnandet.
Att gå ut i skogen är ännu på tok för blött, man sjunker ner i ett mindre träsk, så det får vänta.
Daniel vill heller inte vistas bland träd, så det är en kamp att få med honom in i skogspartier och då är det inte skoj.

Avslutar med en något annorlunda pippifågel!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  22 augusti 2023

  Jag tror som du=) Men säker är jag inte….De brukar ju alltid hänga ihop med en partner. Kanske en ungfågel? Säker var jag däremot i morse när Busan kom in med frukost…..en liten talgoxe.
  Snyggt fotat av dig!
  Ha en bra eftermiddag.

 2. Svara

  Mia

  22 augusti 2023

  Kråks hahahaha, den var bra! Jodå, den där vackra fågeln är en häger 🙂 så du har helt rätt!
  Kul med fågelskådning, snigeln har jag bara hört talas om, aldrig sett irl! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   Jag har ju inbillat mig att det inte finns så många djurarter här i förorten. Men där har jag fått backa, finns hur många arter som helst. Det bodde ett tranpar i Sundborn som jag ibland såg på mycket långt håll, alla djur där var lååångt borta på andra sidan åkern eller ån. Här kommer de nästan fram till näsan på mig, som för att bevisa att min tes inte håller! Kram

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  22 augusti 2023

  Expert är jag inte men jag är ganska säker på att det är en häger du lyckades fota. Det är i alla fall inte en trana. Superfina foton på den vackra pippin 😀 FIna bilder på de andra fåglarna också men de är ju lite vanligare. Snigeln är häftig med sina prickar men jag är glad för att jag aldrig ser sådana, och speciellt inte mördarsniglar, här. Kråkan med tofflorna skulle jag däremot gärna träffa 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   I Sundborn fanns massvis med sniglar, de var svarta. Jag fick höra att mördarsniglar kan vara både bruna och svarta. Äckligt att behöva se var man satte ner fötterna efter regn. Här i Falun har jag bara sett bruna och har nu läst att de bruna är mördisar, usch. Vet inte vad man ska tro, föredrar dem med hus på ryggen, de är gulliga. Kram

 4. Svara

  Minton

  22 augusti 2023

  Det är en häger. Snigeln har jag sett många gånger och den är ok. Mördarsniglar överlever inte ett möte med mej.
  Kråkan med skorna är häftig.
  Soliga kramar från oss

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   Men fy, du mördar alltså mördarsniglarna! Halshugger du dem? Jag har hört att det är bästa och enklaste sättet, Klipper av huvudet med en sax, nej fy, jag kan nog inte ta i dom slemmiga varelserna, tycker inte jag är kräsmagad, men det där lät inte nåt vidare, haha
   Kramar och nospussar

 5. Svara

  BP

  22 augusti 2023

  Hahaha:-) Älskar sista bilden:-)
  Häger är nog en av få fåglar som jag kan “artbestämma” och din fågel är en häger. Kul att du lyckades plåta den med båda “fötter” på jorden, för den står gärna bara på en fot.
  Kläcks fågelungar vid olika tidpunkter i vårt avlånga land? Det verkar så, för måsungar hittar man i juni häromkring.
  En sådan fin – om än äcklig – snigel har jag aldrig sett. Bra fångat där:-)

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   Ja fågelungar kläcks nog lite olika beroende på klimatzon. Samma när flyttfåglarna drar, nu har de som bott längst upp i landet börjat flyga söderut. Ibland är det bra att ha en liten chihuahua-kompis med ute, för då går man ofta o tittar ner i marken och får syn på allehanda varelser..

 6. Svara

  KajsaLisa

  22 augusti 2023

  Fågel eller fisk, tycker det är en mittemellan 🙂 Fina bilder.

 7. Svara

  Anna-Lena

  22 augusti 2023

  Men så spännande att få se en häger. En helt obekant fågel för mig. Jag har aldrig sett en sådan i verkligheten och så ser du en i Falun. Så kul och så fina bilder du fick på den.
  En pantersnigel har jag heller aldrig sett…

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   I Sundborn såg jag tranor och nu fick jag se häger precis nere vid Slussen i ett buskage vid vattenbrynet. Gläds åt alla djur jag ser, jag som trodde jag bara skulle se betong här i förorten, hihi

 8. Svara

  Anna i Portugal

  22 augusti 2023

  Härliga djurbilder hos dig idag! Och pantersnigeln är verkligen en skönhet. Jag har crocs 🙂

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   Jag hade fusk-crocs i många år, såna man köpte för en femtilapp på ICA, Numera kostar alla varianter flera hundra, och de har en stor nackdel, de blir sliriga om man går på vått underlag. Jag som är livrädd för att halka ute törs inte längre då i såna. Så kråkan får behålla dem!

 9. Svara

  Karin

  23 augusti 2023

  Fina fågelfoton – och mycket sannolikt en häger.
  Pantersnigeln är rätt nyttig, har jag förstått. Den äter hellre dött växtmaterial än läckta sallatsblad och den kan till och med mumsa i sig snigelägg, t.ex. av mördarsnigeln. renhållare och skadedjurbekämpare, alltså!

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2023

   Det låter ju toppen! En snigel som inte är livsmedel men nyttodjur ändå!

 10. Svara

  Anna-Lena

  23 augusti 2023

  Fina fågelbilder. Kul att se. Och nog är det en häger.
  Träffade på en pantersnigel förra året, då jag var ute på promrnad hemomkring. De verkar vara i fåtal… Har inte sett sedan dess. Vi har mest skogssniglar. Inga mördarsniglar alls… Gott så. God kväll!

 11. Svara

  Anki

  24 augusti 2023

  Skrattade gott åt kråkan med foppatofflorna 🙂
  Du har ju fått svaret … det är en häger – och du fick en jättesnygg bild på den! Jag ser ganska ofta hägrar här, men eftersom min kamera har sagt upp sig och jag bara fortar med mobilen, så försöker jag inte ens att få dem på bild.
  Pantersniglarna är riktigt snygga!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 41
 • 172
 • 1 654 288
 • 5 125
 • 66 098
Sök här