Fem en fredag

Fem en fredag # 10 Ensam

Av
den
6 mars 2020

Tema: ensam

Vad är något du inte kan göra ensam?

Fixade inte att klättra uppför stegen, lyfta bägge armarna och snurra på plafondlampan i hallen för att få loss underdelen när glödlampan var trasig och behövde bytas
Sånt irriterar, men jag är glad att jag har snällaste vaktisarna som alltid ställer upp!

Vad kan du inte göra om det är stimmigt runt omkring?

Jag kan varken tänka eller fungera när det är stimmigt. Då är det bäst att dra sig undan lite diskret..

Vad kan du inte göra om det är knäpptyst?

Haha, jag har inga problem med att det är knäpptyst. Lyssnar aldrig på skvalradio, har aldrig teven på om jag inte tittar aktivt

Vad kan du bara göra hemma?

Gå omkring o loda i nattsärken hela dagen om jag känner för det..måla, läsa högt…det finns massor som jag bara gör hemma!

Vad är något du vill klara av själv men inte kan?

Jag är totalt opraktiskt lagd, uppvuxen bland bara kvinnor, det borde kanske gjort mig händig i avsaknad av manliga familjemedlemmar men det blev tvärtom.
Men oftast skyller jag på mina onda fingrar

På min vänstra hand är det bara pek- och lillfingret som är drabbade, på högra dessvärre alla fingrar vilket gör det nästan omöjligt att böja dem ordentligt så allt smått pilljobb är uteslutet.

Men jävlaranamma kan jag nog ändå uppbåda vid behov!

Flera svar på veckans frågor hittar du hos Elisa

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  6 mars 2020

  Du som har sisun i blodet klarar säkert det mesta med det där jävlaranammat. ?
  Trevlig helg!

 2. Svara

  Karin Eklund

  6 mars 2020

  Du som har sisun i blodet klarar säkert det mesta med det där jävlaranammat. ?
  Trevlig helg!

 3. Svara

  Mia Halvarsson

  6 mars 2020

  Jag skulle svarat förvånansvärt lika som du! Förutom kanske på sista frågan, tycker jag är hyfsat bra på att klara mig själv. Men jag förstår verkligen ditt problem med fingrarna och ändå har jag bara ETT som krånglar!
  Nädu Paula, det blir ingen blåbärssoppa i morron, tycker längdåkning har blivit mer Norska Mästerskapen men trots det så har jag lite (notera lite) förhoppningar på Frida, Ebba och Krista! Heja, heja 🙂 en ljuspunkt är i alla fall sprinten! Herrarna kan man låta bli att titta på….detsamma gäller skidskyttet även om damerna håller sig lite mer framme där
  Hoppas du får en fin helg nu och kram på’re

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  6 mars 2020

  jag lyssnar gärna på lokalradio, och jag använder stödstrumpor vid resor, när man sitter, toppen! Trevlig helg.

 5. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  6 mars 2020

  Nu förstår jag bättre din bild 😀
  Inget skönt med fingrarna tycker jag. Är det nått du kan göra för att lindra smärtan? kram <3

 6. Svara

  bpz3

  6 mars 2020

  Vi är rätt lika här. Åtminstone är vi inte praktiskt lagda. Å du, utan min mans långa armar skulle jag heller aldrig vilja/kunna byta en glödlampa i en plafondlampa. Inte vill jag ramla av stolen/stegen och bryta några vitala delar. Jag gav ett snarlikt svar där förresten.
  Hur kan man ge så roliga namn DIP och PIP till artrit. Känner fler som lider av denna artrit, och den sjukdomen är inte ett dugg skoj. Inte i närheten av namnen alltså.

 7. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  6 mars 2020

  Om man börjar bli lite äldre, har höjdskräck och dessutom ingen styrka att tala om kvar – då ska man inte göra en massa dumt som att klättra. Så det gör jag inte – trots att min gubbe nu har blivit så vinglig att han inte heller klättrar på stegar!
  Det är då som folk ramlar och bryter ben och höftleder….. Alltså får man försöka hitta yngre förmågor, antingen vänner eller hyra in folk.
  KRAM/Susie

 8. Svara

  Ingrid

  6 mars 2020

  Ja du Paula, vi kvinnor kan minsann!
  Ha det så gott.
  /Ingrid

 9. Svara

  Ditte

  6 mars 2020

  Intressant och roligt att läsa dina svar här och jag känner igen mig i några . Praktisk är jag inte direkt men det brukar lösa sig ändå, Envis är jag i alla fall och det är både min bästa och sämsta egenskap. Beroende på hur eller vem som tycker.
  Trist med dina fingrar. Förstår att det både smärtar och trasslar till det.
  Men trots lite krämpor så klarar vi oss bra. Visst.
  Kram

 10. Svara

  Herr nilssons fru

  7 mars 2020

  Jag tror nog Paula är en hejare på att fixa de mesta om hon tar fram envisa Paula. Jag fixade de mesta själv när jag var själv men sen tänkte jag om 🙂 åldern tar också ut sin rätt i de där avseendet. Vi har inte så högt till lamporna de räcker med en stol, men lampor är annorlunda idag och behöver aldrig bytas. Eller nja de behöver de men de tar år.
  Ha en fin lördag.
  Kramiz

 11. Svara

  Anki

  7 mars 2020

  Som alltid kul att läsa dina svar på olika frågor 🙂 Jag har inga som helst problem med att vara ensam, men såklart är jag glad att jag har Lasse och Sixten 🙂 Här står “kvalradion” alltid på … eller tv.n, men utan att jag vare sig ser eller hör på programmen. Inte när jag är ensam vaken, men annars 🙂
  Tråkigt med dina onda fingrar …
  Kram

 12. Svara

  Kicki

  7 mars 2020

  Vi är inte speciellt lika, men jag älskar dig ändå, eller kanske just därför.
  Skulle aldrig kunna gå oklädd en hel dag.
  Klarar mångt och mycket själv, relativt händig.
  Men att ha det tyst omkring sig gillar jag, om jag inte lyssnar på en ljudbok.
  Har varken radio eller TV på om jag inte specifikt lyssnar/tittar.
  Kram

 13. Svara

  Minton

  7 mars 2020

  Vi har väldigt lika svar. Vill ha tyst och lugnt här hemma och gå oftast i gamla mysbyxor. Har bra grannar som klättrar och byter lampor för jag vågar inte gå upp på en stege med mina dåliga knä
  Kramar

 14. Svara

  LillaSyster

  7 mars 2020

  Håller med dig, det ska vara tyst när man ska tänka – eller möjligen fågelkvitter på promenaden, då kommer idéerna och lösningarna till en. Än så länge klarar jag det mesta själv =) Bra att det finns folk som ställer upp! Ha en bra eftermiddag!

 15. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  7 mars 2020

  m!ed mycket jävlaranamma och en redig verktygslåda kommer en långt

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 mars 2020

  Jag kan mycket väl tänka mig att du ändå testar att fixa allt som du egentligen inte klarar. Med envishet kommer man lång men ibland får man låta förnuftet styra. Det har jag lärt mig av egen erfarenhet 😀
  Jag undviker också helst stoj och stim och har inga problem med tystnad. Det är skönt att kunna vara ensam och att trivas med det.
  Kram

 17. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  7 mars 2020

  Jag levde ensam med mina två barn efter en skilsmässa och då klarade jag av en hel massa som jag inte gör nu. T.ex. att förlänga lampsladdar, deklarera och sköta ekonomin. Att gå upp på höga stegar fixar jag heller inte längre. Men jag var 44 år yngre på den tiden. Så jag är mycket glad och tacksam över att jag har en make som hjälper mig med allt.
  Kram från Ingrid

 18. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  8 mars 2020

  Det där med plafond kan jag relatera till, har själv haft det där problemet när jag hade sådan. Blev nästan tokig då.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 84
 • 344
 • 1 689 019
 • 4 813
 • 62 153
Sök här