Bloggen

Både busstur och biltur till stan..

Av
den
7 mars 2020

.. har veckan bjudit på, och här kommer en kort resumé

Bussen har precis satt sig i rörelse när jag ser något färgglatt på trottoaren, blir så glad att se barnen gå i samlad trupp, vi har ju inte så många småttingar här i byn…

Första stadsturen gick alltså i torsdags när vi fått en rejäl dos snö…
Jag hade planer på att hinna läsa mycket i min bok, men blev ganska snart fångad av den underbara vintervyn utanför fönstret..

Det dröjde sannerligen innan vintern kom och kort blir den, och då måste man njuta!

Anledningen till stadsresan stavas :Tandläkare, här ser ni Babak, som för ett par år sedan gjorde ett jättejobb med finnkäringens tandstatus!
Dessutom botade han mig från min tandläkarskräck, bara det värt ett nobelpris…
Men denna gång skulle jag inte träffa honom utan tandhygienisten och det var snabbt och effektivt avklarat.

Både före och efter besöket hade jag tid över, det resulterade i ett besök i skoaffären som reade ut alla vinterskor till halva priset!
Eftersom jag bara äger ett par vinterkängor, såna med inbyggda broddar så ville jag bra gärna ha några som passade bättre att ha när halkan ger med sig men lågskor är för tunna.
Det blev två par kängor, till priset av ett, mycket nöjd med inköpen!

Efter tandis gick jag ytterligare en timme och strosade i väntan på bussen hem.

Jag hade kameran framme i stan, men det blev foton till veckans skyltsöndag, så dem får ni se imorgon.
På hemvägen gjorde solen oss sällskap och boken fick åter vänta..

Igår följde jag med en kompis som skulle till veterinären för att besikta sin nya vovve för att försäkra honom, får jag presentera stiliga Eros!

Nu blev Eros en erfarenhet rikare, inget favoritställe men han skötte sig bra!

Matte berömde och bjöd på godis när veterinären var klar!

Då har vi kommit fram till dagens datum, och vilket kanonväder vi fick!

Nu vet jag att Daniel gillar snö! Han fullkomligt hoppade och dansade av glädje!

Stenen jag aldrig tröttnar på, idag med mössan nerdragen över öronen..
Sen skyndade vi hem för att heja fram tjejerna i Holmenkollen, det fanns ju ingen publik på plats så det gällde att ropa högt!
Och det hjälpte, jisses vilka duktiga tjejer, Frida som slog Johaug i spurt, Ebba på tredje och ännu mer glädjande att Kalla skidade i mål som fyra!
Tyckte faktiskt det var småsurt att Johaug inte kunde unna Frida segern utan menade att hon missat segern för att hon fått order om att inte byta skidor under loppet, något de svenska flickorna gjorde! Det finns ju alltid en anledning till att någon vinner och någon förlorar, idag blev det förlust för Johaug o om det berodde på taktik eller ork eller skicklighet, spelar det någon större roll?

Nu stundar Mellokvällen och jag har inte bestämt mig för om jag ska se spektaklet eller ej.
Hur gör du?
Förresten, stort tack till alla som röstade på bästa isfotot, det blev en klar seger för foto nummer 10, medan nr 8 och nummer 2 också fick flera röster.

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia Halvarsson

  7 mars 2020

  Jag visste väl att jag röstade rätt på dina isbilder alltså. Ikväll röstar jag inte alls men Mellon rullar på här i bakgrunden och jag misstänker att jag inte kan hålla mig vaken tills det är klart men det är ju ingen fara, man får ju veta ändå att fel låt vann.
  Vilka superhärliga vinterbilder du visar och bilden på Daniel när han hoppar är ju bara såååååååå härlig!! <3 <3 För att inte tala om Eros, vilken snygging, tror jag blev kär där *suck* Skönt att ni fått smaka på lite vinter i alla fall,även om den blir kort 🙂
  Stadsresan blev ju bra, både tandhygienisten (bläää) 😉 och skoaffären! Vilket klipp du gjorde där, vi har skoaffär i Vindeln, dom borde väl snart ha rea också, ska hålla ögonen öppna!
  Jadu, idag blev det äntligen en bra sportdag, om man jämför med övriga säsongen…. Jag läste om det där som Johaug sa, skitsnack säger jag, för även om dom hade diskuterat att INTE byta skidor, så var det till syvende och sist ett beslut som HON skulle ta…och skidorna låg där och väntade. Jag tycker det var ett dåligt argument men hon var ju väldigt besviken över att inte vinna. Det är lätt att skylla på andra….
  Slut på novellen här, det blev långt 😀 Ha en fin kväll nu Paula, kram på're

 2. Svara

  Minton

  7 mars 2020

  Vilka härliga vinterbilder. Funderar på att åka in till stan och kolla skorean men intr bestämt mej. Det var så roligt att tjejerna åkte så bra idag och att jouhag inte vann. Daniels lycka i snö är så härlig.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Ditte

  7 mars 2020

  Jag kunde ju inte bestämma mig för en eller två av dina vackra isbilder. Inte så ofta jag är så velig. Men det händer.
  Vad trevligt att följa med dig in till stan. Och skönt att tandbesöket gick fint. Perfekt också att du hittade bra kängor på rea .
  Vackra vinterbilder bjuder du också på.Och så roligt att se Daniel skutta och dansa av glädje och din favoritsten är så fin.
  Ja, skidor blev det även här idag. Vilken prestation av Frida Karlsson. Fantastiskt. Och så roligt att det även gick bra för Ebba och Kalla. Kalla har ju inte haft det så lyckosamt tidigare i år.
  Therese Johaug drog ju mycket men blev besegrad av Frida. Hörde inte detta om skidorna. Men de hade hon ju kunnat byta om hon velat.

  Vad gäller mellon så har den varit på i bakgrunden.Men ingen direkt hit ´tycker jag. ,
  Kram!

 4. Svara

  bpz3

  7 mars 2020

  Kul att ha bra smak – tänker på bild nummer 10:-)
  Fantastiskt fina bilder du tog genom de rena bussfönstren:-)
  Å att den tandläkaren botade din tandläkarskräck förstår jag. Han är ju skitsnygg, då kunde du koncentrera dig på honom istället;-) Kul att besöket hos tandhygienisten också gick bra. Åsså grattis till två reafynd, bra jobbat där! Å självklart ser jag fram emot dina “skyltfynd imorgon – spännande:-)
  Den där schäfern skrämde vettet ur mig. Schäfrar har den effekten på mig som hundrädd tant;-) Då föredrar jag Daniel:-)

  Vad gäller Mellon så satte jag på tvn för att inte missa sista delen av “Erkännandet”, så jag såg att det var Mamas som vann. Vem f*n är Mamas tänkte jag, men sedan hörde jag att tjejerna körade för fjolårets vinnare. Jaha…

 5. Svara

  Anki

  8 mars 2020

  Härliga bilder från resan till stan! Underbart att din tandläkarskräck är botad … det är inte min! man ser verkligen Daniels lycka över det vita eländet – och jag antar att du är lika glad!. Grattis till skofynd … måste nog se om jag kan hitta något till nästa vinter också.
  Eros var en fin kille … ser snäll ut!
  Tyvärr missade jag att rösta på dina isbilder, men min röst så här i eterskott hamnar på den sista! Så läckra tallrikar!
  Ha en fin dag!
  Kram

 6. Svara

  LillaSyster

  8 mars 2020

  Du behöver inte vara orolig, jag landade i Sverige igen i fredags! Men tack för omtanken =) En erfarenhet rikare!
  Daniel ser så cool ut när han flyger fram över snön som en riktig liten superhjälte – bara slängkappan som saknas. Bra att du hittat bra vinterskor. Igår gick jag min runda här hemma jympaskor. Ha en fin söndag! (Mellot såg jag inte)

 7. Svara

  Kicki

  8 mars 2020

  Så härligt att du träffat en tandläkare som botade din tandläkarskräck. Jag vet ju hur hemskt du hade det.
  Så jag röstade på “rätt” bild.
  Mellon har jag inte tittat på i år, men tittade på röstningen i går, så jag fick ju se/höra vinnarlåten några gånger.
  Grattis till skofynden! Jag börjar gruva mig för hur länge mina kängor ska hålla. Har haft dom i ca 10 år och använder dom i princip dagligen året runt.
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  8 mars 2020

  GRATTIS till att ha blivit av med tandläkarskräcken! Det har inte jag lyckats med, trots att jag har haft bra och snälla tandläkare (utom i barndomen då Folktanvården skrämde skiten ur mig!).
  Vilken fin Eros 🙂
  Härliga vinterbilder också.

  Jag tittade på Schlagern men var inte ett dugg impad. Funderar på att skippa den nästa år, fast förmodligen kommer jag att titta i alla fall 🙂

  Ha en fin söndag!

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 mars 2020

  Underbara, härliga vinterbilder! Precis så som det ska vara och som jag har här hos mig. Men nu är det plusgrader igen så det lär bli isigt och lite tristare igen. Vad bra att du hann gå till skoaffären och ännu bättre att du gjorde ett fint fynd 😀
  Man blir glad när ens hund är glad och Daniel kan verkligen förgylla dagen. Underbar skuttbild 😀
  Eros var minsann en riktig stilig vovve och duktig hos veterinären dessutom. Skidtjejerna var otroligt duktiga och jag blev också nästan gladast för Kallas skull.
  Kram

 10. Svara

  byblixtra

  8 mars 2020

  Härligt att snön kom till slut även om det blir en kort säsong. Jag tror att vi skulle bli väldigt snopna av en sån vinter här uppe. 🙂

  Såg du hur snön hängde på skylten du fotat från bussen på vägen hem?

  Eros var en fin vovve. Å, så prins Daniel som hoppar högt av glädje i snön!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 228
 • 415
 • 1 623 178
 • 4 629
 • 59 426
Sök här