Fem en fredag

Fem-en-fredag # 11 Blandat

Av
den
18 mars 2022

# 11 Blandat

Hur har din vecka varit?

Den har varit lugn som alltid, en hel del fågelskådning har den bjudit på.
Här skulle jag fota sidensvansarna men fick visst med både en koltrast och en talgoxe!

Har du upplevt något nytt i veckan?

Min kära dotter ställde upp och guidade mig till en stor loppis på regementsområdet i stan som jag inte besökt tidigare.
Den här gamla brandsprutan stod utanför entrén. Det var så mycket grejer att välja på så jag inte kunde bestämma mig för något, vi avslutade dagen med en fika och räkmacka, det kunde vi gott unna oss då stegräknaren visade på 17253!

Vilket problem fick du lösa i veckan?

Samma problem som hela senaste månaden, hålla sig på benen och dessutom nu förbli torrskodd när man går hemifrån!

Vad har du haft för mål med veckan?

Försöker fortfarande begripa vad som händer i öst…
Varför kan inte människor vara lika fredliga som till exempel fåglar, här en kanadagås och en grågås som delar utrymme på fältet. Olika arter, men besläktade och goda grannar!

Kommer helgen bli bättre?

Ja, definitivt, jag ska träffa tre av mina favorittjejer.

Det är som vanligt Elisa som ställer frågorna, där hittar du flera som deltar

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Hannas krypin

  18 mars 2022

  Men hjälp så dåligt skottat! Vet inte om jag skulle lyckas hålla mig på benen där. Vad bra att du fick till så många steg. Räkmacka är alltid gott.

 2. Svara

  Susjos

  18 mars 2022

  Det var inte dåligt med steg! Så regementet hade loppis, va spännande!
  Hu vilka isgator där i Sundborn, hoppas de snabbt smälter bort! Mysigt med barnbarnsbarnmys! Vi fick vårt lystmäte stillat lite igår hos Samuel, tyvärr vill de inte att jag lägger ut så mycket foton på honom i sociala medier, så inte så mycket foton i min blogg tyvärr.
  Ha en fin helg!

 3. Svara

  Justina

  18 mars 2022

  Min vecka har bestått i att försöka finna mig till rätta på särskilda boendet där jag nu bor Lite svårt att acceptera att jg ej mer kommer att kunna gå utan bli sittande i rullstolen resten av livet, samt att behöva hjälp dygnet runt av personal men det läker inte ihop har gått igenom 5 operationer Älskar ju loppisar som du kanske vet

  • Svara

   Minton

   18 mars 2022

   Inte roligt så här kommer en styrkekram

 4. Svara

  Gerd Lindblom Collin

  18 mars 2022

  Hujedamej för isgator?håll i dig! Ja, varför kan inte folk vara sams.
  Ha det så mysigt med dina flickor?

 5. Svara

  Gerd Lindblom Collin

  18 mars 2022

  Hujedamej för isgator?håll i dig! Ja, varför kan inte folk vara sams.
  Ha det så mysigt med dina flickor?

 6. Svara

  Anna-Lena

  18 mars 2022

  Charmig tjej! Glimten i ögat!
  Men usch så isigt och besvärligt att gå.
  Ryggen måste ha blivit mycket bättre! 17000 steg, det är långt att gå!
  Det där med krig, det är vi nog många som. Har svårt att förstå! Jag tycker att Zekensky skulle ge upp och låta sitt folk få leva!
  Ha det gott! Kram.

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  18 mars 2022

  Trevlig helg du har framför dig.

 8. Svara

  Minton

  18 mars 2022

  Loppis är så kul men det var längesen jag var iväg. Hon är helt underbar den lilla tjejen. På den vägen hade jag inte vågat gå.
  Kramar från oss

 9. Svara

  Kina Hellquist

  18 mars 2022

  Men så mycket hemsk med den halkan! Du har väl broddar? Och stavar! Och hjälm!
  Det är jobbigt när det är så där halt! Men då får man göra som du gjorde, gå massor med steg på loppis i stället.
  Jag tycker att Putin skulle ge upp, och låta Ukrainas folk få leva!! Idioten!!
  Gosa nu med dina tre tjejer i helgen, och ha det så bra! Kram!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 mars 2022

  God grannsämja hade inte bara gässen utan även fåglarna i trädet. Tre arter som samsas känns bra i dessa tider. Nu tror jag ju inte att fåglar alltid håller sams men de startar i alla fall inga krig.
  Jag trodde att du fick med dig brandsprutan hem men förstod strax efter att den fick stå kvar. Lite bökigt att få med den på bussen 😀 Då var det nog mycket bättre med räkmackan. Fy, för den isen utanför ditt hem. Här har det sett ungefär likadant ut på vissa platser men mer och mer av gångbanorna börjar komma fram ur isen. Var försiktig!
  Härlig bild på lilltjejen med det härliga skrattet 😀 Sista bilden vilar jag i en stund. Sååå rofyllt.
  Kram

 11. Svara

  bpz3

  18 mars 2022

  Över 17 000 steg – du hör väl min rungande applåd hela vägen från Täby hoppas jag. Synd att du inte hittade såt som fick följa med dig hem. Men loppisen lär ju vara kvar antar jag.
  Isgatan hos dig ser livsfarlig ut. Ja, den är nog det irl. Med den isgatan i åtanke förstår jag mycket väl att du ska införskaffa nya Icebugs till nästa vinter. Med ett sådant underlag är “skarpa” dobbar ett måste.
  Härligt med helgdate med dina tre tjejer. Noelle är världens sötaste charmtroll. Å så många tänder hon har:-)

 12. Svara

  Herr Nilssons Fru

  18 mars 2022

  Härligt med lite kvalitets tid med dottern och därtill en bra loppis, men synd du inte gjorde några fynd. Vilken isgata – uj, här har vi haft barmark så långt tillbaka jag kan minnas nu, kort minne vet du, men så där mycket is har vi aldrig här. Varjefall har jag aldrig upplevt det. Härlig bild på lilltjejen. Hoppas du får det supermysigt med alla tre små damer.
  Kramiz

 13. Svara

  LillaSyster

  18 mars 2022

  Låter som om du har en riktig höjdar helg att se framemot ? Oj vad ni traskat på …. men hur kunde du komma ut tomhänt från loppisen? Ja, ja nästa gång =) Njut nu med tjejligan

 14. Svara

  Mirjam Halvarsson

  18 mars 2022

  Ja, då blir det en repris: Jag hatar det där väglaget! Jag kan fortfarande hålla mig i sparken men det är gränsfall och är det riktigt jäkligt så glider den i sidled…. men underbara vårvinterbilder visar du <3 Ha det så gott i helgen med tjejerna, kram på're 🙂

 15. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  18 mars 2022

  så fina bilder! inte minst den på barnbarnsbarnet. hon är ju helt charmerande. vilken hemsk isgata. jag hade tippat direkt!

 16. Svara

  Bokdamen

  18 mars 2022

  Det var en läskig isgata. Väldigt fina bilder, låter som att det kommer bli en riktigt fin helg!

 17. Svara

  Ditte

  18 mars 2022

  Låter som en bra vecka på alla sätt och omväxlande. Och det verkar ju även bli en riktigt trevlig helg som du kan spendera med “de dina”.
  Väldigt fina bilder. Ljuvlig bild på lilla barnbarnsbarnet.
  Extra trevligt med ett besök i Falun och på loppisen. Många steg blev det verkligen. Och nog är det kämpigt att halkan ska ställa till det. Se nu till att du håller dig på fötterna.
  Ja, vad som händer i öst är knepigt att förstå. Tror inte det går. Ingen logistik alls utan maktgalenhet.
  Kram

 18. Svara

  Ama de casa

  19 mars 2022

  Oj vad många steg – trots halkan! Här har stegmätaren stått typ still mest hela veckan, sandregnet har inte gjort det lockande att gå ut överhuvudtaget…
  Härligt att få träffa tjejerna!

  Ha en fortsatt fin helg 🙂

 19. Svara

  Violen

  19 mars 2022

  Vilken helg du har att se fram emot! Träffa tre favorittjejer, så härligt! Här söderut har vi nästan glömt att det finns is och halka kvar norröver. Var försiktig så att du inte faller och skadar dig!

 20. Svara

  Ninni

  20 mars 2022

  Men vilken isgata utanför era dörrar! Jag hoppas din hyresvärd förstår att det faktiskt är han som är ansvarig för att ni ska ta er fram utan att ramla och ev skada er. Om någon skadar sig där så är det hans ansvar och hans försäkring som ska nyttjas. Det är mycket is nu även här. Jag har saltat och saltat och även saltat direkt utanför min tomtgräns ut mot gatan för att få undan isen snabbast möjligt så ingen ska ramla och skada sig. Det är ett ansvar husägare har.

  Det som händer i öst känns väldigt onödigt på alla sätt och flera rena krigsbrott. Hur kan de ens göra så. Alldeles för många hjärntvättade människor (soldater) som genomför dessa attacker och en maktgalen ledare som nog borde ha spärrats in på någon låst avdelning.
  Jag fortsätter att vara återhållsam med att se och höra alla uppdateringar för jag orkar bara inte tänka för mycket på eländet. Jag har ju tur som kan välja det just nu.

  Jag hoppas du fått en massa mystid med dina favorittjejer.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 450
 • 559
 • 1 651 882
 • 5 116
 • 65 975
Sök här